Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Φάτα ούλα. Ούλα!!!!

Σας έλειψα? Όχι? Μια χαρά ήσασταν χωρίς το σούργελο? Να πάω να κρυφτώ στο δάσος με τα ποντίκια πάλι? Καλάααααα. Καλάαααα. Μόνο η Ροκμαντίκ με εχτιμάει δηλαδής?
Βραβείο Γαμάτου Μπλόγκερ: Αμερικλάνος Το ξέρω πως δεν χρειάζεται τα δικά μου βραβεία για να το μάθει, όμως πραγματικά, ο άνθρωπος είναι τέλειος.
Βρε Ροκμαντίκ μάνα μου, με κάνεις και κοκκινίζω... έρχεται και Πάσχα...


Και που να σου πω τις καινούριες σάχλες μου, εκεί να δεις τελειότητα. Αλλά πριν ξεκινήσω θα ήθελα να δηλώσω ότι για άγνωστους λόγους όσο γράφω επέλεξα να ακούω Μπίγαλη, τρομάρα του. Μελισσούλα, Κόρη του Περιπτερά, Γειτόνισσα και λοιπά σαχλοτράγουδα που άκουγα στο γουοκμάν όταν ήμανε 8-9 και νόμιζα ότι μιλάει για τη μάγια τη μέλισσα γιατί που να πάει το αθώο μυαλό μου... Που να φατναστώ τι εννοεί με το "να πάρεις απ'τη γύρη μου" και "το νέκταρ σου κοινώνησα" έλεος ρε παιδιά ντροπή δεν είχαν πάνω τους στις αρχές των νάιντιζ?

Ξεκίνησα που λες Ροκμαντίκ διατροφή. ΠΡΟΣΟΧΗ, ξεκίνησα διατροφή, όχι δίαιτα. Όχι. Δίαιτα. Το έχω δοκιμάσει και το "δίαιτα" αλλά δεν μου κάνει. Δεν μπορώ να έχω το φαγητό μου περιορισμένο, θέλω να ξέρω ότι μπορώ ανα πάσα στιγμή να ανοίξω το ψυγείο και να το φάω όλο, ζωή να'χω. Αυτό το πράγμα εν τω μέσω δίαιτας δεν είναι επιθυμητό. Δεν είναι καθόλου επιθυμητό θα'λεγα. Στη διατροφή όμως? Ε? Ε?

Στη διατροφή δεν σου λένε πόσο να φας αλλά τι να φας. Άμα θες να φας μέχρι τελικής πτώσεως, να φας μάνα μου δεν στο στερεί κανείς το δικαίωμα. Έτσι, τώρα μιλάμε τη γλώσσα μου. Αδειάζεις το ψυγείο και τα ντουλάπια από τους πειρασμούς (στο στομάχι σου τους αδειάζεις, ένα Σαββατοκύριακο μου πήρε), το γεμίζεις με τα νέα και τρως όσο

Ποοοοο χάλια ο Αλκαίος και τα τι τι του, δεν μπορώ να σκεφτώ να γράψω. Επιστρέφω στον Μπίγαλη.

και τρώς ακατάπαυστα, αλόγιστα, ακανόνιστα, ασταμάτητα και α... α... α... ανεπιστρεπτί. Και δουλεύει. Μαλάκα μου, δουλεύει. Το είδα σε κάτι φίλους που το κάνανε για ένα μήνα και έπεσε η ρουφιάνα η μπάκα (από εκεί ζήλεψα μη φανταστείς ότι ξύπνησα μια μέρα με την σκορδοκαΐλα να αλλάξω τη διατροφή μου). Κοίτα να δεις τι έκοψα. Έκοψα το ψωμί (έχε γεια πιστέ μου φίλε και έχε χάρη που δεν υπάρχει ταραμάς να στον αλείψω). Έκοψα το ρύζι (έχε γεια βουτυρωμένο πιλάφι. Μου θυμίζεις τους Κινέζους και δεν λυπάμαι καθόλου που σε βλέπω να φεύγεις) και τις πατάτες (χρόοοοονια τώρα περιμένω τοοοονειρόοο μου να φανείι. Χρόοοοονια τώρα η καρδιάααα μουυ έεεεχει μείιινει μοναχή! Πατατούλες με φέτα πατατούλες με κέτσαπ, πατατούλες με λεμόνι και παρμεζάνα, πατατούλες με τα πάντα, μου λείπετε και σας ονειρεύομαι (και ορέγομαι) κάθε νύχτα). Και τα γλυκά βεβαίως.

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Έχω πήξει στα κοτόπουλα και τα ψητά χοιρινά. Ψητό χοιρινό κινέζικο. Ψητό χοιρινό μπάρμπεκιου. Ψητό χοιρινό με μέλι. Λωρίδες καπνιστού χοιρινού σαν πατατάκια ένα πράμα. Το τι γουρούνι καταλάνωσα αυτή τη βδομάδα... δε λέγεται. Και αντί για ρύζι τρώω φακές. Βιολογικές φακές έτοιμες βρασμένες. Και αυγά. Πολλά αυγά. Αν και συνήθως τρώω αυτά του κουτιού (100% φυσικά έλα σκασμός) που είναι μόνο το ασπράδι. 

Για όταν με πιάνει το δεν μπορώ δεν αντέχω άλλο θέλω κάτι στέρεο κάτι ψωμοειδές λίγο άμυλο γαμώ το στανιώ μου, έχω αυτές τις σιχτιρισμένες μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς που είναι λες και μασάς άχυρα που τα χέσανε διαβητικά άλογα και έχουν μια υποψίιιιια γλύκας. Κάποιοι κακοπροαίρετοι λένε ότι όταν κάνεις τέτοια διατροφή δεν επιτρέπεται το καλαμπόκι και ο αρακάς. Ναι, χαχα, καλά. Είπαμε. Καλαμπόκι αρακάς φασολάκια ελιές τουρσί ταραμάς φέτα δεν-λείπουν-ποτέ-από-το-ψυγεί-ο.


Δουλεύει όμως, έχω δει αλλαγές. Ξυπνάω νωρίς. Για πρώτη φορά στη ζωή μου ξυπνάω και σηκώνομαι εύκολα χωρίς ξυπνητήρι παρακαλώ! Από την πείνα μεν, σηκώνομαι δε. 


Κοίτα να δεις όμως, πότε αποφάσισα να ξεκινήσω διατροφή πλούσια σε κρέας αυγά και ψάρια. Τη Σαρακοστή! Είναι παιδί μου να είσαι ανάποδος άνθρωπος. Μου λέει κάθε μέρα η μάνα μου, φάε παιδάκι μου και λίγο ψωμάκι, φάει και λίγη πατατούλα δεν θα το πούμε σε κανέναν, έλα μάτια μου φάε κάτι γιατί με τόσα νεύρα που έχεις από την πείνα μου ταράζεις και τα δικά μου από την άλλη μεριά του πλανήτη!


Ψωμία και πατάτες θα ξαναφάω όταν γίνω φέτες. Κοντοζυγώνει και το συνέδριο στη Χαβάι, 16 μήνες μείνανε. Τι είναι 16 μήνες? Ακριβώς, τίποτα.

ΥΓ: Πως κατέληξα από τον Μπίγαλη να ακούω Βέρα Λάμπου και το νινί σέρνει καράβι πάλι, δεν μπορώ να το καταλάβω.
ΥΓ2: Η τελευταία εικόνα με εκφράζει απόλυτα. Τόσο απόλυτα, που την κάνω νέο άβαταρ. Τώρα.
ΥΓ3: Αυτές τις εικόνες τις ξεσήκωσα από το τούμπλρ, και τις λένε meme. Μπορεί εγώ να είμαι απλά ανώριμος και να γελάω με βλακείες, αλλά γελάω και ναι κατουριέμαι λίγο μερικές φορές. Έκανα και λογαριασμό για να αναδημοσιεύω τα αγαπημένα μου, εδώ.
ΥΓ4: Θα έβαζα εικόνες από φαγητά μιας και ταιριάζει με το θέμα, αλλά δεν έχω τάσεις μαζοχισμού μάνα μου.

35 σχόλια:

  1. i smell cholesterol...

    ΥΓ: πολύ κλισέ τα μέμε, όπως και το 9γαγ, τα βλέπω και μόνη μου, τα βάζουν κι όλοι οι άλλοι... και τώρα κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλισέ για εσάς τους νέους που το έχετε λιώσει το τούμπλρ μάνα μου, εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει, όλα αυτά είναι καινούρια και σκοπεύω να παίξω μέχρι να τα βαρεθώ! Ορίστε μας. Πφ. Πφφφφφφ.

      Διαγραφή
    2. Επίσης smells like teen spirit!! Όχι άσχετο!
      Δε μου φτανε ο ενδοσπιτικος μουσικός παραλογισμός, τώρα έρχεται και από τους εξωτερικούς παράγοντες. Ελα παραδέξου το, το σαλιάγκι σου φτιάχνει την πλέιλιστ...

      --πλυντήριο

      Διαγραφή
    3. Έχω λάβει επιρροές εκ σαλιαγκίου, το παραδέχομαι. Αλλά το τελικό πλειλίστ το διαλέγω μόνος μου!

      Διαγραφή
  2. Ποπό στέρηση;;;;Τι λες βρε παιδί μου,πώς αντεχεις;;;:))Η δίαιτα περιλαμβάνει καθημερινά κοκορέτσι και γύρο ή μας το κρύβεις;:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρε ας είχε εδώνα γύρω κοκορέτσι και γύρο, και θα τα περιλάμβανε... η διατροφη!

      Διαγραφή
  3. Γεια σου πεινασμένε φίλε! Τουλάχιστον στα 90's (τότε στην αρχή της μεγάλης παρακμής της μουσικης) άκουγες νέκταρ σαν πιτσιρίκι και νόμιζες νέκταρ άντε καμιά βυσσινάδα που κυκλοφορούσε τότε με τέτοια μάρκα! Σε αντίθεση με την σημερινή βέρα η οποία σου δίνει το νινί στο πιάτο και το καταλαβαίνει είτε 8 είτε 78!

    Τώρα όσο για διατροφές και ιστορίες τι να σου πω εγώ τις πατατούλες και ειδικά τις τηγανιτές δε τις αποχωρίζομαι απλά τρώω μια φορά τη μέρα! Λιώσε τώρα στα δημητριακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φορά τη μέρα λέει! Και τις υπόλοιπες 23 και μισή ώρες τι κάνεις??? Το δοκίμασα και αυτό αλλα δεν μπορώ....

      Διαγραφή
  4. Αμάν ρε Αμερικλάνε επειδή εσύ πεινάς μου απομυθοποίησες τον Μπίγαλη και τα πρόστυχά του, εγώ αυτό με την γύρη και το νέκταρ το θεωρούσα βουκολικό event καιεπειδή μεγάλωνα στο χωριό έκανα βόλτες στα λιβάδια και τις πρασινάδες και μαδούσα μαργαρίτες. ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΣ!!! Τί άλλο θα μας πείς; Ότι δεν υπάρχει Άη Βασίλης;
    Φάε το χεσμένο σου σανό τώρα να μάθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δεν σου φταίω εγώ που βρίσκεσαι στον κόσμο σου μάνα μου! Σου λέει ο άλλος να κοινωνήσει το νέκταρ σου, κοτζαμ μαντράχαλος, και εσύ νομίζεις το θέλει πλατωνικό. Ε μα τώρα.

      Διαγραφή
  5. δεν μπορω να πω!!!!!ωραιο ανεκδοτο!!!!!!ακου,διατροφη!χαχαχιχι...αλλα γινεσαι πολυ μπαναλ με τετοιες αναρτησεις...εδω στο Ελλαδα εχουμε νεα μοδα!!οι μπλογκερ αλληλοβριζονται και ο ενας διωχνει τον αλλο απο το κονακι του!!!!!ενδιαφεροντα πραγματα,ιντριγγες!!οσο πιο ανωτερη μορφωση,τοσο μεγαλυτερο μαλλιοτραβηγμα!!!πολυ πολιτισμενοι γινατε εκει στο Αμερικα...για εναρμονισου με τις ριζες σου..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α εμένα να με αφήσετε εκτός τέτοιων μοδών, έχω τις Κινέζες που ξεκατινιάζονται και με παίρνει και με σηκώνει και εμένα, δε θέλω κατινιές και εδώ μέσανε ;)

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ, κάθομαι στο αιφόν και σαχλαμαρίζω κάνοντας αναδημοσίευση τα πιο ωραία! Ούτε φόντο δεν του έβαλα και ούτε σκοπεύω :p

      Διαγραφή
  7. http://profanws8adunatisw.blogspot.com/2012/02/gaps.html

    άκου την αυτήν την κυρία στα βιντεάκια! Είσαι πολύ κοντά στο να κάνεις θεραπευτική διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεις να μου κανεις ενα ρεζουμε?? Ελα μανα μου και βαριεμαιιιιιι

      Διαγραφή
  8. "Ξεκίνησα που λες Ροκμαντίκ διατροφή. ΠΡΟΣΟΧΗ, ξεκίνησα διατροφή, όχι δίαιτα."
    Διαβασα ΚΑΙ τις δυο φορες... διαΣτροφη! χαχχαχαχαχαχαχα Τυχαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια διαστροφή παιδί μου, αυτό το ξεκίνησα από τα 5 μου, τι με λες τώρα.

      Διαγραφή
  9. Μπήκε η άνοιξη και ξεκίνησες με μελισσούλες και διατροφές ε;; εμένα συνήθως με πιάνει ένα μήνα πριν το καλοκαίρι..
    Όσο γι αυτές τις μπάρες δημητριακών πρόσεξε τες είναι άτιμες είχα φάει μία φορά και έγινα πύραυλος..όχι εγώ ο όπισθεν μου ;) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κι εγώ αυτή τη διατροφή κάνω, δουλεύει δουλεύει :-)

    "είναι λες και μασάς άχυρα που τα χέσανε διαβητικά άλογα"
    so true... αυτές οι μπάρες δημητριακών, δεν τρώγονται με τίποτα :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τίποτα όμως? Εκτός και αν είναι με σοκολατούχα δημητριακά και δυο κιλά ζάχαρη. Τότε ναι τρώγονται. Αλλά δεν χρησιμεύουν...

      Διαγραφή
    2. αν είναι σοκολατούχα με δύο κιλά ζάχαρη πάμε κατευθείαν στις σοκολατίνες ;-)

      Διαγραφή
  11. χαχαχα Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο Σ και με διατροφη και χωρις διατροφη!!! εγω κανω νηστεια με ταραμα αυτο τον καιρο...ω ναι!!!πολυ ταραμα της μαμας!!!η διατροφη θα ακολουθησει μετα τη νηστεια...να μην χανεσαι Αμερικλανακι μας...φιλια
    ΥΓ.υπομονη με τη διατροφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά χωρίς διατροφή να με δεις, εκεί είναι που σκίζω! Σκίζω τα χάμπουγκερ σκίζω τις μακαροναδες σκίζω τα γλυκά, γενικά σκίζω....

      Διαγραφή
  12. γιατί ρε δε λες την αλήθεια;

    γιατί δε λες πως έχεις τα γουρούνια τζάμπα και για αυτο τρως μόνο γουρούνι; γιατί δεν παραδέχεσαι πως κάθε μέρα φεύγεις από το εργαστήριο που ενώ οι άλλοι νομίζουν όιτ δουλεύεις, εσύ σφάζεις, γδέρνεις, ξεκοιλιάζεις και κόβεις σε μπέικον τα έρμα τα γουρουνάκια για να έχεις καβάντζα στο σπίτι όταν πεινάς;;;;


    πέρα από την πλάκα κάνεις τη διαιτα άτκινς και είναι εξαιρετικά αποτελεςματική!

    μπράβο παιχταρά μου. σε 16 μήνες θα είσαι όντως φέτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι σάουθ μπίτς με είπανε τη λένε τη δίαιτα η οποία δεν είναι δίαιτα είναι διατροφή λέμεεεε!!! Τα λέμε σε 16 μήνες!

      Διαγραφή
  13. Άντε βρε καλή επιτυχία! Ε ρε τι έχει να γίνει στη Χαβάη!
    Μια ερώτηση μονάχα, αυτή η διατροφή είναι "εγκεκριμένη" από ειδικό ή σε λίγο καιρό θα χρειάζεσαι μια δαμασκηνιά δαμάσκηνα για να ανακουφιστείς και μια πορτοκαλιά πορτοκάλια για να κερδίσεις τη χαμένη σου ενέργεια;
    Ciao κούκλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω θεέ μου αυτό δεν το σκέφτηκα! Αλλά προς το παρόν όλα λειτουργούν όπως πρέπει ή περισσότερο όπως θα σας πω σε λίγο!

      Διαγραφή
  14. Αμερικλάνε,γιαυτό εξαφανίστηκαν όλα τα γουρούνια του εργαστηρίου;
    Εσύ είσαι που τα απαλλοτρίωσες όλα;
    Πότε θα έρθει η σειρά των....αρουραίων καλέ;
    Δεν τα λέω εγώ!
    Μια Κινέζα διαδίδει αυτές τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε με γιατί αυτή η πουτάνα η Κινέζα πολλά έμαθα ότι διαδίδει και όταν γυρίσει από την Κίνα την περιμένει ενδομητρίωση μετ' αγκαθωτού ροπάλου!

      Διαγραφή
  15. Πάλι εγώ!
    Ξέχασα να σου πω ότι έχω ένα γάτο μπουκιά και συχώριο για απαλλοτρίωση και....δίαιτα!
    Τρέχα στο blog μου να προλάβεις πριν ξεκινήσουν και οι άλλοι την δίαιτα της.....γάτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου κίνησες την περιέργεια και έρχομαι να δω. Αλλά αν είναι καμια σαχλαμάρα θα στο πω, να το ξέρεις! Με την πείνα που με δέρνει 2 βδομάδες τώρα δεν έχω κουράγιο για ψέματα, καταλαβαίνεις.

      Διαγραφή
  16. Εύγε νέε μου! Εκτός του όχι αποκτάς stamina μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες, τα κιλάκια φεύγουν σαν το νερό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή