Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 εντολές για το 2012

Η Ρία ήταν η πρώτη που σχολίασε για το 2012 και μάλιστα ενθουσιάστηκε κι'όλας, ενώ έδωσε και εύστοχες ευχές:
ουάου!
είμαι η πρώτη που σχολιάζω για το 2012!
καλή χρονιά φαρμακοτριφτάκο, με υγεία, με πλήρη κατανόηση της εντροπίας, με αγάπη και λιγότερους κινέζους!
Οπότε Ρία, ας θεωρήσουμε ότι στα γραφεία του Αμερικλάνος Α.Ε. έγινε το κοπή το πίτα και σου έλαχε το φλουρί. Εννοείται ότι μέσα το φλουρί δεν είχε νόμισμα, γιατί το νόμισμα κοστίζει και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά την πρώτη του έτους ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ.

Έτσι που λες, δεν μου αρέσουν οι λίστες. Δεν τις μπορώ καθόλου, με αγχώνουν και μου δημιουργούν τύψεις. Δεν μπορώ ρε παιδί μου να ξέρω ότι κάπου υπάρχει ένα κομμάτι χαρτί, ή έστω ένα μάτσο μπάιτς, που να λέει πάνω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνω. Όσες φορές προσπάθησα να κάνω λίστα, είτε για μία μέρα είτε για μια βδομάδα είτε για ένα εξάμηνο, κατέληξα πάντα στο ίδιο σημείο: την μουτζούρωσα, την έσκισα, την έριξα στην τουαλέτα και τράβηξα καζανάκι! Δεν γίνεται ρε παιδί μου σου λέω να έχω στο νου μου ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, φρικάρω, πως το λένε.

Μπαααααααα.

Φέτος όμως, λέω να το προσπαθήσω. Δεν θα θέσω στόχους για το 2012, εννοείται, απλά θα μου θέσω κάποιες... πρακτικές που έτσι και τις κάνω, θα με χέσω. Θέσω - χέσω, το'πιασες?

Παραμονή Πρωτοχρονιάς λοιπόν, έφαγα τον σκασμό (κλασικά πράγματα). Μέσα στον σκασμό ήταν ταραμοσαλάτα, λίγα φασόλια, δυο είδη κρεάτων, μια πίτα, ό,τι γλυκό κυκλοφορούσε στο σπίτι και τα περίχωρα, ό,τι γλυκό είδα σε καφετέρια, καφέδες, και δεν θυμάμαι τι άλλο. Α ναι, έφαγα και λίγο μίγμα βασιλόπιτας. Ε όπως καταλαβαίνεις και είναι φυσικό αλλά και επόμενο, ο νέος χρόνος με βρήκε πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας σε σχήμα κεραυνού. Τι να σου κάνει και αυτό το πεπτικό, ό,τι μπόρεσε το απορρόφησε... τα άλλα έπρεπε κάπου να πάνε.


Εκεί που καθόμουν και περίμενα το νέο έτος να μου μπει από στιγμή σε στιγμή, ενώ τα αποφάγια να βγαίνουν δέκα ανα στιγμή, μου ήρθε η φλασιά για τη λίστα του νέου χρόνου. Κάτσε αναπαυτικά και διάβασε τι μαλακίες ΔΕΝ θα κάνω φέτος:

Τέρμα το Facebook στο εργαστήριο. Όχι κύριε, που αντί να βασανίζεις αρούρια κάθεσαι και κάνεις like σε ότι ποστ βρεθεί μπροστά σου.

Τέρμα το μπλογκινγκ στο εργαστήριο. Αντί να μαθαίνεις τι εστί εντροπία, μαθαίνεις τι έκανε ο τάδε και ο δείνα.

Τέρμα το youtube στο εργαστήριο. Δεν με νοιάζει αν ανέβασε νέο βίντεο ο RWJ και θες να το δεις, να περιμένεις την προκαθορισμένη ώρα για να το δεις.

Το ίντερνετ κλείνει στις 11 το βράδυ. Ειδικά όταν έχω δουλειά και χρειάζομαι ίντερνετ. Τότε κλείνει από τις 10.

Τέρμα ο δεύτερος καφές/δικαιολογία για βόλτα και κρουασάν το μεσημέρι. Αν θες να παρεις λίγο αέρα, να βγεις έξω. Αν θες να γουρουνιάσεις, να φας χωρίς καφέ.

Τέρμα το άνοιγμα του άιφον το πρωί πριν σηκωθείς από το κρεβάτι. Δεν θα σε έχω να παίζεις angry birds μέχρι τις 11 πάλι!

ΔΕΝ θα στείλεις τους φόρους σου τελευταία στιγμη. Αφού το ξέρεις ότι πάντα μπάχαλο τα κάνεις και τρέχεις και δε φτάνεις.

Τέρμα το εργαστήριο τις Κυριακές. Να ζοριστείς τις καθημερινές κύριε, τις Κυριακές θέλω να ξεκουράζομαι. Κατα προτίμηση εκτός κονέχτικατ.

ΔΕΝ θα αφήνεις τα ρούχα να τελειώσουν και να πηγαίνεις στο πλύσιμο χωρίς σώβρακο. Δεν βολεύει καθόλου, δεν το καταλαβαίνεις?

ΔΕΝ θα αλλάζεις θέση στα έπιπλα κάθε 15 μέρες. Τα ζάλισες πια, άσε που μερικές φορές ξεχνιέμαι το βράδυ και κουτουλάω δώθε κείθε.

Και που'σαι, μιας και ξεκινήσαμε, κάνε και λίγη δίαιτα! Ανέβα και λίγο πάνω στο ρημάδι το ποδήλατο, 400 δολάρια διακοσμητικά στο σαλόνι.

Ρία, ρώτα με σε παρακαλώ σε κανα μήνα αν ακολούθησα κανέναν κανόνα! Ρώτα ρε παιδί μου εσύ και βλέπουμε.

13 σχόλια:

  1. Ria to kalo pou sou thelo... oute na skeftis na rotisis!!!

    Kali Xronia Ameriklanako! Me lista h xoris mana mou tis mlkies sou tha tis kanis...ti to psaxnis! eksallou ti tha diabazoume emis;E;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβγαζα κι εγώ κάποτε λίστες με πρέπει και δεν πρέπει μέχρι που βαρέθηκα γιατί ποτέ δεν έκανα τίποτα και αποφάσισα να μην αλλάξω τίποτα!
    Καλό κουράγιο εύχομαι στα δικά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγά μην τις τηρήσεις-καλη χρονια και ναι μη πηγαίνεις χωρίς σώβρακο στο εργαστήριο
    άμα σου σηκωθεί/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστώ για την ανάρτηση φαρμακοτριφτάκο μου!

    θα σε ρωτήσω. απέχεις πολύ για να φοβηθώ. δε σκοπεύω να έρθω στο κονέκτικατ, συνεπώς, θα πάρω το ρίσκο.

    αυτό που με προβλημάτισε, τι είναι τα άνγκρυ μπερντς στο άιφον;;;

    έχω μια απορία η γυναίκα.

    όλα τα άλλα, και εμένα να με χέσεις αν τα τηρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμένα μη με χέσεις, τα καταφέρνω και μόνη μου, αλλά δεν έχεις chance που λέμε και στα χωριά.

    on a more serious note, αν θες να έχεις chance να τα πετύχεις, τότε διατύπωσε τα διαφορετικά, χωρίς τα "μην" και τα "δεν". Πιχί. "Θα βάζεις πλυντήριο φορώντας σώβρακο", "θα κάνεις λάικ μόνο από το σπίτι", "θα μάθεις τι εστί εντροπία", "θα αλλάζεις θέση στα έπιπλα κάθε Χ μέρες" (όπου Χ>15), κατάλαβες.

    κατά τ’άλλα, καλύτερη χρονιά και σόρρυ για την patronising παρέμβαση.

    μα φασόλια παραμονή πρωτοχρονιάς;!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ κι εγώ με το παραπάνω σχόλιο. Όταν γράφεις "Δε θα ξαναανοίξω facebook στο εργαστήριο", το ζουμί είναι "Θα πάθω οξεία facebook-ίαση και θα αφήσω τα αρούρια (χαχαχα) να κατεβούν σε μαζική αυτοκτονία"
    Επίσης, οι λίστες είναι αξιολάτρευτες... Ξέρεις τι γέλια έχω ρίξει όταν τις ξαναβλέπω και διαπιστώνω ότι τα έχω καταπατήσει ΟΛΑ;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να συνηθίσεις με τις λίστες μπας και οργανωθείς! Αλλά επειδή τώρα σε ξέρω κάμποσο, αν είναι να κάνεις κάτι θα το κάνεις και χωρίς λίστα αλλιώς όσες και να κάνεις μπααα... Άρα η εν λόγω λίστα θα πάει στις καλένδες.
    Και μιας και τώρα πρέπει να είσαι καθ' οδόν για το Κονέκτικατ, καλό ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι πρωτοχρονιάτικες λίστες υποχέσεων υπάρχουν για να μην της τηρούμε...
    Άλλωστε τι ανάρτηση θα κάνεις του χρόνου τέτοια μέρα αν τις έχεις πραγματοποιήσει όλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η μόνη λίστα που κάνω είναι του σουπερμάρκετ και πάλι δεν την ακολουθώ άρα σε καταλαβαίνω... μου άρεσε πάντως αυτό που λες όχι ίντερνετ μετά τις έντεκα... θα προσπαθήσω να το κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να πιστεψω απ'όλα αυτά;Ουτε εσύ τα πιστευεις!Εδώ ήρθες Ελλάδα και δεν πήγες να δεις εκεινο το δυστυχισμενο με τις δυο μαμάδες,τι πατέρας εισαι εσύ;:))

    Καλή Χρονιά,ρεεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως καταφέρνω και όταν τρώω.... διαβάζω κάτι αναρτήσεις....μα πως το καταφέρνω....

    Καλή χρονιά με υγεία ...ευλογία....

    και 11 εντολές....Ου κάνεις όνειρα τρελά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κάνε καλα καλο σεξ κι όλα τ αλλα,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή