Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Γκρικ Μουζάκα

Καλημέρα σας.

Τι κάνετε.

Πως είστε.

Έχουν σφίξει οι ζέστες και μας βαρέσαν κατακούτελα. Και σαν να μην φτάναν οι ζέστες, κάνω και μαλακίες και επιβαρύνω την κατάσταση.

Ας τα πάρω ένα ένα (ελπίζω να μην μου βγει και αυτή η ανάρτηση τόφαλος)

Πήρα καινούριο λαπτοπ!! Ναι!!! Βασικά δεν είναι λάπτοπ, είναι μάκμπουκ (πςςςς). Είναι τέλειο, καταπληκτικό, απίστευτο και τα λοιπά. Έσκασα βέβαια μπόλικα δολάρια αλλά χαλάλι. Μου κάνανε δώρο και ένα ipod touch να᾽ναι καλά. Θα το κάνω δώρο στον αδερφό μου που τα πήγε καλά στις Πανελλήνιες.

Μαλάκες κολλάω.

Πριν μερικές βδομάδες έκανα τραπέζι σε δύο συναδέλφισσες και μαγείρεψα μουσακά. Μου βγήκε το λάδι αλλά έμειναν πλήρως ικανοποιημένες. Η μία ειδικά το κομμάτι της το είδε λίγο μόνο φευγαλέα. Ήταν λες και διακτινήστηκε από το πιάτο στο στομάχι της ένα πράμα.

Αυτή λοιπόν σηκώνεται και φεύγει (η ηλίθια, είναι η μόνη που πάει σινεμά, εγώ τώρα με ποιον θα πηγαίνω;;;). Και είπε να μου κάνει δώρο καναπέ και τηλεόραση που δεν έχω. (Είπαμε τα δολάρια πήγαν στο μάκμπουκ). Ε και λέω και εγώ αφού είσαι τόσο καλή θα σου ξαναφτιάξω μουσακά και ας ξεσκίζει κώλους.

Αλλά.

Σήμερα που έκατσα να τον φτιάξω γίνεται της πουτάνας το κάγκελο από άποψη θερμοκρασίας. Χτυπάμε σαραντάρια. Και κλιματιστικό γιοκ. Χέσε μέσα. Πρώτα να συναρμολογήσω τον καναπέ, να μία ώρα να ιδρώνω. Μετά ήρθε μια κινεζούλα να με βοηθήσει με τον μουσακά. Με παρακάλεσε να έρθει να δει πως τον φτιάχνω και για αντάλλαγμα να μου κάνει τη λάντζα. Ε και με ξέρετε, χατίρι δεν χαλάω. Η κακομοίρα μόλις έφυγε και πρέπει να έχασε κανα δικιλο σε ιδρώτα. Όχι ότι εγώ πήγα πίσω, καθόλου. Τουλάχιστον 5 λίτρα ιδρώτα έριξα. Λύσσα θα βγει το φαΐ, λύσσα.

Της πόπης γινόταν στην κουζίνα με το τηγάνισμα. Και τώρα με τον φούρνο. Ο οποίος φούρνος έχει χαλασμένο θερμοστάτη και του λέω να πάει στους 180 και πάει στους 270 το μαλακισμένο. Πρέπει να τον ανοίγω να αερίζεται όλη την ώρα.

Πάω να τον δω μια στιγμή.

Και είμαι τώρα να κολλάω σαν ταινία αποτρίχωσης. Έχω κάνει 40 ντουζ, τίποτα. Μέχρι να ντυθώ έχω ξαναϊδρώσει. Χέσε μέσα, δεν είναι κατάσταση αυτή.

Α! Σε 9 μέρες φεύγω για Ελλάδα! Επιτέλους!!! Σουβλάκια!!!!!!!! Φέτα!!!! Ξάπλα!!

Ορίστε, είχατε δεν είχατε μινιόν μου βγήκε η ανάρτηση. Βαριέμαι να βάλω και εικόνες.

ΥΓ. Τι απεριόριστοι μαλάκες οι Γερμανοί. Ήμουν σίγουρος ότι θα το αγοράσουν το κύπελο και πόνταρα λεφτά στην πάρτη τους. Άχρηστοι.

7 σχόλια:

  1. καλημερουδια απο την χωρα με τα σουβλακια και την φετα..χαχαχ αντε καλη επιστροφη να εχεις..να ξεκουραστεις και να τρως μουσακα απο τα χερακια της μαμας ξαπλωμενος στον καναπε, με αιρ-κοντισιον να δουλευει φουλ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωρε πίκρα!Τι τον θέλεις παιδάκι μου τον μουσακά εδώ δεν τον φτιάχνω εγώ με αρκουδίσιον και πλυντήριο πιάτων αυτός είναι υπερ-παραγωγή,για ειδικές περιπτώσεις!
    Με το καλό να'ρθεις!!

    θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι ο ιδρώτας συστατικό του μουσακά??? αηδίασα μαρή. χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει ένα μυστικό για να αποφύγεις όλο το τηγάνισμα και το λέρωμα στην κουζίνα με τόσους βαθμούς ζέστης..... αντί να τηγανίσεις βάλε τα στον φούρνο με λίγο λαδάκι και αφησέ τα να ψηθούν..... η γεύση παραμένει η ίδια και μειώνεται και ο κόπος.......
    Καλώς να ορίσεις στα πάτρια εδάφη!!!!
    Καλημέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς σε βρήκα Αμερικλάνε, τέλειο το μπλογκ σου!
    Το σκέφτηκες καλά να έρθεις Ελλάδα; Και εδώ βαράει κάτι ωραιότατα σαραντάρια, να ψήνεις αβγουλάκι στην άσφαλτο! Τουλάχιστον έχει ωραία λιακάδα και παραλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @mariposa: Τέτοια λέγε μου να μου φτιάχνεις το κέφι!

    @zoyzoy: Ειδική περίπτωση ήτο και αυτή, ολόκληρο καναπέ κρεβάτι και τηλεόραση με φλατ σκριν κονόμησα, να μην τα τιμήσω?? χεχεχε

    @mahler76: Ναι μαρή, όταν κάθεσαι και κωλοχτυπάς τη μπεσαμέλ 100 ώρες είναι αναπόφευκτο να μην πέσει και κανα λίτρο ιδρώτας μέσα! χαχχαχαχαχα

    @stavroula: Θενκ γιου! Θα το προσπαθήσω (ίσως) κάποια μέρα!

    @Lena: Καλως σε βρήκα πελάτη μου! Η θερμοκρασία δεν με νοιάζει, σουβλάκια και φέτα να έχει μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, ναι τελικά είσαι masochist!
    Τι τον ήθελες τον μουσακά με τέτοια ζέστη;... Βέβαια έχεις κι ένα point, sofa bed+tv were worth all your sweat!=P
    Kissάκια!
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή