Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Άμα ο άνθρωπος είμαι ζωον...

Ε ναι λοιπόν, το παραδέχομαι. Είμαι ένα ζώο όρθιο. Όχι λάθος. Συνήθως είμαι ή καθιστός ή ξαπλωμένος. Ασχέτου στάσης τέλος πάντων, είμαι ένα ζώο και μισό. Τι έκανα πάλι σήμερα το άτομο. Τι έκανα. Και τι πήγα να πάθω κι'όλας δηλαδή! Το βόδι! Το ανισόρροπο!



Για μένα γράφτηκε αυτό το βιβλίο. Ήταν προφητικό για την παπαριά που έκανα σήμερα, δεν εξηγείται αλλιώς.

Ας μην σας κουράσω άλλο λοιπόν. Το αποόγευμα γύρισα στο σπίτι. Πεινούσα. Ζέστανα κάτι χάλια γιουβαρλάκια που έφτιαξα και λέω, μέχρι να φάω, δεν βάζω στον φούρνο και μερικά κάστανα να τα φάω και αυτά μετά? Πιάνω λοιπόν τα κάστανα, τους κάνω τη σχισμή και τα χώνω στον φούρνο. Ανεβαίνω πάνω, τρώω, περιμένω και λίγο να χωνέψω, και ξαφνικά ΜΠΟΥΜ! Σείστηκε όλο το σπίτι (αυτό βέβαια δε λέει και πολλά, ψεύτικη είναι η κατασκευή, κλάνεις στη μία άκρη και κουνιούνται στην άλλη).


Τι σκατά λέω, έπεσε η σπιτονοικοκυρά από το καροτσάκι και έγινε τέτοιος πανικός? Και δεν την είχα για τέτοιο εκτόπισμα. Κατεβαίνω κάτω να δω, όλα φυσιολογικά. Η σπιτονοικοκυρά να καμαρώνει τον Ομπάμα στην τηλεόραση, τα πάντα στη θέση τους. Πάω να βγάλω τα κάστανα, ανοίγω τον φούρνο και τι να δω... ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΣΧΙΣΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΞΕΡΡΑΓΗ!!! Κανονικά όμως, σαν το ποπ κορν! Ποπ Κάστανο!




Τα υπόλοιπα κάστανα να έχουν πεταχτεί μέσα στον φούρνο προς όλες τις κατευθύνσεις. Και αυτό που εξερράγη να έχει γίνει σκόνη και θρύψαλα. Όλος ο φούρνος καφέ. Πααααα!

Είμαι επικίνδυνος για τον εαυτό μου τελικά. Άμα μου τη βάραγε και πήγαινα να τσεκάρω τα κάστανα νωρίτερα? Και έσκαγε μες στη μούρη μου? Ή ακόμα χειρότερα άμα πήγαινε κανένας άλλος περίεργος να δει τι ψήνει πάλι ο χαμένος ο Έλληνας? Παιδιά στο σπίτι ευτυχώς δεν κυκλοφορούν.

Πώ ρε τι πήγαμε να πάθουμε βραδιάτικο!

Εν τω μεταξύ η σπιτονοικοκυρά ήταν εκεί στο διπλανό δωμάτιο, αλλά δεν έδειξε να πήρε χαμπάρι την έκρηξη, το παίζει Κινέζα κανονικά. Μήπως είναι και κουφή?? Μπα δεν νομίζω. Μάλλον εκείνη την στιγμή ακριβώς έτυχε να αεριστεί και νόμιζε ότι εξερράγη ο κώλος της, τι να πω.


7 σχόλια:

  1. καλημερα φιλαρακι...προσεχε λιγο!!αν και δεν εχω ιδεα πως γινονται τα καστανα..το μονο που θυμαμαι ειναι τη μαμα να τα αφηνει πανω στα ματια της κουζινας οχι μεσα στο φουρνο..θα σε γελασω..μη το δοκιμασεις και εχουμε αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά άκυρη η πρόταση γάμου που σου είχα κάνει για τη μαγειρική σου. Θα πάρω επαγγελματία σεφ :-Ρ

    Βρε τι μαθαίνει κανείς πρωινιάτικα για τα κάστανα.. Μπόμπες τα άτιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδες, βγηκε και κάτι καλό από την (δεξιοτεχνία σου), μάθαμε και μεις οι υπόλοιποι ότι τα κάστανα για να ψηθούν θέλουν χάραγμα...
    έλαβες το μπουκαλάκι με τη θάλασσα;
    Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Milch είναι πολύ περίφανο επειδή ο Αμερικλάνος έκανε ένα Milchικό ποστ!


    Το Milch εχτές αγόρασε ένα ροζέ κασκώλ
    και το απόγευμα έφαγε τα μούτρα του στο χώλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίτα αυτό το'χω πάθει μέσα στο μικροκυμάτων γίνονται μπόμπες και στο φούρνο τ'ατιμα??
    Αν δεν φας και ένα καστανάκι πως θα καταλάβεις ότι είναι χειμώνας??Σωστό σε βρίσκω αλλά την επόμενη φορά στο μάτι στην ψησταριά, ποτέ σε κλειστό χώρο!!

    Καλό μήνα να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @όλους: Ρε παιδιά, δεν ξέρετε πως ψήνονται τα κάστανα?? Δεν έχετε περάσει φάση "τα παρατάω όλα και πάω να πουλάω κάστανα στην Ερμού"??

    @mariposa: Προσέχω, αλλά με προσέχει λίγο και η θεά τύχη τελικά!

    @γυάλινο δάκρυ: Εσύ χάνεις, που αλλού θα βρείς τέτοια εκρηκτική μαγειρική? :Π

    @Φούλη: Το έεεελαβα και το μύριζα με τις ώρες! Καλό σου βράδυ!

    @Milch: Σου έχω και καλύτερο, βρήκα ένα βιντεάκι χτες στο πεδίο σου και πε-θα-να! Ακολουθεί ανάρτηση!

    @zoyzoy: Τι λες παιδί μου, άμα δεν τα χαράξεις και τα βάλεις έτσι πάνω στο μάτι, θα αρχίσουν να πετάγονται παντού μέσα στην κουζίνα και όποιον πάρει ο χάρος!!

    ΥΓ. Τελικά μου έστειλε email η σπιτονοικοκυρά να με ρωτήσει αν ξέρω τι ήταν ο κρότος. Είπα να κάνω τον κινέζο αλλά τελικά ομολόγησα ότι πήγα να ψήσω κάστανο αλανιάρικο, τι να κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. You're an (extra)ordinary guy
    burning down the house!
    Κάστανα αλανιάρικα!
    χαχαχούχα!!!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή