Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Αμερικλανιά και συγχώριο!



Και μετά τα φαγητά ο Θεός να τα κάνει που τρώω και δεν επιμελούμαι του μαγειρέματος, θα σας παρουσιάσω τη λίστα με αυτά που έχω μαγειρέψει μέχρι σήμερα! Πριν 7 χρόνια όταν πρωτοέφυγα από το σπίτι για να σπoυδάσω έμαθα να μαγειρεύω, και γενικά όλο και κάτι καινούριο μαθαίνω!

Ομολογουμένως στην Ελλάδα δεν μαγείρευα και τόσο συχνά. Διότι έχουμε το ανυπέρβλητο σουβλάκι. Τις μπριζόλες. Τις πίτσες. Τις μακαρονάδες. Όλα αυτά τα έβρισκα σε απόσταση 2 λεπτά από το σπίτι μου. Και στο Πανεπιστήμιο είχαμε την εστία με τζάμπα φαΐ όχι 5 αστέρων, αλλά φαΐ κανονικό, όσπρια, κρέας, μακαρόνια κλπ.

Εδώ η εστία κοστίζει περίπου 2500 δολάρια το εξάμηνο. Και τρως όλη μέρα μέχρι τελικής πτώσεως! Εναλλακτικά τρώμε στο εστιατόριο, όπου υπάρχει μεξικάνικο, αμερικάνικο, μακαρόνια, σαλάτες, σάντουιτς και κινέζικο. Μόνο το κινέζικο τρώγεται. Τι να κάνω λοιπόν? Μαγειρεύω αν όχι κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα!

Και ξεκινάω με το φαγητό που κουβάλησα σήμερα και έφαγα: Φακές, τηγανητό κοτόπουλο και πουρές.


Μπορεί εμφανισιακά να είναι λίγο μπλιάχ, αλλά μην ξεχνάτε και τη μετακίνηση! Χτες ήταν σε χειρότερη κατάσταση!

Οι φακές είναι  κλασική συνταγή με δάφνη σκόρδο κρεμμύδι λάδι ντομάτα. Κανονικά βάζω και καρότο αλλά ξέχασα να πάρω...
Το κοτόπουλο είναι στήθος, το οποίο έκοψα και κάλυψα με ένα ειδικό αλεύρι για τέτοιες δουλειές. Κάνανε και κάτι σωστό οι Αμερικάνοι, νοστιμότατο είναι!
Ο πουρές είναι κλασικό αμερικάνικο, με βραστές πατάτες (τι άλλο) όχι τελείως λιωμένες, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, λάδι, σκόρδο, μουστάρδα αλάτι. Εντάξει όχι εντελώς αμερικάνικο, οι αμερικάνοι βάζουν και τη φλούδα και μόνο βούτυρο/γάλα. Τα άλλα ήταν έμπνευση!

Τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα κάνω κάτι είτε σε όσπριο ή λαδερό. Αρακά με άνηθο κρεμμύδι πατάτα ντομάτα λάδι, φασολάδα με ντομάτα κρεμμύδι σέλινο καρότο. Την άλλη βδομάδα θα κάνω ρεβύθια!

Επίσης κάνω και κοτόσουπα. Είναι σαν την αμερικλανόσπουπα μόνο που αντί για Αμερικάνο βάζω κότα, και αντί για κεφάλι το σερβίρω σε πιάτο! Κεφτεδάκια με ή χωρίς σάλτσα. Μπιφτέκια γαλοπούλα. Χοιρινές μπριζόλες.

Μακαρόνια σε διάφορους συνδυασμούς, συνήθως είτε με κιμά ή τόνο. Ρύζι με διάφορες σάλτσες ντομάτα, αλα κρεμ ή και τα δύο μαζί!

Επίσης θέλω να κάνω και γιουβαρλάκια καμιά μέρα!

Α ναι, για το πάρτι γενεθλίων της καθηγήτριας μου μαγειρέψαμε όλοι (σρλούυυυπ) και έκανα γεμιστά ψεύτικα (είναι βετζετέριαν) και πιταρούδια! Κάπου έχω μια φωτό με πιταρούδια που είχα κάνει στην Ελλάδα, μισό να τη βρώ...


Τα πιταρούδια είναι ροδίτικοι ρεβυθοκεφέδες, καταπληκτικοί! Συνταγή βαριέμαι να βρω τώρα, αλλά θυμάμαι το κλειδί είναι ο δυόσμος!

Και φυσικά, έρχομαι στις πίτες που έφτιαξα και σας έδειξα! Τα καμάρια μου! Μου πήρε 2 ώρες να φτιάξω 4 πίτες! Αφού μετά δεν ήθελα να τις φάω, λυπόμουν τον κόπο μου! Ήθελα να τις βουτήξω στη φορμόλη και να τις έχω σαν έκθεμα στο δωμάτιό μου χαχαχαχαχαχα


Για τις πίτες λοιπόν βρήκα στο ίντερνετ πως να τις κάνω, απλά αλεύρι λάδι αλάτι και μαγιά! Ε και νερό... Και μετά τηγάνι. Καλές βγήκαν, αλλά μπορούν και καλύτερα... Οι πατάτες ξέρετε, δεν είναι επιστήμη. Το χοιρινό ήταν ψαχνό που έψησα και έκοψα. Και ερχόμαστε στο τζατζίκι! Είμαι και ζώον! Αγόρασα έτοιμο αλλά δεν μου άρεσε, δεν ήταν τζατζίκι πως το λένε. Είπα λοιπόν να κάνω μόνος μου. Πήρα γιαούρτι και καλά στραγγιστό ελληνικό που μου είπαν ότι είναι πολύ στεγνό. Ότι χρειάζεται για τζατζίκι. Έβαλα αγγούρι φρέσκο και τουρσί, μπόλικο σκόρδο και λάδι. Μέχρι εδώ καλά. Έλα όμως που είμαι βλαμμένος και το γιαούρτι που πήρα είχε φρούτα στον πάτο? Δεν την πρόσεξα τη ταμπέλα! Και το όλο τζατζίκι είχε μια εσάνς από βατόμουρα, και μια απόχρωση ξεβαμμένου μοβ! Τις επόμενες δύο τις έκανα με μουστάρδα.

Επίσης κάθε βράδυ τρώω σαλάτα. Το Σάββατο έβρασα και πατζάρια! Μπράβο μου, όχι μπράβο μου! Και χτες τονοσαλάτα!

Αυτά όσον αφορά το κανονικό μαγείρεμα. Αλλά επειδή είμαι και πολυασχολος, και το διδακτορικό με έχει στο τρέξιμο όλη μέρα, μερικές φορές δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω κανονικά. Έχω λοιπόν και κάτι κατεψυγμένα κοτόπουλα που φτιάχνονται στον φούρνο μικροκυμάτων, και noodles που βράζουν σε 2 λεπτά. Κόβω και καμιά σαλάτα και αυτό ήταν. Επίσης κάνω και μεξικάνικο από το κουτί, γρήγορο νόστιμο και φτηνό!

Δεν έχουμε τελειώσει έχω να πω κ άλλα! Έχω να πω για τα υλικά, διότι μπορεί τα φαγητά να φαίνονται ίδια, αλλά τα υλικά είναι διαφορετικά!

Καλή μας όρεξη!

14 σχόλια:

  1. Κόπιασε στο φτωχικό μου, απόψε το μενού έχει τονοσαλάτα με πατατάκια και πράσινα μήλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τέτοιες μαγειρικές ικανότητες σε παντρεύομαι :-Ρ

    Χαχαχαχα αυτή η εσάνς βατόμουρου μετά την αμερικλανόσουπα με απόκανε!
    Και είσαι σίγουρος ότι οι φακές τρώγονται με πηρούνι;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχα αν έχεις ανάλογες ικανότητες στη λάντζα, σε παντρεύομαι κ εγώ! :Ρ

    Εεεε βασικά, τρώω τα πάντα με το πιρούνι. Τα πάντα όμως. Και την σούπα! Κουτάλι μόνο έξω αν πάρω παγωτό και ντρέπομαι να ζητήσω πιρούνι... Δεν μπορώ σιχαίνομαι να τρώω από κουτάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lol για ανεξήγητο λόγο μια σιχαμάρα για τα κουτάλια την έχω κι εγώ και τα χρησιμοποιώ μόνο σε σούπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kάτω τα κουτάλια λοιπόν...
    Πω πω μούρθε λιγούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδες όμως απίθανες γεύσεις;
    Σιγά-σιγά θα προσαρμοστείς!
    Χαχαχα!!!
    Έχουν τον τρόπο τους να σε αφομοιώνουν...
    Καλό Σ/Κ Αμερικλάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού μαγειρεύεις τόσο καλά γιατί δεν στέλνεις και σε μας κανένα πιάτο φαγητό,ε; χαχαχα
    Ευτυχώς πάντως για σένα δεν μένεις νηστικός!
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Milch απόψε πίνει χυμό από φασολάδα
    γιατί στο έντερο του σφήνωσε μια τραγανή κουράδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαχαχααα... απίθανος είσαι!!
    Μα καλά.. οι αμερικλάνοι βάζουν στον πουρέ κρέμα γάλακτος και μουστάρδα; Είναι καλό αυτό;
    Είσαι πολύ νοικοκύρης παιδί ..μπράβο!!! Εγώ την πρώτη φορά που έφτιαξα φακές, πήγα να ανατινάξω το σπίτι!

    Μπορείς να μου δώσεις αυτή τη συνταγή με το μωβ γιαούρτι;
    Τι ακριβώς φρουτάκι είχε στον πάτο; Τέλειοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εισαι φαγανο παιδι μου φαινεται..αυτα τα σουβλακια και την προηγουμενη φορα που τα ειδα μου θυμισαν τα παιδικα μου χρονια..καθε σαββατο η μαμα εφτιαχνε σπιτικα σουβλακια (με αγοαστη πιτα εννοειται) ακομα και τωρα συνεχιζει..πειναωωωωωωωωωω κισσ κισσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια χαρά σε βρίσκω στην κουζίνα. Κι είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ο άντρας να μαγειρεύει λέμε!!!
    Ωραίες οι φακές, δοκίμασε τες και σε σαλάτα.
    Καλή εβδομάδα κι όταν έρθεις Ελλάδα οπωσδήποτε θέλω σουβλάκι απ' τα χεράκια σου :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η συνταγή με τις φακές επάνω, συνοδεύεται οπωσδήποτε και με Λάπτοπ έ; Γι αυτό εμένα πάντα μου βγαίνουν χάλια σε γεύση.. και αναρωτιόμουνα τι λείπει.. τι λείπει..

    Χαίρομαι που σε βρήκα, αν και είδα πως εσυ με παρακολουθούσες καιρό ενώ εγώ το αγνοούσα τελείως. Επανόρθωσα ευτυχώς, έστω και αργά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν διανοηθώ ότι η καταγωγή σου είναι από τη Ρόδο, θα συγκινηθώ όσο δεν πάει... (μόλις πριν μερικά λεπτά ανακάλυψα το μπλογκ και είμαι στην αρχή του, επομένως αν εξαπατήθηκα από τα πιταρούδια, εεε, δεν πειράζει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή