Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κινέζος




Το καινούριο τραγουδάκι είναι πολύ funky και μ'αρέσει. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ο player που δεν έχει να ρυθμίσω το βόλιουμ το έρημο και όταν ξεκίνησε αναρωτήθηκα αν μας την πέσανε οι Γερμανοί. Μετά θυμήθηκα ότι δεν είμαι στην Ελλάδα, είμαι στην Αμερική και τι δουλειά έχουν οι Γερμανοί στην Αμερική? Αυτοί ερεθίζονται με μεγάλους πολιτισμούς να κλέβουν να σφετερίζονται και όταν τους συμφέρει να κοροϊδεύουν. Την να την κάνουν την Αμερική λοιπόν? Έχει αρχαία να μαγαρίσουν σε εξώφυλλα? Όχι! Οπότε? Οπότε συνειδητοποίησα ότι δεν είναι οι Γερμανοί αλλά ο player και βαριέμαι να τον αλλάξω. Και τώρα που το σκέφτομαι, καλύτερα. Το τραγούδι λέει για έναν τύπο που κάνει τον Κινέζο και δεν ακούει. Ε άμα δεν ακούσει και τώρα, έχει σοβαρό πρόβλημα.




Και είναι και επίκαιρο το άτιμο. Διότι όπως μπορεί να σας επιβεβαιώσει και όποιος με ξέρει έστω και ελάχιστα, από πολιτική έχω μαύρα μεσάνυχτα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι κάθε τέσσερα χρόνια έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μπανάνες Λακτάταν και μπανάνες Μανζάνο. Και τσακωνόμαστε γιατί οι μεν έχουν αρωματική γεύση ενώ οι δε έχουν ελαφριά γεύση μήλου. Ξεχνάμε όμως ότι ο κώλος μας δεν έχει γευστικούς κάλυκες. Και μετά είναι αργά. Τώρα κάτω οι κώλοι να περάσουν τα εννιάμερα μπας και κλείσουν. 9 μέρες όλοι θα κάνουν τους Κινέζους, και στη 10η όσοι μείνουν θα αυτοανακηρυχθούν σωτήρες.




Μωρέ καλά έκανα και ήρθα στην Αμερική. Εδώ δεν κάνουν τους Κινέζους, δεν χρειάζεται. Είναι από τη φύση τους τέτοιοι που ακόμα και ανάμεσα σε φακές και καρπούζια να είχαν να διαλέξουν, θα διάλεγαν το καρπούζι. Έτσι είναι οι Αμερικάνοι, τα πάντα για την πατρίδα. Τελικά όσο μικρότερος ο πολιτισμός μιας χώρας, τόσο μεγαλύτερος ο πατριωτισμός των πολιτών.




Να σας ξεκαθαρίσω επίσης ότι οι Κινέζοι δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με Κινέζους και έχω μάθει ότι δεν είναι τόσο κοντοί όσο νομίζουμε, μάλιστα πολλοί είναι πολύ ψηλοί. Ο Κινέζος συνάδελφος είναι 1.83 με περνάει έναν πόντο ο κερατάς. 




Γι'αυτό αντί να λέμε ότι κάνουν τους Κινέζους καλά θα κάνουμε να λέμε απλά ότι είναι μαλάκες. Γράψε λάθος. Είμαστε μαλάκες.





7 σχόλια:

  1. oi Ιάπωνες πάντως είναι όσο κοντοί λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι θες και τα ψαχνεις..μεινε εκει που εισαι, κανε τα κονε σου και βλεπεις...οπως περιμενεουμε ολοι να δουμε μεχρι που θα παει ολο αυτο..

    πολλα φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και έχουν και τρομερό πολιτισμό οι Κινέζοι γιατί τους την έχουν πέσει??
    Μαλάκες είμαστε με Μ κεφαλαίο χωρίς συζήτηση.

    Θαλασσινά @@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι Κινέζοι έπαψαν να είναι κοντοί, το θυμάμαι που μας το είπε ένας καθηγητής στο Λύκειο. Και αυτό συμβαίνει γιατί η επίδραση από τις βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι δεν τους επιρρεάζουν πια και τα γονίδιά τους προσαρμόστηκαν.
    Όσο για το πόσο μακάκες είμαστε οι ’Ελληνες...... και λίγα λες.....
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμ... κι εγώ έχω έναν φίλο που είναι πολύ ψηλός... α.. όχι είναι Ταϋλανδός αυτός!
    Πάντως ο Μπρους Λι που ήταν Κινέζος και είδωλο μου... ήταν πραγματικά κοντός, έτσι δεν είναι;

    (ο καθένας το βιολί του!)

    υ.γ. το τραγούδι δεν το άκουσα... έχω κινέζικα ηχεία κι ανατιναχτηκαν! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτός ο από πάνω είναι ο γιός μου... ωστέ εδώ είναι και τον έψαχνα ε;

    Σούληηη... έλα να φας τ' αυγό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή