Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μούλα, τσάντα και σακούλα

Τι ήθελα κι έφευγα από Θεσσαλλλλλλονίκη? Άφησα τα τσουρέκια και τις μπουγάτσες και ήρθα στο τίποτα! Έχω βαρεθεί τη ζωή μου λέμε. Αλλά η μάνα μου φταίει. Να πας στο παιδί που είναι και άρρωστο! Να πας να δεις το σπίτι του! Να πας να δεις το μέρος του! Να φατα τώρα. Τίποτα δεν έχει να κάνουμε.

Έφαγα και γύρο! Του έλεγα, θες να μαγειρέψω, να σου δείξω και πως γίνονται τα μακαρόνια? Όχι δεν ήθελε. Ήθελε να παραγγείλουμε. Ναι σιγά μην ήρθα για να κάτσω μέσα! Πήγαμε τελικά σε ένα εστιατόριo με μαγειρευτά, με φοιτητές έλεγε στο ίντερνετ, αλλά απ'έξω είδαμε όλους κι'όλους δύο γέρους μόνο. Οπότε τζάμπα πήγε ο τσακωμός που λύσσαξα να φάμε εκεί και φύγαμε πήραμε πίτες.

Και επιστρέφω στην αγένεια των υπαλλήλων! Ένα τσουτσέκι, μία μούλα, 20 χρονών μαλάκω, μου είχε ύφος! Ήθελα μια πίτα γύρο και ένα ψωμάκι λουκάνικο. Της λέω το γύρο πάω να πω και το λουκάνικο και μου την είπε! Περίμενε λέει να φτιάξω το γύρο πρώτα! Και μετά που φούσκωσα με το γύρο και ήθελα να πάρω μια σακούλα για το λουκάνικο, της είπα ότι θέλω τσάντα αντι για σακούλα και με ειρωνεύτηκε! Ε ρε ξύλο που θέλει το μούλικο.

Αλλά για να μην παραπονιέμαι μόνο, να πω ότι όχι δεν είναι όλοι έτσι. Χτες στον Τερκενλή η σερβιτόρα μας περιποιήθηκε, είχε και χιούμορ. Για να μη νομίζεις ότι μόνο τα στραβά παρατηρώ το λέω. Και στην Κομοτηνή μερικές υπαλλήλοι ήταν ευγενέστατες, όχι σαν το μούλικο με την τσάντα! Και έχω και τον αδεφό μου να παίρνει το μέρος της κάθε φορά που τη θυμάμαι και βρίζω.

Έχω κάνει πάντως μια πολύ σοβαρή παρατήρηση όσον αφορά στο φοιτηταριό. Άκου, όταν το διαβάσεις θα είσαι λίγο περισσότερο σοφός, άκου που σου λέω. Ακου να δεις.

Οι φοιτητές οι σερνικοί, όσο πιο καθαροί είναι τόσο λιγότερο ξέρουν να μαγειρεύουν! Ενώ οι φοιτήτριες το αντίθετο. Μπαίνεις πχ σε σπίτι φοιτητή και είναι απαστράπτον και ντρέπεσαι να πατήσεις? Ξέρεις ότι στο ψυγείο υπάρχει μόνο μαγιονέζα! Οχι εντάξει έχει και μουστάρδα και βούτυρο αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας. Ενώ αν μπεις σε σπίτι φοιτητή και είναι σαν στάνη, σαν το δικό μου καλή ώρα, ξέρεις ότι στο ψυγείο έχει από μπέικον Καναδά μέχρι μανιτάρια Κίνας!

Το σπίτι του αδερφού μου είναι πεντακάθαρο, ντρέπεσαι να πατήσεις. Οπότε καταλαβαίνεις ότι από μαγειρική ούτε τα παγάκια δεν ξέρει πως γίνονται!

Αντίστοιχα συμβαίνει με τις φοιτήτριες, αλλά το ανάποδο. Αν δηλαδή είναι το σπίτι της καθαρό και σε τάξη, έχει ρε παιδί μου το κάθε πράγμα τον τόπο του, ξέρεις ότι είναι και καλή μαγείρισσα. Ενώ αν ζει σε σπίτι μπουρδέλο, ξέρεις ότι είναι και μπουρδέλο μαγείρισσα. Απλά πράγματα.

Και μην αρχίσετε τώρα εσείς να πετάγεστε και να λέτε ότι δεν ισχύουν αυτά γιατί τα συμπεράσματα βγ'ηκαν και τώρα πια γνώμη δεν αλλάζω. Ορίστε μας.

Είμαστε τώρα που λες στο λεωφορείο και πάμε Θεσσαλλλλλλλονίκη πάλι. Ακυρώθηκε το μάθημά του αφού! 9 παρα τέταρτο φτάνουμε, στις 9 είναι η παράσταση της Λωξάντρας, γαμώ το στανιώ μου μέσα έξω πάνω και από τα πλάγια, γαμώ. Στραβομάρα είχαν να το ακυρώσουν πιο νωρίς να πάμε με την ώρα μας και να δούμε και θέατρο? Α ρε σύμπαν.

Στο λεωφορείο έχει ΚΑΙ ίντερνετ, γι'αυτό και σου γράφω, έχει ΚΑΙ τηλεόραση (τα τούρκικα), έχει ΚΑΙ παιχνίια από το ατάρι τα αρχαία. Πώρωση! Αλλά εγώ βλέπω επεισόδια του ντόναλντ ντακ στο αιφόν γιατί είμαι ανάποδος και γιατί ξέχασα να τα παίζω αυτά τα παιχνίδια και όλο χάνω. Δεν μου αρέσει να χάνω.

Με τέτοιο αέρα εν τ μεταξύ και βροχη δεν αποκλείεται να αποκλειστούμε εδώ πάνω. Καλα, θα βγάλει αφρούς η μάνα μου. Με είδε 4 ώρες την περασμένη Κυριακή μόνο. Δεν χορταίνομαι ο άτιμος ρε παιδί μου.

Λέω να σταματήσω να γράφω όμως τώρα γιατί πέρα δώθε το λεωφορείο με τον αέρα σαν μαούνα κάνει και ζαλίστηκα. 10 άτομα είμαστε όλοι κι'όλοι μέσα, έτσι και ξεράσω θα με σταμπάρουν. Άσε που θα ξεράσω πάνω στην κιθάρα του μικρού και θα σιχαίνεται μετά να παίξει. Χμ.... Δεν κακή ιδέα.

16 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τί λες εσύ, αλλά εγώ με τον ξάδερφο μου που σπούδαζε Κομοτηνή, πέρασα από τα πιο όμορφα ΣουΚου της ζωής μου!Μάλλον ξέχασες να διασκεδάζεις ελληνικά, οπότε μη γκρινιάζεις!!!

    Πώς είναι η διαδρομή βρε;Εδώ σε μας έχει χιονίσει και μάλλον θα το συνεχίσει και σήμερα!

    Να περάσετε καλά και να ευχαριστηθείς την παράσταση!Ούτε μια πρόσκληση στη γειτόνισσα ε;Συνεχίζεις να παραμένεις βλαμμένος!!! :-Ρ

    Σμουτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε Αμερικλάνε, μ αρέσεις γιατί δεν χαρίζεις κάστανο, έπρεπε να της τρίψεις το γύρο στα μούτρα της σακαφιόρας που μου χε και υφάκι, αχ πότε θ αρχίσω στα χαστούκια καμιά τέτοια - δεν τις αντέχω, σουβλάκια τυλίγουν και είναι χειρότερες κι απ τον Ρισελιέ τον καρδινάλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην της τα λες απότομα όλα μαζί, θα καεί ο εγκέφαλός της! Και τα 2 εγκεφαλικά κύτταρα που έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχω κάνει ολοκληρη ανάρτηση για τις πωλήτριες που νομίζουν οτι είναι νομπελίστες!

    το πόσο σε πάω ρε φαρμακοτριφτάκο, δε λέγεται.

    ειδιά εκεί που λες ότι δε χορταίνεσαι!
    καινούργιο συκώτι έκανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΦΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.
    ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΦΙΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι βλακειες.Μια χαρα ευγενικη ηταν σε εμενα! απλως σε ειδε..καταλαβε απο μακρια την νοημοσυνη σου και ειπε να σε δουλεψει λιγο.Ολοι λιγο πολυ το κανουμε μολις σε δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα! Άντε και καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά οι πωλήτριες δεν πάνε καλά λέμε.

    Πήγα και γω τις προάλλες σε ένα μαγαζί με τσάντες, βρήκα μία ωραιότατη και είπα "μη μου την βάλετε σε τσάντα, θα την πάρω έτσι"

    και με κοιτούσανε περίεργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τετοιες μερες η κομοτηνη δεν εχει φοιτητες ειναι αδεια!! κατα τα αλλα ειναι πολυ ομορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά να περνάς, όπου κι αν βρισκεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΑ!ΧΑ! καλά ο αδελφός όλα τα λεφτά!!!!τα είπε όλα!!!!

    Καλά Χριστούγεννα καλά να περάσεις χωρίς γκρίνιες...

    άμα βρείς χρόνο πέρασε να αφήσεις κανένα κουλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαμά πατρίδα ήθελες.... καλά να πάθεις..... Αφού τα ξέρεις.....
    Καλά Χριστούγεννα!!!! Φιλιά, φίλε, από Δράμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!

    τραβα στη μάνα σου ρε να σε χαρεί και αυτή που είσαι ξενιτεμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη και αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα.
    misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι έγινε Αμερικλάνε έχω χάσει επεισόδιο στα πάτρια εδάφη βρίσκεσαι??
    Αντε πέσε με τη μούρη στη φέτα και τα πιτόγυρα μη κλαίγεσαι πάλι!


    Χρονια Πολλά


    Με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή