Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΜΟΥΤΖΑνταρα

Αυτή τη Ρία, καλά την είχα καταλάβει εγώ, δικιά μου είναι:
άντε, που δε λειτουργείς με λίγο ισοφλουράνιο!!!
Έτσι Ρία μου, μπράβο, κι εγώ με σαρκασμό πορεύομαι, αν και δεν κάνει και πολύ καλό στα τσάκρα μου. Γενικά προσπαθώ να τον κόψω (τον σαρκασμό) αλλά δε γίνεται, μου βγαίνει αυθόρμητα. Ειδικά όταν η εναλλακτική είναι να μπινελικώσω το σύμπαν και όλα τα περιεχόμενα, λίγος σαρκασμός έρχεται και σώζει την κατάσταση.

Κυριακή απόγευμα που λες Ρία, Δευτέρα ξημερώματα για σένα, κάθομαι και δεν ξέρω τι να κάνω. Ή μάλλον, δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω. Μαγείρεψα ωραιότατη μουτζάνταρα να έχω να τρώω δυο τρεις μέρες, ζύμωσα και ψωμί χωριάτικο (αφού το έφτιαξε χωριάτης που ζει σε χωριό, χωριάτικο είναι) και κάθομαι που λες και ακούω στο ιντερνετοράδιο τις μουσικές επιλογές του γκόλντεν παρέα με την οδό των ονείρων. Σου το'χα πει και πιο παλιά, πρέπει να μορφωθώ μουσικά, δεν πάει άλλο.


Αγόρασα τα 111 κλασικά κομμάτια, βρίσκομαι αισίως στο 39 νομίζω. Δεν είμαι αργός μάνα μου, τα ακούω μερικές φορές το καθένα να τα εμπεδώσω, διαβάζω και για τους συνθέτες και διάσημες εκτελέσεις παράλληλα. Ή εκπαιδευόμαστε ή μαλακιζόμαστε. Aμ πως. Aπόψε ο γκολντεν με μορφώνει σε μεινστρίμ ρόκ λέει, αλλά βάζει και κάτι άλλα κομμάτια που τσιρίζουν.

Αυτό το πράμα δεν το καταλαβαίνω, έτσι που ουρλιάζουν, δεν έχουν συνέπειες? Και καλά τα λαιμά λέει δεν κλείνουν γιατί κάνουν εξάσκηση, να το δεχτώ. Εμένα κλείνουν με το παραμικρό πάντως, μισό καβγά να κάνω χάνω και φωνή και λαρύγγι. Άλλο δεν καταλαβαίνω. Πονοκέφαλος δεν τους πιάνει? Τόσο ζόρι εμένα όχι το κεφάλι, και καμιά πορδή θα μου έφευγε... ανετότατα. Τι σόι Αμερικλάνος είμαι άλλωστε.

Τεσπα, σου μιλάω τώρα για μουσική αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Άλλο είναι το θέμα. Πήγα που λες χτες για ψώνια, όπως κάθε Σάββατο, αφού μέσα στη βδομάδα δεν προλαβαίνω ούτε να κλάσω. Έχω ένα φετίχ. Με τα στυλό, τα μολύβια, τις πένες, τα τετράδια και τα λοιπά παρόμοια. Πες με καθυστερημένο, πες με όπως θες, αλλά το λέω και το παραδέχομαι. Αυτό είναι το φετιχ μου.

Το ρημαδι το σούπερ μάρκετ που πάω έχει τα πάντα, από κολοκυθάκια μέχρι λάστιχα αυτοκινήτου, έχει και είδη γραφής. Όπως καταλαβαίνεις, κάθε φορά τη μισή ώρα την ξοδεύω στο διάδρομο με τα στυλό, την άλλη μισή με τα τετράδια και ό,τι περισσέψει παίρνω και κανα τρόφιμο. Για τα μάτια του κόσμου.

Και τώρα είμαι καλά, παλιά να με έβλεπες. NA τα συρτάρια τίγκα στα μισογεμάτα στυλό, ΝΑ τα ράφια τίγκα στα άδεια τετράδια. Επίσης ΝΑ τα συρτάρια τιγκα στις άδειες μπαταρίες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Εδώ όταν ήρθα είπα Αμερικλάνε, κομμένο. Όχι, λάθος, όταν ήρθα δεν υπήρχε ακόμα ο Αμερικλάνος, με είπα με το κανονικό μου, αλλά κατάλαβες. Πιέστηκα για ένα και βάλε χρόνο και έπαιρνα μόνο τα άκρως απαραίτητα από χαρτικά κλπ. Σαν λέτσος κυκλοφορούσα, με ένα τετράδιο όλο κι'όλο και κάτι στυλό και μολύβια διαφημιστικά. Αλλά λέω, όχι πια. Πριν μερικούς μήνες αποφάσισα να πάρω μερικά να έχω, να μην είμαι σαν τον άπορο, και μετά θα συγκρατηθώ και δεν ξαναπαίρνω. Αμ δε!

Μέσα σε μερικούς μήνες γέμισε ο τόπος τετράδια ημερολόγια σημειωματάρια, παρασημειωματάρια, στυλό μολύβια χάρακες (?) πένες και μελάνια. Και όλα αχρησιμοποίητα, ε? Στα κουτιά τους με το σελοφάν μερικά. Πήρα και μπλογκ σχεδίου και ειδικά μολύβια και γόμα αλλά δεν το ξεκίνησα ακόμα. Πήρα και δυο πένες αλλά δεν με ικανοποιούν.

Στη δευτέρα λυκείου είχα πάρει πένα waterman και έγραφα όλο το χρόνο. Πουτάνα τα είχα κάνει στην τάξη με τα μελάνια, αλλά εμένα μ'άρεσε. Σταμάτησαν να τις φτιάχνουν όμως οι μαλάκες και βρήκα μία μόνο στο ebay αλλά σε κοκκινοροζουλί. Ε είπαμε.

Χτες, φέρανε τετράδια με τον μίκι μάους. Δεν κρατήθηκα, τα πήρα όλα, πήρα και δύο σημειωματάρια, και ένα σετ στυλό σε διάφορα χρώματα. Όχι ότι θα τα χρησιμοποιήσω, αλλά τα έχω ρε παιδί μου. Ποτέ δεν ξέρεις!

Άσε με ρε Ρία, τι πειράζει το χόμπι μου? Είναι φτηνό, δεν παίρνω ακριβά. Μια φορά μόνο δεν κρατήθηκα και πήρα ένα δερμάτινο τετράδιο πωωωω και γαμώ. Δεν το άνοιξα καν, το θέλω έτσι άθικτο. Δεν κατάλαβα δηλαδή, οι κλώσες που παίρνουν τα παπούτσια λες και είναι στραγάλια καλύτερες είναι? Ή οι καμμένοι με τις κούκλες από κόμικ (και καλά συλλεκτικά αγαλματίδια, μαλακίες, κούκλες είναι). Τα στυλό μου πειράζουν?

Τι? Δεν πειράζουν? Τζάμπα χτυπιέμαι? Καλά μάνα μου, σε περίπτωση λέμε τώρα.

Να σου πω και το άλλο. Όποτε έχουμε σεμινάριο και έρχονται αντιπρόσωποι από εταιρείες κιετς, καραδωκώ και μόλις βρω ευκαιρία ορμάω και βουτάω ό,τι στυλό και μπλοκάκι προλάβω. Μερικές φορές φέρνουν και φωσφωριζέ μαρκαδόρους! Είμαι μεγάλος γύφτος, αλλά δεν κρατιέμαι σου λέω, τόσα στυλό εκεί μόνα τους, πρέπει να τα πάρω. Το ίδιο κάνω και με τις μουστάρδες και τα αλάτια, αλλά και αυτό είναι άλλο θέμα.

Γι'αυτό σου λέω, άμα έρθω ποτέ στην Ελλάδα και με τραπεζώσεις, τα στυλό να κρύψεις. Κινδυνεύουν!

ΥΓ: Δεν είναι φακόρυζο η μουτζάνταρα μάνα μου, φακή με ρύζι είναι, με μπαχαρικά και κρεμμύδια.

ΥΓ2: Δεν είμαι κλεπτομανής, αυτά τα πέρασα νωρίς.

19 σχόλια:

  1. Εχω δοκιμάσει την αιγυπτιακή εκδοχή,το κούσιαρι,ωραιο ήταν,αλλά μου τη χάλασε τη γευση η καυτερή σαλτσα,γουστα ειν'αυτά,ρε μαστορα,με γλυκιά σάλτσα μ'αρεσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως εισαι ο χαμενος μου διδυμος; Διοτι το φετιχ με τα χαρτο-γραφικα το εχω κι εγω, απλα το εχω θεσει υπο ελεγχο...στις εορταστικες περιοδους ομως...τα ξετιναζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μουσικούλα δοκίμασε κι εδώ http://live24.gr/radio/enlefko.jsp

    Έχει πλάκα να σε διαβάζω με τον καφέ το πρωί τελικά, αν και σήμερα πιο πολύ μ'άρεσε η παλιά σου ανάρτηση που... έτρεχες να σωθείς!
    Την καλημέρα μου!

    ΥΓ: Είναι ωραία τα τετράδια Μικυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμαθα το κάψατε πάλι χτες στο ράδιο.
    Τώρα που θα φύγει ο Golden μας ,δεν αναλαμβάνεις κι εσύ να κάνεις καμιά εκπομπούλα? Και βάλε και Τριαντάφυλλο ,δεν μας χαλάει.
    Πολύ καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tην 'ξύπνια" καλημέρα μου.
    Είδα κεράσια κι ήρθα.
    Διάβασα δια μάζωξη παρομοίων πραγμάτων και σε προκαλώ. Πόσες γόμες έχεις? Ενα κουτί παππουτσιών απο όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Κομμάτια 250! ασε στυλό και πένες και μολύβια και τι άλλο? Τετράδια? μπιλοκάκια? γι αυτό δεν μπορείς να μπείς παρά με χάρτη στο δωμάτιό μου!
    Και στο γραφείο μου.. Οτι μπορείς να φανταστείς!
    Και απο το νετ... παραγγέλνω στο iprint. μπές να δεις!!!
    χα, πόσο χαίρομαι που δεν είμαι μόνη... είσαι κι εσύ μαζώχτρος!
    αντε να δω τι θα τα κάνουμε!
    παίρνω μια κουταλιά κεράσι απο το βάζο και αφήνω
    κερασοφιλιά!
    ζουζουνικά, βεβαιως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμερικλανε σ'αγαπω ε το ξερες πες μου το ξερες ποσο μοιαζουμε ; ε;
    Αχ αυτος ο πατερας μου τι τραβαει καθε φορα που παω σε βιβλιοπωλειο που δεν πουλα μονο βιβλια αλλα και χαρτικα, και τα κλασικα ξερεις εσυ! Μην με αφησεις εκει μεσα , χανομαι, απο γομες, ξυστρες, στυλο, (μα γιατι καταργησαν να φερνουν pilot μονο με αυτους γραφω!!) τα τετραδια με το χοντρο εξωφυλλο τρελα σου λεω! και σε διαφορα χρωματα και σχεδια, ξερεις ποσα εχω και με περιμενουν να τα χρησιμοποιησω; 4 ακομη με το χοντρο εξωφυλλο που νομιζεις οτι ειναι ξυλινο ναι αυτο που ειναι σαν βιβλιο, 2 σημειωματαρια, 4 πακους με χαρτια για γραμματα, 50 φακελοι, στιλο σε καθε χρωμα και ειδος, το μονο που δεν εχω; ακουαρελες για ζωγραφικη, δεν το χω με την ζωγραφικη οκ δεν το χω, κριμα ομως.
    Περιμενω το Σεμπτεβρη να πιασω το book μου με τα κλασικα να αρχισω παλι τα λαρυγγιστικα χαχαχαχα, ετσι τα λεει ενας θειος μου!! χαχαχαχαχα Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος να μου το έλεγε και να το πίστευα; Εχουμε το ιδιο φετιχ....γκρρρρ
    Έχω ενα τεραστιο κουτί περιποιημενο απ'εξω και μεσα εχει ( και βαζω συνεχεια) απειρα τετραδια, τετραδιακια, σημειωματάρια, μπλοκάκια, μικρά μεγαλα, καλης ποιοτητος, κακης, με σκληρο εξωφυλλο, με απλό εξωφυλλο, με ενα θεμα, με πολλα θεματα, πολύχρωμα, ασπρα, μαυρα, πουα, με ζωα, με μηχανες, με αυτοκινητα, με καρδουλες, και μετά παμε στα στυλο, τα παντα ολα στης Κουλας το γραφείο θα τα βρεις. Και τελος καθε αντικειμενο γραφειου υπαρχει σε μενα. Τι θες ρε παιδι μου; ξυστρα, γομα, συραπτικο απλο, μεγαλο, κολλα, συνδετηρες, διορθβτικά, μολυβια, στυλο, πενες, πενακια, μαρκαδόρους, μαρκαδοράκια, σταβιλο, ψιλά; χοντρα; τα παντα εχω!!!!!!!!!!!!!! Ασε με, γιατι αυτο το παθος δε σταματαει ποτε. Καποτε εγραφα κιολας, αλλα μολις μυηθηκα στους υπολογιστες, σταματησα να πολυγραφω!!!! πφ...αρρωστια, αμερικλάνε μου! Αστα να πανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε καλόπαιδα, καλο είπα....
    να κάνουμε ένα παιγνίδι, (κοίτα μποιά μιλάει... που δεν τα θέλει διόλου), να βγάλουμε φωτός τα ξυστρομολυβά μας?
    εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάλι ρε παιδάκι μου, κοίτα να δεις τι γίνεται.. Νταξ, μ'αρέσουν τα μολυβο-στυλο-τζατζαλομάτζαλα.. έχω άπειρα, μολυβοθήκες γεμάτες. ΑΛΛΑ.. Έχω αυτό το πράγμα που άμα-δεν-τελειώσει-το-'να-δεν-ακουμπάω-τ'άλλο...

    Ψυχαναγκασμός μου 'χει πει ο γιατρός λέγεται.. Κάτι θα ξέρει. Λες?

    Σε φιλώ σταυρωτά και στο κούτελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μικρέ μου φαρμακοτρίφτη, και εγώ της αυτής συνομοταξίας είμαι!

    έχω άπειρα στυλό, μολυβια, τετράδια, μπλοκ, πένες, εκεί να δεις πένες και κακό, μέχρι με φτερό στρουθοκαμήλου, φτερό χήνας, φτερό ζωγραφιστό και ότι μπορείς να φανταστείς.

    έχω τέτοια μανία, που τα χαρτικά και τα βιβλία μου, λεει ο γιος μου, θα κάνουν εκλογές, θα εκλέξουν πρόεδρο και θα μου κάνουν έξωση...

    οπότε, σε συμπονώ αγαπητό μου φαρμακοτριφτάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλέ, ευχαριστώ για την ανάρτηση σε είπα;;;; δε σε είπα!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στείλε φωτό από το συγκεκριμμένο διάδρομο του σούπερ μάρκετ, αφού δεν μπορώ να ψωνίσω, ας πάρω μάτι τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πες μας ότι έχεις και MONT BLANC!!!
    καλησπέρα τρελεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τι να πω οι νορμάλ άνθρωποι έχουν εκλείψει πια ;)

    Και αναρωτιόμουν γιατί οι στυλοί μου στο σχολείο εξαφανίζονταν με γρήγορους ρυθμούς.Να προσέχεις πάντως μη σε βρούμε καμία μέρα ξαπλωμένο στην μπανιέρα με το στυλό στο χέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Αμερικλάνε!
    Επειδή Quidquid latine dictum sit,altum videtur θα στα πώ στα.....λατινικά.
    Nemo sine vitio est και Errare Humanum est αλλά nota bene μην ανακηρυχτείς σε persona non grata των σεμιναρίων.
    Κατά τα άλλα Nil desperantum!
    Δεν είσαι μόνος τέκνο Βρούτε και Nihil sub sole novum γιαυτό Age quot agis καθότι De gustibus non est disputantum και εξάλλου Exitus acta probat.

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!
    Επειδή ότι λέγεται στα λατινικά φαίνεται βαθυστόχαστο,θα στα πώ στα.......λατινικά!
    Δεν υπάρχει κανείς χωρίς ελάττωμα και το σφάλλειν ανθρώπινον αλλά πρόσεξε καλά μην ανακηρυχτείς ανεπιθύμητο πρόσωπο των σεμιναρίων.
    Κατά τα άλλα ποτέ μην απελπίζεσαι!
    Δεν είσαι μόνος τέκνο Βρούτε και τίποτε δεν είναι καινούργιο κάτω απο τον ήλιο γιαυτό κάνε αυτό που κάνεις καθότι τα γούστα δεν συζητιούνται και εξάλλου ο σκοπός δικαιώνει την γυφτιά(sorry την πράξη)
    Φιλούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ante re man anevase kainourgia anartisi! Teleiwsa ola ta palia sou arthra kai exw varethei na kanw refresh stin arxiki.

    I'm addicted.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμερικ(λ)άνε, πάλι αηδίες έκαμες να φας παιδάκι μου; καλά, εσύ θα έρθεις εδώ καμιά μέρα και θα το πάρει πρέφα ούυυυυυυλη η ψωροκώσταινα από την κραυγή της μάνας σου στο αεροδρόμιο μόλις σε δει σαν ρυζόφακο. Κι επειδή δεν σκαμπάζει από ιντερνέτια, θα την πάρω εγώ τηλέφωνο να της τα πω, να σου κρύψει όλα τα στιλά και τα μπακαλόχαρτα που μάζωχνες στην ένδοξη εφηβεία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα, Αμερικλάνε!!!!!! Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @VAD: Η τούρκικη βερσιόν δεν έχει καφτερή σάλτσα, ένα στεγνό πράμα είναι!

    @An-Lu: Λες, να είμαι κατα βάθος ο Lu-An??

    @Joyce: Το λένε και άλλοι αυτό με τον καφέ χαχαχαχα, χαρά μου να σας εξυπηρετώ

    @Venus: Ε ΟΧΙ. Τριαντάφυλλο νομίζεις ακούω???

    @Ζουζούνα: Δεν έχω πολλά, το κουμαντάρω το θέμα! Στο iprint που λες ΔΕΝ μπαίνω γιατί θα το ξετινάξω αν είναι αμερικάνικο και δε λέει!

    @Σειρήνα: Αχ αυτός ο πατέρας σου, πάρε ρε παιδί μου τη συγκοινωνία να κάνεις τη χρήση σου με την ησυχία σου χαχαχα. Μη σε παρακαλώ όμως, μη μου τα περιγράφεις, δείξε έλεος.

    @Κούλα: Έχουμε το ίδιο φετίχ ε? Δε νομίζω, εσύ φαίνεται το έχεις πάρει σε άλλο επίπεδο!

    @Ζουζούνα: Ναι αμέ, αλλά θα βγάλουμε τα πιο άκυρα πράγματα που έχουμε!

    @DeLeme: Δεν είναι ψυχαναγκασμός, σκωτσέζικες ρίζες είναι χαχαχαχαχαχαχα

    @Ρία: Ρε πσιδί μου, τελικά όλοι την ίδια μανία έχουμε? Από τη μία χαίρομαι από την άλλη απορώ!

    @ΦΟΥΛΗ: Όχι αλλα αμα θες σου επιτρέπω να μου στείλεις καναδυο να'χω! Λοιπόν θα μου στείλετε όλοι από ένα και όποιο φτάσει πρώτο θα πάρει ο αποστολέας ΟΛΟΚΛΗΡΗ απεύθυνση. Ε?

    @περσέας: Τι λες, το στυλομανιακό είναι το νέο νορμάλ, διάβασε τα προηγούμενα σχόλια!

    @xristin: ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ δεν έχω κάτι να σχολιάσω, μόνο να απευθύνω!

    @yvris: Με κάνεις και κοκκινίζω, κάνει και ζέστη!

    @ΗΩΣ: Ααααχ μακάρι να με έβλεπε σαν φακόρυζο, όπως το Δεκέμβρη του 2002 που έχασα 20 κιλά σε 3 μήνες και έψαχνε να βρει τα πόδια μου!

    @Σταυρούλα: Καλησπέρα και σε σένα μάνα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή