Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εμπρός πίσω

Όχι, δεν είμαι ο Πόπωτας, απλά είπα να ανοίξω ανάλαφρα γιατί σε λίγο θα βαρύνει το κλίμα. Άσε που έφαγα του σκασμού για μεσημέρι αλλά ήταν ελαφρύ κινέζικο και τώρα με έπιασε το μετα-γευμάτιο (μετα-γευματινό? διάλεξε και πάρε) γουρ γουρ γουρ στην κοιλιά μου και είμαι έτοιμος να ΦΑΩ. ΦΑΩ. ΦΑΑΑΑΩΩΩΩΩΩ.

Εμπρός πίσω λοιπόν το θέμα μας για σήμερα. Ωστόσο! Εμπρός πίσω μη οπισθοδρομικά. Δεν είμαι καθόλου οπισθοδρομικός, είμαι πολλά άλλα αλλά όχι οπισθοδρομικός. Είμαι τρέντι μπέιμπε.

Αααααα ρε ψωριάρη, αυτά τα τρέντι σε φάγανε. Ποιο είναι το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας φαρμακοποιός στην Ελλάδα? Να ανοίξει φαρμακείο βέβαια! Αν δεν έχει το κεφάλαιο μπορεί να δουλέψει σε φαρμακαποθήκη με συμπαθητικό μισθό και ελάχιστη ευθύνη. Δεν μου άρεσε αυτή η προοπτική. Τι θα έκανα όλη μέρα πίσω από τον πάγκο μωρέ? Με φαντάζεσαι τώρα εμένα να κάθομαι μέσα στο φαρμακείο να εξυπηρετώ γέρους και γριούλες? Μα πρώτα πρώτα, ποιος θα με εμπιστευότανε? Αφού είμαι σούργελο το άτομο! Άσε το άλλο. Στα φαρμακεία και γενικά σε επιχειρήσεις δεν είθισται να αλλάζεις θέση στα έπιπλα κάθε βδομάδα και θα παθαίνανε τα νεύρα μου απο την ακινησία!

Οπότε πάει αυτό. 'Ηθελα σώνει και ντε να πάω στην έρευνα. Την είχα δει Ο ερευνητής που το ελληνικό σύστημα δεν τον άφηνε να ξεδιπλώσει τα φτερά του. Πράγμα το οποίο ισχύει και σκασμός. Αντί λοιπόν να πάρω την εύκολη οδό (υπάρχει μία άλλη φράση που λένε αλλά δεν τη θυμάμαι) πήγα για μάστερ. Δεν έμεινα ικανοποιημένος και αποφάσισα να μην πάρω ούτε τη δεύτερη πιο εύκολη οδο (δηλαδή να κάτσω στην Ελλάδα και να μπω καθηγητής στο Πανεπιστήμιο μετά από 10 χρόνια με τρεις κι εξήντα) και αποφάσισα να πάω έξω.

Ναι, αλλά έξω που? Που μάνα μου? Την τρίτη πιο εύκολη οδο, δηλαδή την Ευρώπη, την πήδηξα τελείως και ήρθα στις Αμερικές. Τρομάρα μου. Το μετάνιωσες Αμερικλανάκι? Ναι ρε το μετάνιωσα, ά σιχτίρι! Στην Ευρώπη το διαδκτορικό είναι τρία χρόνια χωρίς μαθήματα ενώ εδώ είναι πέντε με έξι χρόνια με του κόσμου τα μαθήματα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό? Ότι τώρα, ΤΩΡΑ, θα ήμουν μισό χρονό μακριά από την αποφοίτηση, ενώ εδώ είμαι στην καλύτερη στα μισά. Ακριβώς στα μισά. Στην καλύτερη.

Τέλος πάντων, όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Αν δεν ερχόμουν θα μου είχε μείνει άχτι η Αμερική που τη σκεφτόμουν από μικρός. Εντάξει η ζωή είναι πολύ καλή, ίσως καλύτερη και από της Αγγλίας για παράδειγμα, αλλά δεν μου κολλάει. Γνώρισα πολύ γαμάτα άτομα και έκανα πράγματα που δεν θα έκανα αλλιώς. Αλλά ΟΚ, φτάνει, μέχρι εκεί!

Η Αμερική δεν θέλει πλέον μετανάστες. Δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι να δουλέψουμε εδώ. Το καταλαβαίνω ένας Κινέζος ή ένας Ινδός να θέλουν να έρθουν εδώ γιατί στις χώρες τους η κατάσταση είναι χειρότερη και στην Ευρώπη τους παίρνουν πολύ δύσκολα. Αλλά εγώ? Εγώ? Που τα είχα στο πιάτο? Αγγλία θες? Είχε! Γερμανία? Είχε! Ολλανδία? Είχε! Παντού είχε θέση για να πάω αλλά όοοοοχι εκεί εγώ λύσσα κακιά να πάω Αμερική. Φάτα τώρα μαλάκα.

Τώρα ήρθε η ώρα να δαλέξω πρακτική σε εταιρεία. Αποφάσισα να το παλέψω να πάω στην Ευρώπη τουλάχιστον για 3 μήνες ρε παιδί μου, να δω πως είναι εκεί οι συνθήκες εργασίας. Θέλω να δουλέψω στον Οργανισμό Φαρμάκων, αλλά εκεί είναι δύσκολα. Έχω όμως μερικές επαφές με άτομα σε εταιρείες στην Αγγλία την Ιρλανδία την Σκωτία και τη Γερμανία.

Τώρα, δεδομένου ότι θα φάω αγγούρι για το διαδκτορικό, η "εύκολη" οδός θα ήταν να κάτσω στ'αυγά μου εδώ πέρα και τελείωσε. Εκατοντάδες οι φαρμακευτικές στην Αμερική, φεύγεις απ'τη μία πας στην άλλη ένα πράμα. Δεν θα πάρω και πάλι όμως την εύκολη οδό, θα είμαι ο πόντιος που πήγε και έκανε διδακτορικό διπλάσιας διάρκειας για να βρει δουλειά που θα έβρισκε και με τα μισά χρόνια. Αλλά τουλάχιστον θα είναι Ευρώπη ρε παιδί μου. Θα είμαι κανονικός πολίτης, όχι μετανάστης που τον αντιμετωπίζουν σαν ζητιάνο. Εκτός και αν μας πετάξουν εκτός της ΕΕ στην οποία περίπτωση θα γίνει χαμός. Σκέψου λέει να πάω Ευρώπη και να μας πετάξουν στο καπάκι!

Όσο τα γράφω, τόσο πιο πολύ συμφωνώ με τον εαυτό μου. Συνήθως όταν γράφω ανάρτηση διαφωνώ με όσα λέω και τα αλλάζω, αλλά τώρα είναι όλα σωστά. Όλα! Είμαι και κούκλος. Όλα!

Θα κάνω μια συζήτηση με την καθηγήτρια, η οποία θα πάθει τέσσερα εγκεφαλικά και θα τρέχουμε πάλι. Το σκεφτόμουν να μεταφέρω και το διδακτορικό όπως είναι αλλά αυτό είναι αδύνατον. Γάμησέ τα.

Αυτός ο Ατλαντικός τα φταίει όλα! Χάθηκε να ήταν λίγο πιο μικρός???

37 σχόλια:

  1. είθισται...

    μεινε εκει που εισαι

    ερχομαι κι εγω οπου να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διώρθωσα πριν το πεις!!! Αμέσως εσύ! Όταν έρθεις, πιάσε κανα δυο τρεις τέσσερις συσκευασίες φέτα χωρίς άλμη από τα ντιούτι φρι! Άντε μάνα μου και δεν τρώγεται ο αρακάς χωρίς φέτα.

      Διαγραφή
  2. Πάντως έχω ακούσει από γνωστούς μου που είναι Αμερική (σπουδάζουν ή έχουν τελειώσει) ότι βρίσκεις δουλειά σχετικά εύκολα σε πολλούς τομείς (δεν ξέρω για το δικό σου) και ότι πληρώνεσαι αρκετά καλά, τουλάχιστον στην αρχή. Τι να πω, μακάρι να σου κάτσει!
    Υ.Γ.: Εμφανίζεται ένα μήλο στην οθόνη μου ή είμαι πάλι πιωμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μια χαρά και πληρώνεσαι και απ'όλα αλλά κάτι με χαλάει! Γι'αυτό θέλω να δοκιμάσω λίγο Ευρώπη να δω μήπως μου ταιριάζει καλύτερα.

      Και δεν είσαι πιωμένο, αμάν πια! Τώρα με της ασπρίλα, καλύτερα?

      Διαγραφή
  3. Πάρε το μήλο Αμερικλάνε από την οθόνη γιατί μας αναγκάζεις να κάνουμε κατοστάρι, τρέχοντας πάνω-κάτω στην ανάρτηση σου για να διαβάσουμε!
    Είναι πολύ......πράσινο βρε γ.....ο!
    Χα!

    Υ.γ
    Κάτσε εκεί που είσαι!
    Που να τρέχεις στας Ευρώπας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεώρησα μεταμεσονύκτιο χρέος μου να σχολιάσω άσχημα την σύνδεση της έρευνας με τα μικρομεγαλοσυμφέροντα της αγοράς. Γίνε μαναμ πρώτα ο καλύτερος στον τομέα σου και μετά δε θα ψάχνεις πολύ να απορροφηθείς εκεί που είσαι. Αλλά και μετριότητα να μείνεις καλύτερη τύχη θα έχεις εκει! Οπότε το δίλημμα είναι τι είσαι όχι που να πας μάναμ!
    και σε άλλο τόνο
    το πως επιλέγεις δώρο με βρίσκει απολύτως σύμφωνη! Στο χρωστούσα για το προηγούμενο ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και μετριότητα!!!! Είμαι ήδη ο καλύτερος απλά πρέπει να το εκληλώσω, με πιάνεις?

      Διαγραφή
  5. Σε αντιλαμβάνομαι πλήρως που θες να επιστρέψεις (όχι στην Ελλάδα βέβαια, στην Ευρώπη). Δύο εβδομάδες πέρασα πριν μερικά χρόνια εκεί στο Αμέρικα και θυμάμαι ότι, στην επιστροφή, ήθελα να φιλήσω τα χώματα όλης της ελληνικής επικρατείας (δε θέλω σχόλια).
    Αν το πάρουμε ορθολογιστικά το θέμα, η Ευρώπη καλή είναι, αλλά γιατί δεν τελειώνεις το διδακτορικό πρώτα και μετά να ζυγίσεις καταστάσεις, και αν είναι, επιστρέφεις στο european soil (λολ) νικητής; Μία σκέψη είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράματα. Καλά είναι και εδώ, αλλά εκεί ίσως καλύτερα. Μ'αρέσει και η αίσθηση του παλιού που σου βγάζει η Ευρώπη, εδώ είναι όλα πρόσφατα!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα, γιαρένη.
    Είδα το "κλούθα" και χάρηκα.
    Οπότε:

    κλουθώ, εκλουθούσα, εκλούθηξα, έχω κλουθήξει....

    Να σαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι ο γιαρένης?? Έδειξα στη μάνα μου τα βιντεάκια σου και ξετρελάθηκε! Δεν κατάλαβε και πολλά βέβαια γιατί δεν είναι από Ρόδο αλλά ότι έπιασε το ευχαριστήθηκε!

      Διαγραφή
    2. Τα παλιά χρόνια, λόγω έλλειψης συγκοινωνιακών μέσων, οι οικογενειακοί φίλοι από γειτονικά χωριά έμεναν και φιλοξενούνταν στα σπίτια των φίλων. Αυτοί λέγονταν "γιαρένηες". Οι γιαρένηες εμπορεύονταν και τα προϊόντα τους.

      Διαγραφή
  7. Κατάλαβα!!! Διάλεξες τελικώς τον πιο εύκολο δρόμο απ'όλους!
    Να μείνεις αιώνιος φοιτητής στις Αμερικές και στας Ευρώπας...!
    Οχι να μη γυρίσεις πίσω...εκεί να μείνεις στο Αμέρικα!
    Η μάλλον κάντην και έλα να γευτείς και τας Ευρώπας!
    Στην Ελλάδα μόνο μην έρθεις για να συνεχίζεις να την νοσταλγείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμμμμ? Δεν είμαι φοιτητής, δουλεύω ημιαπασχόληση αν θες να ξέρεις! Στην Ελλάδα δεν έρχομαι με την καμία, μην ανησυχείς...

      Διαγραφή
  8. "Αυτός ο Ατλαντικός τα φταίει όλα! Χάθηκε να ήταν λίγο πιο μικρός???"
    δε λες ευτυχώς που υπάρχει κι αυτός να του ρίχνεις όλο το φταίξιμο;

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και όλο, το μισό μόνο. Το άλλο μισό το ρίχνω στις τιμές των αεροπλάνων :p

      Διαγραφή
  9. homesick ε...; μόλις τελειώσεις η Ευρώπη εδώ θα είναι να σε περιμένει :-)

    (λέγοντας εδώ δεν εννοώ και τη Κύπρο!) :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εισαι μαζοχας παει κ τελειωσε,ισως κιολας ενδομυχα να θες να καθυστερησεις το να βγεις στην αγορα εργασιας,εχεις συνηθησει τοσα χρονα σπουδες επι σπουδων κ σε φρικαρει ο εξω κοσμος.κ μην αντιμιλας,οσα λεω ειναι σωστα.ολα!και ειμαι πιο κουκλος απο σενα.οσο για τον ατλαντικο,λιγα ειναι τα ψωμια του http://www.lakepowell.net/sciencecenter/future.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέει ρε! Φοβάμαι εγώ να βγω στην αγορά εργασίας?? Μέχρι την άλλη άκρη του -ακόμα τεράστιου- Ατλαντικού έφτασα. Όσο για το κούκλος, ασχολίαστο, ήμουν είμαι και θα είμαι ο κούκλος της μπλογκόσφαιρας Κούλα πες!

      Διαγραφή
  11. Όπου η καρδιά σου σε οδηγεί....αυτός είναι και ο σωστός δρόμος...αυτόν και να διαλέξεις....
    Μην ψάχνεις το σωστό και το λάθος ...το δύσκολο και το εύκολο...
    και τα πτυχία και η καλή δουλειά...και τα χρήματα τα πολλά...και η ποιότητα ζωής ....είναι παπάρια...αν δεν μπορείς να αλλάξεις τα έπιπλα όποτε σου γουστάρει...

    ΥΓ..Ερευνητής...γουστάρω ...κάτι σαν να λέμε ψάχνω να βρω κάτι καινούργιο??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σαν να λέμε δεν ξέρω τι κάνω και το λέω έρευνα! Και όχι την καρδιά μου δεν την ακολουθώ, δεν είναι πυξίδα!

      Διαγραφή
    2. Eίναι η πυξίδα σου.... εσύ δεν το ξέρεις ακόμα...

      Διαγραφή
  12. Αμερικλάνε παινεμένε!
    Δηλώνω μετά παρρησίας ότι και η ανεμογεννήτρια μου άρεσε και κυρίως το μπλέ ξερατό, επίσης μου άρεσε. Το δε, λευκό του ψυχιατρείου, μου δημιουργεί μία ταύτιση, μία αισιοδοξία, ένα "Άσπρα καράβια τ'όνειρά μας", ένα πράμα. Φτού σου Αμερικλάνε!
    Για πρακτική προτείνω να πας στον Νότιο Πόλο και να μελετήσεις την απορροφητικότητα των υπόθετων από τους πιγκουίνους.
    Νόμπελ στο τσεπάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι η μόνη που σου άρεσε και η σβούρα και το ξερατό! Αλλά αφού σ'αρέσει και το ψυχειατρίο, ΟΚ, το κρατάμε προς το παρόν.

      Βρε έτσι και πάω να βάλω υπόθετο σε πιγκουίνο, θα μου βάλει αυτός κλίσμα! Είναι ευέξαπτοι!

      Διαγραφή
  13. Εχω επιλέξει αυτο που εσύ αποκαλείς "τον δύσκολο δρομο" από τοτε που τέλειωσα το λύκειο. Για να ειμαι ειλικρινής δεν εχω βιωσει ποτέ οτι δεν ειμαι ευπρόσδεκτη εδω στην Αμερική, αλλά και εγω απο την πλευρα μου εχω προσπαθήσει να ενταχθώ στην κοινωνία και να κοινωνικοποιούμαι με Αμερικανούς. Σχέδον 11 χρονια μετά ομως εχω αποφασήσει οτι ειναι καιρός και για μένα να ξαναδιασχίσω τον Ατλάντικο και να επιστρέψω στα πάτρια εδάφη. Τα πάντα σε κάποια φάση κανουν το κύκλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αμερικάνοι σαν άνθρωποι είναι πολύ ανοιχτοί και σε κάνουν να νιώθεις καλοδεχούμενος, αλλά το κράτος...! Το κράτος σε έχει στην τσίτα! Μην τυχόν και αμοιφθείς για πάνω από 20 ώρες τη βδομάδα! Μην τυχόν και πας μέχρι τον Καναδά χωρίς να δώσεις ραπόρτο! Μην τυχόν και κλάσεις χωρίς να σου έχουν πρώτα σφραγίσει το διαβατήριο! Α σιχτίρ!

      Διαγραφή
  14. Όταν διάβασα τον τίτλο σου μου ήρθε στο μυαλό μια παλιά ελληνική τσόντα με τίτλο "Και από μπρος και από πίσω (1985)" με τους πρωτοκλασάτους Τέλη Σταλόνε, Κατερίνα Σπάθη, Antonella Simonetti, Νίκος Κόκκινος. Άσχετο βέβαια με το θέμα σου αλλά ντάξη. Αυτός είμαι.
    Ελπίζω να την έχεις δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας με την τρέλα του και ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται??

      Διαγραφή
  15. το λευκό του ψυχιατρείου καλό είναι , δε κουράζει το μάτι κ διαβάζουμε κ πιο εύκολα τις ασυναρτησίες σου..
    τι να σε πω ρε αμερικλάνε. μάλλον είσαι από τους ανθρώπους που πάντα θα αναζητούν κάτι παραπάνω σε αυτό που βρίσκουν κ δε θα ικανοποιούνται με τίποτε...
    μήπως υπάρχει κάποιο κενό στη ψυχή σου που προσπαθείς να το συμπληρώσεις μ όλα αυτά?
    όχι ωρέ δεν είμαι ψυχολόγος. αλλά πολλοί με λεν ότι χαραμίζομαι.
    μήπως είσαι μαζόχας? αν ναι, έχεις και ποσοστό αναπηρίας πλέον από το ελληνικό κράτος, άντε και σε λίγο θα παίρνεις κ επίδομα απ τη πρόνοια :Ρ άσχετο αλλά χρήσιμο.
    η πρότασή μου είναι να πας εκεί που θα γκρινιάζεις λιγότερο..
    μήπως ηρεμήσουμε και μεις χαχαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μη χαραμίζεσαι, ξεκίνα ψυχαναλύσεις μέσω ίντερνετ άμεσα!

      Δεν νομίζω να υπάρχει μέρος που θα γκρινιάζω λιγότερο, όπου και να είμαι κάτι θα βρω να γκινιάξω. Αλλά το παλεύω!

      Διαγραφή
  16. Επειδή το e-ρουφιανάκι που έχεις καρφιτσώσει στο ιστολόγιο θα με προδώσει προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις (τι τρις, ούτε μία δε θα προλάβει, θα τρέξει να με καρφώσει πάραυτα), αναφέρω ότι αποφάσισα να διαβάσω όλο το blog όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι παρατήρησα μερικά ενοχλητικά νοηματικά κενά που μου δημιουργούνται ενώ διαβάζω τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις. Κι επειδή έχω ανοιχτή τη σελίδα ολημερίς και ολονυχτίς (κάνω και κάνα διάλειμμα καλέ), το e-ρουφιανάκι θα τρίβει τα χέρια του με τις άπειρες ώρες που θα καταγράφει.
    Γι'αυτό λοιπόν, του στερώ τη χαρά της προδοσίας και λέω με μία φωνή: Κύριε, κύριε, εγώ είμαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα όχι δεν τα ξέρεις καλά τα του e-ρουφιανακίου! Αν δεν μου το'λεγες δεν θα το παρατηρούσα καν! Πάντως χαρά στο κουράγιο σου - εγώ δεν θα με διάβαζα.

      Διαγραφή
  17. εμ, μου ήθελες κονέκτικατ!
    κάτσε τώρα εκεί και κολύμπα!

    και πιο σοβαρά, μην κάνεις καμιά μαλακία και τα εγκαταλείψεις, θα έρθω με τη μάνα σου να σε δείρουμε παρέα. και ούτε να σκεφτείς για ευρώπη. χ α λ ι α !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το λες αυτο?? Τι έχει το Λονδίνο ας πούμε? Ή η Ελβετία? Ή η Σουηδία?? Ολλανδία, έστω!

      Διαγραφή