Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο οργασμός της ελιάς

Η xristin στην προηγούμενη ανάρτηση άφησε σχόλιο βαρύγδουπο και μου έκανε ωραία πάσα να το συνεχίσω το θεματάκι:
Τι είναι αυτά που λες Αμερικλάνε;
Μήπως έφαγες από την καμένη κολοκυθόπιτα σου και τα είδες όλα..... καμένα;
Δεν είναι η Αμερικανοί που προσφέρουν τον χρόνο τους ως εθελοντές με ποικίλους τρόπους;
Δεν είναι παράδοση στην Αμερική ο εθελοντισμός που σημαίνει βάζω στην άκρη τα δικά μου προβλήματα και αναλαμβάνω δράση να βοηθήσω,να ανακουφίσω,να στηρίξω την ανθρώπινη δυστυχία;
Από τα τάπερ κρίνεις τους ανθρώπους;
Θα τους κρίνεις από την ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, που στην Αμερική σίγουρα ο αλτρουισμός περισσεύει και η εθελοντική συμμετοχή στα κοινά είναι πολύ προχωρημένη σε σχέση με άλλες κοινωνίες. Ξέρεις τώρα εσύ. Από παροχή συμβουλών,φροντίδα παιδιών,προστασία των δασών κλπ.
Εκτός και κάνω λάθος η παραπλανημένη γυνή.
Εσύ θα με βγάλεις από την πλάνη,καθώς τα ζεις σε καθημερινή βάση.
Συμβαίνει αυτό στην γλυκιά μας πατρίδα και δεν το πήρα πρέφα;
Όλοι μόνο τον εαυτούλη μας σκεφτόμαστε.
Για προσφορά προς των πλησίον μας ούτε λόγος να γίνεται.
Και κάτι ακόμη αγαπητέ Αμερικλάνε.
Θέλω να μου πεις ειλικρινά,αλλά πραγματικά ειλικρινά.
Αν ήσουν στην Ελλάδα θα σου περνούσε ποτέ από το μυαλό να κάνεις δωρεάν μαθήματα διαλογισμού σε φοιτητές;
Και αν, λέμε αν, τολμούσες να τα κάνεις,πιστεύεις ότι θα την έβγαζες καθαρή;
Στο Δαφνί θα σε στέλνανε μάνα μου!
Το λιγότερο που θα σου σούρνανε θα ήταν ή ότι τρελάθηκες η ότι επιδιώκεις αναγνώριση και προβολή ,καθότι η έννοια της εθελοντικής προσφοράς δεν υφίσταται.
Πως να το κάνουμε. Δεν την ξέρουμε σαν έννοια.
Λοιπόν ας βγάλουμε και κανένα conclusion:
Όλες οι κοινωνίες έχουν τα προβλήματα τους. Όλοι και παντού προσπαθούν να ζήσουν καλύτερα σε ατομικό επίπεδο. Εκεί που κρίνεται μια κοινωνία είναι στην προσφορά της προς των συνάνθρωπο.
Αμερικλάνε θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας ενημερώσεις από πρώτο χέρι αν ο εθελοντισμός στην Αμερική αποτελεί πράγματι ένα νέο ιδεολογικό κίνημα που είναι ο ενδιαμέσως χώρος ανάμεσα στην εξουσία της αγοράς και στην εξουσία της κυβέρνησης,και αν είναι αλήθεια αυτά που διαβάζουμε και ακούμε περί Αμερικάνικου εθελοντισμού, η είναι μια μπαρούφα;
Αυτά!
Έχεις δίκιο xristin, και δεν είπα κάτι αντίθετο. Πάρε την πρώτη απάντηση σχολίου σε συσκευασία ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ έβερ. ΕΒΕΡ!!!!

Αλλά κάνεις και ένα λάθος, και στην Ελλάδα τα ίδια έκανα. Βασικά όχι ακριβώς τα ίδια γιατί άντε εσύ να ζητήσεις αίθουσα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο για... διαλογισμό! Φτου κακα!! Όχι μάνα μου, στην Ελλάδα πληρώνουν αίθουσα από την τζέπη τους, και φυσικά θεωρούνται ακόμα πιο τρελοί. Αλλά δεν πειράζει. Να σου πω ένα μυστικό? Η αίθουσα που βρήκα για τα μαθήματα διαλογισμού στην Πάτρα ανήκει στην... έλα πες το... έλα μάνα μου, μάντεψε... ανήκει στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Περάσαμε από ένα συβούλιο, τους είπαμε ότι είναι μαθήματα γιόγκα, δεν τους ένοιαξε από τη στιγμή που θα λαμβάνανε 200 ευρώπουλα μηνιαίως! Δεν πα να'ναι ενάντια στο δόγμα τους? Σκασίλα τους!

Σαπίλα xristin, σαπίλα παντού. Τώρα θα μου πεις βέβαια, τι παραπονιέσαι ρε μαλάκα Αμερικλάνε αφού βρήκες αυτό που ήθελες στην τιμή που ήθελες, και στο δώσανε. Όχι ρε, μου τη δίνει! Μου τη δίνει γιατί είμαστε όλοι υποκριτές τελικά! Αλλά δεν θα συνεχίσω τα δήθεν βαθυστόχαστα απόψε γιατί με κούρασα.


Αύριο έχουμε που λες πάρτυ η Φαρμακευτική σε σπίτι καθηγητή και καλούμαστε να μαγειρέψουμε. Σκόπευα να φτιάξω χαλβά σιμιγδαλένιο ο οποίος δεν μου πολυαρέσει αλλά είναι εύκολος και τους εντυπωσιάζει τους άσχετους. Πάω στο μαγαζί, για σιμιγδάλι, μπαίνω μέσα και βλέπω νέα φουρνιά με ελιές.

Α, xristin, οι χύμα ελιές που έχει εδώ (από εσάς τις φέρνουν μη νομίζεις) είναι καλύτερες από της Ελλαδας (εκτός από αυτές που φτιάχνει η μάνα μου με μπόλικο λεμόνι). Τις είδα λοιπόν, είχε και τσακιστές από την Ιταλία, και τσουβαλάτες δεν ξέρω από που, και ξυδάτες και απ'όλα. Πήρα απ'όλα. Μετά πήρα και ψωμί να τις φάω, ε και λέω ας πάρω και λίγη φέτα, πιάσε και ένα χαλούμι να πάνε κάτω με στυλ. Πήρα και δυο αγγούρια, ντομάτες και πιπεριές να κάνω σαλάτα.

Μ'αυτά και με κείνα έφυγα και ξέχασα να πάρω σιμιγδάλι. Έφτασα σπίτι, τα έφαγα όλα αυτά που σου είπα παραπάνω και μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι κάτι είχα να κάνω απόψε αλλά δεν θυμάμαι τι... Βρε τι είχα να κάνω, τι είχα να κάνω... ΑΑΑΑΑΑΜΑΑΑΝ!!! Φτου σκατά. Τι σκατά θα πάρω αύριο τώρα!

Τελικά χρησιμοποίησα τις τσουβαλάτες ελιές που είναι λύσσα και γαμάτες και ψήνω ελιόψωμα. Μπορεί ο Θεός να μη μου έδωσε μνήμη αλλά μου έδωσε αυτό το άλλο που δεν θυμάμαι πως το λένε. Αυτό ρε που μπορείς να βρίσκεις λύση, πες το. Το τέτοιο, ναι, αυτό. Αγγλιστί ρισόρσφουλ?


Σου'χω κι'άλλα νέα xristin. Θυμάσαι τις εξετάσεις που έδωσα τις προάλλες? Δεν μας δώσανε αποτελέσματα ακόμα, άρα δεν άρχισα να κάνω ποδήλατο κάθε μέρα μέχρι να έρθω Ελλάδα χαχαχαχα δεν φταίω εγώ, εγώ ήμουν σαφής! Αν γράψω καλά είπα! Δώσε μου καλά αποτελέσματα Κύριος και ανεβαίνω και στο ποδήλατο! Χωρίς προστάντζα υπηρεσίες δεν έχει όμως, γι'αυτό αγόρασα ένα από αυτά τα πράματα του σατανά το powerball.


Λέω του σατανά γιατί όταν το γυρνάς τσιρίζει και τρέμει σαν λυσσασμένο, και μαλάκα μου πραγματικά δουλεύει. Έχει τρεις μέρες τώρα με τον Κινέζο στον εργαστήριο το'χουμε λιώσει και μας έχουν βγει τα χέρια. Η Κινέζα είναι στα πρόθυρα νευρικού κλωνισμού με το ζιιι ζιιι ζιιι όλη μέρα μες στ'αφτιά της, άσε που με βλέπει να το δουλεύω έτσι δεξιότεχνα και φαντάζεται άλλα με το νου της και ανάβει. Είμαστε σου λέω μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα εκεί μέσα.

Και κάτι άλλο ήθελα να γράψω αλλά το ξέχασα.

Α ναι ρε, για τον εθελοντισμό στην Αμερική. Αυτά σκεφτόμουν στο αμάξι από το εργαστήριο μέχρι το σούπερ μάρκετ αλλά μετά το πανδαιμόνιο ελιάς με παρέσυρε. Ώχου τώρα, άσε με, άλλη φορά.

16 σχόλια:

  1. Πω πω, θα σκότωνα για ένα χαλβά σιμιγδαλένιο τώρα, αλλά και το ελιόψωμο μου κάνει, δεν θα λεγα όχι... τι να πεις έκαστος εφ ω ετάχθη, θα αρκεστώ σε κάτι εκλέρ που χω στο ψυγείο, έτσι για υγιεινό πρωινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τιιιι? οι ελιες τις Ιταλίας είναι καλλιτερες από της μανας? τι παίρνεις παιδι μου? μήπως σου δίνουνε ουσίες εκεί? ααα πάει το παιδι στα ξένα?????
    αμερικλανε ποτε μια ελια ελληνική της μανας δεν είναι καλιτερη από οτιδήποτε άλλο
    Τα ιδια έλεγε και ο Γιωργάκης όταν ήταν φοιτητής και είδες που κατάληξε
    ΠΡΟΔΟΤΗ! (Μπουχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.boroume.gr/
    όλο και κάτι γίνεται
    καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουάου! καταπληκτικός μονόλογος! σα να είχα καθίσει εκεί μπροστά σου στον καναπέ, σε έβλεπα να πηγαινοέρχεσαι και να μουρμουρίζεις, μα μόλις άπλωνα το χέρι στις ελιές σου, μου το "έκοβες"!
    Καλό μήναααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιτή κι απέριττη η δικιά μου απάντηση μετά βίδεου και μουσικής .
    Ameeeeerica f*ck yeeeeeeah , πάμε όλοι μαζί τραγουδιστά τώρα :P
    Καλημέρα Αμερικλανάκι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η έλλειψη γύρου αγόρι μου έχει παρενέργεια την απώλεια μνήμης.

    υπομονή, μόλις πατήσεις πόδι στην ελλάδα και τσακίσεις δυο πιτόγυρα, θα επανέλθεις.

    άρεσαν τα λίοψωμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΥΣΟΧΕΡΗ μου!!!! τι παιδί μεγάλωσα εγώ μωρέ.....φτούουουουσου....καμάρι μου....

    ΥΓ..Τα κουκούτσια τα έβγαλες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κουμπάρε μου ΕΓΡΑΨΕΣ λέμε...
    κερδίζεις μια ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ αν είχα bog (τελειωμένο...που δεν έχω!!!)όχι ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ανάρτηση θα σου έκανα!!!


    για πες;...καλά σκέφτηκε η mia...τα κουκούτσια τα έβγαλες ρε...η θα φτύνουν δόντια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καπατσος; Πολυμηχανος; Ευρηματικος;

    καλα δεν το σχολιαζω καν για τις ελιες! Bλασφημε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tι χαλβά,βρε,να τους φκιάξεις,τους... χαλβάδες:))
    Φκιάχτους έναν πατσά ψιλοκομμένο,να στανιάρουνε μετά το φαγοπότι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω πάλι επιφυλάσσομαι λόγω καψίματος.....να δω ..να σε δω....και μετά θα δοκιμάσω.....χμμμ..εθελοντισμός....εδω κάνεις λάθος στην ελλάδα μόνο εθελοντιστές έχει..τίποτα άλλο...ε...και αν τα παίρνουν τι σε πείραξε πως θα ζήσουν οι φάκιν εθελοντιστές.....χαχα...αστα να πάνε

    ειναι και εποχή της ελιάς πάντως του μαζέματος...εκει να δεις εθελοντισμός που έχει πέσει....βλέπεις ..πενία τέχνας κατεργάζεται την καλημερακαληνύκτα μου..που ξερω τι ωρα ειναι εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις δίκιο Αμερικλάνε για τον εθελοντισμό της Αμερικής.
    Άστους να τον βρούνε μόνοι τους.
    Είμαι και εγώ σε φάση που ξεκινάω με τον εθελοντισμό και καταλήγω να ψάχνω συνταγές για..... κουλουράκια.
    Ώχου τώρα,άσε με,άλλη φορά η καλύτερα......ποτέ!
    Φιλούρες!

    Υ.γ
    Το ρισόρσφουλ και τα μάτια σου!
    Αυτό θα μας σώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εισαι χρυσοχερικο παντως!!!Κοιτα μη σε τυλιξει καμια Κινεζα απο αυτες που αναβεις-γραφεις-σβηνεις, απλουστευουν τη ζωη ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. απευθυνόμενη και απευθυντής ειναι και οι δυο καπως απολυτοι νομιζω.όπως τα εχω ζησει κα στην Ελλάδα και στην Αμερική υπάρχει δραστηριος εθελοντισμός. Απλά στην Ελλάδα στηριζεται περισσότερο στην κοινωνική αλληλεγγύη με στοχο τη δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενων κοινοτήτων(πχ.http://enalaktikoergastiri.wordpress.com/) ενω στην Αμερική μάλλον αποβλέπει στην σωτηρία της ψυχης και άφεση αμαρτιών του εθελοντή.καλά δεν τα λέω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο: Ποιά η χρησιμότητα του powerball?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @tremens: Έκαστος τι έκανε λέει? Μη μου μιλάς γενόγλωσσα μανίτσα, δεν τα κατέχω!

    @Άσωτος: Όχι ρε παρεξήγησες! Οι ελιές που έουν ΕΔΩ Ιταλίας είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες στα ελληνικά σουπερ μάρκετ! Αλλά εδώ έχει και καταπληκτικές Καλαμάτας! Εννοείναι βέβαια ότι οι τσακιστές της μάνας τις ξεπερνάνε όλες.

    @xtina: γιες γουι καν!

    @ευαγγελία: Ναι μόνο που αυτά συνήθως δεν τα μουρμουρίζ, τα φωνάζω χαχαχα, όσο για τις ελιές όχι βρε δεν είμαι ο Τζόι, μοιράζομαι φαγητό. Κόπιασε!

    @Γκόλντεν: Λιτή και απέριττη και άδεια απάντηση, τι να απαντήσω τώρα εγώ? Πάρε βίδεο σούπερ

    @Ρία: Αν άρεσαν λέει! Του ελιόψωμου έγινε. Σάμπως έχουν ξαναφάει ψωμία με ελιές κρεμμύδι και δυόσμο οι βάρβαροι?

    @ΜΙΑ: τα κουκούτσια ήταν βγαλμένα! Αλλά ένα τους ξέφυγε και κόντεψα να σπάσω τα δόντια μου!

    @Έλενα: Βρε άσε τα σχόλια και τελείωνε με το μπλογκ!

    @ύβρις: Ευρηματικός! Καπάτσο όχι δε με λες, ας είμαστε ειλικρινείς...

    ΒαΝτ: Θα ξεράσω :p

    @homemade: Ναι τέτοιο εθελοντισμό με το ζόρι χαίρω πολύ!

    @Αν-Λου: Χρυσοχέρικο άχου τι ωραίο που ακούγεται αυτό, λες και χωράω σε μια χούφτα. Αλίμονο!

    @Σεισάχθεια: Όχι έχει δίκιο η απευθυνόμενη, στην Αμερική είναι περισσότερο... mainstream! Στην Ελλάδα μόνο οι ψαγμένοι κάνουν εθελοντισμό.

    @Ρόζα: Πρώτ'απ'όλα ποια ρόζα είσαι? Το powerball χτίζει μούσκουλα μανίτσα μου! Γιατί απ'όλα τ'άλλα έχω, τα μούσκουλα μου λείπουν, κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή