Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα μωρού ή/και εμετός

Η Νάσια πήγε να μου την πει:
θεός φυλάξει τι ουρά του έκανε του Μέλον!να χαθείς να χάνεσαι που το κουρεψες το κακόμοιρο! γι αυτο μπαινει στα σκεπάσματα ,κρυώωωωωνει!τι θα γίνεις είπε; καθηγητής ;;;; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Αλλά ο θεός τις τιμωρεί τις κακίες χαχαχαχα. Φυλάξοι Νάσια μου, με ΟΙ, έλα μπράβο. Εδώ μέσα δεν επιτρέπονται ορθογραφικά όλοι το ξέρουν αυτό! Πάρε ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ γιατί θέλω να στην πω πιο δημόσια να βγάλω λίγο από το άχτι που έχω στους φιλόλογους. Χα!

Σου΄χει τύχει ποτέ Νάσια, να έχεις ένα σωρό πράγματα να κάνεις, να μην τα προλαβαίνεις και τελικά να αποφασίζεις, δε γαμίεται, θα κάτσω να δω Doctor Who? Σου'χει τύχει αν και αντί για ντοκτορχού βλέπεις τούρκικα και κλεμμένα όνειρα σαν τη μάνα μου! Ντροπή ρε Νάσια...

Τώρα που είπα κλεμμένα όνειρα τι θυμήθηκα! Πρι δυο χρόνια που ήρθα στην Ελλάδα πήγα για λίγες μέρες να μείνω με τη γιαγιά μου στη Θεσσαλονίκη. Η γιαγιά μου αποφάσισε ότι η τηλεοπτική μου μόρφωση ήταν απλά απαράδεκτη, μιας και δεν ήξερα να της πω τον τίτλο ούτε μισής καθημερινής σειράς ή εκπομπής! Οπότε έκατσε και μου έκανε ένα πρωί ιδιαίτερα πάνω στα κλεμμένα όνειρα, ή, όπως το έλεγε, στην ταξιτζού. Μου είπε για το δράμα της και μετά τα απογεύματα με έπαιρνε τηλέφωνο να πάω πίσω στο σπίτι να το δω! Όταν της είπα ότι η ταξιτζού μοιάζει πιο νέα από τον ανήλικο και καλά γιο της με έδιωξε από το σαλόνι γιατί λέει δεν καταλαβαίνω ότι αυτά τα δράματα είναι από τη ζωή βγαλμένα κι'εγώ κολλάω στο πως μοιάζει η ταξιτζού! Και στο κάτω κάτω ξέρεις πόσα λεφτά θέλει μια άδεια ταξί?? Που μας κλαίγεται κι'όλας η ταξιτζού?

Άλλο ήθελα όμως να πω απόψε και μου αποσπάς την προσοχή με τις σαπουνόπερες που βλέπεις Νάσια. 

Μιας και σε 21 μέρες θα κάθομαι στην κουζίνα της μάνας μου και μπροστά μου θα έχει ό,τι φαΐ έχω να φάω από πρόπερσι, σκέφτομαι φαγητά αυτή την περίοδο. Τα σκέφτομαι, τα αγοράζω και μετά ξεχνάω ότι τα αγόρασα γιατί είμαι γελοίος. Γι'αυτό σταμάτησα να πηγαίνω στο σούπερμάρκετ μόνος μου, γιατί όταν πάω μόνος μου παίρνω ό,τι μαλακία βρω μπροστά μου. Ειδικά αν είναι σε κονσέρβα! Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω μανία με τις κονσέρβες. Ξέρεις τι σούπα και λαχανικό έχω στο σπίτι μέσα σε ληγμένες κονσέρβες? Ληγμένες γιατί τις ξεχνάω και δεν τις τρώω... Προχτές που καθάρισα το κελάρι μάζεψα δυο σακούλες των σκουπιδιών ληγμένα. Το κακό είναι ότι δεν τα τρώω, και όποια εγκεφαλική βλάβη έχω δεν μπορώ να την αποδώσω σε ληγμένα! Είναι μάλλον κληρονομικό.

Πάλι ξέφυγα όμως. Είναι που σκέφτομαι πιο γρήγορα απ'ότι πληκτρολογώ! Λοιπόν τις προάλες πήγα για ψώνια μόνος μου και όχι απλά μόνος αλλά και πεινασμένος. Καταραμένος συνδυασμός. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρω ό,τι σαχλαμάρα βρισκόταν στα ράφια. Μαζί με όλα τα άλλα, πήρα και μια κονσέρβα με σαλιγκάρια μαζί με τα καβούκια! Ναι, τόσο βλαμμένο άτομο είμαι όταν πεινάω και ακόμα περισσότερο.


Κοίτα σαλιγκάρια (κοχλιούς, καραόλους) δεν μπορώ να πω ότι έχω φάει ποτέ, αλλά η μυρωδιά από τα σαλιγκάρια γιαχνί που κάνει η μάνα μου θυμάμαι μου αρέσει! Και όπως βλέπεις αυτά έχουν και τζάμπο καβούκια και όσο να πεις σε παρακαλάνε να τα αγοράσεις. Το θέμα μου είναι ότι δεν ξέρω πως να τα φάω! Αν έχει κανείς καμια ιδέα ας μου πει, νομίζω το 2015 λήγουν. Στο ίντερνετ λένε να τα ψήσω με βούτυρο αλλά δε μ'αρέσει το βούτυρο.

Εκτός από σαλιγκάρια βρήκα και σοκολάτες κίντερ οι οποίες δεν κυκλοφορούν στην Αμερική! Τις βρήκα σε ένα μαγαζί με εκπτώσεις και είναι μάλιστα από την Ελλάδα, στα ελληνικά τα λέει πάνω! Τις πήρα όλες.


Και αφού τα σαλιγκάρια δεν μου'κατσαν και οι σοκολάες κίντερ δεν κάνουν για μεσημεριανό (αστειεύομαι), αποφάσισα να κάνω κοτόσουπα! Τη συνταγή που μου'δωσε η μάνα μου την ακολούθησα κατα γράμμα, μέχρι ενός σημείου όμως. Είμαστε και ελέυθερα πνεύματα ρε Νάσια, τι πάει να πει συνταγές και δοσολογίες! Την έβαλα στο μπλέντερ τη σούπα γιατί τα βρασμένα λαχανικά σιχαίνομαι να τα φάω είναι σαν μύξα.


Το ξέρω ότι μοιάζει με κρέμα μωρού ή/και εμετό αλλά από γεύση θα μπορούσε να είναι και χειρότερη! Αν δεν είχα ξεχάσει το αλάτι στο κοτόπουλο θα ήταν σούπερ. Έτσι να τα λέμε κι'αυτά τα γκουρμέ γιατί είμαστε σε ευαίσθητη ηλικία και όποια ενδιαφέρεται, πληροφορίαι εντός.

Γαμώτι θέλω να γράψω κι'άλλα αλλά έκανα ένα σκρολάπ και τον ατελείωτο έχει η ανάρτηση πάλι. Έχε γεια και καλή εβδομάδα να'χουμε να κάνουμε και καμια δουλειά, όχι μόνο σούπες και ντοκτορχού.

ΥΓ: Σαλιγκάρια, σοκολάτες, και κοτόσουπα. Να γιατί λέω ότι κάνω σαν γκαστρωμένη ώρες ώρες.

42 σχόλια:

  1. να σου κάτσει το καβουκι στο λαιμό!
    και όταν γκαστρωθείτε να κάνετε οκτάδυμα!
    (από μέσα μου σκέφτομαι κι άλλες καταστροφές που θέλω να σου συμβούν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.notjustgreeksalad.com/el/el-2-3-4-5-6.html

      Διαγραφή
    2. Πρώτον ντροπή σου ολόκληρη ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ σου έδωσα χαχαχαχα.

      Δεύτερον ρε μάτια μου αυτή η συνταγή έχει και κουρκούτια και τηγανίσματα και κουράστηκα και μόνο που τη διάβασα! Κατι πιο εύκολο!

      Διαγραφή
    3. καλημερα αμερικλανακι μου, μωρε γιατι δεν ζητας την συνταγη της μαμας για τα σαλιγκαρια δλδ?
      εγω δεν εχω συνταγη γι αυτο γιατι δεν τα τρωμε απορω πως τα τρως αηδια ειναι! σαν μυξες ! μπλιαχ!
      Εμενα μου αρεσε ετσι που ειδα την σουπα ρε! και αυτο στην κουπα σουπα δεν ειναι;
      Εχω ενα κολλημα μαρεσει να βλεπω σουπες σε κουπες! go fugire ! lol lol lol
      θελω να μου φερεις twizzlers.. μα να μην μπορω να βρω πουθενα τι κακο κι αυτο!

      Διαγραφή
    4. http://www.agioritikovima.gr/ag-mag/9606-agioreitiki-un

      Βοήθειά σου!

      Διαγραφή
    5. Σειρήνα, δεν τα έχω φάει ποτέ τα σαλιγκάρια αλλά είναι στη λίστα τροφίμων που θέλω να φάω! Τουήζλερς να σου φέρω αλλά στο λέω είναι ένα χάλι πλαστικούρα...

      Νάσια άμα βράζω τα σαλιγκάρια από την κονσέρβα θα γίνουν λάστιχο! Πο πο ούτε ορθογραφία ούτε από σαλιγκάρια δε ξέρεις χαχαχαχαχα!!!!

      Διαγραφή
  2. Πες μου σε παρακαλώ ότι σε αυτή την κοτόσουπα δεν έβαλες στο μπλέντερ και το κοτόπουλο...

    Μου έρχεται... Οχι η κρέμα μωρού, το άλλο!

    Τα σαλιγκαρια μπορείς να τα πετάξεις από τώρα ή να περιμένεις το 2015 και να τα πετάξεις τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες βρε, το 2017 θα τα πετάξω! Αν δεν περάσουν 2 χρόνια δεν πετάω κονσέρβα. Ποτέ δε ξέρεις...

      Όχι το κοτόπουλο το έβγαλα πριν και το ξεψάχνισα γιατί είμαι και πολύ γκουρμέ!

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ με την Χριστίνα οπωσδήποτε. Βέβαια μην τα κρατάς μέχρι το 2015 και σου τρώνε χώρο, πέταξε τα τώρα να ησυχάσεις.
    Επίσης μιας και σε βρήκα, να σε ρωτήσω. Αυτό το Doctor Who καλό είναι;
    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό! Άμα σ'αρέσουν τα sci-fi και δεν σε ενοχλούν τα κλισέ και καλτ, τότε στο προτείνω!

      It's bigger on the inside!

      Διαγραφή
  4. E, θα φάς τις ληγμένες κίντερ από Ελλάδα που στέλνουμε στα Αμερικανάκια για να ρίξουμε τον καπιταλισμό; ΛΟΛ όμως!!

    Επίσης οι σαλίγκαροι μαγειρεύονται ζωντανοί και μόνο. Πως είναι δυνατό να βρίσκονται μέσα σε τέτοιο κουτί;

    Τέλος δεν σου αρέσουν τα ορθογραφικά λάθη; Θες μήπως να αρχίσω να σου γράφω χωρίς την ενσωματωμένη διόρθωση στον μπράουζερ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσουν τα ορθογραφικά, γι'αυτό και βραβεύω τους φιλόλογους που τα κάνουν!

      Τα σαλιγκάρια εδώ μόνο σε κονσέρβα, γιατί ζωντανά δεν έχει...

      Διαγραφή
  5. Τα σαλιγκάρια στην κονσέρβα: Την ανοίγεις, παίρνεις έναν-έναν τον γυμνό χοχλιό, που έχει μέσα, τον σπρώχνεις να μπει στο όστρακό του και το κενό μέχρι το άνοιγμα του οστράκου το γεμίζεις με ένα μείγμα βουτύρου+αλατιού+Πιπεριού+σκόρδου+μαϊντανού ψιλοκομμένου.
    Βάζεις τα σαλιγκάρια σε ένα ταψάκι, με το στόμιο προς τα επάνω και στο γκριλ για λίγο...
    Μμμμμ! Μπουκιά και συχώριο!
    Αν δεν σου αρέσει το βούτυρο στείλε τα σε εμένα θα σε ευγνωμονώ!
    Γλκουρμέ λιχουδιά για εκλεκτούς ουρανίσκους.

    * Δύσκολη η Ευκτική.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα χα χα. Μου θύμισες εμένα! Κι εγώ όταν βρίσκω σοκολάτες από Ελλάδα, παίρνω ολόκληρο το ράφι και φεύγω! Δεν μας καταλαβαίνουν εμάς τα ξενιτεμένα, Αμερικλάνε μου! Δεν μας υπολογίζουν! Εγώ σε νιώθω όμως. Ξέρω τι περνάς..

    Φιλιά από Μελβούρνη :)

    ΥΓ Όσο για τα σαλιγκάρια, δεν το σχολιάζω, τα θεωρώ αηδιαστικά.. Πέτα τα όπως είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας καταλαβαίνουν, όχι! Είναι πικρό το κίντερ μπουένο της ξενιτιάς!

      Δεν θα τα πετάξω ρε θα τα κάνω και θα στα δείξω και θα σου τρέχουν τα σάλια!

      Διαγραφή
  7. Ρε μαν σαλιγκάρια;Σαλιγκάρια;ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ;;Αντε και καλές σαρανταποδαρούσες σου εύχομαι να φας!!Εσυ και οι Κινέζοι φίλοι σου!!Με σύγχισες παλι ξημερώματα!!

    ΥΓ:Αμα θες σοκολάτες μπορεις να με πληρώσεις και να σου στείλω διάφορα!!(και μια Λιλα Παουζ αμα γουστάρεις! :p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε ουρακοτάγκε νεάντερταλ? Μόνο πίτες και φασολάδα θα τρώμε????

      Θα σε πληρώσω σε εκτίμηση ρε!

      Διαγραφή
    2. Ακου,θα εκτιμούσα πολύ να με πληρώσεις σε εκτίμηση αλλά επειδή κανένα σουβλατζίδικο δε δέχεται αυτό το νόμισμα θα σε παρακαλούσα να με πληρώσεις με κολλαριστά δολλάρια!

      Διαγραφή
  8. Καλά ρε τη σούπα τη βάζεις σε κούπα? Επίσης πρέπει να είναι από τις γκουρμεδιάρικες τις βελουτέ που λένε και την τρως με πιρούνι ε?
    Τέλος αν είναι κάθε φορά που πινάς και πηγαίνεις για ψώνια να παίρνεις σαλιγκάρια και λοιπές αναγούλες πέρνα μια βόλτα από Burger King, έλεος στην Αμερική είσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. tommy stark τω'καναις το λαθάκει σου και πηος σε σοζι τορα! Δειαίγραψαί τω πρην τω δι !

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα Νάσια έλα πες μας, πόσο σε έτσουξε που σε διόρθωσε ο ανορθόγραφος? πόσο? :p

      Τόμυ είναι σουπόκουπα δηλαδή μπολ με χερούλι! Και Burger King δεν πάω, προσέχω τη διατροφή μου ρε είμαι παιδί της παντρειάς...

      Διαγραφή
  9. Μπουμπουριστούς να τους κάνεις τους χοχλιούς. Γαμάνε!

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θυμάμαι που είχα να διαβάσω κβαντομηχανική, αλλά το έκανα αφού πρώτα είδα μια σειρά επεισοδίων us masterchef και μια σεζόν big bang

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι, χρειάζονται κι'αυτά! Ξέρεις πόσες σειρές τελείωσα ενώ έπρεπε να διαβάζω?

      Διαγραφή
  11. Χαχχαχαχααχα!!!! Εισαι απιστευτος!!!! Υπομονη, περνουν οι μερες γρηγορα κ θα τα φας αυτα που ονειρευεσαι.
    Και μια παρακληση: μην πηγαινεις μονος για ψωνια!! Να παιρνεις κ το πεπονι μαζι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αν το πάρω μαζί μου για ψώνια θα καταλήξω να τον πουλήσω τον κερατά!

      Διαγραφή
  12. NA TA KANEIS STIFADO.KAI THN ALLH MERA STO GRAFEIO THA TRELANEIS TOUS KINEZOUS KAI TOUS INDOUS.EXO POLLA RAMMATA GIA THN GOUNA TOUS .DOULEUO MAZI TOUS STO TORONTO KAI EIMAI PATHON.SYGNOMH GIA TO LATINIKO PLHKTROLOGIO DEN EXO ELLHNIKO.KAI SYGNOMH GIA TA KEFALAIAFOTIN T.TELEYTAIA SE ANAKALYPSA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E αφού έχεις εμπειρία και σωστή γνώμη για ινδοκινέζους, στα συγχωρώ και τα λατινικά και τα κεφαλαία!

      Διαγραφή
  13. Παναγιτσα μου τρελλοι ειν ολοι εδω μεσα..Πα να φυγω....
    Ο αλλος ψωνισε σαλιγκαρια κονσερβα....
    Θου Κυριε....

    Καλε συ;;;;;;

    Εχει και ΣΥΚΑ κονσερβα κει δα;;;;

    Θα σου ειπω εγω τι να τρως και να εισαι ΝΤΟΥΡΟΣ παντα...
    Παρε ΒΟΤΚΑ...
    Ριξε μεσα ζουμι απο ΚΕΡΑΣΙΑ...
    Και παρε και συκα ΞΕΡΑ...Και τρωγε...!!!

    Καθε βδομαδα..Παινε και ενα πακεττο λουκανικα..Και βαζε κι απ αυτα με αυγα τηγανιτα...!!!

    ΠΕΡΔΙΚΙ θα γινεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κονσέρβες εμένα μ'αρέσουν! Μη με κάνεις να το αναλύσω τώρα...

      Αυτό το βότκα κεράσια σύκια σίχαμα ακούγεται! Λουκάνικα με αυγά βεβαίως, μέρα παρα μέρα!

      Διαγραφή
  14. Καλά, από το αεροδρόμιο θα σε ταΐζει η μαμά σου. Βλέπω να την βάζεις να σου φέρνει ταπεράκια γεμάτα, για τη διαδρομή βρε αδελφέ!
    Εγώ με τις κονσέρβες δεν το έχω καθόλου (ακόμα τουλάχιστον), αλλά μια κοτόσουπα.... κακή δεν ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη μάνα μου την έβαλα να ψάξει σαλιγκάρια! Μετά από τις πρόσφατες βροχές λογικά θα έχει γεμίσει ο κόσμος!

      Διαγραφή
  15. Καλως σε βρηκα!
    Εχω την εξης απορια : σ'αρεσουν τα σαλιγκαρια ή η σάλτσα που κάνουν; γιατί αν σ'αρέσει η σαλτσούλα, φτιάξε μία σάλτσα στιφάδου, κάνε και μπόλικες παπάρες και κάνε τα καβουκοσαλίγκαρα διακοσμητικά για το τζάκι (πάνω εννοώ όχι μέσα).
    ΥΓ Αν δεν έκανα φόκους στην φωτό δεν θα τις ανακάλυπτα τις κίντερ εκεί που είναι κρυμμένες.Οι φωτογραφίες εντός του σούπερ μάρκετ διώκονται ποινικά; lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Σαλιγκάρια δεν έχω φάει, η σάλτσα γενικά εννοείται μ'αρέσει!

      Τις κρύβουν οι γερατάδες τις κίντερ και πρέπει κάθε φορά να ψάχνω σαν μανιακός...

      Διαγραφή
  16. τι να σε κάνω που δεν έχω κόρη φαρμακοτριφτάκο. τέτοια νοικοκυρόπαιδα δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα!

    όντως σαν εμετός είναι η κοτόσουπα... μπλιαχ. πως το έφαγες παιδί μου; και μετά λες τι φταίει. οι μαλακίες που τρως φταίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Ρία, προσπάθησε λίγο περισσότερο! Ούτε ανηψιά???

      Πεντανόστιμη ήταν η σούπα! Το βαζάκι βέβαια δεν το έπλυνα ακόμα...

      Διαγραφή
  17. Sorry που διαφωνώ, αλλά άμα ξέρεις να μαγειρέψεις τα σαλιγκάρια, είναι γαμάτα!!! Κάνουν μια απίθανη σάλτσα, να γλύφεις τα δάχτυλά σου!!! Αμερικλανάκι μου, αυτά γίνονται στο φούρνο με βουτηράκι και λίγο πιπέρι και σκόρδο, όπως σου περιγράψανε πιο πάνω. Δοκίμασέ τα και άστους να λένε! Όσο για τη σούπα, ρε παιδιά, υπάρχουν και ειδικά μπωλ που τη βάζουνε, δε μπαίνει μόνο σε βαθύ πιάτο... Άντε με το καλό να έρθεις, να φχαριστηθείς πιτόγυρα και κουζίνα της μαμάς σου. Άντε.... Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάνε μια σάλτσα στιφαδου |(ήτοι κρομμυα και ντοματοπολτο) συν κανα μπαχαρικουλι της αρεσκειας σου και μπλούμισέ τα σαλιγκάρια εντος. Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή