Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Μάθαμε γιατί οι Αμερικάνοι είναι βλαμένοι.

Εδώ και δεκαετίες, σε όλο τον κόσμο, επιστήμονες, φιλόσοφοι, άνθρωποι απλοί καθημερινοί, οικογενειάρχες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, φυλακισμένοι που δεν έχουν τι να κάνουν βασανίζονται με ένα ερώτημα:

Γιατί είναι τόσο μα τόσο ηλίθιοι οι Αμερικάνοι στην πλειοψηφία τους?? Τι είναι αυτό που κάνει τις κόκκινες φουσκωμένες μούρες τους να παίρνουν ύφος ροφού όταν του ρωτάς κάτι? Τι έγινε και είναι έτσι τα κακόμοιρα?

Κυρίες κύριοι και αγαπητά παιδιά, χτες εγώ, ο Αμερικλάνος, ανακάλυψα το λόγο. Δηλαδή όχι ακριβώς ανακάλυψα, απλά έμαθα ένα γεγονός και το συνέδεσα.

Ιδού λοιπόν!:




Πάνω βλέπετε ένα κίτρινο τυρί. Κάτω βλέπετε μόλυβδο. Τι σχέση έχουν? Είναι απλό. Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, οι πανέξυπνοι οι Αμερικάνοι έβαζαν στα τυριά τους άλατα μολύβδου για να τους δώσουν έντονο κίτρινο χρώμα. Ο μόλυβδος όμως όπως ξέρουμε πλέον προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες! Όταν το πήραν χαμπάρι και σταμάτησαν ήταν πολύ αργά δυστυχώς. Η ζημιά είχε γίνει, και πέρασε και στις επόμενες γενιές απ'ότι βλέπουμε.

Αυτή ήταν μια μικρή παρένθεση. Η περιγραφή των φαγητών που μαγειρεύω εδώ στα ξένα (χωρίς μόλυβδο) έπεται.

Say cheeeeeeeeeeese!!!


6 σχόλια:

  1. Έτσι λες να εξηγείται;;;μακριά από τα φαγητά τους μακριά...
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Φούλη: Ε όλο και κάποιο ρόλο θα έπαιξε, δεν μπορεί!

    @milch: Τι έχει στο παράθυρο? Πέφτει κανένας μετεωρίτης στο κεφάλι τους (λαμπάδα θα σου ανάψω Ππαναγιά μου)και θες να πάω να το δω να είμαι μάρτυρας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμ, έτσι εξηγούνται πολλά!!
    Και μια ξαδέρφη που είχα στην Αμερική, έτρωγε πολύ τυρί και επέστρεψε ψιλοχαζεμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή