Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Βαλίτσα ημών

Πρώτα απ'όλα να πω ότι όχι δεν έχω χρόνο για αναρτήσεις αυτή τη στιγμή. Σε 13 ώρες δίνω την τρέλα μου! Δεν δίνω την τρέλα μου, δίνω, την τρέλα μου. Δηλαδή δίνω, γαμώ την τρέλα μου. Σα να λέμε.

Έχω μερικά πραματάκια ακόμα να μάθω (όπου μερικά πραματάκια βλέπε τη μισή φαρμακευτική)(στα διάλα) αλλά είπα να κάνω ένα διάλειμα από το Σάουθ Παρκ που βλέπω ενώ έτρωγα πριν αρχίσω να διαβάζω και να γράψω κάτι που μου ήρθε το απόγευμα όταν έπινα καφέ!


Με άλλα λόγια, είμαι της τελευταίας στιγμής. Αλλά είμαι και κωλόφαρδος! Και έχω απόδειξη. Πρώτη λυκείου, πρώτο τετράμηνο, δεν το είχα πάρει απόφαση ακόμα ότι πρέπει να περάσω Πανεπιστήμιο σε κάποια φάση. Δηλαδή δεν διάβαζα. Ή τουλάχιστον δεν διάβαζα όσο θα'πρεπε. Πόσο θα'πρεπε? Δεν ξέρω.

Ένα βράδυ που'βρεχε λοιπόν (δεν θυμάμαι αν όντως έβρεχε εννοείται), που'βρεχε μονότονα, βρήκα μια βαλίτσα άδεια στο σπίτι γκρι με γυαλιστερή επιφάνεια. Δε θυμάμαι τις ακριβείς νοητικές διεργασίες που με ώθησαν στο να χρησιμοποιήσω τη βαλίτσα σαν πίνακα με μαρκαδόρους και να διαβάσω χημεία. Ομολογούμένως δεν μου είχε τύχει μέχρι τότε να θελήσω να κάνω μια βαλίτσα πίνακα, αλλά ούτε και να διαβάσω χημεία. Ξεκίνησα να μαθαίνω όλα τα οξέα, τις βάσεις, τα άλατα, πως συνδυάζονται, τι νουμεράκια παίρνει από κάτω το καθένα, κλπ κλπ.

Με βλέπει η μάνα μου στο πάτωμα με τη βαλίτσα να διαβάζω χημεία και άρχισε να σκούζει από το σοκ. Το ότι χρησιμοποιούσα με τέτοιο τρόπο τη βαλίτσα που είχε πάρει πριν δεκαετίες στην πενθήμερη στην Κρήτη δεν της έκανε τόσο εντύπωση όσο το γεγονός ότι ξεκίνησα να διαβάζω χωρίς γκρίνια. Έρχεται και ο πατέρας μου, με βλέπει σε αυτή την κατάσταση με τη βαλίτσα, τι κάνεις εκεί μου λέει, χημεία μπαμπά του λέω. Παίρνει ύφος Μόργκαν Φρίμαν, γυρνάει με τρόπο στη μάνα μου και της λέει, άστον. Μπράβο τους, όχι μπράβο τους. Αν ήμουν εγώ σήμερα στη θέση τους θα σκεφτόμουν ότι αυτό το παιδί ή χαλασμένο γεννήθηκε ή χάλασε στο πλύσιμο!

Την επόμενη μέρα η φυσικοχημικού αποφάσισε να με σηκώσει στον πίνακα να της γράφω ό,τι οξύ βάση και άλας της κατέβαινε στο κεφάλι, γιατί με αντιπαθούσε και ήθελε να μου ρίξει το βαθμό - η κάργια. Αλλά εγώ, χάρη στη βαλίτσα, τα έλυσα όλα. Σοκ και δέος στην τάξη, σα να βλέπεις εκλεγμένο βουλευτή σε παράθυρο να μη λέει βλακείες ένα πράμα, σοκ και η καθηγήτρια, ρωτούσε ποιος από το κοινό με βοηθούσε με νοητική ή σήματα μορς! Όχι καλέ κυρία της έλεγα, διάβασα, αλγήθεια!

Αυτή η φυσικοχημικού ήταν εισαγώμενη από την Πελοπόννησο - με τα νγί της και τα λγί της και τα άραγές της και τις ξαδερφές της και τις συμμαθητριές. Τότε δεν είχα ωριμάσει ακόμα, δεν είχα φτάσει τα επίπεδα σοφίας και κλάσης που προφανώς έχω σήμερα, και την κορόιδευα για την προφορά της (το ότι η δικιά μας ροδίτικη προφορά είναι χειρότερη δεν το είχα συνειδητοποιήσει ακόμα). Με αντιπαθούσε η έρμη τέλος πάντων, αλλά τελικά μου έβαλε 18 στον έλεγχο.

Η μάνα μου όταν είδε το 18 στο σχολείο έτρεξε και έφυγε γιατί υπέθεσε ότι κάνανε λάθος, και, ούσα πρώην ψιλικατζού, πιστεύει ακράδαντα ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν σφάλμαν αναγνωρίζεται! Τέτοια πίστη στο γιο της! Δεν την αδικώ, είχε να δει νούμερο μεγαλύτερο του 6 σε δικό μου έλεγχο από το δημοτικό. Της εξήγησα ότι την έμαθα τη χημεία με τη βαλίτσα και δε μου έφερε αντίρρηση! Βαλίτσα, βαλίτσα! Το είπε και σε μια φίλη της η οποία έδωσε βαλίτσες στα παιδιά της αλλά γι'αυτούς δε δούλεψε.

Μια θεία μου της είπε ότι καλύτερα η βαλίτσα, γιατί ο τάδε της τάδε διαβάζει με μουσική και τους παίρνει τ'αφτιά. Τουλάχιστον τη βαλίτσα δεν την ακούς. Να του πάρουμε λέει του παιδιού μια καλή σάμσοναϊτ με ροδάκια μπας και περάσει ιατρική!

Εντάξει αυτό το τελευταίο δεν έγινε αλλά πόσο γαμάτο θα ήταν να το ακούσεις...

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι δεν πειράζει να διαβάζεις τελευταία στιγμή και να κωλοφαρδίζεσαι και λίγο! Και το λέω αυτό μπας και το πιστέψω, γιατί το μόνο που μου μένει τώρα είναι να προσευχηθώ σε ό,τι Θείο κυκλοφορεί να μου στείλει κωλοφαρδία όπως τότε στην πρώτη λυκείου που μου την έστειλε μέσα στη βαλίτσα.

Εις το όνομα της Βαλίτσας, και του Σακβαγιάζ, και της Θήκης του Λάπτοπ, Αμήν.

ΥΓ: Με τη βαλίτσα διάβασα άλλη μια φορά στη δευτέρα λυκείου γεωμετρία, και έγραψα 20 στις Πανελλήνιες.
ΥΓ2: Γαμώ το ΣΤΑΝΙΩ μου να μη μου κόψει να τη φέρω μαζί μου στο κονέχτικατ!

43 σχόλια:

  1. Χθες βράδυ που δεν έβρεχε ως συνήθως εδώ στη Λευκωσία, με πήραν οι αναμνήσεις και θυμήθηκα ότι στην τρίτη δημοτικού όταν ήμουν 8, ακουσα την πρώτη βρισιά της ζωής μου από ένα συμμαθητή μου 8 ετών και κείνος και ήταν το "γαμώ στο στανιό σου τζιαι τον αρφό σου". Ήταν ομολογώ μια τραυματική εμπειρία, για ένα αγαθό και αφελές παιδάκι όπως ήμουν εγώ τότε. Από τότε δεν ξανάκουσα κανένα άλλο να λέει κάτι παρόμποιο γιατί μεγάλωσα σε γυαλοκλούβι προφανώς. Το θυμήθηκα ψες και έρχομαι τώρα πρωί-πρωί και το διαβάζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά εγώ είμαι κύριος, τον αρφό σου ούτε που τον ανέφερα!

      Διαγραφή
  2. κι εμένα με κορόιδευαν στην Κάσο για το λι +νι μου ,αλλά δε με πείραζε...'ισα ίσα που το τόνιζα περισσότερο και σταμάτησαν κι αυτά να το κάνουν!
    ποτέ δεν ντράπηκα για την προφορά μου,να μην το αναλύσω τώρα γλωσσολογικά το ζήτημα .....

    το ξέρεις το : '' μια του κλέφτη ,δυο του κλέφτη ,τρεις και τον πιάνουν''....ελπίζω Αμερικλανάκι να μη βγω αληθινή και να σου τριτώσει το καλό!!!
    θα περιμένουμε με αγωνία τα νέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις και δεν ντρέπεσαι για την προφορά σου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το λγι και το νγι δεν είναι αστεία :p

      Διαγραφή
    2. για να απαντάς διέπρεψες! Μπράβοοοοοοοοοοοοοο!

      Διαγραφή
    3. και τι είναι αυτο το μ.μ. που γράφεις; εχω χασει επεισόδια ...

      Διαγραφή
    4. άσε ,τωρα ειδα πως ειναι της ωρας...γεράματα μανίτσα μου!

      Διαγραφή
    5. Άσε κι'εγώ έχω αρχίσει να ξεχνάω!

      Διαγραφή
  3. Πέρασα να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά για σήμερα και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου. Άντε και καλό ταξίδι. Μμμ, τι ξέχασα; Α, ναι, άντε καλημέρα και καλό Σ/Κ!!! Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ, βαλίτσα ε; έχω κι εγώ μια ξέμπαρκη...

    Άντε καλή επιτυχία μικρέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Δεν παραπονιέμαι! Ευχαριστώ αλλά δεν παραπονιέμαι εντάξει

      Διαγραφή
  6. Καλή επιτυχία. Εν σε φοούμαι, είμαι σίουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δώςε διεύθυνση να σου φέρει η ξαδέρφη μου τη σαμσονάιτ της. μάλλον θα τη χρειαστεις!

    μην κωλώνεις ρε, δε μασάμε. θα σκίσεις αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πιάνουν οι βαλίτσες εδώ μανίτσα! Από τρέιλερ και πάνω...

      Διαγραφή
  8. Χρόνια μας πολλά, βρε !!! Να μας χαίρονται οι γουρούνες (με τις οποίες δουλεύεις εσύ), τα γουρούνια (τα Εγγλέζικα, με τα οποία δουλεύω εγώ) κι όλοι όσοι μας αγαπάνε !!!

    Είμαι σίγουρη ότι η Αγία Βαλίτσα (μεγάλη η χάρη της !) έκανε το θαύμα της κι έχεις σκίσει στις εξετάσεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια βαλίτσα ευχές, για καλά αποτελέσματα σου στέλνω....
    ***Αννιώ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε, Χρόνια Πολλά και σε επόμενη ανάρτηση περιμένουμε τιμητική αναφορά και φωτογραφίες της βαλίτσας. Αν δεν την έχουν βάλει στο εικονοστάσι οι δικοί σου δλδ, χιχι!
    Καλή επιτυχία και έλα πίσω διδάκτορας του Κονέχτικατ! (έλα πίσω, εννοώ για διακοπές, μην παρεξηγούμεθα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα υπάρχει ακόμα η βαλίτσα στη Ρόδο, και το θυμηθώ τα Χριστούγεννα ίσως την απαθανατίσω!

      Διαγραφή
  11. Κοίτα να δεις που εγώ νόμιζα ότι το καλύτερο μέρος να κρατάς σημειώσεις είναι σε μικρά χαρτάκια εντός των τσεπών σου (ή σε άλλα ευφάνταστα μέρη).

    Άντε καλή επιτυχία μπας και καταφέρεις να ξεφορτωθείς και τους Ασιάτες που έχεις γύρω σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή επιτυχία πατριώτη! Και χρόνια σου καλά! Κι εγώ μια ζωή της τελευταίας στιγμής ήμουν στο διάβασμα. Fear not!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελευταία στιγμή είναι ο σωστός τρόπος και όποιος διαφωνεί είναι φυτουκλάκι!

      Διαγραφή
  13. γκουντ σαξες μπόι
    τρελλλανες τους
    μπορείς
    πάω να τελιωσω το homeland

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είθε η οσία Σαμσονάιτ να σου φέρει φώτιση επί του φερμουάρ της και να κωλοφαρδιστείς με κωλοφαρδία κωλοφαρδόμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελευταιας στιγμης ε; Ιστορια μου αμαρτια μου..
    Καλη επιτυχιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά αν και με κάποια καθυστέρηση. Χα χα χα. Ακόμη γελώ με το σχόλιο για την Ιατρική και τη βαλίτσα με τα ροδάκια. Δεν σε πιστεύω!! Σου εύχομαι κάθε δυνατή επιτυχία, κι εγώ εν μέσω εξεταστικής σου γράφω κι έχουν κάτσει όοοοολα μαζί. Σεμινάρια, δουλειά, συνέδρια (ευτυχώς στην πόλη μας!) και εξεταστική.. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; :-Ρ
    Φιλί γλυκό από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ροδάκια πιστεύω είναι λογικά! Και καλό κουράγια και σε σένα! Τα σιχαίνομαι τα συνέδρια, ειδικά αν δεν είναι σε τουριστικό μερος να κάνεις και τα μπάνια σου

      Διαγραφή
  17. Πως πήγες τελικά;
    Καλά έλιωσα στο γέλιο με το κείμενο σου.
    Κάποια στιγμή πρέπει να την βγάλεις φωτογραφία και να την πουλήσεις σε πλειστηριασμό την βαλίτσα!!!! :P
    Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται θα την πουλήσω, όταν γίνω διάσημος! Θα την αγοράσει κανα μουσείο και τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς γιατί εμείς οι δγιάσημοι είμαστε φιλάνθρωποι κατα επιφάνειαν!

      Διαγραφή
  18. Χαλαρααααααααααα!!

    Το πήρες το χαρτι ή μπααα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπααα;;;Δηλαδή, Δηλαδή;;;Χαρτί γιοκ;;;; Να καταλάβω.... Δε πέρασες ή όπως αλλιώς το λέτε did you fail???? Μολόγα καλέ!!! Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή