Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ζωή... πατίνι?

(Εντάξει, δεν ξέρω τι σκατά έπαθε χτες ο μπλόγκερ και είχαν εξαφανιστεί όλα τα μπλογκ. Σήμερα είναι στη θέση τους αλλά χτες τα πήρα πολύ άσχημα, άκους εκεί να τα χάσω όλα! Μαλακομπλόγκερ! Να θυμηθώ να τα σώσω και κάπου αλλού κάπως αλλιώς δεν γίνεται.)


Ζωή πατίνι λοιπόν το σημερινό μας θέμα για λόγους τόσο μεταφορικούς όσο και κυριολεκτικούς!


Από ποιους να ξεκινήσω... χμ. Θα ξεκινήσω από τον κυριολεκτικό γιατί οι μεταφορικοί με ερεθίζουν τα μάλα στα νεύρα. Τις προάλλες, πριν καναδυο βδομάδες δηλαδή μετά το διαλογισμό λέει ένας πάμε ρε για πατίνια! Αυτός είναι Ρουμάνος. Ήταν και ένας άλλος παρόν ο οποίος μένει μία ώρα μακριά και υπέθεσα θα πει όχι. Αυτός ο προδότης είναι Ιρλανδοαμερικανός. Γιατί προδότης? Γιατί είπε ΟΚ θα έρθω αν έρθει και ο Αμερικλάνος (εγώ είμαι ο Αμερικλάνος, έτσι?). Λέω κ εγώ ααααα εγώ θα έρθω αν έρθει και ο Ιρλανδοαμερικανός. Οπότε τελικά αποφάσισε ο Ρουμάνος ότι θα πάμε και οι δύο και τελείωσε.


Δεν μπορώ να πω ότι ήταν άσχημα. Για να είμαι ειλικρινής, είχε αρκετές στιγμές απόλαυσης (όποιος το κατάλαβε σεξουλικά αυτό να πάει να... ξαλαφρώσει και να επιστρέψει παρακαλώ!) αν εξαιρέσεις τις άπειρες στιγμές ντροπής. Έχω κανει άλλη μια φορά πατινάζ σε πάγο με όχι τόσο θεαματικά αποτελέσματα. Εντάξει τούμπα δεν (θυμάμαι να) έφαγα αλλά και Gilbert Fuchs δε με λες. 


Επίσης πριν κάτι χρόνια αγόρασα πατίνια αυτά με τις ρόδες η μία πίσω από την άλλη από τα καρφούρ για κάπου 5 ευρώ. Είχε κάνει λάθος η ταμίας. Τα δοκίμασα 5 6 φορές στο σπίτι και άλλη μία στην αυλή της Πρυτανείας στην Πάτρα πριν φύγω. Αυτά.


Τα πατίνια που έκανα τις προάλλες δεν ήταν αυτά με τις ρόδες στη σειρά αλλά με τις ρόδες σε στυλ τρακτέρ στις τέσσερις γωνίες (ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ). Ωστόσο δεν παύουν να είναι εξίσου τρομακτικά και επικίνδυνα. Φυσικά το πρώτο πράγμα που ρώτησα μόλις τα φόρεσα και σηκώθηκα ήταν που βρίσκονται τα φρένα. Δεν έχουν φρένα. Δεύτε λάβετε, λέω από μέσα μου. Υποτίθεται θα κάναμε ένα μισάωρο αλλά τους καλάρεσε και κάτσαμε μιαμιση ώρα. Πανάθεμά τους. Όλοι (ΟΛΟΙ όμως) συμπεριλαμβανομένων και κάτι ραμολιμέντων 213 χρονών να με προσπερνάνε σβίίίίν σβίίίίίίν και εγώ να προσπαθώ να σπρώχνω το σαρκίο μου κρατώντας το σε όρθια θέση αλλά με μια μικρή κλίση προς τα μπροστά γιατί έτσι λέει είναι το σωστό. Το αποτέλεσμα? Ήταν λες και είχα φάει καυτερή φασολάδα και η κίνησή μου τροφοδοτούνταν από κλανιές οι οποίες έβγαιναν μετά πολύ πόνου. 


Τούμπα δεν έφαγα, αλλά κόντεψα να φάω καμια δεκαριά φορές εξ αιτίας μιας κωλόγριας που όλο με προσπερνούσε κάνοντας φιγούρα και έχανα την συγκέντρωσή μου. Διότι όσο φορούσα τα ρημάδια το μόνο που μπορούσα να κοιτάω ήταν το δάπεδο μπρος μου, οτιδήποτε άλλο με αποπροσανατόλιζε και ζαλιζόμουν. 


Ο Ρουμάνος εν τω μεταξύ είναι καλός ο κερατάς, το ίδιο και ο Ιρλανδοαμερικάνος. Μέχρι και με την όπισθεν πάνε και μάλιστα πιο γρήγορα απ'ότι πάω εγώ ευθεία (όπως φρόντισαν να μου επιδείξουν τα καθίκια). Σε κάποια φάση ο Ρουμάνος βαρέθηκε να με βλέπει να πηγαίνω σαν συγκαμένο αμερικανάκι και έρχεται από πίσω, με αρπάζει και με σπρώχνει. Βοήθεια σου λέει. Να του φωνάζω:
Αμερικλάνος: ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΤΡΙΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ!!! 
Ρουμάνος: ΣΤΡΙΨΕ ΡΕ ΘΑ ΚΟΥΤΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΡΛΑΝΔΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ!!
ΙΡΛΑΝΔΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: ΩΩΩΩΩΩ ΩΩΩΩΩ ΩΩΩΩΩΩΩ
***αναίμακτη σύγκρουση όπου και οι τρεις στροβιλιζόμαστε προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και ένοχο την μαλακία που βαράει τον Ρουμάνο ώρες ώρες***
ΙΡΛΑΝΔΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: This is how people get hurt. 


Με βγάλανε και φωτογραφίες και βίντεο όπου φαίνεται ξεκάθαρα το όλο θέμα φασολάδα-κλανιά-επιτάχυνση. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να μην δείχνω σαν χεσμένος πιγκουίνος ΟΚ??


Να περάσω και στα μεταφορικά? Έχω ήδη γράψει πολλά και θα παραπονιέστε πάλι. Δεν με νοιάζει ρε, πάρτε το λάπτοπ στην τουαλέτα, νομίζω κάποιος το είχε αναφέρει αυτό...!


Ναι, στα μεταφορικά λοιπόν. Έρχεται κάποιος και σου λέει. Εδώ και 30 χρόνια ένα σωρό μαλάκες προσπαθούν να κάνουν κάτι και δεν το πετυχαίνουν. Εγώ όμως το παίρνω σαν δεδομένο και σου δίνω 9 μήνες περιθώριο να κάνεις τέσσερις εξαμηνιαίες έρευνες βασισμένες πάνω στο (ανύπαρκτο ακόμα) δεδομένο. Και λες: ΟΚ! Και να τώρα όχι 9 αλλά 14 μήνες μετά με μηδέν πρόοδο (φυσικά) να καλείσαι να απολογηθείς επειδή μερικοί μερικοί γράφουν χρηματοδοτήσεις μεθυσμένοι! 


Και όχι μόνο αυτό. Γράφουν μέσα στη χρηματοδότηση ότι θα χρησιμοποιήσουν κάποια ακριβά πράγματα και όταν ζητάς να τα αγοράσεις στη λένε και από πάνω και κάνουν σαν κωλόγρια που της τρως την σύνταξη στο πάμε στοίχημα. Τους ρίχνεις μια ωραία μεγάλη πυχτή ροχάλα ή δεν τους ρίχνεις? Τους ρίίίίίίχνεις. Τους ρίίίίίίίίίχνεις.


Και σαν να μην σου φτάνουν αυτά, έχεις και κάτι ποντίκια γύρω γύρω να προσπαθούν να σου φάνε το θέμα γιατί είναι πιο "καυτό" και θα βρουν δουλειά πιο εύκολα. Σήμερα ενημέρωσα στο εργαστήριο ότι όποιος πούστης προσπαθήσει να μου φάει δουλειά θα προσλάβω αράπη να του αλλάξει τα φώτα χωρίς σάλιο. Εντάξει, το παράχεσα και μπορεί πλέον να με θεωρούν ψωχοπαθή και να πηγαίνουν τοίχο τοίχο αλλά τουλάχιστον η δουλειά μου (προς το παρόν) είναι ασφαλής.


Το τραγούδι που ακούτε λέγεται Bad Things και είναι το σάουντακ του True Blood το οποίο και μόλις τελείωσα και έχω μείνει κατενθουσιασμένος και ολίγον τι χεσμένος απάνω μου (μένω σε δάσος με ακριβώς ίδια σκηνικά, μην ξεχνιόμαστε) 

4 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    Απολαυστικος! Μου θύμισες οταν ημουν παιδί δημοτικού και μας πηγαιναν οι γονεις για πατίνια, όχι σε παγους και αηδίες, αλλά σε μωσαικό με πατίνια με ροδάκια!

    Φορούσα που λες τα πατίνια μου, πιανόμουν από μια μπάρα και έβλεπα τους άλλους για μία ώρα. Μεχρι που οι γονεις μου απήυδησαν γιατί πλήρωναν τσάμπα και άρχισαν να με αφήνουν στη γιαγιά όταν θέλανε τα αδερφια μου να πάνε.

    Δεν ξερω το θεωρώ δύσκολο άθλημα...όπως λες και εσυ σαν ...φασολάδα-κλανιά-επιτάχυνση...και χεσμένος πιγκουίνος..χαχαχαχα

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κωλόγρια σαου την έπεφτε αλλά εσύ τίποτα δεν κατάλαβες πάλι!
    Τα πατίνια κάνουν το χειρότερο πιάσιμο την άλλη μέρα. Να προσέχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άι στο καλό με τρόμαξες!!!! Είπα και εγώ κάτι έπαθες και είσαι και μακριά να σε φτάσουμε........
    Χαίρομαι που είσαι καλά πάντως!!!!
    Φιλιά από Ελλάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Κούλα: Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις, με νιώθεις ρε παιδί μου! Αύριο λέω να κάνω γίγαντες οπότε θα πάω μια βόλτα για πατίνια!

    @Γαμάει και δέρνει: Αυτό ακριβώς μου έλειπε, η κωλόγρια να μου την πέφτει! Πιάσιμο κάνουν άμα ζορίσεις και κανα μυ, εγώ απλά τσούλαγα

    @stavroula: Χαίρομαι που χαίρεσαι που είμαι καλά και εγώ με τη σειρά μου χαίρομαι που είσαι καλά και να χαρείς για αυτό σε παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή