Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Το τέλος μιας εποχής

Η regga αν και ανώνυμη έχει πειθώ:
Αγαπητέ Αμερικλάνε,έτσι και κλείσεις το blog θα φαρμακωθώ.
Μπράβο regga εκτός από το αγαπημένο μου ψάρι είσαι πλέον και η αγαπημένη μου αναγνώστρια. Εσείς οι υπόλοιποι βλέπετε και μαθαίνετε! Regga όπως θα διαβάσεις παρακάτω, δεν το γλιτώνουμε το φαρμάκι!

Να'χα τώρα όμως μια ρέγγα έτσι ωραία καπνιστή με μπόλικα αυγά μέσα της, ψητή με λαδάκι και λεμονάκι από πάνω μαζί με μια ωραία αχνιστή φασολάδα χυλωμένη και γαλακτομπούρεκο για μετά και τι στον κόσμο. Τύφλα να'χουν τα φιλέ μινιόν και τα κγεμ μπγουλέ!

Δεν τρώνε παιδί μου ρέγγες στο κονέχτικατ, δε νιώθουν. Γενικά δε νιώθουμε αυτές τις μέρες γιατί έχουμε μπει στη κατάψυξη! Απόψε λέει με τον αέρα η θερμοκρασία θα πέσει κάπου -30 βαθμούς κελσίου. Η κατάψυξη που έχεις στο ψυγείο σου regga είναι -20, για να καταλάβεις. Έχουμε φτάσει σε σημείο να βάζουμε τα φαγητά στην κατάψυξη για να ξεπαγώσουν.

Μας στείλανε μήνυμα από τη μετεωρολογικη υπηρεσία ότι με τέτοιο καιρό μέσα σε δέκα λεπτά ό,τι σάρκα έχεις εκτεθιμένη ψωφάει. Τέλεια. Έκρυψα τα κλειδιά της Κινέζας μπας και παγώσει ενώ τα ψάχνει το βράδυ, αλλά είχε εφεδρικά η ρουφιάνα στο αμάξι. Τα παράτησα μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι οι δολοφονικές μου τάσεις έχουν μειωθεί αισθητά. Η καλοσύνη μου με ξεπερνάει.

Αυτό το κρύο το άχρηστο όμως, μου τα έχει πρήξει! Νιώθω σαν τον τύπο από το μικρό σπίτι στο λιβάδι, τότε που βγήκε μέσα στη χιονοθύελλα και βρήκε έναν ινδιάνο. Τι πήγα και θυμήθηκα από τα πέντε μου. Βγήκα σήμερα να πετάξω τα σκουπίδια και μου είπα, ο έξυπνος, ότι δε χρειάζομαι μπουφάν δέκα μέτρα είναι μωρέ, έλα μην είσαι φλώρος. Εκτός του ότι μου πήρε τρεις ώρες να βρω τον κάδο κάτω από το χιόνι, γύρισα κάπως έτσι:


Καλά λένε ότι η βλακεία σκοτώνει. Την Κινέζα ήθελα να παγώσω, εγώ έγινα άλτζιτα. Ήταν προειδοποίηση από το Θεό, το ξέρω, ήθελε να μου δώσει ένα σημαντικό μάθημα: στο μέλλον άμα θέλω να ξεκάνω κανέναν, πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός.

Γενικά πιστεύω ότι αν έπιαναν οι κατάρες μου, έστω και μία στις εκατό, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος. Και λιγότερος. 

Ξέρεις τι διάβασα και έπαθα ταχυπαλμία? Δεν υπάρχει, λέει, αρκετή σοκολάτα στον κόσμο. 


Η άνοδος κατανάλωσης σοκολάτας στην Κίνα έχει ρίξει τις ισορροπίες και τα κακαόδεντρα δεν τους προλαβαίνουν τους Ασιάτες. Κατάλαβες? Πριν πέντε χρόνια οι Κινέζοι που ήξερα έτρωγαν για επιδόρπια κρακεράκια με αποξηραμένες γαρίδες και αποξηραμένα φρούτα τυλιγμένα σε έντερα γαϊδάρου (εσύ μπορεί να νομίζεις ότι κάνω πλάκα αλλά εγώ αυτά τα έχω φάει). Τώρα τι τους έπιασε και έχουν ρημάξει τις κιτκάτ? Να αφήσουν τη σοκολάτα ήσυχη. Πήγαμε εμείς να τους φάμε το ρύζι? 

Εντάξει, δεν είμαι ρατσιστής, αλλά το δίκαιο δίκαιο. Αφού δεν έχει αρκετή για όλους, προηγούμαστε όσοι την τρώγαμε πρώτοι, τη σοκολάτα. Ο Παυλίδης δηλαδή που την έφτιαχνε από τον προ-προηγούμενο αιώνα, τι θα κάνει? Έτσι και τελειώσει η σοκολάτα στον κόσμο, εκτός του ότι θα τελειώσει μια εποχή, θα κάνουμε όλοι ομαδικά το σχόλιό σου πραγματικότητα regga!

Και αφού αυτό είναι γνωστό δεδομένο, επιστημονικά αποδεδειγμένο, οι κυβερνήσεις τι κάνουν? Τι ανευθυνότητα είναι αυτή επιτέλους. Πρέπει να αρχίσουμε να φυτεύουμε κακαόδεντρα σε ελληνικά νησιά. Χρυσωρυχεία θα γίνουν. Να πω λες στους γονείς μου να ξεριζώσουν τις ντομάτες και να βάλουν κακαόδεντρα? Δεν είναι κακή ιδέα. Στη Ρόδο το κλίμα είναι τροπικό, λογικά θα πιάσουν τα δέντρα. Ενδιαφέρον. Γιατί άμα το καλοσκεφτείς, ποια άλλη χώρα μπορεί να το κάνει. Η Ιταλία έχει μαφία, δεν τους αφήνουν. Η Ισπανία εκτός έχει ταυρομαχίες δεν μπορεί να ασχολείται άσε που έχει καλό ποδόσφαιρο, ε δεν μπορεί να τα έχει όλα. Τώρα θα μου πεις, και στη Ρόδο να κάνουμε φυτίες κακαόδεντρων, Γερμανοί θα τις αγοράσουν στο τέλος. Όπως κάνανε και με τα ξενοδοχεία. Δεν πειράζει, αρκεί να μη σταμαατήσουν να φιάχνουν Κίντερ.

Αρκετό παραλήρημα έριξα όμως, επιστροφή στην πραγματικότητα τώρα. Πάω να βγάλω τα σπορτέξ έξω γιατί λέει το κρύο σκοτώνει τους μύκητες και ξεβρωμάνε.

ΥΓ: Και άμα ξεκινήσει το αμάξι το πρωί με τέτοιο πουτσόκρυο να με χέσεις.

ΥΓ2: Ωραίος ο τίτλος, ε!

20 σχόλια:

  1. που πήγε το σχόλιό μου φαρμακοτρίφτη του πάγου;
    ποδόλουτρο με πυκνό διάλυμα αλατόνερου για μισή ώρα κάθε βράδυ και μούλιασμα στη λεκάνη και οι κάλτσες.
    να χέσω τα πτυχία σου που αντί για ντακταρίν πάουντερ στα σπορτέξ, τα βγάζεις στο κρύο. ρε άμα δεν πιστεύεις εσύ σε αυτό που σπούδασες, πως θα πείσεις εμένα να πάρω ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο;


    ο πεπόνις, τί κάνει;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο σχόλιο μανίτσα! Αυτό που απαντάω τώρα?

      Μη μου ανοίγεις το στόμα σε παρακαλώ με αυτό που σπούδασα! Υπάρχουν εναλλακτικές από φυσικές ουσίες, δε χρειάζεται να βάζουμε χημικά πάνω μας και μέσα μας με το παραμικρό!

      Ο πεπόνης κάθεται και γλύφει τον κώλο του όλη μέρα! Τον εβγαλα για 2 λεπτά έξω στο κρύο μπας και νιώσει και εκτιμήσει αυτό που έχει αλλά που, το γαϊδούρι

      Διαγραφή
  2. Αμερικλανάκι μου φτιάχνεις τη διάθεση να το ξέρεις! Αν βεβαια σε ειχα γιο και έλεγες κάτι τετοια θα μου χαλαγες τη διαθεση ,όπως ο γιος μου τωρα που προσπαθει με ασχετα θεματα ,οταν συζητάμε ,να με νευριάζει!

    Θα πάθεις χιονίστρες μανίτσα μου να φορας κρυα τα παπουτσια! Ακου και τη θεία Ρια από πάνω!
    Η Παναγιά μαζί σου παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά σου κάνει ο γιος σου, μην καταπιέζεις τη συζήτηση επιτέλους, άσε την επικοινωνία να ρεύσει!

      Έχω πάθει ήδη αλλά το δουλεύω!

      Διαγραφή
  3. Afto me ti sokolata poly me stenaxwrei ki emena, alla ematha kai giati yparxei elleipsi. Leei protimane oi agrotes sto latinamerica na vazoun dentra gia kaoutsouk para kakaodentra, giati leei to kaoutsouk exei kalyteri timi stin agora kai einai pio efkolo na to feroun volta apo ta kakaodentra.

    Egw lew oti to kanoun epitides opws me ta diamantia, pou yparxoun apeira alla i de beers exei monopwlio kai periorizei ti diathesimotita stin agora gia na ta xrewnoun ekatommyria. Boo kapitales tha kanoun kai ti sokolata panakrivi.

    Episis, i3eres oti to kakodentro legetai episima Theobroma Cacao? Eimai sigouri oti kati mporeis na kaneis m'afti tin pliroforia.

    Kali tyxi na epiviwseis apo tin katapsyksi!

    Christa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ψηφίζω οι αγρότες εκεί στα Λατιν να αφήσουν το μάμπο και την πατσάνγκα και φυτέψουν καμιά κόκα, γιατί χωρίς σοκολάτα εγώ θα πέσω στα σκληρά. Επίσης μπορεί να πάθουν καμιά επιληψία από τις μυτιές οι Κινέζοι και να έχουμε κατάσταση win- win.
      Παρεμπιπτόντως όταν πήγα εκεί στην Άπω Ανατολή έψαχνα να βρω σοκολάτα με το δίκαννο. Άσχετο, αλλά δεν είχαν το '12.

      Διαγραφή
    2. Genika me ta glyka den to exoun oi anatolites. Den tous aresoun. Mia fora mou prosferane ena moon cake leei, twra ti cake itan afto... zaxari mesa pantws apokleietai na eixe. Kai gia snak trwne ginger toursi. Kai einai kai wraio!

      (Christa min ta leme pali, den exw blog na ypograpsw)

      Διαγραφή
    3. Λες να παίζει σκευωρία Κρίστα?? Το κεφάλι τους θα φάνε γιατί θα τους λιανίσει ο κόσμος, δεν παίζουν με τη σοκολάτα!

      Ηώ χωρίς σοκολάτα κι'εγώ στα σκληρά θα πέσω!

      Χαχα Moon cake έχω φάει καλό είναι αλλά γλυκό δεν είναι, ό,τι και να λένε! Κρέμα από φασόλια σόγιας έχει μέσα συνήθως, μερικές φορές μαζί με κρέας!

      Διαγραφή
  4. Θα αρχίσουν οι Κινέζοι να χρησιμοποιούν προφυλακτικά στο τέλος και ο υπόλοιπος (κανονικός) κόσμος θα έχει από 5 παιδιά τουλάχιστον. Οι πολύτεκνοι θα είναι πλέον αυτοί που έχουν 12 παιδιά και πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τους Κινέζους δεν τους επιτρέπουν πάνω από ένα παιδί το ζευγάρι ούτως ή άλλως! Φαντάζεσαι Κινέζους να το κάνουν? Έφαγα κι'όλας...

      Διαγραφή
  5. ωραίος τίτλος αλλά ελπίζω να μιλά για τον χειμώνα και όχι για το μπλογκ :-(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη σοκολάτα μιλά! Το μπλογκ, όπως και ο χειμώνας δωνα χάμω, δεν έχει τελειωμό!

      Διαγραφή
  6. Να σου πω κατι; Με εχεις στειλει... Αχιζω να διαβαζω, δε λεω, ωραια τα λες, ηθελα να κανω κ σχολιο για κατι που ειδα στην αρχη, αλλα μετα εχασα τη μπαλα. Πεταγονταν τα θεματα σα μπαλακια του πινγκ-πονγκ. Δεν εχω και το μυαλο που ειχα. Βαλτα ολα μαζι κ καταλαβαινεις πως εφτασα να γραφω αυτα που γραφω...
    Παω για υπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις κι'εσύ τα δίκια σου! Το πιτσντί φταίει μου κατάστρεψε τον εγκέφαλο...

      Διαγραφή
  7. Α γι'αυτό είναι συλφίδες όλοι τους, δεν τα'χαν καλά με τις σοκολατίτσες. Από εδώ και πέρα να τους δω...
    Το Πεπόνι τι κάνει;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είναι το πεπόνι, βαριέται τη ζωή του θέλει ελευθερία και πάλι!

      Διαγραφή
  8. Αχα, τώρα είδα ότι η τελευταία ερώτηση τέθηκε και απαντήθηκε πριν από λίγο.
    Μη βαράς, μη βαράς!
    Και εδώ στο νησί η θερμοκρασία κάνει κάτι εξτρίμ βουτιές... κάτι άκουσα ότι αύριο θα την νιώθουμε ως -4; Εντάξει, δεν είναι το -30 αλλά για εμάς τους καλομαθημένους λιαζόμενους, ξέρεις τι σοκ είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά σήμερα είδα στο νησί έχετε 17 και εμείς εδώ σταθερά υπό του μηδενός!

      Διαγραφή
  9. Πρώτον: συγχαρητήρια δρ! (άντε να πέρνουμε σειρά οι υπόλοιποι)
    Δεύτερον: Έχει μια σειρά Doomsday Preppers λέγεται νομίζω που κάτι καμένοι εκεί χάμω προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου μπλα μπλα μπλα προτείνω να παρακολουθήσεις μερικά επεισόδια για να είσαι έτοιμος να προστατέψεις τα αποθέματα σοκολάτας πριν φτάσουν τον αφανισμό!
    Τριτον: -30 και πας τα σκουπίδια έξω? Υπάρχει περίπτωση δηλαδή αν τα αφήσεις στο μπαλκόνι να βρωμίσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν έχω μπαλκόνι...

      Θα την ψάξω τη σειρά!

      Ευχαριστώ!

      Ανάποδα τα κάνω όλα!

      Διαγραφή