Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οάχου άχου άχου


Αλόχα!


Δεν τη ψώνισα! Τζάμπα την πήρα. Ααχαχαχα. Άκουσα κάνει ζέστη στην Ελλάδα και είπα να σας δροσίσω.


Πάνε βδομάδες που επέστρεψα από τας εξωτικάς Χαβάας, και η γεύση καρύδας ανανά και κίμτσι έχει πλέον φύγει από τη μνήμη μου και πάλι καλά γιατί δεν μ'αρέσει ο συνδυασμός. Δεν πρόκαμα να γράψω εδώ γιατί είμαι εξστρέμλι μπίζε και εδώ που τα λέμε ποιος χέστηκε κανείς δε χέστηκε. Ακούς Χαβάη Χαβάη και λες θα'ναι κάτι το εξωπραγματικό εκεί στη μέση του Ειρηνικού αλλά ορχιδέες χαβανέζικες είναι σόρρυ κι'όλα για το γαλλικό. Άσε που όπως είπα πήγα με την Κινέζα και φάγαμε και οι δύο πολύ ξύλο. Εγώ από την γκαντεμιά που με δέρνει κι αυτή από τη μαλακία που τη δέρνει. Μιλάμε όμως για πολύ ξύλο! Ειδικά η Κινέζα μαύρη έγινε. Κίτρνο και μαύρο ξέρεις τι χρώμα κάνει. Αυτό το πρασινί της φθινοππωρινής διάρροιας που τρως και χόρτα και σου βγαίνει το σκατό σαν μουσταρδολαδί λαδομπογιά.

Πρώτα απ'όλα να πω ότι κάναμε στάση στο Λοσάνζτελε και ήθελα εγώ το ψώνιο να πάω να δω το Χόλιγουντ μπας και με ανακαλύψει κανας μάνατζερ ή καμιά βιζιτού και με βγάλουν από το βάλτο της επιστήμης που μου τρώει τα σωθικά σαν αμερικάνα που τρώει τηγανητές πατάτες. Αλλά δεν είχαμε χρόνο και το Χόλιγουντ με έχεσε. Έχασε ήθελα να πω! Πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο εκεί κοντά και έφαγα ένα μπιφτέκι ΝΑ με πατάτες και κόκα κόλα λάιτ γιατί προσέχω.

Όλο κι'όλο αυτό το ημιφορτηγό είδα στο Λοσάντζελε
Στο Αεροπλάνο προς Λοσάντζελε που λες, με κάνανε αναβάθμιση στην πτήση και το πήγα μπίζνες κλας όχι παίζουμε! Μαλάκα μου τι απόλαυση! Τον πήρα άγρια στην τεράστια πολυθρόνα και κάθε μισάωρο ερχότανε η κυριούλα και μου έβαζε φαΐ μπροστά μου σε κανονικά σερβίτσια σου λέω απ'αυτά που άμα τα ρίξεις σπάνε. Η Κινέζα από το κακό της έγινε πράσινη (μη με κάνεις να περιγράψω το χρώμα πάλι, μπορεί να τρώει ο κόσμος τέτοια ώρα). Εγώ τεντωνόμουν σαν το Πεπόνι κι'αυτή στο πίσω μέρος του αεροπλάνου δίπλα στην τουαλέτα στριγμωμένη και είναι και θεόκοντη.

Κοίτα άπλα όμως! Της κινέζας της δώσανε μόνο νερό και ένα σακουλάκι φυστίκια.
Τεσπα το περάσαμε το Λοσάντζελε και φτάσαμε στη Χονολουλού εγώ φρέσκος και πανέμορφος όπως πάντα αυτή σαν τσαλαπατημένη και χρησιμοποιημένη πάνα πάμπερς αλλά από εκεί ξεκίνησε η γκαντεμιά και η απογοήτευση!

Πρώτον και κυριότερον, δεν υπήρχε ούτε μισή Χαβανέζα να με καλωσορίσει στο νησί της με αυτές τις γαρδένιες τις περιλαίμιες. Ψέματα μας τα δείχνουν στις ταινίες! Δεύτερον, χάσανε τις βαλίτσες μας. Τι ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες Αμερικλάνε στη Χαβάη? Πήγα για ψώνια σε ένα πανάκριβο εμπορικό γιατί δεν είχα σώβρακο ν'αλλάξω βεβαίως!

Αφού εφοπλιστήκαμε με φρέσκα ρούχα και σώβρακα και σωβρακοφανέλες βρήκαμε την καθηγήτρια σε ένα Ταϋλανδέζικο και από την επόμενη μέρα ξεκίνησε το "συνέδριο". Εννοείται ότι κανείς δεν πάτησε στις ομιλίες. Αντί για ομιλίες πήγαμε στο Περλ Χάρμπορ και ανεβήκαμε στο πλοίο όπου τελείωσε ο Β' Παγκόσμιος (πόλεμος). Το'ξερες εσύ ότι ενώ εδώ πολεμούσαν τους γερμανούς εκεί πολεμούσαν τους γιαπωνέζους? Παντού να χωθούν οι σχιστομάτηδες, μη μας αφήσουν ούτε να φαγωθούμε με την ησυχία μας.

Fun with Flags που λέει κι ο Σέλντον
Μπήκαμε και μέσα σε ένα υποβρύχιο και με έπιασε κλειστοφοβία δηλαδή για να καταλάβω, η πρώτη ύλη τους έλειψε? Δεν μπορούσαν να τα κάνουνε λίγο πιο ευρύχωρα να μην κοιμάται ο κόσμος ο ένας πάνω στον άλλο?

Βρε δεν κοιμάμαι εκεί ούτε νεκρός
Έκανα και σέρφινγκ γιατί δε λέει να πας σε παραλία Χαβανέζικη και να μην το παίξεις σέρφερ και δαμαστής των ανέμων. Εντάξει κόντεψα να πνιγώ και η σανίδα αντί να με κάνει βασιλιά των κυμάτων με έκανε μαύρο στο ξύλο και γέμισα μελανιές. Το χειρότερο στο σέρφινγκ ξέρεις πιο είναι? Να κυνηγάς τα κύματα. Να λες να, αυτό εκεί γεμίζει γεμίζει να φωνάζεις και τους άλλους πάμε πάμε να κωλοχτυπιέσαι σα τη φώκια πάνω στη σανίδα να φτάσεις εκεί και να στρίβει το γαμίδι το κύμα προς την άλλη μεριά. Δεξιά εσύ, αριστερά το κύμα. Βαθιά εσύ, ρηχά το κύμα. Σιχρίτ και τα κύματα και οι σανίδες τους τελικά τα παράτησα μετά από καμια ώρα κι'ας είχα πληρώσει δίωρο τη σανίδα. Ήθελα και δίωρο το ούφο! Γαμιούνται τα κύματα γαμιέται και το σέρφινγκ πάει και τελείωσε!

Δεν έκανα σέρφινγκ εδώ, απλά έτσι τη βάζω αυτή την παραλία γιατί ξέχασα να βγάλω φωτογραφία την άλλη
Τι άλλο έκανα στο Οάχου? Οάχου το λένε το νησί με τη Χονολουλού. Όλες τους οι ονομασίες έτσι αγκωμαχιστές είναι. Οι Χαβανέζοι λεξηπλάστες είχανε νταλκά τι να λέμε τώρα! Το βασιλιά τους τονε λέγανε Κανάκαουα! Έχτισε και "παλάτι" γιατί η καλύβα του προκατόχου δεν του έφτανε του ψώνιου! Ένα παλάτι να δεις, πω πω μεγαλεία! Μη σου πω και 150 τετραγωνικά πάνω κάτω! Μιλάμε έχεσε το μεσαιωνικό κάστρο της Ρόδου, και μετά έχεσε και το σκατό του μεσαιωνικού κάστρου της Ρόδου, και τότε μόνο βγήκε το παλάτι του Κανάκαουα.

Κοίτα χλίδα ο δικός σου, είχε και ασορτί κουρτίνες-καναπέ
Κατα τ'άλλα η Χονολουλού και το Οάχου (άχου άχου) δε λένε τίποτα το ιδιαίτερο. Παραλίες ένα σωρό, ΟΚ, αλλά πέρα από αυτό? Χαλκιδική άμα πας ή Ρόδο τα ίδια και καλύτερα είναι. Απλά αυτοί εκεί έχουν πιο πολλές παραλίες συγκεντρωμένες ενώ εμείς έχουμε λιγότερες παραλίες. Γιατί εμείς στη Ρόδο έχουμε κι'άλλα πράγματα, όχι μόνο παραλίες, έχουμε και το δάσος με τις πεταλούδες και το κάστρο και την ακρόπολη και το στάδιο ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ενώ αυτοί έχουν μόνο παραλίες και σούσι. Λύσσα όμως με τα σούσι να θες μαγειρεμένο ψάρι και να μη βρίσκεις.

Παραλίες και βουνά
Πήγα στην παραλία Χανάουμα (άου άου), πλήρωσα 12 δολάρια είσοδο, με βάλανε να δω ντοκιμαντέρ 20 λεπτά της ώρας για να μάθω να μην πατάω πάνω στα κοράλια (γιατί με αυτό το σκοπό πήγα) και κάναμε σνόρκελινγκ. Έβαλα δηλαδή μάσκα αναπνευστήρα και βατραχοπέδηλα και πήγαινα πέρα δώθε να βλέπω κοράλια ψάρια και μία χελώνα. Έκατσα μέσα κανα τρίωρο, κάηκε η πλάτη μου έγινε σαν τον κώλο της μαϊμούς τσίριζε η καθηγήτρια να βγω έξω για να πάμε κι'αλλού όπως τσίριζε η μάνα μου παλιά να βγω από τη θάλασσα να φάω, εγώ δεν έβγαινα, αυτή χτυπιότανε. Κάτσε μάνα μου! Να χαλαρώσω ήρθα όχι να τρέχω πάνω κάτω σαν το τρελό επειδή εσύ έχεις νέφτι.

Χανάουμα μάι άς
Τι ήθελα να πω όμως. Ναι. Έχουν αυτοί την παραλία Χανάουμα, αλλά εμείς στη Ρόδο έχουμε την παρόμοια παραλία Τσαμπίκα, ναι φίλε μου Τσαμπίκα. Γιατί το Τσαμπίκα νομίζεις δεν ακούγεται εξωτικό στους ξένους?

Τσαμπίκα σε λέω. Έχει και σουβλάκια βρώμικα εκεί κοντά.
Αυτό ήταν το πρώτο σκέλος του ταξιδιού, στο Οάχου με τους άλλους επστήμονες (μη χέσω τώρα και έχω φάει λάχανο). Το δεύτερο σκέλος θα το γράψω την άλλη φορά γιατί πες πες μου'ρθε να χέσω.

49 σχόλια:

  1. Χα χα. Ήμουν στην σχολή όταν σε διάβασα. Σε φάση "ετοιμάζομαι-για-το-συνέδριο-μας-κάνοντας-πρόβες-και-διαβάζω-στα-πεταχτά-τον-Αμερικλάνο-από-το-κινητό" και γελούσα μόνη μου, έχασα τη σειρά μου, κόντεψε να βγει ο χυμός από τη μύτη από τα γέλια.. και γενικώς ΣΚΑΤΑ-ΤΑ-ΚΑΝΑΜΕ! Χα χα.

    Είχα καιρό να γελάσω τόσο, μικιώ. Ευχαριστούμε απλά που υπάρχεις και μας ανεβάζεις τη διάθεση! Σε φιλώ από την ανοιξιάτικη Μελβούρνη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ πολύ που υπάρχω δεν κάνει τίποτα! Όντως δεν κάνει τίποτα, δεν με πληρώνει κανείς για να υπάρχω :p

      Καλή επιτυχία με το συνέδριο!

      Διαγραφή
  2. Θα τη βουλώσεις μάνα μου την αποχέτευση της Αμερικής!
    Αλόχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς μάνα μου έχουμε αυτά τα βεντουζοειδή μαρκούτσα!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Ξεροψημένο ψωμί με λαδάκι και αλατάκι και χοιρινά παϊδάκια, έτσι!

      Διαγραφή
  4. καλως ηρθες! μια χαρα σε βρισκω!!! καλη προσαρμογη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχαχαχα!
    Μια χαρά σε βρίσκω!
    Τις βαλίτσες τις βρήκατε τελικά?
    Και πες μου ειλικρινά πόσες μέρες απ'όσες έμεινες εκεί είχε λιακάδα?
    Λιακάδα έντονη και καυτή όπως αυτή της Ελλάδας?
    ΚΑΜΜΙΑ είμαι σίγουρη και μη λες ψέμματα ... σε βλέπω! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τις βαλίτσες μας τις φέρανε στο ξενοδοχείο (ξέχασα να πω ότι ήταν Χίλτον?) το επόμενο πρωί!

      Λιακάδα έντονη όχι δεν είχε και το προτιμώ να σου πω μην καούμε τελείως...

      Διαγραφή
  6. χαχαχαχα
    Τελικά φούσκα και η Χαβάη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φούσκα η Χονολουλού, στο δεύτερο σκέλος τους ταξιδιού καλά πέρασα!

      Διαγραφή
  7. Δηλαδή,μάνα μου,να μην κλείσω εισιτήρια για Χαβάη; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πως τα καταφέρνεις και απομυθοποιείς τα πάντα, δεν έχω καταλάβει!
    γκρίνια γκρίνια αλλά:
    -ανανέωσες την γκαρνταρόμπα σου που είχες σώβρακα με το σπορτ μπιλι
    -είδες και μια θαλάσσια χελώνα που μόνο πεταλούδες ήξερες.
    -έκανες σέρφ που εκτός από τους μασητήρες, άλλους μυς δε γυμνάζεις.
    -έφαγες και σούσι που πέρα από σουβλάκι δεν ήξερες τίποτα άλλο.

    κοινώς πέρασες τέλεια. σταμάτα την γκρίνια. χέσε, βάλε φωτογραφίες και άσε τη βαρεια διάθεση και πες μας για τις επόμενες μέρες και το ταξίδι του γυρισμού!

    μου θες και χαλκιδική. τσαμπίκα και πολύ σου πέφτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε άει από κει! Γυμνάζω και τα πόδια μου όταν πηγαίνω να φάω...

      Τσαμπίκα εσάς τους στεριανούς σας πέφτει πολύ ρε, που δεν ξέρετε τι εστί νησί!

      Διαγραφή
    2. ποια στεριανή ρε; απο τις εξωτικές καρδιτσίους νήσους είμαι. κοροϊδευόμαστε τώρα;
      ολόκληρο σύμπλεγμα με υπέροχες ακρογιαλιές και δένδρα κωνοφόρα!
      τι σόι γοργόνα είμαι αν είμαι στεριανή!!!
      άντε άντε, σε βάρεσε ο ήλιος της χαβάης;

      Διαγραφή
  9. Καινούριο συκωτι έκανα, περιμένω το παρτ του, και ναι, Τσαμπίκα ρούλς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οκ, θα πάω Ρόδο που είναι και πιο κοντά τότε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχεις απόλυτο δίκιο !!! Σαν την Χαλκιδική δεν έχει (τό 'παμε, το λέμε και θα το ξαναπούμε), αλλα κι η Τσαμπίκα τα σπάει !!!
    (Άσχετο - σού 'χω πει ότι έχω φίλη Αγγλίδα που την λένε Τσαμπίκα ;;; Ναι, ναι !!! Ο πατέρας της Ροδίτης, η μάνα της Αγγλίδα και την βγάλανε έτσι. Βέβαια, οι άσχετοι οι Άγγλοι την εφωνάζουν Σαμπίκα και ενίοτε Σαμπούκα, διότι δεν μπορούν να προφέρουν το τσ ! Κλείνει η παρένθεση)

    Δε με λες ;;; Τα σώβρακα που αγόρασες είναι κάπως έτσι: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjp-G-RQHOBw6KGM-vM32r3Xxk6hfKHOWuvNzW46frnLBaUvlr ;;;;;

    Να σε φανταστώ με λουλουδί σώβρακο και άλλο τι στον κόσμο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ όχι δεν είχαν τέτοια σώβρακα αν είχα θα έπαιρνα! Πήρα τέτοιο πουκάμισο όμως, κίτρινο :p

      Χαιρετίσματα στη Σhαμπίκα!

      Διαγραφή
  12. Κλάψε λιγάκι που πήγες πληρωμένες διακοπές στη Χαβάη ρε απαράδεκτε!!!
    Μετά εγώ είμαι ο γκρινιάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ φταίω ρε που σας τα λέω να τα ξέρετε μην πηγαίνετε άδικα. Αχάριστοι.

      Διαγραφή
  13. Μαλάκα είσαι ηλίθιος και μισείς την καημένη την Κινεζούλα (που θα της μάθω ελληνικά για να μπορεί να διαβάζει τι γράφεις γι'αυτήν) αλλά σ'αγαπάω ρε. Μα το Δία, σ'αγαπαώ και χέζομαι στο γέλιο.
    Επίσης άντε γαμήσου που οι διακοπές ήταν πληρωμένες.
    Επίσης δύο, η Ελλάδα είναι γαμηστερή ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι μαλάκας και ηλίθια που θες να μάθεις και στην Κινέζα ελληνικά εδώ δεν μπορεί να διαβάσει αγγλικά. βρε ουστ!

      Διαγραφή
  14. Αυτά συμβαινουν οταν φαρμακοποιος ασχολειται με ιστορια!!!ΡΕΖΙΛΙ!!

    Πληρωμένες διακοπές στη Χαβάη ρε αχρειε;;;;;;Ου να πέσεις στη μεση της Τιενανμεν,γρουσουζη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε αχρείε, πλερωμένες διακοπές γιατί έτσι, το αξίζω. Άντε εσύ μάθε για τις πολιτικές αλλαγές στουτς ζουλού :p

      Διαγραφή
    2. Σκατά κινέζου αξίζεις εσύ αλλά τελοσπαντων!:Ρ

      Θα μαθω γιατί οι ζουλου θα με κανουν πλούσιο,εν αντιθέσει με τα γουρούνια και τους κινέζους που συναναστρέφεσαι εσύ!:Ρ

      Διαγραφή
    3. Σωστά! Γιατί στη Χαβάη οι μισοί και βάλε στα συνέδρια ήταν ιστορικοί :p

      Διαγραφή
  15. Τι λες τώρα ;Συγκρίνονται οι παραλίες της Ελλαδιτσας μας με τις δικές τους;παρόλα αυτά δεν σε χωνεύω γιατι ζηλεύω λιγουλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι δε συγκρίνονται, οι ελληνικές είναι καλύτερες!

      Διαγραφή
  16. Με συνεπηρε η περιγραφη κ θελω κι αλλο! Αυτο που αφηνει μισες τις αναρτησεις ο κοσμος δν μπορω να το καταλαβω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε είναι για να κρατάμε το σασπένς αμείωτο! Να εσύ τώρα για παράδειγμα το ξέρω, το βλέπω, ότι δεν πρόκειται να φας μαγειρεμένο φαγητό μέχρι να γράψω και το παρτ του!

      Διαγραφή
  17. Θωμάαααα! Δηλαδή τώρα είσαι Κονέχτικατ; Άντε γράψε το παρτ του γιατί ένα στερητικό το πάθαμε! Και που'σαι μάτια μου, το Πεπόνι καλέ τι κάνει; Έλα τώρα, Χονολουλού ήταν αυτή, δεν πάμε κάθε μέρα! Τελικά, να το δεις, εσύ με τη Κινέζα θα παντρευτείς!!!! Καλά, φέυγω, διότι βλέπω τη μάχαιρα τροχισμένη και κοφτερή!!! να έρχεται πάνω μου!!!! Μουαχαχά!!! Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και την κάνεις γιατί η μαχαίρα δεν είναι ακονισμένη και ξέρεις πόσο πονάει η μαχαιριά από παλιό μαχαίρι ε!

      Το πεπόνι ζει και βασιλεύει στον κόσμο του!

      Διαγραφή
  18. Βόγγηξαν τα κοράλια και η χελώνα άμα την παρουσία σου εκεί. Έτσι θα είχε πάει κι ο πρωτόγωνος Αμερικλάνος περιήγηση στο νησί και στον Χαϊβανέζο γλωσσοπλάστη δεν θα έμεινε άλλη επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εξυποννοείς? Ότι είμαι βαρύς? Ή ότι δεν ξέρω κολύμπι και πατούσα στα κοράλια??? Γιατί τίποτα δεν ισχύει, σα χέλι γλιστρούσα πάνω από τις πέτρες άμα θες να ξέρεις :p

      Διαγραφή
  19. Πολύ καλές περιγραφές...χιχι Αξέχαστη η Χαβάη (αη-αη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λευτεριά στην Ουάχου, Οάχου, ή πως σκατά λέγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μετά απ' όσα είπες πρέπει να σου απαγορευθεί η είσοδος στη Χαβάη...
    αλλά μη σε νοιάζει όλη η Ελλάδα στα πόδια σου περιμένει να σε υποδεχτεί και σου προσφέρει όποια παραλία θέλεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Εμένα περιμένει η Ελλάδα να μου προσφέρει παραλίες! βασικά ένα πιτόγυρο αν μου προσφέρει και λίγη ταραμοσαλάτα μου αρκεί...

      Διαγραφή
  22. Καλά, με τόσες αναφορές στη Ρόδο, παραλίγο να πω, αχ τι ωραίο το νησί μας, και να ξεχάσω ότι είμαι ήδη εδώ. Άτιμε, πήγες Χαβάη....
    Οι βαλίτσες τελικά, των ομματιών τους; Αυτομόλησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άτιμη είσαι ήδη Ρόδο! Όχι τις βαλίτσες τις πήραμε την επόμενη μέρα το πρωί. Μας τις φέρανε στο δωμάτιο αξημέρωτα!

      Διαγραφή
  23. κακοπεραση βλεπω χαβαη που πας βρε φερε πισω τα κλεμενα που εκλεψες να εχεις καλο χειμωνα απο Λαρισα και κρατα την HELLAS IN YOUR HARD

    ΑπάντησηΔιαγραφή