Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μείναμε με το μαγιόξυλο στο χέρι

Ο Αμερικλάνος ζήτησε ενημέρωση περί Πρωτομαγιάς και ο Nikatsu ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά:
Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.
Κερδίζοντας τη σημερινή ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ.

Περίεργα πράματα όμως ρε Nikatsu. Η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε 20 Ιουλίου στο Παρίσι σε ανάμνηση γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Σικάγο. Δηλαδή στραβομάρα είχαν να το διοργανώσουν το συνέδριο 1 Μαΐου 1889 στο Σικάγο? Να μην μπερδευόμαστε κι εμείς οι ελαφρώς ανιστόρητοι πλην φιλοσοφικώς ενεργούμενοι νέοι?

Σήμερα, 127 χρόνια μετά τις εξεργέσεις, ακόμα δεν έχουμε δει φως. Ξέρεις πόσες ώρες πληρώνομαι ημερησίως? Τέσσερις. Ξέρεις πόσες δουλεύω κατά μέσο όρο? Εννιά. Συν μερικά Σαββατοκύριακα. Αμερική σου λέει μετά, σιχτίρ. Τουλάχιστον πληρώνομαι, ας μην παραπονιέμαι!

Στην Αμερική οι διδακτορικοί φοιτητές είναι στον πάτο της εργασιακής αλυσίδας μιας και μας εκμεταλεύονται οι καθηγητές και τα Πανεπιστήμια κανονικά και με το νόμο. Όλες οι έξτρα ώρες είναι και καλά για τη διατριβή μας. Τι σχέση έχει τώρα το ξεσκάτισμα γουρουνιών με διδακτορική διατριβή στη φαρμακευτική, δεν ξέρω.

Ενημερώθηκα, επίσης, για το μαγιόξυλο. Δεν το ήξερα, δεν τα έχουμε εμείς αυτά στο χωριό μου. Άκους εκεί να βγαίνουν οι κορασίδες και να πιάνουν ξύλα φαλλικού συμβολισμού. Τς τς τς τς τς. Ρε κοπελιές, τόσοι πρόθυμοι γύρω σας και εσείς πιάνετε του Πινόκιο? Μετά αναρωτιέστε γιατί υπάρχουν τόσοι μαλάκες!

Nikatsu καποιος πρέπει να ενημερώσει αυτούς τους ιντερνάσιοναλ σοσιαλιστές για το μαγιόξυλο. Αφού μετά από τόσους αγώνες πήρανε τον πούλο, ας τον εθιμοτυπικοποιήσουν όπως κάναμε στην Ελλάδα.


Φέτος ο Αμερικλάνος έφτιαξε και στεφάνι, τρομάρα του. Βγήκε στους αγρούς (βλ. πίσω αυλή) για να μαζέψει λουλούδια μόνο που βαρέθηκε μετά από τρία λεπτά και του έφτασαν ίσα ίσα για ένα στεφάνι τσέπης. Το κρέμασε στην εξώπορτα της κουζίνας με καμάρι αλλά μετά από 10 ώρες... του 'πεσε.


Κατάλαβες Nikatsu? Ό,τι ξεκινάει ζωντανό και... στητό, καταντάει ψόφιο και μαραμένο (μερικές φορές και ζαρωμένο). Γι'αυτό σου λέω, μην έχεις πολλές αξιώσεις! Πιάσε το μαγιόξυλο και να είσαι ευχαριστημένος που απλά το... πιάνεις.

ΥΓ: Το γαλαξιακό χαμό που αχνοφαίνεται στο βάθος μη του δώσεις σημασία σε παρακαλώ. Έχω εξεταστική και μόλις είχα φάει, συγνώμη κι'όλας!

15 σχόλια:

  1. χαχαχαχα να σε δω να ξεσκατίζεις γουρούνια κι ας πεθάνω...
    Ειδικά αν έχουν δοκιμάσει την κουζίνα σου πριν...τι περίμενες από τα καημένα τα γουρούνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως! Αύριο, όχι αύριο έχω θέμα, μεθαύριο θα σου περιγράψω περιστατικό. Και άμα ξαναφας χοιρινό να με χέσεις.

    Την κουλοεστεμένη κουζίνα μου εννοέις! Ζηλιάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλά μετά από 10 ώρες... του 'πεσε.

    Μα καλά μετά από 10 ώρες τι περίμενες
    γιαβρί μου!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οκ το στεφάνι είναι λίγο σα μαραμένο μουνί (όχι πως ξέρω πως είναι ένα μαραμένο μουνί ή και ένα ανθισμένο) όμως η πρόθεση μετράει. Επίσης με αρέσουν πολύ τα χρώματα στο νέο layout. Μα πολύ όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πεσμένο σας αγαπάμε, μην άγχεστε!
    εεε, τ' αγαπάμε, ήθελα να γράψω. Με μπεριδέψατε με τις φωτογραφίες!
    καλό σας μήνα !

    οσο για το "χάος", Ελάτε, πως κάνετε έτσι, θα περάσει η πεθερά απο εκεί? μάλλον΄οχι. Κι αν περάσει, ας το συμμαζέψει, α μα πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλεπω τη μουσταρδα και τη φετα (στην πλαστικη συσκεασια) την τιμας κανονικα...

    din

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για το μαραμένο σου στεφάνι:

    τι είναι αυτό που μπαίνει τεντωμένο στητό και στεγνό και βγαίνει ζαρωμένο μαραραμένο και υγρό και αρχίζει από ψ και τελειώνη σε -λη;;;




    ψαροντουφεκοστολή ρε αμερικλάνε! τι βρώμικο μυαλο έχεις, τσ τσ τσ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χαρά ντούρο ήταν!! πως το κατάντησες έτσι καλέεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι ναι...τέτοια λέγε εσύ τώρα που ετοιμάζομαι να περάσω τον ατλαντικό και βλέπω να έρχομαι και να σου περνάω το στεφάνι κολάρο. Γιατί δεν τα ελεγες αυτά ρε κοπρόσκυλο πριν βγάλω τα εισιτήρια? Κακέ άνθρωπεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ματιασανεεεεεεεεεεεε! Αυτο φταιει!!! Για πες τι ετρωγες που το εχω απορια!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα στεφάνι είναι αυτό που'φτιαξες μαν'μου!
    Δεν το'πιασες το μαγυόξιλο το στεφάνι σου το λέει καθαρά άν το'πιανες μέχρι του Αη-Γιαννιού θα'ταν ντούρο καλέ:))

    Μαγιάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είχα ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ και δεν το πήρα χαμπάρι;
    Φτού σου xristin;
    Καλέ τι μου θύμισες,τι μου θύμισες!
    Ενέσεις στα γουρούνια εσύ,ενέσεις στα κουνέλια εγώ.
    Και όχι στο κωλαράκι!
    Στο πίσω μέρος του αυτιού,που την φλέβα την ψάχναμε με κιάλι.
    Και αν δεν την βρεις ,να τσιρίζει το σκασμένο,και να ραγίζει η καρδιά σου.
    Όμως όλα μια συνήθεια είναι και έγινα σκληρή και την βαρούσα με κλειστά μάτια(την ένεση καλέ).
    Ας όψονται αυτές οι καταραμένες ενδοτοξίνες των Gram αρνητικών μικροβίων που έπρεπε να ανιχνεύσουμε στα αντιβιοτικά,και τρελαίναμε τα ζωντανά στις ενέσεις.
    Τώρα ευτυχώς άλλοι βαράνε για μένα!
    Άλλαξα πόστο καλέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θέμα έχει ως εξής: Εν μέσω γέλιων που προήλθαν από το σχόλιό σας περί ξυσίματος όρχεων και ματιάσματος στης nefelokokkugia's, πετάγομαι μέχρι το βλογ σας από καθαρή περιέργεια οφείλω να ομολογήσω. Και νέος κύκλος γέλιων ξεκινά μόλις το μάτι μου πέφτει στο πεσμένο μαγιάτικο στεφάνι σας. Και αίφνης αισθάνομαι πολύ περήφανη για το δικό μου στεφάνι. Θα σας πρότεινα να το δείτε για να αποφύγετε του χρόνου τις περιτές ταλαιπωρίες καθώς και τα καυστικά σχόλια των φίλων σας. Αφήστε που δεν θα χάνετε ούτε λεπτό από το ξύσιμο! Ιδού η διεύθυνση:
    http://oladepalabras.blogspot.com/2011/05/blog-post_02.html
    Καλό απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πο πο έχω και εδώ σχόλια αναπάντητα και η προσωρινή και λόγω εξετάσεων γραμματέας μου σχόλασε! Θα κλέψω λιγο από το διάβασμα να σας απαντήσω, όχι για να μη λέτε.

    @Έλενα: Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι καλύτερο! Πιο πολύ ώρα μου πήρε να μαζέψω λουλούδια και να τι φτιάξω παρά να μαραθεί!

    @Μάλερ: Σ'αρέσουν ε? Διακρίνω μια ηδονή με το χρωματισμό το φόρουμ ή είναι ιδέα μου???

    @Ελσα: Α όχι, εγώ την πεθερά μου θα την τιμάω δε θα βάζω να συμμαζεύει το σπίτι μου! Αυτό θα το κάνει η κόρη της χαχαχαχαχ

    @Ντιν: Κανονικότατα! Μουστάρδα και φέτα είναι από τα πράγματα που δε λείπουν ποτέ από το σπίτι του Αμερικλάνου μαζί με καλαμπόκι, ελιές, ντομάτες, αγγούρι, μαστίχα, μπιζέλια, τονάκια και κρουτόν!

    @Ρία: τς τς τς τς τι είναι αυτά που λες, μας διαβάζουν και παιδιά?

    @Φούλη: ΕΓΩ??? Αυτό! Από μόνο του πήγε και έπεσε!

    @ΓκΔ: Τι είπα μάνα μου και τρόμαξες? Τσώπά τσώπα, μια χαρά είναι και από αυτή τη μεριά του ατλαντικού, υπερβάλλω!

    @Μαρούλω: Κάτσε να θυμηθώ τι έτργω γιατί πάνε και μέρες. Α. Σάντουιτς με ρολό κιμά αυγό ντομάτα μουστάρδα και σαλάτα αγγούρι ντομάτα τόνο φέτα.

    @Ζουζου: Λες δεν το'πιασα, ε. Δεν ξέρω πως το πιάνουν το μαγιόξυλο μάνα μου!

    @Χριστιν: Δε με λες, τα τρως κιόλα? Γιατί ξέρω εργαστήρια που κάνουν πειράματα στα μάτια του κουνελιού και το υπόλοιπο το κάνουν στιφάδο!

    @Αθηνά: Καλα ε, είμαι απίστευτος. Νόμιζα ότι άφησες σχόλιο στην άλλη ανάρτηση και όταν δεν το είδα υπέθεσα ότι διαγράφτηκε λόγω λινκ όπως έγινε με ένα άλλο! Αχαχαχαχαχαχαχα οι εξετάσεις φταίνε μάνα μου μη με παρεξηγείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα τι γκουρμε αγόρι που εισαι!

    din

    ΑπάντησηΔιαγραφή