Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Sponsor a Child - βοήθεια χωριανοί!

σΚαι ότι είχα πει ότι θα κάνω τουλάχιστον μία ανάρτηση το μήνα. Φτου!

Δεν πειράζει, τι να γίνει τώρα. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν ξεγίνεται. Δεν πέθανε και κανείς στο κάτω κάτω. Μαλακίες λέω. Πέθαναν χιλιάδες ξερωγωπόσα άτομα, και πολλοί χωρίς να φταίνε κιόλα!

Λοιπόν, άρχισα να χάνω τη σειρά της σκέψης μου πάλι. Είχα δύο θέματα να σας πω. Θα σας πω το ένα, το πιο σοβαρό, τώρα και θα κάνω μια ανάρτηση να ανέβει μεθαύριο με το δεύτερο. Επαγγελματίας μπλόγκερ, όχι μαλακίες, έτσι?

Το θέμα του κειμένου αυτού είναι φιλανθρωπικό. Για να σας κρατήσω σε σασπένς όμως, θα σας πάω μέσω Κωλοπετινίτσας.

Έχω ξεκινήσει εδώ και κάτι μήνες και παρακολουθώ ΒΛΟΓΚΣ. Τα ΒΛΟΓΚΣ είναι σαν τα ΜΠΛΟΓΚΣ μόνο που αντί για κείμενο έχουν βίντεο. Επειδή είμαι κάγκουρας και βαρεμένος χρησιμοποιώ μόνο το γιουτούμπ, αλλά απ΄όσο ξέρω έχει και βλόγκς εκτός αυτού. Μαλακίες θα είναι. Τέλος πάντων, τι έλεγα. Ναι. Τα βλόγκς.

Βαριέμαι να σας περιγράψω τώρα τους βλόγκερ που παρακολουθώ (παρακολουθώ με την έννοια του παρακολουθώ μια εκπομπή, όχι με την έννοια του κάθομαι στο αμάξι έξω από το σπίτι τους και περιμένω να κατεβάσουν τα σκουπίδια να τα ψάξω). Κάμποσοι βλόγκερ όλοι μαζί αποφάσισαν μια μέρα να προωθήσουν μια φιλανθρωπία. Μαλακίες είναι, λέω, γιατί συνήθως κάτι τέτοιοι μιλάνε για φιλανρωπίες τους κώλου που ο θεός να τις κάνει. Αλλά! Δεν ήταν! Ήταν πολύ καλή!

Είναι ένας οργανισμός που κάνει το γνωστό "υιοθέτησε ένα παιδί". Γίνεσαι σπόνσορας σε ένα παιδί και στέλνεις 22 δολάρια το μήνα. H σελίδα είναι www.children.org . Αποφάσισα ότι αντί να βάλω καλωδιακή να αποβλακώνομαι, καλύτερα να σπονσοράρω ένα παιδάκι. Για να είμαι ειλικρινής, με τράβηξε πολύ το γεγονός ότι σου στέλνουν γράμματα και φωτογραφίες κλπ και έχεις επικοινωνία με το παιδί. Είναι εγωιστικό, αλλά τι να κάνω!

Και μπαίνω στο ψητό! Έχω πρόβλημα! Μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα ότι θέλω να σπονσοράρω ένα κοριτσάκι 8-11 χρονών από τη Ζάμπια. Η βαφτιστήρα μου είναι σε αυτή την ηλικία και θέλω το ίδιο, μην μπερδεύομαι κιόλας. ΑΛΛΑ. Δεν μπορώ να διαλέξω! Μερικά είναι πολύ γλυκά και χαμογελαστά, αλλά αυτά θα φεύγουν με τη μία. Αυτά με τις μούρες μέχρι το πάτωμα με τρομάζουν, και τι επικοινωνία θα έχουμε δηλαδή, αλλά σκέφτομαι ότι αυτά δεν θα τα διαλέγει κανείς και είναι κρίμα. Μετά σου λένε πόσα αδέρφια έχει. Άμα έχει αδέρφια μπορεί να το ζηλεύουν που έχει σπόνσορα. Άμα δεν έχει σημαίνει ότι η οικογένειά του δεν έχει τόση ανάγκη όσο τα άλλα. Έχω και το πρόβλημα ότι θέλω να της αρέσει το διάβασμα (όπως και στη βαφτιστήρα μου, δάξα τω Θεώ) αλλά όλα λένε μόνο χορό, τραγούδι τέτοια. Ε τώρα να σπονσοράρω παιδί και να μου βγει Κοκκίνου με τους Μασάι δεν θέλω!!

Βοηθήστε με σας παρακαλώ να διαλέξω! Πηγαίνετε σε αυτή τη σελίδα, βάλτε χώρα Ζάμπια, ηλικία 8-11 και φύλο θυληκό και δείτε τα παιδιά. Προτείνετέ μου δύο τρία που πιστεύετε είναι πιο... καλά? Όλα καλά είναι μωρέ, πως να διαλέξεις! Α σιχτίρ οι μαλάκες! Έπρεπε να μη σου δίνουν τη δυνατότητα να διαλέξεις, απλά να τους πεις μέσες άκρες τι θες και να βγει ένα παιδί στην τύχη.!

Μόνο σας παρακαλώ γρήγορα, μέσα σε μία βδομάδα να έχουμε αποφασίσει, ναι?

Και εν τω μεταξύ, σκεφτείτε και εσείς την πιθανότητα να σπονσοράρετε κάποιο! Δεν ξέρω, μπορεί να το έχετε κάνει ήδη ή να δίνετε ήδη σε φιλανθρωπίες περισσότερα απ'όσα μπορείτε. Μια κουβέντα είπα.

ΥΓ. Καλή χρονιά. Δυο φλουριά μου τύχανε φέτος. Νια νια, νια νια νια.

10 σχόλια:

  1. Name: Margaret
    From: Zambia
    Date of Birth: 12/12/2001

    ή

    Name: Lisa
    From: Zambia
    Date of Birth: 1/4/2003

    Εναλλακτικά αν πια δε σ'αρέσει τίποτα μπορείς να διάλεξεις εμένα. Διαβάζω πολύ, γράφω πολύ, κάνω καλό παστίτσιο και πλένομαι δις ημερησίως.

    Προς στιγμήν νόμισα ότι σε διορίσαν δεξί χέρι του Ομπάμα και γι'αυτό χάθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω δεν είμαι και υπέρ αυτών των φιλανθρωπιών δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω απ'αυτές τις μελοεταιρείες!

    Πιο φθηνά θα σου στοιχίσει "η γαμάω και δέρνω" και θα τρώς και ενα κομμάτι παστίτσιο που και πού!

    Καλή χρονιά και πάντα τυχερός:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ για Margaret, Lisa ή Harriet θα έλεγα, αλλά δεν ξέρω να σου πω πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι. Να προσέχεις, καλά;
    Φιλιά από Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωρίστε...στο λέει και η zouzou (ευχαριστώ zouzou μου!). Μπροστά σου το έχεις το αναξιοπαθές και δεν το βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα μου άρεσαν πολύ η Ruth, η Margaret κ η Lisa που απ'ότι βλέπω οι 2 τελευταίες έχουν κ άλλες ψήφους από πάνω.. Αλλά εδώ πρόκειται για ένα παιδάκι, όχι για κάποιο αντικείμενο ή ρούχο που ζητάς τη γνώμη κάποιου άλλου. Άσε την καρδιά σου να μιλήσει-σε αυτή την περίπτωση εγώ θα διάλεγα πιστεύω όποιο μου φαινόταν πιο λυπημένο.. Ή δε γίνεται να διαλέξεις κάπως στην τύχη ώστε να μη νιώσεις ότι "αδίκησες" κάποιο;

    Πουρ πουρρρ πουρρρρ :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή χρονιά γείτονα! Οι προτάσεις μου έχουν ως εξής:

    1) MEET: Carol
    Child ID: 1154061
    Talents: Handicrafts (ασυνήθιστο)
    Family's Monthly Income: $40.00 (όχι από τα υψηλότερα)
    Number of Siblings: 0
    Child Now Lives With: Relatives (δεν έχει κανέναν από την οικογένειά της)

    2)MEET: Iaina
    Child ID: 1106492
    Talents Drawing (δεν είναι κακό)
    Family's Monthly Income: $20.00 (το χαμηλότερο)
    Number of Siblings: 2 (έχει κι άλλα δύο αδέρφια!)
    Child Now Lives With: Mother (και μόνο τη μητέρα της)

    3)MEET: Margrate (η πιο όμορφη φατσούλα από τις 3)
    Child ID: 1125947
    Talents: Singing (μια χαρά μου ακούγεται)
    Family's Monthly Income: $32.00 (από τα χαμηλότερα)
    Number of Siblings: 2 (επίσης άλλα δύο αδερφάκια)
    Child Now Lives With: Mother (και επίσης μόνο με τη μητέρα της)

    Αυτό είναι το αξιοκρατικό μου top3. Δε θα διάλεγα να ενισχύσω πιτσιρίκια που έχουν και τους δύο τους γονείς, ή ψηλότερο εισόδημα ή καθόλου αδέρφια. Προσωπικά, λέω να σπονσοράρω 2, αγοράκι και κοριτσάκι, μάλλον από το Μεξικό, τη Χιλή ή την Ονδούρα, αλλά πιο μικρές ηλικίες, 2-4. Κι όταν μεγαλώσουν θα τους κάνω και προξενιό (τη μικρή στον νεαρό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάει, χαλασες κι εσύ...
    Και τι σκάλωμα είναι αυτό που τρώνε οι άνθρωποι! Το παιδί μου θέλω να έιναι κορίτσι, τόσων χρονών, να διαβάζει, νεσαφι πια! Αν μπορούσε να είναι συναρμολογούμενο, θα το κάναμε!
    Είδα ενα που το λένε Laidah, που σημαίνει και "δυστυχως" στα γερμανικά. 22/4/2000. Άντε. Σε πιάσανε κι εσένα τα πατρικά σου, μπρε γαμώτο που μπλέξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα μπω στη διαδικασια να διαλεξω γιατι το θεωρω ρατσιστικό!

    Στη τυχη παρε ενα! Ολα τις ιδιες αναγκες εχουν!!

    Και άργησες να υιοθετησεις!!!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!

    ΓκΔ με παστίτσο δεν γίνεται τίποτα. Από μουσακά και γαριδάκι συμιακό και πάνω δεχόμεθα προσφορές!

    Θα ζητήσω και από αλλού βοήθεια και όταν αποφασίσω θα σας ενημερώσω πιο παιδάκι θα παίρνει το τιτανομέγιστο ποσό των 22 δολαρίων. Ελπίζω μόνο να μην φορολογείται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εεε, απ όσο ξέρω δεν πάει έτσι.

    πολύ πιο οργανωμένη δουλειά κάνει η actiona!d. δες εδώ:
    www.actionaid.org

    το συστημά τους ειναι διαφορετικό. ναι, γίνεσαι αναδοχος παιδιού, αλλά δεν βοηθάς μόνο αυτό και τα αδέρφια του ζηλεύουν, αλλά βοηθάς όλη την κοινότητα. η οικογένειά μου ειναι για καμιά 12 χρόνια αναδοχη ενος παιδιου, σαχάρα την λένε.

    και ναι, σου στέλνει γράμματα. τα οποία τα γράφει μαζί με την δασκάλα του χοριού, και σου στέλνει ζωγραφιές και φωτογραφίες. και σου λέει την προοδό της. και σου λέει οτι με τα λεφτά που της έδωσες η κοινότητα πήρε μια μηχανή για να αλέθουν σιτάρι και μπορουν να φτιάχνουν ψωμί τωρα και δεν χρειάζεται να αγοράζουν. με αυτά τα 22 δολάρια κι έτσι.

    καλή τύχη ο,τι κι αν κ(λ)άνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή