Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Χάπππι Χάλοουίν!

Το ξέρατε? Δεν το ξέρατε! Έεεεελα, δεν το ξέρατε λέμε! Κάντε μου τη χάρη και κάντε τους Κινέζους, δεν έχετε ιδέα τι εστί Χαλοουίν, και ότι ήταν χτες και όχι σήμερα! Έτσι και θα μάθετε πράγματα που και καλά δεν ξέρετε, και δεν θα ξέρετε ότι άργησα μια μέρα να κάνω το ποστ! Όλοι κερδίζω έτσι!


Λοιπόν δόξα τω Θεώ όλοι (και οι δώδεκα χιλιάδες επτακόσιοι σαράντα έξι) οι νοματέοι που με διαβάζουν ξέρουν από ίντερνετ, και έχουν ακουστά και το google και το wikipedia, που έχει και στα ελληνικά. Οπότε δεν θα σας πω πολλά εγκυκλοπαιδικά πράγματα. Ε μην βαρεθείτε κι' όλας και σας χάσω και από πελάτες? Θα σας μιλήσω για την δική μου εμπειρία του Halloween που με αξίωσε ο πλάστης μου να ζήσω.

Μπάι δε γουέι, περνάω φάση Αίγια Fuxia και μου έρχοναι και κάποιες κυπριακές λέξεις που απλά δεν μπορώ να αγνοήσω. Συμπαθάτε με.

Μου θέλουνε και καρναβάλια οι μούρες τους. Δεν ξεστραβώνονται να δουν τις φάτσες τους στον καθρέφτη, κάθονται και μεταμφιέζονται κιόλας. Αντί να μάθουν να βγάζουν SSN πιο γρήγορα.





Έχει λοιπόν δύο βδομάδες και βάλε που όλα τα σπίτια έχουν γίνει πορτοκαλί. Τα πάντα όλα είναι πορτοκαλί με ψεύτικους ιστούς ψεύτικης αράχνης, ψέυτικες νεκροκεφαλές ψεύτικων ανθρώπων και ψεύτικα φαντάσματα και στοιχειά. Της πόπης. Δυστυχώς δεν έβγαλα καμιά φωτογραφία. Χεστήκατε ε? Τέλος πάντων. Πάρτε μια γεύση:



Όλα αυτά σε συνδυασμό με το Φθινοπωρινό τοπίο είναι τέλεια. Ευχαριστιέσαι να βλέπεις σπίτια στολισμένα με γούστο. Το κακό είναι αλλού. Εμένα δεν μου αρέσουν τα στοιχειά και οι ιστοί και τα κόκαλα. Δεν είναι πράματα αυτά να στολίζεις το σπίτι σου και να τα βλέπεις όποτε μπαίνεις μέσα. Αλλά τι να κάνεις, αυτά είναι. Εδώ οι Αμερικάνοι κάνουν άλλα κ άλλα χαζά, στις κολοκύθες θα κολλήσουμε??

Πάμε παρακάτω. Τι άλλο μου έκανε εντύπωση από αυτή τη χαζή γιορτή. Α ναι! Οι κολοκύθες. Είναι παντού. Παντού όμως. Αυτές τις μέρες, φίλοι μου, στην Αμερική έχει πιο πολλές κολοκύθες, παρά βλαμμένους. Απίστευτο ε? Κι'όμως! Είναι απλό. Κάθε Αμερικάνος παίρνει και από μια κολοκύθα. Ναι θα μου πείτε, έτσι πρέπει να είναι ίσοι οι βλαμμένοι με τις κολοκύθες. Μην ξεχνάτε τους ξένους ρε! Παίρνουν κ αυτοί κολοκύθες, να ζήσουν σαν Αμερικάνοι! Οι μισοί από αυτούς είναι και αυτοί βλαμμένοι, και οι άλλοι μισοί είναι περίεργοι. Οπότε σύμφωνα με απλούς υπολογισμούς οι κολοκύθες ξεπερνούν τους βλαμμένους κατά τον αριθμό των περίεργων ξένων.

Και καλά οι κολοκύθες οι κανονικές, οι ολόκληρες. Τα άλλα? Παγωτό κολοκύθα. Πίτα κολοκύθα. Βούτυρο κολοκύθα. Μπισκότα κολοκύθα. Τα αρχίδια κολοκύθα αναρωτιέμαι, τα ανακάλυψαν ακόμα?

Και τι άλλο. αααΑΑ! Ναι. Οι Αμερικάνοι. Οι αγαπημένοι μου, λατρεμένοι μου, τα φώτα της ψυχής μου, οι Αμερικάνοι. Δεν ξέρω τι σκατά νομίζουν ότι είναι το Halloween. Εγώ ξέρω ότι είναι η νύχτα των πνευμάτων, γι'αυτό και δεν μ'αρέσει. Τώρα πως το είδαν αυτοί να ντύνονται καμουζέλες (καρναβάλια) με δήθεν τρομακτικές στολές και να ζητάνε γλυκά? Είναι και χαζοί ρε παιδί μου, αντί να ζητάνε φράγκα, όπως κάνουμε εμείς με τα κάλαντα, ζητάνε καραμέλες. Ότι να'ναι.Και απ'ότι παρατήρησα, δεν είναι μόνο τα τρομακτικά που επιλέγουν πλέον. Εκτός και αν οι νοσοκόμες, η μουστάρδα ή το κουτί είναι τρομακτικές στολές? Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να τρομάζουν. Είναι και περίεργα πλάσματα.

Πάλι καλά που ζω σε δάσος και έχω γείτονες λογικούς που κόβει ο νους τους και δεν ντύνουν τα παιδιά τους φέρετρα και να μου τα μοστράρουν στην πόρτα μου να μου ζητάνε σοκολάτες. Στους σκίουρους αναφέρομαι. Ξέρετε τι έξυπνα πλάσματα που είναι?

Σας εύχομαι λοιπόν καθυστερημένα Happy Halloween!!!! Δεν φταίω εγώ για τo καθυστερημένα, με κολλήσανε τα φώτα της ψυχής μου.

16 σχόλια:

  1. Περνάς καλά εκεί?? καλη
    κολοκυθομέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστέ μου!!! Τι εφιάλτης!!!
    Ουφ.. ευτυχώς που έχεις και τα σκιούρια και αλλάζεις και καμιά κουβέντα γιατί αν περίμενες από τους Αμερικάνους... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ για να πω την αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα που κολλάει η κολοκύθα με τη γιορτή των πνευμάτων.... αλλά Αμερικανοί είναι αυτοί τι να πεις;
    Καλό κουράγιο και καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Milch σου εύχεται καλή Πρωταπριλιά
    με μία βρωντερή κλανιά!

    Το Milch γουστάρει τους Αμερικλάνους γιατί έχουν χέστρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχαχα! Ούτε συνενοημένοι να ήμασταν!Αμα ξανακούσω για Χάλοουιν θα κόψω τις φλέβες μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε ρώτα κι εμάς τους pet-societικούς τι τραβήξαμε με το Halloween! Και σε όλα τα παιχνίδια του fb δηλαδή!

    Η τελευταία εικόνα όλα τα λεφτά!
    By the way σε ζηλεύω που ζεις μέσα σε δάσος! Και μη μου πεις τώρα για τη μαλακία των Αμερικανών γιατί θα σου αντιπαραθέσω τη μαλακία των Ελλήνων που ναι μεν μπορεί να γλίτωσεις προσωρινά, αλλά εμείς εδώ την τρώμε καθημερινώς στη μάπα!

    ps. Καλώς σε βρήκα δε λέω γιατί σε διαβάζω εδώ και καιρό απλά αφήνω πρώτη φορά σχόλιο.

    Καλημέρα/καλησπέρα για σένα και καληνύχτα για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Φούλη: Καλά περνάω μωρέ, συμπαθητικά. θα συνηθίσω, που θα μου πάει!

    @manetarius: Ναι, ευτυχώς! Τις προάλλες λέγαμε πόσο μισούμε τους Αμερικάνους και κουτσομπολεύαμε τα κουνάβια! (Μα έλεος, τζάμπα το έχουν το σαπούνι στα ALDI,ας πάρουν λίγο)

    @stavroulazerva: Ήτανε λέει ένας αγρότης Τζακ και πέθανε στο halloween και έκανε συμφωνία με τον σατανά να μην πάει στην κόλαση. Έλα όμως που ούτε ο Παράδεισος τον θέλει και έτσι φτιάχνει φαναράκια από κολοκύθες και τριγυρνάει σαν τον χάνο.

    @milch-kaefer: Καλή πρωταπριλιά και σε σένα! Από κλανιές μη φοβάσαι, έχει από χτες που τρώω φασολάδα!

    @Μάτα: Ε όχι και να κόψουμε τις φλέβες μας για τις σαχλαμάρες των πιθήκων! Έχουμε και δικές μας ;)

    @γυάλινο δάκρυ: Τη μαλακία των Ελλήνων τόσα χρόνια την έχω συνηθίσει! Και έχει και πλάκα όταν τα παίρνω και γίνεται της πουτάνας, ενώ εδώ με όλη αυτή την ευγένεια δεν έχω που να ξεσπάσω και τα πληρώνει η μπλογκόσφαιρα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία περιγραφή έκανες όμως, απολαυστικότατη.
    Μ' όλα αυτά μου άνοιξες την όρεξη για κολοκυθόπιτα!
    Καλό μήνα και συγκεντρώσου στα σκιουράκια λέμε :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα και σε σένα και σε όλους παιδιά!
    Μην ανησυχείς, στους σκίουρους συγκεντρώνομαι, ούτε yantra να ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πάντως με τόσα φαναράκια.....είναι φυσικό να μη βρίσκει τον δρόμο του και να έχει χαθεί....
    Καλό πρωινό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σου ... καθυστερημενα κι εγω διαβασα το ποστ σου... keep driving (ετσι το ηθελες) λοιπον..κισσ κισσ φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Μilch είναι το πιο σημαντικό απ'όλα
    πρέπει να το σέβονται και να του δίνουν coca cola!

    Ο Alexfarter φόρεσε το τρύπιο το μπλουζάκι!

    H σύζυγος του Milch είναι η σκιουρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @stavroulazerva: ναι ο κακομοίρης ο Τζακ λολ :))

    @mariposa: Δόξα (με) τω Θεώ, μια χαρά μου έχει κάτσει το driving :)

    @milch-kaefer: Ποιος είναι αυτός ο alexfarter παιδί μου και τον έχεις τέτοιο άχτι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το Milch εχτές μαγείρεψε 6 κιλά μουσακά
    τον πέταξε στα μούτρα του Alexfarter και του'χωσε μπουνιά!

    Ο Alexfarter είναι ο ρωσοπόντιος που το παίζει νορβηγός που κέρδισε τον Μάιο τη eurovision και προσπαθεί να γίνει Milch στη θέση του Milch!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. To Μilch καλεί τον Αμερικλάνο να παραλάβει το βραβείο του από το μπλογκ του Milch!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το Milch αγόρασε ξανά μια λαχανί καρέκλα
    γιατί από το εξοχικό του την έκλεψε μια μπάμπω που την λέγαν Θέκλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή