Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

R.I.P. Πεπόνι

Άλο! Σήμερα έχω καλά νέα και κακά νέα. Θα ξεκινήσω με τα κακά νέα γιατί τα είπα ήδη στον τίτλο.

Πάει το Πεπόνι μας άφησε χρόνους. Με το που χάλασε το αμάξι, μετά από λίγες μέρες δεν έκλεισα καλά την πόρτα, βγήκε έξω και δεν ξαναγύρισε.

Ήταν η τέταρτη φορά που βγήκε - τις άλλες τρεις γύρισε την επόμενη μέρα. Αυτή τη φορά ήρθε έφαγε το φαΐ που έβαλα έξω και έφυγε πάλι, το μούλικο. Μετά ήρθε η μαύρη γάτα της γειτονιάς, έπεσε ξύλο, τις έφαγε καλά καλά το Πεπόνι, έγυφε τρέχοντας και τώρα μάλλον είναι σε κανα χαντάκι!

Τώρα πάνε σχεδόν δυο μήνες και μου πέρασε. Το σπίτι δεν το ξε-γάτιασα ακόμα, αλλά αν δεν έρθει πίσω μέχρι Δεκέμβρη τα μαζεύω όλα! Τι θα την κάνω τόση γατοτροφή δεν ξέρω. Τώρα με τις δόσεις του αμαξιού ίσως τη χρειαστώ...

Το επόμενο πάντως θα το πάρω γκρι με κοντό μαλλί γιατί οι πορτοκαλί τρίχες κάνουν μπαμ στα ρούχα μου! Όχι τώρα κοντά, στο μέεεεελλον.

Τέσπα! Χαράμι τα λεφτά και το χρόνο που ξόδεψα. Ορίστε οι δύο τελευταίες φωτογραφίες του συγχωρεμένου, ο Θεός να το συγχωρέσει δηλαδή γιατί εγώ δεν πρόκειται!


ΥΓ: Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα είχε χιόνι και πήρα ρεπό. Τόσο ανάστατη και απρόβλεπτη ζωή πια.

ΥΓ2: Παλιές αναρτήσεις περι Πεπόνι εδώ εδώ και εδώ.

ΥΓ3: Του άρεσε να ξαπλώνει όλη τη μέρα, όπως βλέπετε, πώς να επιζήσει στην άγρια φύση μετά, ο μπουνταλάς.

Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

R.I.P. Πράσινη Σκατούλα

Άλο! Ασπιρίνη να κεράσω? Γιατί με το ρυθμό που ανεβάζω αναρτήσεις το τελευταίο διάστημα, λογικό είναι να σας έπιασε πονοκέφαλος.

Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι δεν κάνω αναρτήσεις γιατί έχω πολύ δουλειά για το πιετσντί μου αλλά δυστυχώς δεν ισχύει! Δεν έχω χρόνο να κάνω αναρτήσεις γιατί κάνω τις δουλειές κάτι καθαρμάτων που το παίζουν εκπαιδευτικοί και καθυστερώ το διδακτορικό μου. Θυμάμαι κάποτε, πριν χρόνια, ανησυχούσα μην και βρει κανείς από το Πανεπιστήμιο το μπλογκ και δει το φτυάρι που ρίχνω αλλά πλέον δεν με νοιάζει! Ας το βρουν και ας το διαβάσουν! Ειδικά εσύ, καθίκι, που αφήνεις τον φοιτητή σου τον άχρηστο να αποφοιτήσει χωρίς να έχει κάνει τίποτα ενώ έχεις εμένα να τρέχω, εσύ ειδικά να το ξέρεις ότι αν έπιαναν οι κατάρες μου τώρα δε θα είχες διάφορα σωματικά μέλη.

Πφ, να γι'αυτό δεν κάνω αναρτήσεις. Θέλω να πω για κάτι ευχάριστο και τελικά μου ανάβουν τα λαμπάκια, γίνομαι ένα πανέμορφο και λυγερόκορμο χριστουγεννιάτικο δέντρο, και λέω τον πόνο μου. Όπως κάθε βράδυ άλλωστε όταν πάω να κοιμηθώ στις 12 και με παίρνει ο ύπνος στις 4.

Που λες, στις 6 Οκτωβρίου πήγαινα σε κάτι γενέθλια Ινδού με μια Ινδή και εκεί που πάρκαρα την Πράσινη Σκατούλα, τσαααααακ νιώθω τα φρένα να σπάνε. Κωλοφαρδία? Κωλοφαρδία. Αν σπάγανε λίγα λεπτά πιο νιωρίς ή πιο μετά μάλλον θα τράκαρα και μάλλον θα έσπαγα κανα παΐδι που στην Αμερική σπασμένο παΐδι σημαίνει δάνειο.

Όχι ότι το γλίτωσα το δάνειο αλλά τεσπα.

Για να φτιάξω τα φρένα και κάτι άλλα ήθελε λέει κανα διχίλλιαρο οπότε πάει η Πράσινη Σκατούλα λοιπόν, Θεός σχωρέσ' την. Την έκανα δωρεά. Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για την αρχαιολογία που οδηγούσα για πέντε χρόνια ας κάνει κλγίκ εδώ και εδώ

Έξι βδομάδες μου πήρε να πάρω άλλο αμάξι γιατί γενικά είμαι πολύ αποφασιστικός σαν άνθρωπος σήμερα ας πούμε λέω να πάρω καινούριο μπουφάν και μέχρι το Φεβρουάριο μπορεί και να αποφασίσω ποιο.

Έξι βδομάδες ήμουν με δανεικά αμάξια, δηλαδή πέντε βδομάδες συν μία που έφυγα για συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο. Τα μεταχειρισμένα είναι ρίσκο γιατί χαλάνε (και σπάνε και τα φρένα στο άσχετο) αλλά καινούριο δεν υπήρχε περίπτωση γιατί δεν υπάρχει σάλιο. Ας μην πολυλογίσω περισσότερο, βρήκα ένα μεταχειρισμένο πρόσφατο με εγγύηση 3 χρόνια, και το πήρα με δώσεις. 


Είναι μικρό, βασικά στο ύψος το ρίχνω, αλλά κατα τ'άλλα ωραίο είναι να οδηγάς αμάξι που δεν φτιάχτηκε πριν σχεδόν δύο δεκαετίες! 

Κάνει και βζουμ βζουμ η μηχανή.

Γενικά εδώ τα αμάξια είναι μεγάλα, σπάνια βλέπεις δίπορτα, οπότε στο δρόμο όταν οδηγάω γυρνάνε κεφάλια. Ας είναι, μπορεί να γυρίσει να κοιτάξει και κανα κεφάλι της προκοπής. Το από μέσα είναι πολύ ωραίο αλλό δεν το έχω σε φωτογραφία θα σας το δείξω την επόμενη φορά που θα έχω κάτι άσχημα νέα να μας γλυκάνω λίγο.

Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια έκανα να φάω αυτή τη βδομάδα. Οι μπάμιες τελικά δε μ'αρέσουν το έξω καλό είναι αλλά το μέσα αηδία μύξα έλεος.