Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Έτερον είς αυτά

Χαθήκαμε! Έχω καιρό να πατήσω "νέα ανάρτηση" και ξέρεις τι φταίει? Αυτή η νέα προβολή του ιστολογίου φταίει, με γρουσούζεψε. Αν δεν βαργιόμουν θα την άλλαζα.


Σήμερα η ανάρτηση αφιερώνεται εξαιρετικά στην ElenaG γιατί αν και από την μακρινή και εξωτική Κύπρο κατάφερε να "μπει" στην καθημερινότητά μου χωρις καν να το καταλάβει. Άκου να δεις Έλενα τι έγινε και που μπηκες εσύ. Το πως το ξέρεις.

Σου'χει τύχει ποτέ Έλενα να πονοκεφαλιάζεις για κάτι, να ζητάς κάτι, και λίγες βδομάδες μετά να στο στέλνει το Σύμπαν? Ε αυτό ακριβώς! Μόνο που το Σύμπαν χρησιμοποίησε τις ταχυμεταφορές ElenaG.

Είχα που λες τις γουρούνες μου. Και τις έδινα ενα αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Δε θέλω να σε ξενερώσω με λεπτομέρειες, ας το αφήσουμε εκεί. Αυτό το φάρμακο το γαμίδι όμως (συγγνώμη για τα γαλλικά αλλα μου βγαίνουν αυθόρμητα όταν σκέφτομαι τις γουρούνες) αν και δουλεύει στα αρούρια και δουλεύει και στους ανθρώπους και δουλεύει και στις γουρούνες, έτσι όπως το θέλω εγώ να το δώσω ΔΕΝ δουλεύει. Και σκεφτόμουν τι σκατά θα κάνω?? ΟΕΟ?

Το'ψαξα το θέμα και βρήκα ότι ένα ινδικό μπαχαρικό, η κιτρινόριζα, είναι λέει αντικαρκινικό και αντιφλεγμονώδες και ξερω γω τι άλλο και κάνουν πειράματα. Και επειδή όσο να πεις μια τάση προς την ινδική κουλτούρα την έχω,


αποφάσισα να το δοκιμάσω βρε αδερφέ! Οι γουρούνες είναι ακριβές, τα αρούρια επίσης σχετικά οπότε το δοκιμάζω σε ένα άλλο ας πούμε "ζώο" για το οποίο θα σου πω σε άλλη ανάρτηση.

Μπήκα σε σκέψεις και συγκεκριμένα σε σκέψεις που είχα κάτι χρόνια πριν ότι δηλαδή πρέπει να επιστρέψουμε στην παραδοσιακή ιατρικη. Διότι αν οι "απολίτιστοι" αρχαίοι Ινδοί, Κινέζοι, Έλληνες, Αιγύπτιοι και ξερω γω ποιοι άλλοι, χωρις μηχανήματα, χωρίς ιατρικές γνώσεις με τη σημερινή έννοια μπορούσαν να βρίσκουν τόσα πράματα, ε κάτι τις καλύτεροι από την πάρτη μας θα ήταν!

Οι Ινδοί έχουν την Αγιουρβέδα -η οποία είναι εξαιρετική και θα σου πω και γι'αυτο σε άλλη ανάρτηση πρώτα ο Θεός ή στην προκειμένη ο Κρίσνα- οι Κινέζοι έχουν ήδη βάλει την παραδοσιακή ιατρική τους στα Πανεπιστήμια και έχει έρθει και στο δικό μας. Η καθηγήτριά μου πάει κάθε χρόνο στην Κίνα με φοιτητές φαρμακευτικής για σεμιναρια παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής, η οποία επίσης καλή είναι αλλά σαν την Ινδική όχι.

Η ελληνική όμως που είναι?? Θα μου πεις, πάνω στην ελληνική βασίστηκε η μοντέρνα ιατρική και φαρμακευτική. ΟΚ το δέχομαι. Αλλά τις ρίζες τις χάσαμε. Και αυτό με προβλημάτισσε τις τελευταίες βδομάδες και σκεφτόμουν πως σκατά να βρω πληροφορίες για ελληνικά βότανα και γιατροσόφια. Στο ίντερνετ δε βρήκα τίποτα το αξιόλογο, πράγμα λογικό αφού κανείς δεν ασχολείται.

Και εδώ έρχεσαι εσύ, πάω σήμερα στη σχολή και βρίσκω στο γραμματοκιβώτιο φάκελο από Κύπρο! Και μέσα είχε το "Ιατροσοφικόν" που απ'ότι διάβασα στον πρόλογο παρουσιάζει την ιατρική στην Κύπρο επι τουρκοκρατίας. Κάτσε να το βγάλω φωτο να το δουν κι'άλλοι, μισό.

Έχει και αφιέρωση, όχι αστεία
Το ξεφύλλισα και γέλασα αρκετά κυρίως με τις περιγραφές τύπου διά νά εβγάλης τήν χολήν (λες και χρειάζομαι βοήθεια) και διά τήν λυσσάραν αλλά μη το γελάς καθόλου εκεί μέσα υπάρχει θησαυρός κρυμμένος.

Περιττό να σου πω ότι μου έφτιαξες ανέλπιστα τη μέρα, μιας και η χθεσινή τελείωσε μέσα στα νεύρα, και ειδικά όταν είδα ότι είναι έκδοση του 1924 ανατρίχιασα γιατί μ'αρέσουν τα παλιά πράγματα.

Σημείωση: δεν είναι μεταχειρισμένο το βιβλίο, όχι ότι θα είχε διαφορά αν ήταν.

Χίλια ευχαριστώ λοιπόν καλή μου Έλενα, μπορώ να πω ότι αυτό το δώρο ήταν το πλεον εύστοχο που έχω λάβει! Θα κλεισω με απόσπασμα από το βιβλίο γιατί αυτοί οι ΙνδοΚινέζοι μου την προκαλούν αυτή τη... νόσο και νομίζω μου χρειάζεται το γιατρικό:

Ένα έτερον είς αυτά με απ'όλα παρακαλώ!
ΥΓ: Αυτό το κνισμάραν στα σκέλη δεν ξέρω τι είναι αλλά αν το'χει κανείς να με ενημερώσει και θα του στείλω τη γιατρειά σε άπταιστα Κυπριακά.

ΥΓ2: Τελικά ξεβαρέθηκα και το άλλαξα το πρότυπο. Η επιλογή των αβγών δεν είναι τυχαία, κάνε υπομονή μάνα μου.