Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Σόσιαλ Σεκιούριτι Φάκινγκ Νάμπερ

Με αφορμή το ποστ της kwlogrias αλλά κυρίως με αφορμή αυτά που τραβάω με το σιχαμένο κράτος της Αμερικής, έχω να παραθέσω τον εξής πόνο:

Social Security Number

Τι είναι? Δεν έχω καταλάβει. Κάτι σαν ταυτότητα, αλλά δεν είναι ταυτότητα. Μάλλον αυτό το ΑΜΚΑ? Ξέρω γω? Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο Ελλάντα πήγα στο ΚΕΠ έκατσα 20 λεπτά στην ουρά και το πήρα. Έτσι απλά.

Εδώ δεν είναι έτσι απλά. Πριν έναν μήνα, ναι καλά ακούσατε, έναν μήνα, έκανα αίτηση. Η οποία έγινε μέσω του Πανεπιστημίου για ποιο γρήγορα. Καθόμουν στην ουρά 2 ώρες. Και μετά άλλη μισή για να κάνω την αίτηση. Όλοι οι Ινδοί και γενικά όλοι έλαβαν την κάρτα τους προχτές. Οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Ρουμάνοι, οι Τούρκοι, όλοι. Ο Έλληνας? Όοοοοχι. Η αίτηση του μαλάκα του Έλληνα είναι ακόμα στο imigration office. Σου λέει Έλληνας είναι, έχει συνηθίσει. Και οι δημόσιες υπάλληλοι φυσικά είναι άχρηστες και άλλα μου λένε χτες, άλλα μου λένε σήμερα, άλλα μου λένε αύριο. Διότι σκεφτείτε: ΚΑΙ δημόσιος υπάλληλος ΚΑΙ Αμερικάνος. Ε πάει πολύ.

Το θέμα όμως είναι ότι το SSN θα το χρειαστώ μετρημένες φορές. Δεν είναι τόσο επείγον. ΑΛΛΑ. Την Παρασκευή πήρα αυτοκίνητο. Ευχαριστώ ευχαριστώ, ναι καλοτάξιδο θα'ναι. Όταν το δηλώσω. Γιατί δεν το δηλώνω? Γιατί για να το δηλώσω στο όνομά μου χρειάζομαι ταυτότητα αμερικάνικη. Το διαβατήριο δεν τους κάνει, όχι. Γιατί δεν βγάζω αμερικάνικη ταυτότητα? Γιατί θέλουν το SSN. Τι άλλο χρειάζομαι για την ταυτότητα? Το διαβατήριο. Με άλλα λόγια, το διαβατήριο χρειάζεται για την ταυτότητα η οποία χρειάζεται για την άδεια του αμαξιού. Γιατί δεν τους κάνει το διαβατήριο, αφού ούτως ή άλλως αυτό θα χρησιμοποιήσω για την ταυτότητα? Γιατί είναι μαλάκες. Γιατί δεν τα βροντάω όλα να φύγω? Δεν ξέρω. Θα το παλέψω.

Άρα: έχω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες μπροστά στο σπίτι μου το οποίο δεν μπορώ να οδηγήσω. Και δεν θα μπορώ για αρκετό καιρό ακόμα. Δεν ξέρω πόσο.

Άρα2: θα συνεχίσω να βασίζομαι στην σχεδόν ανύπαρκτη δημόσια συγκοινωνία, και στους σοφέρ σλας συμφοιτητές μου.

Συμπέρασμα: Στην Αμερική αν δεν είσαι Αμερικάνος, τη γάμησες. Πατόκορφα όμως.

7 σχόλια:

  1. Το Milch εκτοξεύεται σε Όσλο και Ελσίνκη
    πρέπει να το σέβονται και να του δίνουν ροζ τζατζίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όλως τυχαίως στην Αμερική υπάρχει Ροζ τζατίκι!
    Γι'αυτό το Milch καλά θα κάνει να φάει φασολάδα κρύα για πρωινό, και να εκτοξευθεί κατ'ευθείαν ακρός δε ατλαντικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://mariatweety.blogspot.com

    ENA A3IOLOGO BLOG ENOS KORITSIOU 24ETWN......

    THANK YOU

    STRATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το shop απόψε έκανε κλανιά μέσα στην μπανιέρα
    το Milch τα πήρε και του έχωσε μέσα στον ποπό φλογέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai stin ellada an den eisai ellinas oi upalliloi sto kep nomizoun oti eisai aoratos!

    -Computer de se deixnei!Oug!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά στην Ελλάδα και Έλληνας να είσαι, αλλά μη ορθόδοξος, πάλι αόρατο σε θεωρούν.
    Αλλά εδώ ρε γαμώτο υποτίθεται ΔΕΝ είναι Ελλάδα, γι'αυτό και ήρθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή