Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Τρέμη πάει άσυλο?

O VAD το έθεσε πολύ ωραία το θέμα μου:
Αφού θυμάσαι ότι ξεχνας,πάλι καλά:)))
Οταν ξεχάσεις ότι ξεχνάς,τότε ν'αρχισεις να ανησυχείς:))
VAD εκεί που είσαι, ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ έχει? Δεν το νομίζω! Αυτά μόνο εδώ τα βρίσκεις, ούτε στην άκρη ούτε στη μέση ούτε στο κέντρο της γης.

Τι γίνεται ρε VAD σε αυτή την Ελλάδα τέλος πάντων? Εγώ Αμερική εσύ Χαρτούμ (καλά το θυμάμαι;) έλα να συσκεφθούμε να δούμε τι θα γίνει με την πάρτη τους εκεί πέρα.

Δεν ξέρω αν εσύ παρακολουθείς τι γίνεται (φαντάζομαι πως ναι) αλλά εγώ όχι και πολλά. Ό,τι διαβάσω εδώ και κει σε κανα μπλόγκι, άντε και λίγο σε καμια άλλη σελίδα και ό,τι μαθαίνω από φίλους μέσω φεισμπούκ και φυσικά της μάνας μου. Η οποία μάνα μου δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη πηγή διότι έχει την τάση να ξεχνάει τα σημαντικά και να μου λέει τα ασήμαντα.

Μετακόμισε η Τούλα η κολλητή της; Αμέσως να ενημερώσει τον Αμερικλάνο πριν καν μεταφερθεί η πρώτη κούτα. Έμεινε έγκυος η ξαδέρφη του Αμερικλάνου? Περιμένει να τον ενημερώσει αφού έχει ξεπροβάλει το κεφάλι και μετά. Την περασμένη Κυριακή με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει το εξής:
Άργησα να σε πάρω τηλέφωνο γιατί μόλις γύρισα από το γάμο του Νούλη. Τι ποιου Νούλη ρε ούφο, του ξαδέρφου σου, σήμερα δεν ήταν ο γάμος του? Στο είπα παιδί μου, δεν στο είπα? Τι? Τι λες? Σταμάτα να φωνάζεις χριστιανέ μου, εντάξει θα το ξέχασα! Θα τον πάρεις αύριο να του ευχηθείς. Όχι, δεν πήρε την Ρούλα χώρισε μ'αυτήν, Νούλα τη λένε τη γυναίκα του. Ναι, ζούνε μαζί από πέρσι. Μη φωνάζεις λέμε, θα σε διώξουν! Α, είσαι σε δάσος, ΟΚ. Καλά να σου πω, διακρίνω έναν εκνευρισμό οπότε σε αφήνω τώρα, τα λέμε αύριο που θα έχεις καλμάρει.
Είναι τώρα αυτό το άτομο να το εμπιστεύεσαι για την ενημέρωσή σου? Όχι δεν είναι. Και εδώ που τα λέμε, σάμπως είμαι εγώ άτομο να με ενημερώσεις? Ό,τι και να μου πεις ή πλάκα θα κάνω ή θα βρίσω. Γι'αυτό δεν τα πάω καλά με τους Κινέζους, ούτε χιούμορ έχουν ούτε να εκτιμάνε το καλό μπινελίκι ξέρουν.

Έχω μια τάση απόψε να ξεφεύγω από το θέμα μου. Η έλλειψη ζάχαρης φταίει (έφαγα ένα σοκολατάκι που μου πρόσφεραν απόψε σε φιλικό σπίτι ΜΗ ΚΙΝΕΖΙΚΟ δεν κάνει να φανώ ακατάδεκτος, δεν κάνει).

Τι έλεγα? Α.

Δεν ενημερώνομαι που λες για το τι σκατά γίνεται εκεί κάτω στο Ελλαδιστάν. Μέχρι και πριν μερικές μέρες αισθανόμουν τύψεις για την έλλειψη ενδιαφέροντος προς τη χώρα μου και τα πάθη της, αλλά άλλαξα γνώμη. Είδα κάποια βίντεα σήμερα στο γιουτούμπ και ξέρεις VAD τι συνειδητοποίησα? Τα ίδια και τα ίδια. Τα ΜΜΕ θα πιάσουν κάποιους πολιτικούς, κάποιους σοουμπιζιώτες και κάποιους άσχετους, θα τους κολλήσουν τίτλους και θα τα κάνουν καραμέλες να έχουμε να γλύφουμε.

Απ'ότι καταλαβαίνω τώρα της μόδας είναι πολύ ο Πάγκαλος για παράδειγμα. Αύριο θα είναι ο Σαμαράς, χτες ήταν ο Κωστάκης. Τα ίδια και τα ίδια στο πανηγυράκι τους, μόνο τους ρόλους αλλάζουν λίγο για να μη βαριόμαστε. Τα δελτία ειδήσεων προσπαθούν απεγνωσμένα να καλύψουν το κενό που άφησε ο Φώσκολος.

Σελήνη πάει άσυλο?


Δε με νοιάζει τι κάνουν στην Ελλάδα οι πολιτικοί και οι σοουμπιζιώτες. Όλα αυτά τα νέα ονόματα ούτε που με ενδιαφέρει να τα μάθω. Οι δικοί μου μαθαίνω τι κάνουν, και ό,τι τους αφορά (ειδικά τις μετακομήσεις των γειτόνων), από εκεί και πέρα έχετε γεια. Και αν θελήσω ποτέ να δω ειδήσεις, θα βρω στο γιουτούμπ κανένα βίντεο με τον ευαγγελάτο τότε που ήταν στο τότε ΣΚΥ(?) με τα παράθυρα.

Σάμπως τα ίδια δε λένε και τώρα?

Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά που γίνονται, και για τις εικόνες που είδα (οι οποίες φαντάζομαι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου) αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα να επιδιώξω να ξαναδώ. Θα αλλάξει κάτι αν ενημερωθεί ένας Αμερικλάνος χωμένος βαθειά στα δάση του Κονέχτικατ? Όχι· άρα? Μήπως να ασχολούμαι μόνο με τα γουρούνια μου, τους Κινέζους μου, τις δουλειές μου και τα χόμπι μου?

Στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι Ελλάδα θέλω να έχω εικόνες από παραλίες, τραπέζια με σουβλάκια, αρνιά σε σούβλες, βόλτες σε καφετέριες και φυσικά αναμονή στο αρχαίο ωδείο της Πάτρας 4 ώρες μέχρι να βγει η τραγωδία την οποία βλέπεις με πιασμένα οπίσθια. Όχι τέτοιες εικόνες. Μπορώ?

Και άμα γυρίσω ποτέ στο μπουρδέλο να με φτύσεις. Γαμώτο. Είναι γρουσουζιά, δεν έπρεπε να το πω αυτό. Να δεις που εκεί θα καταλήξω στο τέλος.

ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥ.

Πες μου, ποια είναι η άποψή σου? Έχει νόημα να ενημερώνομαι ή να το χέσω? Αυτά που μας λένε είναι όντως ενημέρωση, ή χάνουμε το χρόνο μας?

13 σχόλια:

  1. Μια απευθυνση ποταμός σηκώνει αντ-απευθυνση,δεν καλυπτεται με ένα σχόλιο,αυριο λοιπόν...
    Ευχαριστω βεβαιως για την τιμή της απευθυνσης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πιο πολύ ενημερώνεσαι για τα τεκταινόμενα στο ελλαδιστάν, τόσο πιο πολύ δεν θα θες να επιστρέψεις.

    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικα , για μενα μια χαρα εισαι εκει!Οποτε καλο ειναι να ερχεσαι μονο για διακοπες πλεον, ως τουριστ δηλαδη, μπας και παρασυρεις και κανεναν τσιν τσαν τσον μαζι σου και αναπτυξει λιγακι τουρισμο το ελλαδισταν για νομιζω κι αυτον θα τον χασουμε. Για μενα μην κανεις το λαθος να επιστρεψεις για να ζησεις ή για δουλεια εδω. Μεγα λαθος, αλλα απο την αλλη που θα βρεις χειροτερα? Τωρα που το σκεφτομαι, Βρε αμερικλανε μου, Δεν κανεις λιγο χωρο να ερθω και εγω να μεινω στας Αμερικας μπας και εχω καλυτερη τυχη?
    Βιογραφικο :
    Μαγειρευω, Σκουπιζω , πλενω κτλ
    Μουσικη ψυχαγωγια
    Γνωση υπολογιστων Πτυχιουχος γαρ
    (Ναι γι'αυτο ειμαι ανεργη, επειδη εχω πτυχιο)
    και αλλα πολλα που τωρα δα δεν μου ερχονται..
    Καλημερα
    Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εχει νοημα, στο λεω και στο υπογραφω!
    Να εχεις τη καλη εικονα στο μυαλο σου για το Ελλαδα, ακομη καιεγω που ζω εδω για να βγει η μερα αυτη την εικονα εχω.
    Βρε μανα μου αφου το λενε και τα κβαντα, αυτο που φανταζεσαι υλοποιειτε ή κατι τετοιο...
    Μια χαρα και η Αμερικη, αμα θες να κατσεις κατσε, μην εχεις τυψεις, θα ρχομαστε εμεις εκει διακοπας!

    din

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλε μου, μη μαθαίνεις τίποτα. και ξέχνα τα περι επιστροφής. κάτσε εκεί που είσαι. θα γυρίσεις που; στο 1700 από τον εικοστό πρώτο αιώνα;

    μια χαρά είσαι στα δάση, με τα γουρουνάκια σου, τα κινεζάκια σου, τα σκιουράκια σου.

    εδώ γίνεται της π#@$#@ς!

    φιλιά και καλημέρες ξενιτεμένο μας πουλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω δεν ημουν αυτη που ηθελε να γυρισει? Κι ομως δεν γυρναω... :/

    Δυο μερες εδω βρεχει...η και τρεις? Θα σε γελασω, κατι τετοιες μερες λοιπον μου λειπει οσο τιποτα το νησι,ο grec soleil, η grec mer et η grec ambiance...οπως λενε τα Ελβετακια εδω.

    Κρατας μυστηκο? Εχω απαγορευσει να μου λενε τι γινεται , γιατι οποτε μαθαινω με πιανει μια στεναχωρια και σκεφτομαι πως η επιστροφη πια εχει γινει απαγορευτικη...πφφφ...

    Εγω θυμαμαι κοπανες για να παμε στη θαλασσα, να μενουμε μεχρι αργα στο μολο με μπυριτσα για να δουμε την ανατολη, οι πεντανοστιμες και ονομαστες μπουγατσες του Κυρ Κορ, να βγαινω τα βραδια στην αυλη μας και να ακουω απο το διπλανο μπαλκονι να παιζει καποιος κιθαρα, μπλα μπλα μπλα...

    Τι θυμηθηκα τωρα...πφφφ εσυ φταις!!!

    την καλημερα μου
    σταλιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν χρειαζεται να μαθαινεις! Μονο αν οι ανθρωποι σου ειναι καλα τιποτα αλλο.. Τα υπολοιπα ειναι περιττα εφοσον δεν εισαι εδω.. Τσαμπα να αγχωνεις τα τσακρα σου :P

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εμείς που είμαστε εδώ καλύτερα θα κάναμε να μην ενημερωνόμαστε. Γιατί πρώτον αυτά που συμβαίνουν είναι τραγικά δεύτερον σχεδόν πάντα τα μαθαίνουμε μονόπλευρα. Όσο για την Τρέμη προσωπικά τη θεωρώ εντελώς αναξιόπιστη για να μην πω τίποτ'άλλο.
    Οπότε καλύτερα να μην ξέρεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κάτι ήθελα να σου πω, μα το ξέχασα!
    α, ναι. κάτσε εκεί που κάθεσαι. και εμείς που ήμαστε εδώ να φύγουμε θέλουμε. δεν την αντέχουμε άλλο αυτή την βρωμιά… μόνο που… πάρε και τη μάνα μαζί. δεν θα το αντέξει να μην γυρίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι μόνο Σελήνη πάει άσυλο. Όλοι μαζί πάμε άσυλο και συγχαρητήρια για την εκπομπή σας.

    Όσο για την ενημέρωση, μερικές φορές όντως ignorance is bliss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @VAD: Αυτό που θεωρείτε τις ΑΠΕΥΘΥΝΣΕΙΣ τιμή, πολύ πλάκα έχει! Άντε, που είναι απάντηση???

    @the elf at bay: Λες? Πόσο λιγότερα να θελήσω να επιστρέψω πια?

    @Siren Girl: Να σου πω, με το σφουγγάρισμα και το σίδερο πως τα πας? Αυτά δεν μπορώ, αν τα πας καλά και είχαι και οικονομική, προσλαμβάνεσαι!

    @din: Αστα τα κβάντα, μαλακίες λένε! Κοίτα όμως να μην ξεχνάς να ζεις και στην πραγματικότητα, ε? Προσοχή!

    @Ρία: Μια χαρά δε λες τίποτα! Υπάρχουν και καλύτερα βέβαια, αλλά τι να κάνεις. Ξενιτεμένο σας πουλί λέει αχαχαχ σ'ευχαριστώ μάνα μου!

    @Στάλιν: Α να σου πω, μη μου τα λες στα γαλλικά γιατί δεν τα κατέχω! γκγεκσολέιγ και γκγεκμεγε και γκγεκαμπιάνζ δεν ακταλαβαίνω τι θα πουν αλλά ηπροφορά, ε? Ε? Ε?

    @Μαρούλω: Τι τραβάνω και αυτά τα τσάκρα, μου λες? Τα έχω πρήξει!

    @Δέσποινα: Όχι να πεις και τίποτ'άλλο σε παρακαλώ! Αφού έτσι λέτε όλοι, δεν ενημερώνομαι λοιπόν!

    @Λϋχνος Καιόμενος: Η μάνα κλάνει μέντες με το που ακούει τη λέξη αεροπλάνο, όχι να μπει για 11 ώρες μέσα! Μόνο με χάπια λέει κιάν! Ααχαχαχα τι τραβάει και η μάνα του ξενιτεμένου?

    @Νατ: Μπλις, μπλις, έτσι όπως τα λες. Τσάκω την ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ σου εσύ σήμερα, ατιμούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απο σποντα μεσω του vad σε διαβασα φιλε μου.
    Ευτυχως δεν εχουμε,εμεις που μειναμε εδω και τραβαμε το κουπι,αναγκη απο λυπη και συμπαθειο.
    Βλεπεις εμεις επιλεξαμε να μεινουμε και να το παλεψουμε δεν πηραμε τον ασφαλη δρομο της ξενιτιας,οπου η κρητικη γινεται ελαφρα τη καρδια.
    Ναι αυτους τους πολιτικους εχουμε και αυτη την τηλεοραση,η επιλογη ειναι δικια μας.Εχουμε ομως τα τσιπουρακια μας τους φιλους μας να μας παρηγορησουν και να νας χτυπησουν με κατανοηση στην πλατη,γιατι και αυτοι εχουν τα ιδια προβληματα με μας.Καθηστε λοιπον στα αποστειρωμενα περιβαλοντα σας και θαψτε μας γιατι ετσι μας αξιζει.
    Αφηστε μας στο μπουρδελο μας δε θελουμε τη λυπη σας,ετσι κιαλλοιως οι πουτανες λογω κρισης εχουν και αυτες εκπωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Foris Mouratidis: Δεν καταλαβαίνω, φίλε μου, που ακριβώς είδες λύπη και συμπάθειο? Δεν θυμάμαι να λέω ποτέ τους καημένους τους Έλληνες τι τραβάνε, γιατί πολύ απλά όλοι τραβάμε όπου και αν βρισκόμαστε.

    Εσείς επιλέξατε να μείνετε και να το παλέψετε εμείς επιλέξαμε να φύγουμε και να το παλέψουμε. Αν νομίζεις ότι ο δρόμος της ξενιτιάς είναι ασφαλής είσαι βαθειά νυχτωμένος. Σίγουρα τα προβλήματα δεν είναι τα ίδια, αλλά δεν είναι λιγότερα.

    Αν εσύ επέλεξες τους πολιτικούς και την τηλεόραση, τότε επέτρεψέ μου να σε συγχαρώ για την επιλογή σου!

    Όπως και να'χει, χαίρομαι που υπάρχουν Έλληνες που τη βρίσκουν με την κατάσταση, βλέπουν τη θετική πλευρά των πραγμάτων και το παλεύουν. Φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή