Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Χελόου άντα, μπαμπάι φοιτητιλίκι

Ιστορικές ημέρες! Ο Αμερικλάνος τελείωσε αυτό που ήρθε να κάνει στην Αμερική. Και τώρα τι? Τυρί με το ψωμί!

Τυρί με ψωμί, αυτό θα τρώω τον επόμενο μήνα μέχρι να μου βγουν τα χαρτιά και μετά τα επόμενα χαρτιά και μετά κάτι άλλα χαρτιά και να με προσλάβουν επίσημα. Μέχρι τότε θα δουλεύω μεν, δε θα πληρώνομαι δε. Πάνω απ'όλα η επιστήμη έτσι είναι αυτά.

Δεν τα πήρα από την αρχή πάλι.

Αποφάσισα να κάτσω εδώ που κάθομαι, στο δάσος, και να δουλέψω για τους ίδιους αγαπημένους μου για ένα χρόνο. Το ξέρω ότι ακούγεται υποκριτικό από τη μια να παραπονιέμαι και από την άλλη να θέλω κι'άλλο, αλλά είχα λόγους που πήρα αυτή την ηλίθια απόφαση τους οποίους δεν θα περιγράψω τώρα όχι γιατί είναι μυστικοί αλλά γιατί είναι βαρετοί.

Το θέμα μας είναι ότι είμαι σε περίοδο (χαχαχαχαχα) (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) είμαι σε μεταβατική φάση τέλος πάντων και όπως ξέρουμε οι αλλαγές κοστίζουν. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τους τελευταίους μήνες έχω ξεσκιστεί στη δίαιτα (τρώω μόνο μία σοκολάτα τη μέρα αντί για τρεις, άσε, υποφέρω) και έχω κάνει κορμί κερί. Άμα χρειαστεί θα το πουλήσω στην Αντζελίνα Τζολί. Ή στην Αθηνά Ωνάση. Θα το βγάλω δημοπρασία κι ας τα βρουν μεταξύ τους οι πλούσιες για το ποια θα με πάρει.

Για 14 ολόκληρες ώρες και 30 ολόκληρα λεπτά ήμουν 20ρης διδάκτορ. Γαμάτο? Τόσες ώρες είχε περιθώριο η Αθηνά Ωνάση να έρθει με το τζετ της να μου την πέσει και δεν το έκανε. Έχασε την ευκαιρία της και τώρα πια δεν τη θέλω! πλάκα κάνω αθηνά έλα να με πάρεις από δω

Πάντως και που πήγα από 20ρης φοιτητής σε 30ρης διδάκτορ μέσα σε 14 ώρες (και 30 λεπτά), τίποτα δεν κατάλαβα. Τι έπρεπε να νιώσω δηλαδή? Ότι τα ξέρω όλα και ότι είμαι πιο έξυπνος απ'όλους? Αυτά τα ένιωθα και πριν! Ξύπνησα στις 5 Φεβρουαρίου πρωί πρωί και περίμενα να νιώθω πιο σοφός, πιο μεστός, πιο σοβαρός, με την ανάγκη να διαβάσω ποίηση, αλλά η μόνη ανάγκη που είχα ήταν να πάω για χέσιμο ά-με-σα. Δεν τον αλλάζουν παιδί μου τον άνθρωπο τα πτυχία ούτε τα χρόνια.

Βέβαια για τα χρόνια δεν είμαι τόσο σίγουρος. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα για πρώτη φορά στη ζωή μου να διαβάζω ιστορικά βιβλία, βιβλία ψυχολογίας, φιλοσοφίας, και άλλα που κανονικά τα ξεκινάμε στα 60. Δεν ξέρω αν φταίει η ηλικία ή είμαι απλά λίγο ανώμαλος, ή και τα δύο, αλλά το ομολογώ ότι πράγματα που πρόπερσι τα έβρισκα βαρετά και ανούσια, τώρα ψάχνω χρόνο να τα μάθω όλα. 

Είναι η κρίση της μέσης ηλικίας, θα μου περάσει! Όταν μου περάσει και η ηλικία. Δηλαδή όταν πεθάνω.

Σκέφτομαι και για το μπλογκ αυτές τις μέρες, αφού τελείωσα με τις σπουδές μήπως πρέπει να το διαγράψω? Ή να το κάνω επώνυμο? Και βέβαια πρέπει να αναρωτηθώ, αν το γυρίσω σε επώνυμο μπλόγκιν, θα μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα? Και για τις ελεύθερες εκφράσεις που έχω ήδη εξαπολύσει εδώ και τόσα χρόνια, πόσο ξύλο θα φάω? Σημαντικά ερωτήματα! Θα διαβάσω κανα δυο φιλοσοφικά κείμενα πριν τα απαντήσω. Ξεκαθαρίζω πάντως ότι αν, λέμε αν, τύχει κανένας γνωστός εδώ από το δάσος και διαβάσει τίποτα, αν ρε παιδί μου, να θυμάται ότι πλάκα κάνω! χαχαχα. Γέλιο.

Έχετε γεια και ελπίζω τώρα που δεν έχω τη δικαιολογία των σπουδών να τα λέμε πιο συχνά.

32 σχόλια:

  1. πολλά κονγκρατσουλέισχιονς, ζουζούνι! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ αυτά τα βιβλία εγώ τα διαβάζω από τα 16 μου. ίσως βέβαια για αυτό είμαι φοιτητής ακόμα χοχοχο.

    Παρεμπιπτόντως σιγά μην άφηνες στρωμένη δουλειά να πάς αλλού που θα είσαι νέοπας και θα πήζει η μούνα σου.

    Υ.Γ: Φυσικά τώρα το ξέρεις πως απλά σου μένει να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά έτσι; Αν δε υποψιαστώ πως θα είναι κινεζάκια...θα πεθάνωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κουμπάροι/νονοί Ινδοί

      Πρόεδρας ΑΠΙ

      Διαγραφή
    2. Πρόεδρα εννοείται. Μουσικί Μπόλιγουν στο γλέντι, κάρυ σε όλα τα φαγητά, μπόλικο ρυζάκι :))

      Διαγραφή
    3. Μάχλερ εσύ είσαι ανώτερος άνθρωπος γι'αυτό τα ξεκίνησες νωρίς! Όσο για το γάμο, καλύτερα να είμαι γαμπρός στον Κόκκινο Γάμο!

      Διαγραφή
  3. εννοειται οτι δε θα κανεις αλλο μπλογκ! αυτη ειναι η γοητεια σου, να μεινεις οπως εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθώς σε διάβαζα σκεφτόμουν '' αυτός τωρα θα το κλεισει το μπλογκ ,πρεπει να κανω αντιγραφή τις αναρτήσεις του ,να'χω να δείχνω στο μέλλον ,όταν θα γίνει ξακουστό το Αμερικλανάκι'' ,ώσπου έφτασα στην τελευταία παράγραφό σου.
    Και εννοείται πως δε θα το κλείσεις ,ειναι αγενεια σε εμάς που σε ακουγαμε τα χρόνια της μίρλας σου και σε στηρίζαμε ψυχολογικά (γκούχου γκούχου)
    Καλή σταδιοδρομία Αμερικλανάκι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το διαγράψω δεν πρόκειται μην ανησυχείς! Ευχαριστώ νάσια και που των παιδιών όπως λέμε στα μέρη μου!

      Διαγραφή
  5. ΄Εξω χιονίζει παπάδες...γιαυτό βασικά είμαι στο σπίτι...(αποκλεισμένη....) έχουν αλλάξει πολλά..εδώ..αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είσαι ο γιος μου....εμμονή....χαχχα πως να μην σου ευχηθώ....μπράβο παιδί μου....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλληλούια!!!! Το Αμερικλανoβλόγιον παραμένει!!! Γίπιιιιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντοντ γιου ντέαρ και κλείσεις το μπλογκ !!! Κανόνισε !!! Ξέρω ποιος είσαι, ξέρω πού μένεις και τα σκιουράκια είναι φίλοι μου !!! Θα τα βάλω να έρχονται να σου μασουλάνε τα δάχτυλα των ποδιών σου όταν κοιμάσαι, κακομοίρη μου !!!

    Και αφού ξεκαθαρίσαμε τα βασικά, να σου ευχηθώ Χρόνια Καλά και Σιδεροκέφαλος !!! Καλά έκανες κι έμεινες εκεί. Σε ξέρουν, τουε ξέρεις, μπορείς να τους βρίζεις άνετα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό σε έναν εργοδότη.

    Αν και ... ... ... αν νομίζεις πως περνάς τώρα την κρίση της μέσης ηλικίας, ένα θα σου πω: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ See you in 10 years, dude ! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα δεν ξέρεις που μένω όμως! Μη μου μιλάς για δέκα χρόνια δεν το αντέχω!

      Διαγραφή
  8. κονγκράτς σουίτι!
    φαρμακοτριφτάκο κέντησες. μπράβο και συνέχισε τη δίαιτα, η πάρις χίλτον είναι ακόμα ελεύθερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άντε βρε, Χρόνια πολλά εκεί στα εξωτερικά, και εύχομαι με Κινέζα γραμματεύ ο επιστήμονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο ρε Αμερικλάνε μου :)
    Πολύ χαίρομαι για σένα, ελπίζω να χαίρεσαι κι εσύ για σένα, αλλιώς τζάμπα χαίρομαι!

    Καλές συνέχειες σε ό,τι επιλέξεις κι, αν η άποψή μου μετράει, να το κρατήσεις το blog :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άφησε το μπλογκ στην ησυχία του και μην πειράξεις ούτε τελεία! Τώρα, αν θες να τα γράφεις ονοματεπωνύμως και να γλιτώσεις μια και καλή από την ηλιοθεραπεία (που θα είσαι μαύρος με τόσο ξύλο... χε χε!), δικό σου.
    Έλα τώρα που σε έπιασε η κάψα για την ψυχολογία... Ο Φρόιντ και οι πονηρές του συσχετίσεις σε τράβηξαν, παραδέξου το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Αμερικλάνε,
    έτσι και κλείσεις το blog θα φαρμακωθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπραβο! Ευγε! Σιδεροκεφαλος!!
    Κ χρονια πολλα!
    Μην ανησυχεις! Φυσιολογικος διδακτωρ εισαι! (Προσοχη! Οχι φυσιολογικος ανθρωπος)
    Αντε! Κ καλή ακαδημαικη καριερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαχαχαα 5 Φεβρουαρίου Αμερικλάνε σαν τον Αντρέα Παπαντρέου;; Στα 60 ξεκινούν οι άνθρωποι να διαβάζουν φιλοσοφία και ιστορία;; Τσούκου καλέ! Από τα 16 αν είσαι συνειδητοποιημένος φιλοσοφικάριος,

    Συγχαρητήρια για το πτυχίο σου λοιπόν και καλοτάξιδο! Να σαι γερός κι ευτυχισμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή