Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απαστράπτοντες και μοσχομυριστοί

Αχ αυτή η βιοπάλη! Μέσα σε όλα, πρέπει να είμεθα και ευπαρουσίαστοι, καθαροί απαστράπτοντες και ατσαλάκωτοι. Ναι καλά, το τελευταίο χέσ'το. Δύο δουλειές του σπιτιού σιχαίνομαι: σίδερο και σγουγγάρισμα. Στην Ελλάδα το σίδερο το χειμώνα το τακτοποίησα φορόντας μόνο πουλόβερ ΧΑ. Το σφουγγάρισμα το τακτοποίησα με παντόφλες. Δεν βάζω και παπούτσια στο σπίτι, οπότε βοηθάει.


Τι ήθελα να πω? Α ναι. Απαστράπτοντες, μοσχομυριστοί. Καθαριότης. Μπουγάδα. Τον πρώτο καιρό, στο σπίτι που έμενα υπήρχε πλυντήριο και στεγνωτήριο οπότε ΟΚ. Ουδέν πρόβλημα. Καθαρά ρούχα, σεντόνια πετσέτες να φαν κι οι σκύλοι. Μύξες στον νηπτήρα από τον Μπαγκλαντεσιανό συγκάτοικο, ναι. Μπόχα από τις δύο γάτες, σκύλο και παπαγάλο, ίσως. Φωνές από τους 9 τρελούς, συνήθως. Αλλά πάντα με καθαρά ρούχα.


Τώρα έχει αντιστραφεί η κατάσταση. Μετακόμισα σε δικό μου διαμέρισμα -ο Θεός να το κάνει, αλλά τρώγεται- και έχω την ησυχία μου. Δικιά μου κουζίνα με μόνο δικά μου άπλυτα, δικό μου μπανιο με μόνο δική μου βρώμα, ξεκουμπίστηκαν (κατα πως φαίνεται) και οι από κάτω και έχω ξεκουφαθεί στη νέκρα. Έλα όμως που εδώ στην περιοχή δεν επιτρέπονται πλυντήρια? Κάτι με ένα ποτάμι που τροφοδοτεί το σύμπαν έχει να κάνει, λεπτομέρειες δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι το σπίτι ΔΕΝ έχει ούτε πλυντήριο ούτε στεγνωτήριο, και το κοντινότερο καθαριστήριο (σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες που βάζεις τα βρακιά σου να πλυθούν σε δημόσια πλυντήρια) είναι 15 χιλιόμετρα απόσταση. Άσε που είναι και πανάκριβο. 3.5 δολάρια το πλύσιμο και 1.5 το στέγνωμα.


Μέχρι πριν λίγο καιρό έπλενα σε μία πολυκατοικία. Εκεί, αν και λίγο πιο άβολα, είναι μισή τιμή και δεν πλένει ο κάθε άσχετος μπίχλας. Είναι η πολυκατοικία των Κινέζων. Μέχρι που μια μέρα ο πουτανόσπορος ο Κινέζος γυρνάει και λέει στην καθηγήτρια μπροστά ότι χάλασε το πλυντήριο στο κτήριό τους και για τρεις βδομάδες δεν είχαν. Και αυτό εξαιτίας του Αμερικλάνου και μερικών άλλων που εκμεταλεύονται την κατάσταση και χρησιμοποιούν τα μηχανήματα που κανονικά προορίζονται για τους ενοίκους.


ΡΕ ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝ MADE IN CHINA 99% ΠΛΑΣΤΙΚΟ 1% ΜΥΞΕΣ ΜΠΑΓΚΛΑΝΕΣΙΑΝΟΥ!!! Είπα από μέσα μου. Απ'όξω μου το'παιξα ανώτερος και απλά χαμογέλασα λέγοντας, ε να σταματήσω τότε, μη σας στερώ και από τα προνόμοιά σας. Αρχίδι. Άντε στα μαγαζιά να ψωνίσεις με τα λεφτά του μπαμπά κανένα γκάτζετ, φύτουκλα που δεν έχεις διαβάσει ούτε ΕΝΑ λογοτεχνικό βιβλίο στη ζωή σου. Ούτε ΕΝΑ. Αμόρφωτε. Αυτά τα τελευταία τα είπα από μέσα μου. Και μην ακούσω κανέναν να με λέει κότα! Δυστυχώς το να βρίζεις θεωρείται χειρότερο από το να πας να τη φέρεις στον άλλο οπότε χαμένος θα έβγαινα. Και μετά αναρωτιέστε γιατά δεν τους συμπαθώ.


Τέλος πάντων. Ακόμα αυτό που ήθελα να πω δεν το είπα. Αποφάσισα λοιπόν αντί να οδηγώ μισή ωρα και να μαλακίζομαι άλλη μιάμιση περιμένοντας τα γαμημένα τα ρούχα να πλυθούν κάθε βδομάδα, να το γυρίσω στο πλύσιμο στο χέρι. Το δοκίμασα μια φορά και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Έτοιμος ήμουν να τα πετάξω και να πάρω καινούρια, τι διάολο τζάμπα είναι εδώ χάμω. Έτυχε λοιπόν εκείνη τη μέρα μετά το μπουγέλο να βρω στο ίντερνετ αυτό το γκατζετάκι που υπόσχεται εύκολο πλύσιμο στο σπίτι. Διάβασα κριτικές, είδα βίντεο, καλό φαινόταν.


Κάτι σαν μπετονιέρα με ιδιότητες χύτρας ταχύτητος είναι. Κλέινεις τα ρούχα μέσα στην μπετονιέρα με ζεστό νερο, καπακώνεις και η πίεση που δημιουργείται υποτίθεται καθαρίζει. Εντάξει, βάζεις και σαπούνι, μην τρελένεσαι. Το έλαβα χτες και το δοκίμασα με ένα τζιν και κάτι σώβρακα. Εντάξει, καλό φαίνεται, σίγουρα πιο εύκολο από το χέρι και σχετικά γρήγορο. Το πρόβλημα είναι το στίψιμο, το τζιν με γάμησε. Τώρα ψάχνω να βρω και καμια απλώστρα γιατί τις καρέκλες τις έχω για διακοσμητικές και ενίοτε για να κάθομαι, όχι για να απλώνω ρούχα.


8 σχόλια:

  1. Και τωρα δηλ μας λες οτι αυτο το πραγμα χωραει ρουχα μεσα?
    Και τα πλενει και καθαριζουν κιολας??
    :S

    (Σε παρακολουθω καιρο, αλλα σε αυτη την αναρτηση δεν αντεξα να μην κανω σχολιο!!)

    Καλως σε βρηκα by the way! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σου πω, δεν ξέρω. Αν ΔΕΝ καθαρίζει θα το καταλάβω σε λίγες βδομάδες που θα με αποφεύγουν όλοι. Μωρέ μήπως αυτή είναι η λύση στα προβλήματά μου?
    Καλώς αλληλοβρεθήκαμε! (Το ξέρω ότι με παρακολουθείς, έχω βάλει μηχανάκι χαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο πολύ σαν μηχανή της μπύρας μου φέρνει αυτό,δεν το έχω ξανά δει!
    μια λύση είναι να πας στους Κινέζους που συμπαθείς και να πάρεις καινούργια ρούχα χαχα...
    Χμμμ ώστε έχεις και ρουφιάνο; χα είδες η εξέλιξη τι κάνει!!
    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλένεις ρουχα και μετά χτίζεις κι εναν τοίχο που γκρεμίστηκε!
    Να σε ρωτησω κατι;
    Τοσο πολυ σου αρεσει εκει; Γιατι δεν ερχεσαι Ελλαδισταν να σε πλένει η μαμά-πατρίδα;

    Συγγνωμη αν ειναι αδιακριτη η ερωτηση, αλλα δε σε κοβω να περνας και καλά εκει!!!!!
    Ολο γκρινια εισαι!

    Εκτος αν σπουδαζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα αυτό πλένει και ξεβγάζει? εμένα πάλι σα μίξερ μου κάνει!
    Οπως και να΄χει είναι η μόνη εναλλακτική λύση στο πρόβλημά σου!
    Σιγά μην κάνεις τους κιτρινιάριδες πιο πλούσιους!
    Θα το συνηθίσεις κάθε αρχή και δύσκολη μόνο πρόσεχε το ζεστό νερό μην γίνει παιδικό το τζίν!

    Φιλιά θαλασσινά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΦΟΥΛΗ: Ναι έχω ΚΑΙ ρουφιάνο και μερικές φορές σκάω και στα γέλια με αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου~! Καλησπέρες!

    @Κούλα: Ακριβώς. Εκτός αν σπουδάζω. Ααααααχ ρε Κούλα είναι δυνατόν να μην ξέρεις ότι κάνω διδακτορικό...?? Καλά είναι όμως, μην κοιτάς τι λέω. Τα ωραία τα απολαμβάνω και τα άσχημα τα βάζω εδώ να ξεθυμαίνω!

    @milch: Μου'λειψαν τα ποιηματάκια σου εσένα!

    @Πλάκα πλάκα μια χαρά το έκανε το τζιν! Απόψε θα βάλω και μια ζακέτα που δεν μου πολυαρέσει να δω αν επιζήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι νοικοκυρόπαιδο είσαι εσύ;;;

    μπράβο ρε παλικάρι!

    με υγεία το καινούργιο γκατζετάκι. και καλά πλυσίματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ria: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές! Πανάθεμά σε πάντως, έτοιμος ήμουν να κάνω νέα ανάρτηση αλλά μια επίσκεψη στο μπλογκ σου και έχασα κάθε όρεξη! Πάω να μπω σε μια σπηλιά τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή