Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή. Έτσι.

Η Christa μιλάει εκ πείρας:
Και τα λέει πολύ σωστά! Για την καριέρα, Κριστόνι, θα θυσιαστώ και θα παρατήσω το δάσος και θα πάω στα Μανχάτα. Όχι ότι το θέλω, καταλαβαίνεις. Αναγκαστικά. Και την Αθηνά Ωνάση αν μου την πέσει ποτέ, αναγκαστικά θα την παντρευτώ. Μη νομίζεις, άλλη όρεξη δεν είχα τώρα, να τρέχω για σέρβις τις λαμποργκίνι και τα κότερα...!

Έχεις δίκιο όμως ότι οι μεγάλες πόλεις είναι πονοκέφαλος. Όχι ότι έχω εμπειρία πάνω στο θέμα, από χωριό στη Ρόδο πήγα σε χωριό στο Κονέχτικατ με 7 χρόνια διάλειμα στην Πάτρα, η οποία είναι  πολλά χωριά κολλημένα το ένα δίπλα/πάνω/μέσα στο άλλο. Μου έχει λείψει η Πάτρα!
 
Λοιπόν Κριστόνι την ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ στην είχα φυλαγμένη εδώ και καιρό. Γιατί είμαστε και οι δύο ξενιτεμένοι και ξεριζωμένοι και ξενυχτησμένοι για να διδακτορικοποιηθούμε, ε και λίγο νοητικά ξεχαρβαλωμένοι με αυτά που διαβάζουμε.

Που λες Κρίστα χτες δεν με έπαιρνε ο ύπνος. Όχι δεν με χτύπησε πυρετός εθνικής συνείδησης, απλά ήπια φραπέ χωρίς να συνειδητοποιήσω ότι ήταν 9 το βράδυ. Και σήμερα το πρωί ήπια κι άλλο καφέ, φίλτρου αυτή τη φορά, γιατί θεώρησα ότι αν δεν πιω δεν θα μπορέσω να δουλέψω! Τελικά έχω ταχυπαλμίες και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά οπότε είπα να τελειώσω την ανάρτηση που ξεκίνησα πριν κανα μήνα!

Και τι να κάνεις ανάρτηση και να πεις δηλαδή πια. Ένα είναι το μείζον θέμα της περιόδου και πάνω στο θέμα δεν μπορώ να πω ότι έχω αξιόλογη άποψη! Όχι γιατί δε θέλω αλλά γιατί δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη πάνω σε ένα θέμα για το οποίο δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Μη μου πεις ότι πιστεύεις αυτά που μας λένε, ανεξαρτήτως πλευράς! Δεν ξέρω αν ναι ή όχι ήταν η σωστή επιλογή αλλά χάρηκα που βγήκε το όχι γιατί πρώτον κάνει ηχώ με το 1940 και δεύτερον έφερε τη Μέρκελ σε αυτή την κατάσταση:


Μα πες, δεν ανοίγει η καρδιά σου όταν βλέπεις σε τέτοια κατάσταση την καργιόλα? Εγώ πάντως πολύ χάρηκα και ευθύμησα το πρωί όταν την είδα! Λες γι' αυτό να έχω ταχυπαλμίες τώρα? Από τη χαρά παύλα κακία μου?

Έκανα γκούγκουλ τη Μέρκελ για να βρω τη φωτογραφία και τι βρήκα? Υπάρχει λέει καρκίνωμα με όνομα Μέρκελ! Κυριολεκτικά αυτή τη φορά. Γιατί μία πληγή ονόματι Μέρκελ δεν ήταν αρκετή.

Και μιας και ανέφερα πληγές της ανθρωπότητας, βρήκα στο φέισμπουκ μια σελίδα που λέγεται "Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή". Διάβασα μερικά ποστ, είδα και τι άτομα κάνουν λάικ αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει αν είναι όντως προς υποστήριξη του παιδοβούβαλου ή αν είναι σαρκασμός. Αν ξέρει κάποιος ας με ενημερώσει γιατί αν είναι σαρκασμός θα κάνω λάικ και προμότ ενώ αν είναι κυριολεκτικό θα κάνω ριπόρτ. Δηλαδή και νεοδημοκράτης να είσαι που ψήφισε Καραμανλή το 2004 (καλή ώρα ο υποφαινόμενος), το να τον υποστηρίζεις τώρα μετά από αυτά που βγήκαν στη φόρα ότι έκανε είναι το λιγότερο ψυχανώμαλο.

Να σου πω και το άλλο που παρατήρησα στο φέισμπουκ.


Όσο γνωστοί της γεννιάς μου έχουν άποψη με έντονη πολιτική χροιά επί του θέματος, είναι οι περισσότεροι πρώην υποψήφιοι βουλευτές και όλοι κομματόσκυλα με πλούσιο μπαμπά. Άλλο να έχεις άποψη για τη χώρα σου, και άλλο να είσαι 100% σίγουρος ότι ο τάδε πολιτικός ή η δείνα παράταξη είναι η λύση για όλα τα προβλήματα, και οι μόνοι ικανοί ηγέτες που νοιάζονται. Για την τσέπη σου/τους νοιάζεστε μόνο, και άντε μου στο διάολο.

Από την άλλη βέβαια Έλληνας είσαι, όποιον Έλληνα πολιτικό θες υποστηρίζεις. Καλά κάνεις. Οι ξένοι είναι που με δαιμονίζουν ώρες ώρες. Σε ρωτάνε κι'εσένα στα Λονδίνα, Κρίστα, πώς πάει η Ελλάδα? Βγήκατε από το ευρώ ή ακόμα? Γιατί δημιουργούν οι Έλληνες τόσα προβλήματα στον κόσμο? Πέσανε οι μετοχές εξαιτίας σας, τα δάνεια είναι δάνεια και ας μην τα ξοδεύατε, και άλλα τέτοια παρόμοια? Αμόρφωτοι ελεεινοί ρακοσυλλέκτες. Μορφώθηκα και από πρώην (γιατί άραγε) καθηγητή οικονομικών ο οποίος μου εξήγησε γιατί έπρεπε να βγει το ναι και γιατί πρέπει όχι μόνο να δεχτούμε όλα τα μέτρα αλλά να είμαστε και ευγνώμονες προς τη Γερμανία. Τεσπα δε νομίζω να μου ξαναμιλήσει. Δεν ήξερε μάλλον ότι βρίζω τόσο όμορφα στα αγγλικά!

Ωραία μου πέρασε η ταχυπαλμία, τώρα πάω για μεσημεριανό.

ΥΓ: Όλους τους πολιτικούς και τις παρατάξεις τους σιχαίνομαι εξίσου, μην παρεξηγηθώ. Όποιος από αυτούς που βάζουν το όνομά τους στα ψηφοδέλτια θέλει και μπορεί, ας μου άλλάξει γνώμη.

ΥΓ2: Ξεκούμπωτο το ταγιέρ, ανάκατο το μαλλί, να δεις που αυτή πηδιώταν και μάλιστα με την καλή έννοια.