Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Τι ώρα είναι? Ακορντεόν παρα τέταρτο.

Η Αγριμιώ νόμιζε ότι θα κάνω ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ στην Pompeia γι' αυτό το σχόλιο:
Να πεις στον Ινδό ότι αν πάθεις καμιά μόλυνση από τις Αμερικλανογουρούνες που γραντζουνάνε, θα του βάλεις τα πλυμένα (μεν) σωληνάκια (δε) τόσο βαθιά που θα κάνει αστρικό ταξίδι και θα δει από κοντά τον Αη-Τσατραπάτρα του! Α στην ευχή, με κολάσανε πάλι, πασχαλιάτικο!
Αλλά Αγριμιώ την αγαπητή Pompeia την έχω βάλει στο τοπ θρι των αγαπημένων μπλόγκερ και περιμένω κάτι καλύτερο για να της την ΑΠΕΥΘΥΝΩ. Οπότε σήμερα θα σου κάνω ΕΣΕΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ γιατί με καταλαβαίνεις ρε γαμώτο:
Άντε να δώσεις στον ορθόδοξο πιστό να καταλάβει την αξία των παραδοσιακών θρησκειών..
Αλλά δεν θα μπω σε αυτό το θέμα γιατί πρώτον στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα και δεύτερον ο καθένας ό,τι θέλει ας κάνει και ας πιστεύει α και τρίτον βαριέμαι.

Έχω γίνει ακορντεόν που λες Αγριμιώ και δεν το εννοώ με την καλή έννοια. Δεν έχω αποκτήσει δηλαδή ευελιξία λάστιχο για να μπορώ να κάνω κωλοτούμπες πάνω κάτω  δεξιά αριστερά και να τεντώνομαι σαν το ακορντεόν και να γίνομαι διαστάυρωση χταποδιού με αστερία και μια δόση γυμνοσάλιαγκα. Όχι καμία σχέση, είμαι ακόμα ο σέξι μπόγος που δεν ξέρετε και γι'αυτό αγαπήσατε.

Στο χρόνο μου αναφέρομαι. Τι είναι ο χρόνος Αγριμιώ? Ο συνάδελφος Αϊνστάιν (είχε κάποιες καλές ιδέες ο καημενούλης) είπε ότι ο χρόνος υπάρχει μόνο και μόνο για να μη γίνονται όλα ταυτόχρονα. Ναι καλά. Σωθήκαμε. Οι Ινδοί γκουρού (συνάδερλφοι κι'αυτοί) λένε Kaalateet, δηλαδή πέρα από το χρόνο. Όλα γίνονται στη κατάλληλη στιγμή γι'αυτό σταμάτα να κοιτάς το ρολόι σου λες και είναι έτοιμο να γεννήσει μοσχαράκι. Εντάξει δεν το λένε έτσι ακριβώς, ελεύθερη μετάφραση σου δίνω τώρα. Επίσης ένας Αμερικανός φιλόσοφος ιστορικός τι ήταν δεν ξέρω ούτε το όνομα θυμάμαι είπε ότι ο χρόνος φτιάχνει ήρωες και διαλύει διασημότητες. Άσχετο.

Έρχομαι εγώ τώρα και θα βγάλω τη δικιά μου φιλοσοφία, γιατί είμαι Έλληνας και οι Έλληνες έτσι κάνουμε. Ο χρόνος είναι ακορντεόν. Ακορντεόν σου λέω!

Τη μια στιγμή έχεις να κάνεις το ένα πράγμα μετά το άλλο, με μια ωραία προκαθορισμένη ή και λίγο επιμελώς ατημέλητη σειρά και την επόμενη στιγμή δεν έχεις να κάνεις τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Μετά έρχεται το σύμπαν που συνουσιάζεται και αποφασίζει ότι όλα, ΟΛΑ, θα γίνουν ταυτόχρονα. ΟΛΑ όμως. Και μετά από αυτό το ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ, ερχεται η φάση που πάλι δεν έχεις τι σκατά να κάνεις. Και κάθεσαι και χάσκεις σαν το ροφό.

Σε μια τέτοια φάση είμαι. Χάσκω σαν το ροφό. Ήταν σήμερα να κάνω το πρώτο πείραμα στις γουρούνες. Ήρθα στο εργαστήριο στις 8, χτες έφυγα στις 12 το βράδυ, γενικά τις τελευταίες δύο βδομάδες όλο αυτό σκεφτόμουν και ετοίμαζα το μίνι σύμπαν που έπρεπε να ετοιμαστεί για να κάνεις μερικές ενέσεις σε δυο γουρούνια. Ε ρε γαμώτο που ζούμε?

Έλα όμως που η κτηνίατρος έχει το δικό της σύμπαν που αποφάσισε Δευτέρα πρωί να συνουσιαστεί και άκυρο? Άκυρο?? ΑΚΥΡΟ?? Και εγώ τι θα κάνω τώρα, που έμεινα με τις ενέσεις στο χέρι? Κάθομαι στο γραφείο μου και σκέφτομαι με τι να ασχοληθώ σήμερα. Το ένα μου βρωμάει το άλλο μου ξινίζει. Έτσι είμαι, όταν έχω φτιαχτεί για κάτι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο. Αν πχ φτιαχτώ για μακαρονάδα, δεν μπορώ να φάω τίποτα άλλο. Θα κάτσω νηστικός μέχρι να βρεθεί μακαρονάδα μπροστά μου. Δεν μπορώ σου λέω. Όταν συμβαίνουν κάτι τέτοια, ταράζομαι.  Γιατί γενικά είμαι χαλαρουίτα κατάσταση, και από διαχείριση χρόνου είμαι χέσε μέσα και πέτα και το κωλόχαρτο μέσα μετά, οπότε πρέπει να προσπαθώ έξτρα. Αλλιώς το ακορντεόν συνουσιάζεται με το σύμπαν και καταλήγω να δουλεύω όλη μέρα χωρίς να κάνω τίποτα.

Δε μου αρέσει ο χορός. Πριν μερικές μέρες βρέθηκα μία η ώρα τη νύχτα σε έναν κήπο γύρω από μια φωτιά με 6 μεθυσμένα άτομα λιώμα να χτυπιούνται και να με τραβολογάνε. Τους σιχτίρισα και άρχισε να βρέχει. Δεν μου αρέσει να χορεύω λέμε! Αλλά κάθε μέρα πρέπει να χορεύω στο ρυθμό του ακορντεόν. Και δεν μου αρέσει καθόλου. Όταν έχεις να κάνεις 10 διαφορετικά πράγματα, και δεν έχεις ένα αφεντικό να σε μανατζάρει ρε γαμώτο, να σου πει τι σκατά να κάνεις αυτή τη βδομάδα και τι σκατά να κάνεις την επόμενη, και όλοι οι 10 έχουν την εντύπωση ότι μόνο με τα δικά τους ασχολείσαι, ε λογικό είναι να βγουν οι δυο άσπρες τρίχες (στην κεφαλή) και να γυαλίσει το μάτι.

Παίζει ο γελοίος και εμείς χορεύουμε
Δεν ξέρω Αγριμιώ, εσύ τι λες. Αισθάνεσαι κι εσύ ότι η μέρα έχει πολλές ώρες και καταλήγεις να βαριέσαι, ενώ η εβδομάδα έχει λίγες μέρες και δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα? Τι κατάσταση είναι αυτή? Τι θα γίνει με μένα?

Όσοι διαβάζετε, μακριά από διδακτορικά. Μακριά σας λέω! Εκτός και αν το κάνετε στην Ελλάδα που είναι κωλοβάρεμα (έλα τώρα, εσύ ο διδακτορικός της Ελλάδας, τα ξέρω όλα). Μακριά από διδακτορικά στην Αμερική! Τρέχα να σωθείς σε λεω!

Χτες που ήταν Πάσχα Αγριμιώ (μην αρχίζεις με τον Άδωνη μάνα μου - Θεός σχωρές τον) μάζεψα στο σπίτι καθολικούς, Ινδουιστές και μερικούς άθεους και το γιορτάσαμε. Να σου πω, παρά να πήγαινα στην εκκλησία, καλύτερα έτσι. Ειλικρινής να είσαι και ας είσαι και Ζεν δεν με πειράζει εμένα. Σάμπως εγώ δεν είμαι αλλόθρησκος νομίζεις? Μέχρι και την Κουαν Γιν της Κίνας γιορτάζω. Γιατί όχι? Αν είσαι επιστήμονας, πρέπει να ξέρεις απ'όλα. Όχι μόνο μαθηματικά ή μόνο χημεία ή μόνο ιστορία. Λίγο απ'όλα τουλάχιστον. Έτσι και οι πιστοί. Αν είσαι θρήσκος εκ φύσεως, όπως ο Αμερικλάνος τρομάρα του, πρέπει να ασχολείσαι με όλα. Ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα πω στο χριστιανό ή στον βουδιστή ή στον λάτρη της σόμπας ότι είναι λάθος?? Θα τα γιορτάσω όλα και ετελείωσε. Ώχου! Ο Θεός ούτως ή άλλος ένας είναι. Πολλά ονόματα, πολλά πρόσωπα, πολλές πτυχές, αλλά ένας. Εμείς είμαστε οι πολλοί που περισσεύουν. Και πολύ φοβάμαι ότι ήρθε η ώρα να αραιώνουμε. Όταν αρχίσει το αραίωμα παρακαλώ να με ενημερώσετε γιατί έχω λίστα έτοιμη!

30 σχόλια:

  1. ζαλιστηκα ...μεσα στον χωροχρονο σου!!!!!!!σταματα να κατεβωωωωωωωωωωωωω.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε, δεν σταματάω! Το εισητήριο είναι χωρίς επιστροφή. Μπήκες στον Αμερικλανοχώρο τώρα θα Αμερικλανοχορέψεις χαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Ωωωωωχ, και πάνω που είχα ετοιμαστεί και φτιαχτεί και ωριμάσει μέσα μου για διδακτορικό όξω... Δε γαμιεται! Εγώ θα πάω, θα μάθω να παίζω και το ακορντεόν και θα σου στέλνω ηχογραφήσεις να τις παίζεις στις γουρούνες.. (Το Τζάκι αλήθεια από την Ωνάση-Κένεντυ?)
    --πλυντήριοΜπερδεμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μια... φίλη βραζιλιάνα ονόματι Τζάκλιν που όταν έφυγε μου έδωσε το μισό της νοικοκυριό με την προϋπόθεση ότι θα ονομάσω όλες τις γουρούνες μου Τζάκι Α, Τζάκι Β, Τζάκι Γ κλπ. Η τηλεόραση που μου έδωσε όμως δεν ήταν από τις λεπτές γι'αυτό κ εγώ ονόμασα μόνο μία γουρούνα Τζάκι. Για να μάθει.

      Διαγραφή
  3. Δε λες παλι καλά που υπάρχουν και στιγμές που δεν έχεις να κανείς τίποτα? φαντάζεται να ετρεχες όλη μέρα κάθε μέρα ασταμάτητα? τότε να δεις ζάλη....αν και νομίζω ότι πρέπει να τρεχεις πολυ με αυτο το διδακτορικό και τις γουρουνες σου. Αλλά νέος είσαι....άντεχεις εσυ.....δεν σε φοβάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φαντάζομαι... πολύ εύκολα! Γίνεται κι'αυτό μη νομίζεις... Ώστε δε με φοβάσαι ε? Εγώ πάλι σε φοβάμαι! Και σε λίγες βδομάδες θα συναντήσω τη συνάδελφό σου...

      Διαγραφή
    2. Αυτο κι αν θέλει κουράγιο. Πρώτο κόλπο ... Μην το σκέφτεσαι απο τώρα. Είναι νωρις .... Δεύτερον... Εξαρτάται τι θα κανεις. Αν είναι εύκολο, δύσκολο, χρονοβορο κτλ. Όταν είναι να πας θα σου πω κάποια κόλπα για να σου είναι πιο εύκολο.

      Διαγραφή
    3. Έλα μωρέ αυτή τη φορά θα είναι ευκολάκι. Αφού το πολύ το μπετόν έφυγε την προηγούμενη φορά, τώρα ένα σκουπισματάκι μένει ένα γυαλισματάκι και όξω από την πόρτα. Ε? Ε? ΕΕΕΕΕΕΕΕ?

      Διαγραφή
    4. Έτσι ακριβώς!!!!!!! Ευκολακι......

      Διαγραφή
  4. Μ' αρέσουν τα εισιτήρια χωρίς επιστροφή...Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε σένα και αυτούς που αγαπάς!! Εύχομαι υγεία, χαρά και ηρεμία!! Πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς! Τα ίδια εύχομαι και σε σένα αν και δεν ξέρω που κολλάνε με το Πάσχα :p

      Διαγραφή
  5. τοσα πολλα θεματα συγχρονως , α δε μπορω και εχω φαει ενα σκασμο κατσικι (ακου κει τωρα φραση " ενα σκασμο κατσικι")
    ο θεος ειναι ενας και ειναι ντιτζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ έτσι είμαστε εδώ αδερφέ, δεν κάνουμε κλόπι πέιστ και με δίσως ερμηνεία :pp

      Διαγραφή
  6. Ο κόσμος χάνεται κι ο Αμερικλάνος το βιολί του..εεε...το ακορντεόν του!!!!

    :-Ρ

    ΥΓ.Πλάκα σου κάνω για το "κόσμος χάνεται"...όλα βαίνουν καλώς!χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς μου κάνεις πλάκα για το όλα καλώς βαίνουν γιατί όντως ο κόσμος χάνεται χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. Περασα να σου πω...πως ήρθα! Ετσι για να μην ζοριζεσαι που με εχασες αυτες τις μερες!
    Θα επανελθω ξεκουραστη στην αναρτηση σου!!!!

    :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι. Οι αναρτήσεις μου εμένα θέλουν ξεκούραστο αναγνώστη όχι σαν μερικές άλλες που είναι φαστφούντ! Στις δικές σου αναφέρομαι!

      Διαγραφή
  8. Καλησπερίζω, και πρώτα απ όλα ερωτώ αν αυτό το πράμα που εμφανίζεται στην καρτέλα της σελίδας σου είναι Σλιθερινιακό εικονίδιο. Γιατί ρε μάνα μου κι έχεις και πλάκα, γιατί μου τη χαλάς;

    Κι άμα είσαι τελικά Ποτερικός, μην πρεσάρεσαι αγορίνα, χρονομηχανή σαν την Ερμιόνη και καθάρισες! :D

    Χριστός Ανέστη και καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι! ΕΙΝΑΙ!! Λονγκ λίβ Σλίθεριν! Λονγκ λιβ Σλίθεριν! Μια τέτοια χρονομηχανή άμα την είχα με τις γουρούνες και τα διδακτορικά νομίζεις θα ασχολούμουν??!!

      Κρούσιο.

      Διαγραφή
  9. Επιστήμονα του κώλου;;; Οι διδακτορικοι της Ελλάδας δεν προλαβαίνουν ούτε να χέσουν...όχι σαν εσενα που τολμησες να γραψεις...πως καθεσαι και περιμενεις σα ροφός...

    Λοιπόν παρε το ακορντεόν σου, φόρα και κανα μαύρο γυαλί, παρε και μια Κινεζα για αρκουδα για να σου χορευει...και το εβγαλες το μεροκάματο! Ασε τα διδακτορικά για εκείνους που και ξερουν και μπορουν να οργανωνουν το χρόνο τους και δε περιμένουν τον προιστάμενο από πάνω τους για να τους πει να κάνουν αυτό που ειναι αυτονόητο πως θα κάνουν και που εν τέλει το κάνουν και μόνοι τους και καλά!

    Ελα μπράβο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου πεις ΕΜΕΝΑ για τους διδακτορικούς της Ελλάδας, που τους έχω φάει με το κουτάλι? Μερικοί σκοτώνονται αλλά 3 χρονάκια πειράματα με μηδέν (ΜΗΔΕΝ) μαθήματα (για επιστήμη μιλάω τώρα, όχι ιστορίες και φιλοσοφίες και λοιπά αρχαία) και δεν προλαβαίνουν να χέσουν?? Βρε άντε από εκεί.

      Διαγραφή
  10. να πω ότι κατάλαβα;
    δε θα το πω.

    να πω ότι συμφωνώ;
    δε θα το πω.

    να πω χρόνια πολλά;
    ας τα πω...

    και που ακριβώς είσαι ρε φαρμακοτριφτάκο;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού δεν κατάλαβες, πως ξέρεις ότι δεν συμφωνείς??

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς που είμαι, στο δάσος του κονέχτικατ όπως πάντα!

      Διαγραφή
  11. Αμερικλανακο, εγω ξερω τι σε χαλασε τοσο πολυ και δεν μπορεις να δουλεψεις...
    Μα 2? 2 ολοκληρες ασπρες τριχες? Σ' επιασε κριση ηλικιας, λοιπον! Ειναι μεγαλο το σοκ της πρωτης ασπρης τριχας! Η πρωτη μου ηταν κεντρο, επανω και μπροστα στο κεφαλι. Δεν κρυβοταν με τιποτε γιατι ηταν πολυ τσαχπινα...
    Τελος, να σε προειδοποιησω οτι το σοκ της ασπρης τριχας στο κεφαλι, δεν ειναι τιποτε, μπροστα στο σοκ της ασπρης τριχας... εκει κατω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου χάλασες τη μέρα. ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ.

      Διαγραφή
    2. Ούτε στον εχθρό μου. Θα αρχίσω να τα βάφω τα κάτω για να μη δω ποτέ άσπρη τρίχα.

      Διαγραφή
  12. Αν και με λίγη καθυστέρηση, να σ'ευχαριστήσω για την απεύθυνση, Αμερικλάνε μου. Αν κι όπως έχω ξαναγράψει, δικαιωματικά ανήκει στην Pompeia διότι έκανε το πιο ωραίο σχόλιο. Σ'ευχαριστώ που πέρασες κι από το ιστολόγιό μου αν και δεν ξέρω ποια φωτογραφία από τις δυο σου άρεσε αυτή με το νόμισμα ή η άλλη με φόντο την Ακρόπολη; :Ρ

    Ναι, ακορντεόν είναι ο χρόνος. Σε θέλει να είσαι άνθρωπος λάστιχο - έτοιμος να προσαρμοστείς στις συνθήκες οποιαδήποτε στιγμή. Σου δείχνει το ανελέητο πρόσωπο του έτσι και προσπαθήσεις να κάνεις τα πράγματα βάσει του δικού σου προσωπικού ρυθμού.

    Σε καταλαβαίνω... είναι και οι γουρούνες που σε παθιάζουν, οι Κινέζοι που σε πανιάζουν, το πτυχίο που σε πονοκεφαλιάζει με τις εργασίες... σε παρόμοια φάση βρίσκομαι κι εγώ. Μόνο που τα δικά μου τα "πειράματα" και η έρευνα γίνεται πάνω σε ανθρώπους, και καμιά φορά εύχομαι να είχα απέναντί μου στην καρέκλα τις γουρούνες σου. Ίσως με αυτές να μάθαινα περισσότερα για την ανθρώπινη ψυχή.. ίσως αυτές ανοίγονταν πιο εύκολα και μοιράζονταν τα μυστικά τους. Όπως και να έχει, άβυσσος η ψυχή του γουρουνιού. Να τις προσέχεις πολύ τις δικές σου, είναι άκρως εκδικητικά πλάσματα. :Ρ


    ΥΓ Να κάνεις μια δημοσίευση σχετικά με τις διαφορές ελληνικών πανεπιστημίων και πανεπιστημίων του εξωτερικού, θα έχουμε πολλά να πούμε... :)


    ΥΓ2 Όσον αφορά στα περί θρησκείας, είναι σαν ν'ανοίγεις τον ασκό του Αιόλου. Αν και δεν ξέρω τι ακριβώς σε χάλασε με τον Άδωνη ή ο τρόπος που το παρουσίασα εγώ, μάνα μου... :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον Άδωνη με χάλασε ο συνειρμός στον άλλο Άδωνη, αυτόν που πήρε το αφτί μου ότι έκατσε και σε υπουργικό σκαμπό και διέγραψα όλες τις εφημερίδες από το άιφον γιατί δε θέλω να ξέρω τι γίνεται εκεί πέρα πια όχι δεν θέλω να ξέρω.

      Και σαφώς αναφέρομαι στο νόμισμα!

      Διαγραφή
  13. Ωραία, γιατί νόμιζα ότι σε πείραξε κάτι που είπα περί αρχαίας ελληνικής θρησκείας.

    Κι εγώ δεν θέλω να ξέρω, αλλά πώς κρατιέσαι να μην διαβάσεις, να μην γουγλήσεις, να μην μπλογκάρεις; Ενδιαφέρον ρήμα το γουγλίζω, δεν βρίσκεις; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή