Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μουχλόγαλο Αμερικλανέ

H xristin δεν είναι καθόλου α-χρηστίν τελικά (το έχω ξαναπει αυτό)(τι να κάνω αφού ισχύει)(απ'ότι φαίνεται) αφού μας δίνει σχόλια που είναι λες και τα έγραψε μεθυσμένος Ρωμαίος της αρχαίας Ρώμης από αυτούς που μιλούσαν Λατινικά πριν πεθάνουν (στην αρχαία Ρώμη δεν τα μιλούσαν αυτά?)(ή μήπως στο Βυζάντιο?)(διαλέγω την κουρτίνα 7):
Αγαπητέ Αμερικλάνε!
Επειδή Quidquid latine dictum sit,altum videtur θα στα πώ στα.....λατινικά.
Nemo sine vitio est και Errare Humanum est αλλά nota bene μην ανακηρυχτείς σε persona non grata των σεμιναρίων.
Κατά τα άλλα Nil desperantum!
Δεν είσαι μόνος τέκνο Βρούτε και Nihil sub sole novum γιαυτό Age quot agis καθότι De gustibus non est disputantum και εξάλλου Exitus acta probat.
Τη μετάφραση δεν τη βάζω γιατί μεταξύ μας πάντα Χριστό δεν κατάλαβα κι εκεί. Αλλά μου άρεσε, είναι πολύ σπέσιαλ σχόλιο γι'αυτό και σου την ΑΠΕΥΘΥΝΩ μάνα μου κι'ας έχει περάσει βδομάδα.

Τα καλά πράγματα αργούν να γίνουν.

Συνεχίζουμε λοιπόν xristin στο ίδιο μοτίβο με τις ανωμαλίες ιδιαιτερότητες του Αμερικλάνου. Όπως όλοι οι φυσιολογικοί πλην ενδιαφέροντες άνθρωποι, έχω κι εγώ κάποια πράγματα τα οποία θα ήθελα... χμ... να μην υπήρχαν. Μιλάω για πράγματα τα οποία ξέρω ότι είναι μαλακία, ξέρω ότι θα τα κάνω, με βλέπω να τα κάνω, και μετά τα παίρνω και με βρίζω που τα έκανα.

Μερικές φορές με εκνευρίζω τόσο πολύ που εκνευρίζομαι.

Παίρνω που λες, γάλα σοκολατούχο. Πάντα σοκολατούχο, το α-σοκολατούχο ούτε να το φτύσω. Παίρνω λοιπόν ας πούμε ενάμισι λίτρο γάλα (είναι πάμφθηνο μάνα μου) και λέω ωραία Αμερικλάνε, θα τρώς κάθε πρωί δημητριακά (σοκολατούχα) με γάλα (σοκολατούχο, το είπα?). Κάθε πρωί όμως χουζουρεύω στο ομολογουμένως τεράστιο για την περίσταση και υπερ-βολικό με στρώμα μνήμης κρεβάτι μου (όπου "μου" βλέπε του σπιτονοικοκύρη) και δεν σηκώνομαι μέχρι να είμαι αργοπορημένος και κάτι. Οπότε που χρόνος για πρωινό?


Περνάει ο καιρός και μετά από μια βδομάδα έχω πιει βία το ένα τέταρτο από το μπουκάλι, ενώ το γάλα πλέον έληξε. Παίρνω άλλο. Κι'άλλο. Κι'άλλο. Επειδή το μπουκάλι είναι πλαστικό, πρέπει να το ανακυκλώσω (τι θα πει η φύση) αλλά πρέπει πρώτα να πετάξω το γάλα και να το ξεπλύνω.

ΒΑΡΙΕΜΑΙ.

Το αποτέλεσμα? Έχω αυτή τη στιγμή (μισό λεπτό να τσεκάρω) 7 μπουκάλια γάλα μισογεμάτα (πάντα αισιόδοξος) από τα οποία τα 3 έχουν γίνει γιαούρτι, το ένα (το παλιότερο φαντάζομαι) έχει γίνει μπαλόνι από το διοξείδιο που βγάζουν τα βακτήρια και τα άλλα τρία βρίσκονται σε διάφορες καταστάσεις αποσύνθεσης. Έχω και ένα καινούριο που το πήρα σήμερα.


Πρέπει τώρα να τα πιάσω ένα ένα, να τα ανοίξω, να φάω τη ΜΠΟΧΑ στη μούρη, να τα ρίξω στην τουαλέτα (σαύρες γάλατα γιαούρτια, όλα στην τουαλέτα πάνε σ'αυτό το σπίτι), να τα ξεπλύνω και να τα πετάξω τα ρημάδια στην ανακύκλωση.

Αηδίασες? Περίμενε, ακόμα δεν τελείωσα.

Μετά από αυτό, πρέπει να κάνω το ίδιο και στο αμάξι. Έχω που λες ο δικός σου το χάρισμα της προνόησης. Αφού το ξέρω αρχίδια πρωινό θα τρώω, ας πάρω μια κούτα με αυτά τα γαλατάκια νεσκουίκ που δε θέλουν ψυγείο να την κρατάω στο αυτοκίνητο. Αυτό κάνω, και κάθε πρωί πίνω ένα μπουκαλάκι γάλα (σοκολατούχο) στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια φρέσκια κούτα με γάλατα στο πίσω κάθισμα παρέα με την μισοάδεια (πάει η αισιοδοξία) που απ'ότι πληροφορήθηκα από τη μυρωδιά του τελευταίου μπουκαλιού, χάλασε. Στο πορτμπαγκάζ υπάρχουν άλλες δύο μισοάδειες (συνεχίζεται η απαισιοδοξία) κούτες με γάλατα νεσκουίκ. Αυτές οι δύο ούτε να σκέφτομαι σε τι κατάσταση βρίσκονται δε θέλω, με όλο το πάγωσε, ξεπάγωσε, ξαναπάγωσε, ξαναξεπάγωσε από το Δεκέμβρη μέχρι τώρα. Σύνολο τρεις για πέταμα.

Και να πεις ότι δεν το ξέρω? Το ξέρω ο κερατάς! Και σήμερα που πήρα το γάλα ενώ έχω μια ομάδα βόλεϊ (κομπλέ με αναπληρωματικό) στο ψυγείο, το ήξερα ότι και αυτό γιαούρτι θα καταντήσει.

Κάθομαι xristin στον καναπέ και γράφω αντί να αδειάζω μπουκάλια με μουχλόγαλο, γιατί?, γιατί είναι βράδυ και που να βγαίνεις έξω τέτοια ώρα. Αύριο το πρωί θα έχω αργήσει (στανταράκι) και χέστο μωρέ το κάνω το απόγευμα. Το απόγευμα θα πρέπει να ετοιμαστώ να πάω για φαΐ και να δω το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Χάρι Πότερ (αυτό δεν θα το αντέξω) και δεν θα θέλω να βρωμάω μουχλογαλατίλα (γαλατομουχλίλα) (τι θα πει ο Χάρουι), το βράδυ που θα γυρίσω θα είναι πάλι αργά και πάει λέέέέέέγονταααας.


Που θα μου μάθει ΕΜΕΝΑ η Νεφέλω πως να φτιάχνω τυρί! Χα! Εγώ μάνα μου το φτιάχνω αυθόρμητα, και γιαουρτάκι, και τυράκι, και καλλιέργεια βακτηρίων, και χημικό όπλο και απ'όλα. Αμ τι νόμιζες, τις συνταγές της ξανθιάς (με πράσινη ρίζα) με τα ξύδια περίμενα? Έλα να δεις στο ψυγείο μου αυτή τη στιγμή τι γίνεται. Γάλατα γιαούρτια όλα ντυμένα σύμφωνα με την τελευταία λέξη της μόδας ροκφόρ. Ευτυχώς που κλείνουν καλά και δεν φεύγουν οι μπόχες τους, γιατί θα είχε μαζευτεί το FBI να δει τι είναι αυτή η ξαφνική μάζωξη χημικών μποχαλόπλων.

YΓ: Αυτή την ανάρτηση την αφιερώνω στις θείες μου που νομίζουν ότι είμαι νοικοκύρης και όποτε το λένε εκνευρίζουν τον αδερφό μου και κάνουν τη μάνα μου να κατουριέται από τα γέλια. Θείες, σας ευχαριστώ.

ΥΓ2: Περιμένω τα κείμενά σας μέχρι την Τετάρτη, αν δεν λάβω τουλάχιστον ΤΡΙΑ, δεν έχει διαγωνισμό!

17 σχόλια:

  1. Με τόσο σοκολατούχο γάλα που δε πίνεις...μάλλον γλύτωσες το κόψιμο...όχι από μαχαίρη αλλά το άλλο που σε κρατά δέσμιο της χέστρας και τρέχει το τσιρλιό σε ml περιποιημένα.

    Καλημέρα Αμερικλάνε,καλησπέρα ή καληνύχτα...ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Κούλα: Το μαχαίρι. Ουδέτερο. ΤΟ. ΜαχαίρΙ. Ι. Όχι μαχαίρη, δεν αναφέρεσαι στον μπλόγκερ φαντάζομαι! Ι. ΜαχαίρΙ.

    Πάνε στη χριστίν να σου κάνει κανα λατινικο μάνα μου γιατι το ελληνικό πάει το ξέχασες χαχαχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πρωί εδώ μάνα μου....δεν εχω ξυπνησει ακομη...αν και γενικά κοιμάμαι όρθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τόσο Μουχλόγαλο ελπίζω να μην φτιάξεις καμιά ατομική βόμβα..
    Το νου σου το FBI,κανόνισε να σε ψάχνουμε στον πάτο του βυθού,σαν τον φίλο σου τον Μπι λαντεν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα ερθω για βοηθεια; Τι βοηθεια δηλαδη να το κανω εγω στο τελος χαχαχαχα
    Κοιτα μην παθεις τιποτα με τα χημικα εκει περα.
    Την φετα σου, την προφυλαξες; Τι θα τρωωωωωωωωωωωςςςςςς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΦΟΥΛΗ: Λες να τα ανοίξω ένα ένα να μη συσσωρευθεί η μποχαλίλα και τραβήξω την προσοχή των αρχών?

    @Σειρήνα: Ναιιιιι την έχω σε πλαστικό! Άσε βρήκα μια και καλά ελληνική αλλά είναι αμερικλάνικη, όχι κακή. Μάλλον ξέχασα τι εστί καλή φέτα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Τι ώρες σε βολευουν να έρθεις για τη βοήθεια που λες? 3-5 που έχει και τα μεξικάνικα καλά είναι?

    Με έχει πιάσει αϋπνία, πάλι, και βαριέμαιιιιιιι. Πάω να δοκιμάσω μπας και.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν γάλατα που δεν θέλουν ψυγείο?Τί σας δίνουν εκεί πέρα ρε?ΑΑααα, γι' αυτό πήγες να γίνεις φαρμακοποιός στο Αμέρικα, ε?Γωνία και φαρμακείο φαντάζομαι...ή καλύτερα block και φαρμακείο!!!χιχιχι!

    Εγώ έχω κόψει το γάλα εδώ και χρόνια.Κανά γιαουρτάκι τρώω και πολύ φέτα.Τα γάλατα (γαργάλατα,γαργάλατα) τα 1 1/2άρια κι εγώ τα παίρνω μπας και κάνω καμιά κρεπούλα.Την ίδια κατάληξη με τα αμερικλάνικα έχουν, οπότε και τα έκοψα.Θέλω κρέπα?Το τηλέφωνο να είναι καλά...

    Πάω να δω και το διαγωνισμό σου, γιατί δνε του 'δωσα και πολύ σημασία και θα μου θυμώσεις!!!

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι αμε! Μα ποιος βλεπει μεξικανικα πλεον?? Ι wonder.. οχι steve Wonder Απο το αλλο! Ναι οκ βολευει, Παιρνω τσεμπερι, μασκα οξυγονου, 3-4 ζευγαρια γαντια ,καθαριστικο ψυγειου, 100 σακουλες σκουπιδιων , ξεσκονοπανο, σφουγγαριστρα, κουβα, αζαξξξξ, (το νερο το βαζεις εσυ, μην βαλω και το νερο ελεος!) σφουγγαρι και σαπουνι και σου ερχομαι!
    Wait για να αδειασω τα γαλατα θα ερθω ή για γενικη;
    ¨Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. νοικοκυρόπαιδό μου εσύ!!!

    πρόσεχε γιατί θα σε εκδικηθούν οι κινέζοι και θα αλλάξουν τις ημερομηνίες στα ληγμένα και τα φρέσκα και σε βλέπω με τσιρλιό να μην προλαβαίνεις όχι χάρυ πότερ, ούτε να δεις που είναι το βεσέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά μην ανακυκλώσω. Σιγά μην τους τα πλύνω κιόλας. Στη ζούλα, όταν η μάνα δεν βλέπει, τα πετάω όλα σε μια σακούλα!>

    Οταν αφεθώ, στο νοικοκυριό της μάνας, παρατηρώ 150 σακούλες με καθαροπλυμένες συσκευασίες.
    Και το νερό που χαλνάμε?

    Αστε με πιά, δεν θα γίνω οι(η)κωλόγρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρόμοια κατάσταση ζούσα και γω αλλά με τη φέτα. Ενώ τη λατρεύω ήμουν τόσο σπάνια για φαγητό σπίτι που χαλούσε πριν τη φάω. Πήρα σε κουτάκι με το γάρο και σώθηκα. Μήπως και συ να πάρεις μικρότερη συσκευασία γάλατος;
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το παθαινω κι εγώ χρόνια τώρα. Και με γάλα και με φέτα.. Πάντως προσωπικό πείραμα απέδειξε ότι τα καλύτερα χημικά όπλα γίνονται από ξεχασμένη πατάτα που μούχλιασε. Μπροστά στην πατατόβομβα το γαλατάκι μηνός μυρίζει καλύτερα και από φρεσκο μαντηλάκι με άρωμα λεμόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1Να σε γνωρίσω στον πατέρα μου να δω θα με ξαναπεί τσιγκούνη ή όχι??χαχαχαχ τζοκινγκ

    2σε περίπτωση που προσληφθώ ως αμερικλανικός παρτενέρ τι ποσοστό θα έχω στο χημικό σου οπλοστάσιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι δεδομένο οτι για κουζίνα δεν κάνεις!!!
    Μιλάμε για σοβαρό μαγαζί γιατί σε αρκετά εχω δει φαινόμενα σαν κι αυτά που περιγράφεις με διαφορα υλικά...
    Εγω ποτε δεν εχω πάθει κατι τευοιο γιατι εχω μάθει απο τη δουλειά και αν ειναι να πεθάνω προτιμω να το παθω απο το πολυ φαι και οχι απο το κακο φαγητο.(Ιδανικα θα ηθελα να συμβει αυτο ενω κοιμαμαι σε καμια 80 χρονια απο τωρα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @porcupine: Πήγες τον είδες αλλά κείμενο δεν έλαβα καλάάάάάάάάάάάά

    @Σειρήνα: Έλα εσύ με όλα αυτά τα σύνεργα, και βλέπουμε!!

    @Ρία: Έτσι και κάνουν κάτι τέτοιο θα τους χέσω πατόκορφα.!

    @Ζουζούνα: Μη σε ακούσει η Κωλόγρια να λες τέτοια, σε έχεσε κι εσένα χαχαχα

    @AnD: Μικρότερη συσλευασία λέει χαχαχαχα εδώ είναι Αμερική μάνα μου, οι μόνες μικρές συσκευασίες είναι στα εσώρουχα των Κινέζων (ZING)!

    @περσέας: Θα είχες μισό λίτρο μουχλόγαλο το μήνα αλλά πάει έχασες την ευκαιρία σου!

    @Νεφέλω: Νερό με water enhancer γεύση φράουλα/καρπούζι. Θα σου πω.

    @Ίβολ: Γιατί δεν κάνω παρακαλώ? Ένα δουλάκι χρειάζομαι να καθαρίζει μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!
    ΒΡΕ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΕ ΛΕΩ!!!!
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή