Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Το ξενιτεμένο μου πουλί

Μέσα στο πνεύμα των ημερών η Red Ladybug:
Ναι πασχαλίτσα ήρθα στην Ελλάδα αλλά με τα ινδοπακιστανά έχω πάρε δώσε και στην Αμερική για να αισθάνομαι σα στο σπίτι μου!

Ήρθα λοιπόν στη Ρόδο, με βλέπει η μάνα μου, ξενιτεμένο μου πουλί! φωνάζει, ναι μάνα της λέω ήρθα κι'έφερα το ξενιτεμένο μου πουλί μαζί! Βασικά αυτός ο διάλογος δεν έγινε ακριβώς έτσι αλλά το ξενιτεμένο μου πουλί αναφέρθηκε.

Έλεγα να πω για το πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι, 25 ώρες από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο να πετάω, το ότι ξεκίνησα από το σπίτι μου με χιονοθύελλα και έφτασα στο σπίτι των γονιών μου Καλοκαίρι αλλά ποιος έχει όρεξη τώρα.

Χορατεύω χορατεύω.

Στην πρώτη πτήση ρε γαμώτο, πώς έτυχε να με βάλουν στη μεσσαία σειρά μαζί με δυο άλλους Έλληνες, ζευγάρι από τας Πελοπόννησας, με τα νγι τους και τα γλι τους, ο τύπος καλός άνθρωπος φάνηκε αλλά η τύπισσα! Θεέ μου μίρλα! Τα αφτιά μας πήρε η μαλάκω. Μϊα ώρα παραπονιόταν που τη βάλανε πίσω πίσω. Μετά παραπονιότανε που πήρε του άντρα της δώρο 70 δολάρια ενώ αυτός της πήρε δώρο 50 δολάρια. Μετά παραπονιότανε γιατί λέει ο Νίκος τους έφερε ένα χαζοσουβενίρ από την Ισπανία ενώ αυτοί ξόδεψαν ένα σωρό για δερμάτινο πορτοφόλι!

Σε κάποια φάση τη ρωτάει ο άντρας, σε ποια χώρα είναι η Ζυρίχη (εκεί πηγαίναμε)? Στην Ελβετία του λέει αυτή. Ε άρα Ολλανδικά θα μιλάνε εκεί! Όχι ρε βλάκα του λέει αυτή, Ελβετικά μιλάνε! Κι'εγώ δίπλα να το παίζω αμερικάνος και να προσπαθώ να μην αντιδρώ!

Ήθελα να βγάλω χαρτί να σημειώνω τις κοτσάνες που πετούσαν 7 ώρες, αλλά δεν ήθελα να με καταλάβουν και τελικά τις ξέχασα. Την τρίτη του έλεγε να της πλύνει το αμάξι γιατί την Τετάρτη έχει μάθημα.

Εν τω μεταξύ αυτή ξανθιά εκνευριστική 30κάτι, από Κόρινθο προφανώς, λέω μήπως είναι η Κούλα?? Αλλά η Κούλα αν ήταν Αμερική θα μου το έλεγε άσε που αν είχε άντρα επίσης θα μου το έλεγε οπότε μπορεί να ήταν καμια ξαδέρφη! Κούλα άμα διαβάζεις απάντησέ μας σε παρακαλώ, ποια ήταν αυτή και αν την ξέρεις, δώσε της μια φάπα εκ μέρους μου, ευχαριστώ! Μα καθόλου δεν κοιμήθηκα ο έρμος. Γλώσσα δεν έβαλε μέσα.


Στην Αθήνα εκεί που περίμενα να μπω στο τρίτο Αεροπλάνο είχαμε θέματα με τους σεκιουρητάδες. Μια γυναίκα από Βέλγιο της πήρανε το άρωμα, ενώ εμένα μου πήρανε τα μπισκότα και το νερό. Ρε παιδιά τους λέω, αυτά τα μπισκότα και αυτό το νερό περάσανε τον έλεγχο από Νέα Υόρκη και από Ζυρίχη, στην Αθήνα δηλαδή τι είστε!

Θα συνεχίσω αύριο γιατί έχω πυρετό και ζαλίστηκα...

ΥΓ: Έβαλα στο γκουγκουλ εικόνες "μαλάκω" και μου έβγαλε αλεύρι μαλακό. Μετά έβαλα "ηλίθια" και μου έβγαλε τον Κατίδη. Μετά έβαλα "μαλακισμένη" και μου έβγαλε τη Μελέτη.

ΥΓ2: Κάποιος/α με μάτιασε! Παρακαλείσθε οι ξεματιάστρες αναγνώστριες να κάνετε τα μαγικά σας γιατί βαρέθηκα με τον πονοκέφαλο! Ευχαριστώ!

33 σχόλια:

  1. Καλώς ήλθες στα πάτρια εδάφη και περαστικά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τραβας κι εσυ μωρε Αμερικλανε με τα αεροκλάνα...
    Μέρι Κρίσμας ντάρλινγκ, και καλό Χάνουκα!

    Ναταλία η Μαντικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ είναι Ελλάδα ρεεε!!Τα τρόφιμα απαγορεύονται (εκτός αν τα μοιράζει ο ΣΚΑΙΣ)!!!Ξενε-ξενερα που συγκρίνεις τα αεροδρομια της Νεας Υόρκης και της Ζυρίχης με της Αθήνας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε άε από κει! Ολόκληρο αεροδρόμιο να μην έχει ένα σουβλατζίδικο...

      Διαγραφή
  4. Ζαλισμένο είσαι ακόμα βρε; Άλλα ντάλα μας τα λες! Πού γυριζεις στα σόγια χωρις σκορδο στο βρακί; σε μάτιαξαν Αμερικλάνο πράμα!
    φτου σκορδοκαίλα σου!!
    σε ξεμάτιασα τώρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάλι το έκανα το λάθος! ελπίζω να με λυπηθείς μέρες που είναι!

      Διαγραφή
    2. Αχαχαχα πόσο μ'αρέσει να βλέπω φιλόλογους να κάνουν λάθη! Εκδίκηση!

      Σκόρδο στο σώβρακο δε θα βάλω γιατί θα μου κάνει χαλάστρα!

      Διαγραφή
  5. εγώ ξεματιάζω όπως η ούμα θέρμαν την νταρυλ χάνα στο κιλ μπιλ το δυο. σου κάνει;

    καλώς ήρθες αγόρι μου, να σε χαρεί η μανούλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα βρε παιδί, καλωσόρισες! Αααχα χα, μου θύμισες στη δική μου πτήση (μια φορά κι έναν καιρό) από Αθήνα για Νέα Υόρκη, που εκεί που καθόμουν αραχτή και έβλεπα ταινία στην οθόνη μπροστά μου, ξαφνικά μου ήρθε το μπροστινό κάθισμα στο πηγούνι. Μία αναμμαλιασμένη, κακοβαμμένη ξανθομάλλα, ηλικίας 55 κάτι, αποφάσισε να κοιμηθεί με το κάθισμα της χαμηλωμένο, χωρίς να ρωτήσει τον πίσω επιβάτη αν μπορεί. (Εμένα δλδ. Αν το ζητούσε ευγενικά, μπορεί να το έκανα). Ήμουν μικρή τότε και δεν ήμουν των διενέξεων (αν συνέβαινε τώρα, το κακοβαμμένο ξανθόμαλλο δε θα είχε τρίχα για τρίχα πάνω του), αλλά πήρα τη γλυκειά μου εκδίκηση ανάβοντας το φωτάκι της θέσης μου. Το οποίο, επειδή εκείνη είχε φέρει τη δική της σε εμένα, έπεφτε πάνω στη μούρη της. Αλλά δεν τόλμησε να πει τίποτα. Και όταν στην άφιξη, την άκουσα να γκρινιάζει ότι δεν κοιμήθηκε με το φως, πωπω αγαλλίασε η καρδιά μου. Επόομενοοος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα καλά της έκανες! Εγώ θα της έριχνα και γονατιές στη θέση!

      Διαγραφή
  7. "Πώς το λετε εντώ στο Ελλάντα"! Να σ'ακούσω να αμολάς εκεί στη Ρόδοτη γνωστή ελληνοαμερικανιά και να τα δώσω όλα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε, βρε, βρε, καλώς τα παιδιά (και τα πουλιά!) τα ξενιτεμένα! How bo you bo? Δε με νοιάζει αλήθεια! Και λίγα λόγια για τους Πελοποννήσιους γιατί θα γίνει μεγάλος σαματάς, έτσι είμαστε εμείς πληθωρικοί :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε εγώ τους Πελοποννήσιους μέσα στην καρδιά μου τους έχω! 7 χρόνια στην Πάτρα σε λέω!

      Διαγραφή
  9. Τελικα το αυτοκίνητο δε μου το έπλυνε ο λεχρίτης...Ευτυχώς όμως μου πήρε ένα δωράκι 20€ και πατσίσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάθος! Δεν πατσίσατε! 20 ευρώ είναι 28 δολάρια άρα τους χρωστάς δώρο 8 δολάρια! Τρέχα τώρα μόλις σχολάσεις από την τράπεζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Welcome!

    Μπισκότα και νερό; Μιρκό το κακό. Μια φορά στην Αλεξανδρούπολη πήγαν να μου πάρουν τα καζάν ντιπί που είχα προμηθευτεί από τον Νεντίμ της Κομοτηνής. Έγινε μάχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν μόλις διάβασα το σχόλιό σου έστειλα μήνυμα στον ανεπρόκοπο τον αδερφό μου που έρχεται αύριο από Κομοτηνή να μου φέρει καζάν ντιπί!

      Διαγραφή
  12. Εμ βέβαια την έχασες την ευκαιρία καταγραφής των λεγόμενων της κυρίας. Δεν τα χάνουν αυτά αμερικλανε μου. Το να λέει κοτσανες κ να περάσει με γέλια κ χαρά το ταξίδι σου είναι σούπερ, εμ άμα ακούς τη χαζη ξανθιά από πίσω σου να λέει" ωχ Νίκο δε θυμάμαι αν έκλεισα το κινητό μου,μόλις είπαν να το κλείσουμε κ γω το πέταξα στη τσάντα,λες να το έκλεισα?", " το έκλεισες,δεν υπάρχει θέμα" " ναι αλλά αν δεν έκλεισε τι Θα γίνει νικο μου?" " τίποτα δε θα γίνει,δε πιανει όταν πετάς" και αν εκείνο Νίκο μου κ αν το άλλο Νίκο μου,πόσο να την αποφύγει κι αυτός. Κ λες τώρα θα φτάσω Ελλάδα η Θα χτυπησει το κινητο της κ θα το σήκωσει χαχαχαχα. Ώσπου Αγαπητέ αμερικλανε γυρνάω κ γω κ λέω " να σας πω,μπορείτε επιτέλους να το ελέγξετε αν το κλείσατε γιατί αγχώνομαι?" Το άκουσες αυτό αμερικλανε μου? Ε ,εκεινη όχι χαχαχαχα,την κουφανε το ντεκαπαζ χαχαχαχα.Άρα.... Καλύτερα να άκουγες κ να έγραφες κοτσανες χιχι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χοχοχομα η δικιά σου ήταν και ηλίθια, δεν τα λέμε μαντάμ όταν αφήνουμε τα κινητά ανοιχτά! τς τς τς

      Καλύτερα να κρατούσα σημειώσεις ναι αλλά μετά θα με έπιανε στο στόμα της η Κορινθία!

      Διαγραφή
  13. Καλως ορισες αμερικλανε/ροδλιτη!
    Ελπιζω να γινεις καλα γρηγορα κ να περασεις πολυ ομορφα τις γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμ έφυγες με χιόνια ήρθες στον ήλιο, κρύωσες!!! Το ίδιο είχα πάθει κι εγώ πριν πολλάααα χρόνια (το 1969) όταν ήρθα Ελλάδα από Ν. Αφρική που έμενα. Δεκέμβριο μήνα, ντάλα καλοκαίρι κάτω, έρχομαι εδώ για 21 μέρες, τις 15 τις πέρασα τάβλα στο κρεβάτι με 40 πυρετό!! Κρίμα το ταξίδι. Άντε, καλώς ήρθες και καλές Γιορτές να έχεις. Και περαστικά σου, αν κι απ' ότι διάβασα, είσαι πολύ καλύτερα.. Καλημέραααα. Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά ρε τι νόμιζες είμαστε ευρωπαίοι, σιγά μην έχουμε και σουβλατζίδικα στα αεροδρόμια. Μόνο γκουρμεδιές!

    Υ.Γ. Καλοσόρισες στην πατρίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ ούτε να κλάσω δε προλαβαίνω θα πήγαινα και ταξιδάκι αναψυχής.
    Επίσης αν την χαρακτήρισες ως εκνευριστική, αποκλείεται να ήμουν εγώ, γιατί εμένα με χαρακτηρίζει η ευγένεια, η καλοσύνη, η γλυκύτητα και η διάκριση.
    Επίσης δεν είμαι παντρεμένη, αλλά αν ήμουν θα στο έλεγα. Να λυσσάξεις!!

    Ελπίζω να περνάς καλά στην Ελλαδίτσα.

    Καλά Χριστούγεννα αγαπημένε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή