Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σκαλί σκαλί

Άλο!

Ο Μάχλερ ως συνήθως μου έκανε κοιλιακούς με το σχόλιό του:
Ήμουν σίγουρος πως θα γύριζε! Αφού δεν έχει αρχίδια που να πάει.
Οπότε είπα να αναστήσω την ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ και να του τη δώσω! Μάχλερ ΝΑ πάρτη.

Αν και το σωστό Μάχλερ, όπως θα σου πουν και οι αξιότιμοι φιλόλογοι, είναι να πεις Αφού δεν έχει αρχίδια· πού να πάει. Ή Αφού δεν έχει αρχίδια, πού να πάει; Έτσι είναι Μαχλερένιε, πρέπει να μιλάμε σωστά.

Τις προάλλες έκανα τσάτιν στο φέισμπουκ με τη βαφτισιμιά μου και μου τα έλεγε κάπως τ κνς νονέ εδω ολα κλ και τέτοια, και της είπα να μιλάει σωστά για να μην τη βράσω! Είμαι κουλ νονός αλλά υπάρχουν και όρια.

Τώρα που είπα βράσω, έκανα μια σούπα πολύ γαμάτη με κόκκαλα από γουρούνι! Όχι δικό μου γουρούνι, από το σουπερμάρκετ τα πήρα. 6 ώρες τα έβραζα αλλά και πάλι δεν έπηξε, πες μου Μάχλερ τι κάνω λάθος ο ανερχόμενος σεφ?

Πρέπει να κάτσω και να ανεβάσω τις 5-6 συνταγές που έχω και κάνω συνέχεια, για να επωφεληθεί η ανθρωπότητα! Από την τεμπελιά μου τις έχω εξελλίξει τις συνταγές, τις έχω τεμπελχανιάσει, και τις αποκαλώ του τεμπέλη ή, συνώνυμο, του Αμερικλάνου. Γιατί τι να λέμε τώρα, μόνο τρία πράγματα τα έχω μεγαλύτερα από την τεμπελιά μου: τα νεύρα μου, την ομορφιά μου, και το τούτο μου. Τυχαία σειρά.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, μερικές φορές νευριάζω τόσο πολύ, που βαργιέμαι να αντιδράσω. Δεν ξέρω τι έχουν μερικοί άνθρωποι και με εκνευρίζουν σε τέτοιο βαθμό που καίω φλάτζα και λιποθυμώ από μέσα μου. Λες να το κάνουν επίτηδες? Τι να σου πω. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη ανώμαλου. 

Άβυσσος και η ψυχή της γάτας (της ανώμαλης γάτας). Άβυσσος επί 9 για να είμαστε και μαθηματικά ακριβείς! Το Πεπόνι γύρισε άλλο ζώον. Ζώον και πριν, ζώον και τώρα, αλλά άλλο ζώον. Να για παράδειγμα πλέον αντί να προτιμάει κονσέρβα θέλει ξηρά τροφή. Και αντί να κάθεται στην πολυθρόνα του, κάθεται μέσα σε ένα κουτί. Και αντί να νιαουρίζει όταν εξιτάρεται, στριγγλίζει λες και τραβάει χειρόφρενο σε στροφή. Αλλά κατα τ'άλλα βλαμμένο όπως πριν, είμαι σίγουρος ότι είναι το ίδιο σκατόγατο. Σκατόγατο γεννήθηκε, σκατόγατο θα πεθάνει.

Όπως και τα ασιάτικα. Γουρούνια γεννήθηκαν (συγγνώμη γουρούνια), γουρούνια θα πεθάνουν (συγγνώμη γουρούνια, είστε το αγαπημένο μου κρέας). Έχω καλά νέα στο μέτωπο των γουρουνιών όμως! Μας δώκανε ένα ακόμα δωμάτιο-εργαστήριο, το οποίο είναι στην άλλη άκρη του κτηρίου, και σε άλλο όροφο από την Κινέζα! Με το που άκουσα ότι πρέπει να μετακομίσουν δυο άτομα εκεί, ξεκίνησα να βάζω συμπράγκαλα σε κούτες! Παίρνω και έναν Κορεάτη μαζί μου γιατί μ'αρέσει η μαγειρική της γυναίκας του.

Στο νέο εργαστήριο εκτός του ότι θα κάνω κουμάντο (όχι ότι και τώρα δεν κάνω), θα μπορώ επιτέλους να βάζω μουσική! Εδώ τουτς ξινίζει! Θα παίζω όλη μέρα το 1055 Ροκ από Σαλλλλονίκη, τον Ανατολικό εφΈμ και το καινούριο το δικό σου Μάχλερ το ΒΟΕΜ. Και όταν έχω έτσι πολλά νεύρα θα βάζω Βερούλα Λάμπρού και τα άπαντα της Πάνια. Θα τους κάνω τον όροφο παραλιακή.

Τους έχω έτοιμη και έκπληξη. Στο εργαστήριο έχω μια καφετιέρα Keurig, την οποία βρήκα δίπλα στα σκουπίδια που την έβαλε μια καθηγήτρια που δεν την ήθελε. Την πήρα, 100 δολάρια κάνει χαζός είμαι? Τέσπα την καφετιέρα πιο πολλύ η Κινέζα τη χρησιμοποιεί για ζεστό νερό να πίνει τσάγια, αλλά τώρα η καφετιέρα αλλάζει όροφο αχαχαχαχαχα να το πιεις μωρή το τσάι κρύο και να σου κάτσει. Πόσο στοίχημα πας ότι θα με πάρει τηλέφωνο να ρωτήσει πού πήγε η καφετιέρα?

23 σχόλια:

  1. Που λες, είχα γράψει ένα σχόλιο στην προηγούμενη σου ανάρτηση αλλά μάλλον κάτι του έκανα και εξαφανίστηκε.
    Μου έλειψες βρε ψυχή συν-νησιώτικη! Δεν θα είχα κάνα χρόνο να μπω σε μπλογκς; Θα είχα.
    Το Πεπονάκι Ελληνάρας είναι στην ψυχή, το βαράς-το βαράς (λεκτικά, ε; ), κάνει ότι φεύγει, αλλά πριτς, να το πάλι, πίσω. Αφού σε αγαπάει βρε...
    Και τι μαγειρεύει η γυναίκα του Κορεάτη, που σου αρέσει; Μου κίνησες την περιέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κορεάτικο τουρσί λάχανο! Kimchi! Έχω εθιστεί λέμε...

      http://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi

      Μια φορά προσπάθησα να κάνω μόνος μου αλλά μου βγήκε σαν σκατά πατημένα...

      Διαγραφή
    2. emena to kimchi mou afinei mia gefsi sto stoma pou einai opws fantazomai oti einai na min exeis plynei ta dontia sou gia ena mina synexous katanalwsis tzatziko-pitogyrwn.

      Kales giortes!!

      (Christa)

      Διαγραφή
    3. Γιατί το λες αυτό βρε Κρίστα, με πληγώνεις! Εκτός κι αν το λές για καλό χαχα. Έλα εδώ να σε πάω στο σπίτι του Κορεάτη φίλου μου να φας Κίμτσι που τους έστειλε η μάνα του από την Κορέα να πάθεις. Η διαφορά με του σουπερμάρκετ είναι σαν τη διαφορά της φέτας των ξένων μαγαζιών με τη φέτα από το χωριό, πιστεύω!

      καλέ γιορτές μάνα μου

      Διαγραφή
  2. Δεν τη λέμε σούπα με κόκκαλα απο γουρούνι! Πατσάς ειναι,ρε μαστορα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς στα μέρη μου πατσά λέμε τη σούπα με στομάχι, συνήθως αρνιού! Τη σούπα με κόκκαλα τη λέμε πηχτή γιατί πήζη η ζελατίνα! Ανάποδα τα έχετε εσείς οι βόρειοι!

      Διαγραφή
  3. μανίτσα δε θα ασχοληθώ με ηθελημένα λάθη σου ,τα προσπερνώ και πάω παρακάτω:
    παραδειγματίσου απο τον Κορεάτη ,βρες μια καλή τσουπούλα να φας επιτέλους ένα πιάτο φαγητό ,γιατί στο τέλος βλέπω το Πεπόνι στιφάδο!
    Δωσε μου τη διεύθυνση να στείλω στο κοριτσι ένα γκαζάκι που σου φταίει ακόμα και το τσάι της!Αλλά θα φέρει αυτή το καλύτερο γκαζετάκι απο την Κίνα και θα τρίβεις τα μάτια σου σε λίγο!!
    Καλες Γιορτές Αμερικλάνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνεις το μέρος της Κινέζας ή είναι ιδέα μου???? Κανόνισε θα πω στην Κινέζα ότι τα έφτιαξα με μια Ελληνίδα ονόματι Νάσια, θα της δώσω και φωτό σου, και θα σου ρίξει κατάρες κακομοίρα μου!

      Διαγραφή
    2. δεν ξερουν απο καταρες οι ξενοι! Ειναι προνόμιο δικό μας!Να σου κανω μια να δουμε αν θα σου χαλασει η καφετέρεια;

      Διαγραφή
    3. Κάνε ρε σε προκαλώ! Στα κουπίδια τη βρήκα ούτως ή άλλως χαχααχα

      Η Κινέζα σε πληροφορώ όσο μπόι της λείπει τόσο μάτι έχει! Και της λείπει πάρα πολύ μπόι!

      Διαγραφή
  4. βερουλα λαμπορου θεα και αγιος ο θεος αγιος ισχυρος! για τον μαχλερ (καλε) μιλαω! φιλουμπες και χρονια πολλα να φας να σκασειςα πο μελομακαρονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις χτες ήρθε πακετάκι από Ελλάδα με 200 κιλά μελομακάρονα, που το ήξερες! καλές γιορτές να'χεις κι εσύ!

      Διαγραφή
  5. Α μαρή με το συντακτικό χαχαχαχα.

    Λοιπόν, για να δέσει η σούπα να πήξει λίγο, θέλει μια κουταλιά αλεύρι μέσα ή κορν-φλαουρ. Μήπως να την αυγόκοβες; Όσο για τις μουσικές θα κάνω και εκπομπή με τα χάρντ τα ρόκ μου να γουστάρουμε. Συντονίσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λάθος στη σούπα είναι ότι στο Μάχλερ δε χρειάζεται "χ".
      Το έμαθα πλέον!

      Πρόεδρας ΑΠΙ

      Διαγραφή
    2. Μάχλερ είναι το καλλιτεχνικό σου δεν ξέρεις εσύ.

      Η σούπα με κόκκαλα πρέπει να πήξει αφού βγει το μεδούλι και το κολλαγόνο από τα κόκκαλα, γι'αυτό τη λέμε πηχτή! Με αλεύρι άμα την πήξεις είναι κλεψιά :p

      Διαγραφή
    3. Που κανει το μαχλερι εκπομπη να το ακουσω? Αγαπω 1055. Να τους αγαπας τους κορεατες ειναι οι Έλληνες της ασιας έχουμε πολλα κοινα και έχουν καλή κουζίνα. Περιμενω συνταγές.....το πεπονι εχει σύνδρομο τραυματισμενου ζώου...μαλλον η περιπέτεια του του κόστισε

      Διαγραφή
    4. Στο ΒΟΕΜ σε λέω, έβαλα και λινκ! Συμφωνώ απόλυτα με το ότι οι Κορεάτες είναι οι Έλληνες της Ασίας, μέχρι στιγμής τους βρίσκω τους πιο νορμάλ!

      Διαγραφή
  6. το ότι έχεις τέτοια ποιοτικά ακούσματα, με ξεπερνάει!!!
    ένας εσύ και ένας ο φον κάραγιαν!!!

    καλά χριστούγεννα φαρμακοτριφτάκο με υγεία και πεπόνι παρόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος είναι αυτός ο κάραβαν??? Με αντιγράφει!

    Καλά Χριστούγεννα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή