Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Hilo-πίτα

Η Singularity και ο Πρόεδρος Α.Π.Ι. είναι αδελφές (ψυχές) και αλληλοσυμπληρώνονται στο σχολιασμό:
Χαχαχαχαχα γαμώτο. Άντε ρε καλούς απογόνους. Κι'επειδή το ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αντί για μήνα του μέλιτος τσιμπήστε μια ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ του μέλιτος στην εξωτική Χαβάη, παρτ τού.

Το ότι, η Χαβάη και συγκεκριμένα η Χονολουλού δεν αξίζει τα αεροπορικά το καλύψαμε την προηγούμενη φορά. Δηλαδή ποιος φυσιολογικός Αθηναίος θα δώσει ξερω γω 2000 ευρά για να πάει στη Χαβάη αντί να δώσει 50 ευρά να πάει στη Ρόδο με το μπλουστάρ. Ας υποθέσουμε όμως, υποθετικά πάντα, ότι κάποιουνού του καυλώνει να πάει εκεί, ή ξέρω γω τον πιάνει ανεμοστρόβιλος και τον εξφεντονίζει στη μέση του Ειρηνικού ή εντάξει βρίσκεται για κάποιο λόγο στις Χαβάηες νήσους. Αν συμβεί αυτό, να πας στο μεγάλο νησί, δε θυμάμαι πως το λένε, αυτό που έχει το Χίλο πάνω.

Το Χίλο σου λέει το έχει χτυπήσει τσουνάμι δις, και μετά τη δεύτερη φορά αποφάσισαν ότι δεν έχει νόημα να ξαναχτίσουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι έμεινε μια μικρή κοινότητα με παλιά κτήρια, μια λαΐκή, κάτι καταράκτες και ένα μάτσο παραλίες με μαύρη άμμο από το ηφαίστειο.


Δεν ξέρω τι προτιμήσεις έχετε εσείς για διακοπές, αλλά εγώ μεγάλωσα σε απόσταση αναπνοής από το Φαληράκι της Ρόδου και ο τουρισμός παύλα ξυπνάω το πρωί χωρίς να θυμάμαι πως με λένε και με πετραδάκια από την παραλία σε αμήχανα σημεία δεν με ικανοποιεί. Αυτά που κοροϊδεύω δεν τα κάνω. Αν ποτέ αξιωθώ να πάω διακοπές με δικά μου λεφτά, θέλω να πάω στην Αφρική να χτίσω κανα πηγάδι σε κανα χωριό ξερω γω. Όχι ότι ξέρω από πηγάδια ή ότι μπορώ να σηκώσω πέτρα μεγαλύτερη από το μέγεθος ενός μέτριου λάπτοπ, αλλά λέμε τώρα. Θα πάω ρε παιδί μου να προσφέρω ψυχολογική υποστήριξη.

Και αφού σας τα έπρηξα θα σας πω πως τα πέρασα στο Χίλο.

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ

Τρεις μέρες έκατσα μόνο, αλλά το ευχαριστήθηκα. Πρώτον, δεν είχα ξαναπάει διακοπές μοναχός μου. Βασικά έχω πάει διακοπές μη σου πω και πέντε φορές στη ζωή μου, αλλά πάντα με παρέα. Δεν είμαι του μοναχικού γιατί μ'αρέσει να μιλάω δεν ξέρω αν φαίνεται.

Αφού έφτασα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να συγχαρώ τον εαυτό μου και να μου δώσω μπατσάκι στην πλάτη που παράτησα την Κινέζα και την καθηγήτρια να πάνε μόνες τους σε άλλο νησί, το εξωτικό Μάουι, όπου από τη μία η Κινέζα θα συνέχιζε την καταπίεση και τη μίρλα και από την άλλη η καθηγήτρια θα με σήκωνε κάθε πρωί στις 6 να προλάβουμε στις 3 μέρες να τα δούμε όλα και να τρέχουμε όλη μέρα πάνω κάτω με το νέφτι στον κώλο. Τις παρατάω λοιπόν, αλλάζω τα εισητήρια, και την κάνω για το Χίλο. Φτάνω στο χόστελ, 28 δολάρια το βράδυ με ίντερνετ και πρωινό παρακαλώ, δεν με ενθουσίασε το από έξω αλλά μέσα ήταν καθαρό.


Την ίδια μέρα έτυχε και είχε το χόστελ εκδρομή στο ηφαίστειο, εκδρομή μου την είπανε αλλά τελικά ήταν 6 ώρες περπάτημα πάνω στη ξεραμένη λάβα.


Δε θυμάμαι πόσα μίλια κάναμε από το βουνό μέχρι την παραλία, παντού μαύρη λάβα, η οποία έσπαγε που και που, έκλανα λίγες μέντες, αλλά δεν έπεσα ούτε μία φορά γιατί όταν ανέβαινα εγώ τα βουνά της Ρόδου οι αμερικάνοι ανεβαίνανε τα σκαλοπάτια για τα μακντόναλντς. Ήμασταν και ωραία παρέα, εμένα με έπιασε λογοδιάρροια μάλλον το θειάφι έφταιγε γλώσσα δεν έβαλα μέσα.


Αυτοί είναι πατέρας και κόρη. Βασικά έβαλα λόγια στον ρεσεψιονίστ του χόστελ να τσεκάρει ταυτότητες μην τυχόν και ήταν κανένας παιδόφιλος και πούλαγε μούφα ότι είναι κόρη του το κοριτσάκι. Τους μισώ τους παιδόφιλους και μερικοί ξέρω και που μένουν. Αλλά αυτός εντάξει το τσέκαρα με την κόρη του ήταν.

Αφού φτάσαμε στην παραλία που έτρεχε η λάβα μέσα, ο ρεσεψιονίστ, ονόματι Τζάρεντ, ένα κοκκινότριχο τέρας λες και βγήκε από ταινία μεσαίωνα μας έψηξε το άτομο λουκάνικα πάνω στη λάβα. Τα λέει lava dogs. Έχω την υποψία ότι τα λαβαντογκς ήταν τοξικά με θειάφι και πίσσα, αλλά νοστιμότατα.


Στο γυρισμό μαύρη μαυρίλα, 10 το βράδυ, δεν βλέπαμε ούτε τη μύτη μας. Μας βάλανε σε σειρά πάλι και μας λέει η μαλάκω η ξεναγός. Να κοιτάτε τα πόδια του μπροστινού σας και άμα παρατηρήσετε ότι δεν μιλάει κανείς, μάλλον χαθήκατε. Περιμένετε μέχρι το πρωί να σας βρουμε μη φοβάστε δεν έχει ζώα εδώ. Ναι μωρή, εδώ μπορεί να ανατιναχτεί το ρημάδι ανα πάσα στιγμή, οι αλεπούδες νομίζεις είναι το πρόβλημα. Σιχτίρ.

Την επόμενη μέρα πήγα στην παραλία με τη μαύρη άμμο, αλλά πάνω στην άμμο μαζί με τους άλλους λυόμενους ήταν ένας γέρος με τάγκα γαμώ την τύχη μου, και ήταν το μόνο τάγκα σε ολόκληρη τη παραλία, οπότε αντί για την άμμο έκατσα πάνω σε μια πέτρα η οποία το μεσημέρι άναψε και μου έκανε τον κώλο λαβαντογκ.


Έκανα μπάνιο με μάσκα γιατί είχε λέει ενδιαφέροντα κοράλια αλλά μετά από κανα δυο ώρες παρατήρησα μερικά ενδιαφέροντα θαλάσσια φίδια και κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρονται τάγκα, μέσα σε σωστές κωλοχωρίστρες αυτή τη φορά, στην ακτή οπότε πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ότι φτάνει το μπάνιο πρέπει να βγω έξω να στεγνώσω τώρα.


Το απόγευμα πήγα με τα πόδια κάπου 3 χιλιόμετρα σε έναν καταράκτη που λέει είχε και ουράνιο τόξο αλλά εγώ δεν το'δα. Στο δρόμο γνώρισα έναν αμερικάνο μπάρι ή γκάρι ή λάρι δε θυμάμαι πως τονε λέγανε, ο οποίος προσφέρθηκε να του δώσω το πανάκριβο κινητό μου, να πάω εγώ δίπλα στον καταράκτη, πάνω από το φράκτη, να με βγάλει φωτογραφία. Δηλαδή εντάξει, αυτός ο τύπος ή πολύ καλός άνθρωπος ήταν, ή κλεφτρόνι. Κι'επειδή απεχθάνομαι και τους πολύ καλούς ανθρώπους, και τα κλεφτρόνια, του είπα τσάγια λάρι και την έκανα με ελαφρά.


Τι άλλο έκανα στο Χιλο, μισό να δω τις φωτογραφίες να θυμηθώ. Α ναι. Πήγα και στη λαϊκή, όπου μου πουλήσανε κοτόπουλο τυλιγμένο σε ρύζι αλλά δεν μου είπαν ότι είχε και φύκια μέσα και κόντεψα να ξεράσω εκεί ανάμεσα στις ντομάτες και τις καρύδες. Ωραία λαϊκή όμως, είχε και τυρί φέτα τοπικής παραγωγής. Πιο σουρεάλ πεθαίνεις.


Και μια που τ'ανάφερα, έχει σου λέει ένα φρούτο εκεί, νόνι το λένε, που έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και το τρώνε και δεν αρρωστοίνουν. Το πασαλείφουν και σε πληγές. Το πρόβλημα είναι ότι ζέχνει τυρίλα, φρούτο τώρα να ζέχνει τυρίλα φαντάσου. Πήρα ένα, το άνοιξα και, Ω! μύρισε φέτα! ΟΚ, λίγο ξυνισμένη φέτα, αλλά φέτα. Να μην έχουμε νόνια στο κονέχτικατ γαμώτι μου.


Εν τέλη κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν οι άνθρωποι. Πολύ ευγενικοί, και αν κρίνω από τις επιχειρήσεις του χωριού έχουν και ένα κάποιο επίπεδο. Παντού βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες κλπ. Και οι τουρίστες επίσης ήταν καλοί, γιατί είναι ήσυχο μέρος και δεν τραβάει ζωάδια. Στο χόστελ τα περάσαμε ωραία γιατί δυο μέρες έβρεχε και κάτσαμε μέσα να δούμε ταινία. Μόνο μια ελβετίδα ήταν μαλακισμένη, εξ ου κι ο τίτλος. Υπάρχουν κι'αλλού νονιές που κάνουνε νόνια, μανίτσα.


Ωραία, πάει και η Χαβάη την έγραψα πριν ξεχάσω και τα βασικά. Τώρα θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στο χάος που λέγεται προετοιμασία για γενικές εξετάσεις διδακτορικού, η οποία με έχει ρίξει και σε κατάθλιψη γιατί δεν προλαβαίνω να τα μάθω όλα και γενικά σκατά.


27 σχόλια:

 1. Διδάκτορά μου,πρωτόγνωρες εικόνες,ωραιες εμπειριες,ποιος απο μας τους σχολιαστές σου έχεις ζησει τετοια ανεπαναληπτα,αντε,μην το γκρινιάζεις το πράμα:)
  -Τυρο-φρούτο;;;Στειλε πραμα,να γουστάρουμε,αντε,γιατί αυτοι οι διατολόγοι μας πρήζουνε ,μην τρως τυρί, έχει το ενα,εχει το αλλο,ρε γίνεται να ζεις στην Ελλάδα,στον παράδεισο των τυριών και να μην κατεβαζεις συνολικά μισο κιλο διάφορα τυριά στην καθησιά;:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όποιος από τους σχολιαστές μου θέλει ας πάει στη Ρόδο, πιο καλά θα περάσει!

   Όσο για το φρούτο, σκέψου νονιόπιτα! Σαν τυροπιτα, αλλά υγιεινή...

   Διαγραφή
 2. Καλέ,ωραία περνάς εκεί πάνω(κάτω),με τις λάβες σου,με τα τοπία σου και όλα τα σχετικά...μόνο να σε ρωτήσω κάτι...τι ποτάκια έχει εκεί πάνω (κάτω);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν πίνω ποτάκια μανίτσα, εκτός κι αν αναφέρεσαι σε αναψυκτικά χυμούς και νερά!

   Διαγραφή
 3. Δεν θα σχολιάσω καν το γεγονός ότι το βραβείο που σου 'δωκα προ εβδομάδων το 'καμες τάγκα και το 'δωσες στον γέρο στην παραλία, αλλά ρε συ ... πήγε Γκρηκ Λάβα (εκ του Lover), και δη Ροδίτης, στην Χαβάη κι έφαγε Χιλό-πιτα από Ελβετή !!! Τα ύστερα του κόσμου !!! Θα έρθουν οι Κολοσσοί του Έρωτα (το 'χεις δει το ντοκυμαντέρ ;) και θα σε πάρουν με τα νόνια !!!

  Άντε, τελείωνε με τα διαβάσματα και βγες για σοσιαλάιζινγκ, γιατί δεν σε βλέπω καλά !!!

  Φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με βλέπεις να είμαι σε μουντ για βραβεία?? Έχομε εξετάσεις λέμε....!

   Διαγραφή
 4. ξεχωριστή εμπειρία ,μου αρέσουν πολύ τέτοια μέρη!!!
  καλό διάβασμα ,να τρως μπανανουλες , μήλα ,μάνγκο,σπανάκι ,πράσινο τσάι ,μπόλικο νερό ,δημητριακά ολικής ,αβγά ,ξηρούς καρπούς ....
  φιλιάαααααααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκτός από το σίχαμα το σπανάκια τα άλλα τα τρώω! Τρώω και χάμπουγκερς όμως ΧΑ!

   Διαγραφή
  2. Χρυσαυγιτικα χάμπουργκερς στη Χαβάη;;;Μώρε μπράβο επιχειρηματικό πνεύμα τα Αμερικανάκια!

   Διαγραφή
 5. Ε, χμμμ... γκούχου! Αν κάθησες στην καυτή πέτρα, λάβαντογκ δεν έγινε ο κώλος σου... Να ακριβολογούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τι τραβάτε και εσείς οι πολυταξιδεμένοι!!!
  χάλια οι παραλίες, χάλια τα εξωτικά τοπία, χάλια οι γραφικές αγορές, χάλια χάλια χάλια...

  σε λυπάμαι φαρμακοτριφτάκο!
  καλό διάβασμα και καλή επιτυχία!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με ειρωνεύεσαι τώρα εσύ αλλά έχε χάρη που δεν προλαβαίνω να σκεφτώ κατάλληλη απάντηση.!

   Διαγραφή
 7. Εμείς καθόμαστε και μαλώνουμε με τον πρόεδρο του τμήματος και εσύ μας μιλάς για χαβάες;;ΑΝτε στην Καντώνα ρε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και για τι να σας μιλήσω ρε σινεφίλ γιαλατζί? Για τα μάτια μου τα όμορφα?

   Διαγραφή
  2. Για το πόσο υποφέρεις με εναν Κινέζο και εναν Ινδο σπιτι,να ξέρουμε και εμεις βρε αδελφε οτι υπάρχουν και χειρότερα!

   Διαγραφή
  3. Χα! Πάει ο Ινδός πάει και ο Κινέζος είμαι πισω στο δικό μου σπίτι με το Πεπόνι

   Διαγραφή
 8. Πιστεύω ότι αν είχες και την κινέζα μαζί σου θα πέρναγες καλύτερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλή επιτυχία στα εξεταστικά σου. Και μια και το ανέφερε ο Ρασκώ, χάλια τα πάντα εκεί πέρα. Εμείς ούτε για βόλτα δεν πάμε πια στο Ελλάντα. Βράστα. Α ναι, και άμα βρεις ευκαιρία, πέτα καμιά φωτό του Πεπονιού, Πεπόνι ακούω, Πεπόνι δε βλέπω. Να βεβαιωθούμε ότι ζει ρε αδερφέ!! Εσύ λες ναι, όμως... Σοφία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά ντε, στην επόμενη ανάρτηση θα βγάλω φωτο τον Πέπονα φρέσκια να σε πείσω ότι δεν τον έσφαξα! Ακόμα!

   Διαγραφή
 10. Αυτό το, έβαλα λόγια στον ρεσεψιονίστ να ελέγξει ότι είναι με την κόρη του και όχι κανας παιδόφιλος... Δηλαδή κακώς αλλά έριξα ένα γέλιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι είναι πρέπει να προσέχουμε γιατί κυκλοφορούν παιδόφιλοι ανάμεσά μας!

   Διαγραφή
 11. ωραίες εμπειρίες!! και εις αλλα με υγεία!
  Χονολουλούδεν ξέρω αν θα πάω, αλλά Ρόδο θα πάω κάποια στιγμή...που θα μου πάει..
  Καλή επιτυχία!! και για την κατάθλιψη μην σε ανησυχεί! Όπως μου λέει και ο καθηγητής μου, όταν με βλέπει αγχωμένη, είσαι σε καλό δρόμο..(μη χ@@ω). Το αντίθετο θα ήταν το ανησυχητικό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν μου λέει τέτοια πετυχημένα η δικιά μου καθηγήτρια της λέω, άσε μας μανίτσα μου έχω τον πόνο μου έχω κι'εσένα! Αλλά τα λέω στα ελληνικά προσποιούμενος ότι μιλάω στο τηλέφωνο...

   Διαγραφή
 12. έπρεπε να πάρεις την Κινέζα να πεις στο λάρυ γκάρι μάρι χάρη να τη βγάλει φωτό δίπλα στον καταρράκτη να τη σπρώξεις να ξεμπερδεύεις!

  Πρόεδρας ΑΠΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή