Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κάφροι και Απροσάρμοστοι

Η Νεφέλω κάτι θέλει να μου πει και το πάει απ'όξω απ'όξω:
Τη ζώνη αγνότητας, από πότε έχεις να την ξεκλειδώσεις είπαμε?
Μουχαχαχαχα
Τι εννοείς Νεφέλω? Δεν σε καταλαβαίνω, πρέπει να γίνεις λίγο πιο ξεκάθαρη (τόλμα και άμα ξαναδείς ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ να με χέσεις).

Ετοιμάζω σπέσιαλ γουρουνίσια ανάρτηση για αύριο, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω απεύθυνση αφού η παρούσα ανάρτηση ακόμα δεν βγήκε με πιάνεις. Για σήμερα σου'χω κάτι ελαφρύ.

Πάω που λες το απόγευμα για ψώνια, γιατί τελείωσε η φέτα πάλι και με έχει πιάσει αμόκ. Βρήκα μια και καλά γνήσια όχι πολύ κακή και πανάκριβη γαμώτι. Τι έλεγα.

Α ναι.

Πήγα πριν λίγο λοιπόν στο σουπερ μάρκετ και μέσα στα άλλα που πήρα ήταν και γιαούρτι. Έφερναν γιαούρτι ΦΑΓΕ με μέλι, αλλά σήμερα στο τεράστιο γαμώ το σπίτι τους ψυγείο δεν το έβρισκα. Έκατσα εκεί κανα δίλεπτο ψάχνοντας μην τυχόν και δεν το βλέπω. Όχι ότι με νοιάζει, βασικά χέστηκα, απλά τα προτιμώ γιατί έτσι. Εκεί που αποφάσισα ότι πάει και το γιαούρτι, η ΦΑΓΕ αποφάσισε να αποσυρθεί από την αμερικάνικη αγορά για τα καλά, ακούω τα εξής λόγια στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ:
Χαχαχαχαχα κοίτα μαλάκα το αμερικανάκι πως κοιτάει τα γιαούρτια
Χαχαχα ναι ρε, τελείως ούφο, γιαούρτια είναι ρε! ξεκόλλα! χαχαχαχα
Κοίτα κοίτα, κοίτα φάτσα, τα πήρε! Μάλλον δεν θα βρίσκει το γιαούρτι που θέλει!
Μπα δε νομίζω, απλά μπερδέυτηκε και αναρωτιέται που βρίσκεται!
Όπως καταλαβαίνεις Νεφέλω, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Δεν πίστευα στα κωλοαφτιά μου, εμένα λέγανε αμερικανάκι ούφο? Πριν προλάβω να αποφασίσω τι να κάνω χτυπά το τηλέφωνο. Θενκ γιου τζίζους. Ήταν ένας Κινέζος αλλά χέστηκα, το σηκώνω και ξεκινάω στα ελληνικά:
Έλα, τι θες. Αχα. Ναι στο μαγαζί είμαι, δεν τελείωσα ακόμα.
Γυρνάω και τους βλέπω (δύο μαλάκες κάφροι κάπου στα 35) με φάτσες πνιγμένες στο σοκ και στόματα που υπακούουν στην τελευταία λέξη της μόδας για ροφούς. Ενώ περνάω δίπλα τους, κοιτάω τον έναν με μίσος και συνεχίζω να λέω στον Κινέζο:
Δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει, δεν θυμάμαι που βρίσκομαι και έχασα και το GPS, γάμησέ τα είμαι τελείως ούφο. Τι λες μωρέ, ποιον να ρωτήσω, όλοι σαν αποβλακωμένοι ροφοί μου φαίνονται εδώ μέσα. 
Συνέχισα να τον κοιτάω με φαρμάκι και σαρκασμό, ενώ το απολάμβανα γιατί ήταν και κοντός οπότε το εφέ ήταν τέλειο.

Κατάλαβες Νεφέλω, ήρθαν οι καφρόβλαχοι να με πουν αμερικανάκι. Α σιχτιρ απο κει χάμω, ελληνάρες της πλάκας. Στο ταμείο εννοείται ότι ήμασταν δίπλα δίπλα και είχαν γίνει κόκκινοι  από ντροπή, θενκ γιου τζίζους αγκέν.

Ο ταμίας ήταν αμερικάνος στην ηλικία μου κοκκινομούρης και παχύσαρκος με γυαλιά και σπυράκια. Χάρμα οφθαλμών, άστα έχασες. Κουτσομπόλευε με μια εξίσου ευπαρουσίαστη συνάδελφό του για την εκκλησία τους και τι έκανε ο πάστορας και ο μάστορας και αν είχαν και κάστορα, θα τον θάβανε και αυτόν. Φεύγει η συνάδελφος έρχεται άλλος και ξεκινάνε θάψιμο για αυτή που έφυγε. Το τι χοντρή και άσχημη την είπαν την βλαμμένη δε λέγεται. Την είπαν και ηλίθια.

Κόντεψε να εκραγεί το κεφάλι μου από την ειρωνία της κατάστασης, να βλέπω δύο βλαμμένα να θάβουν ένα άλλο βλαμμένο και όλα μαζί να θάβουν... τον παπά τους.

Όλο το θάψιμο γύρω από την εκκλησία τους. Εκεί συνειδητοποίησα ότι αυτά τα άτομα είναι άρρωστα, βλαμμένα και κοινωνικά απροσάρμοστα. Επίσης συνειδητοποίησα ότι ένα τέτοιο βλαμμένο μόλις έπιασε το λάχανο που θα φάω και αηδίασα λίγο.

Δεν είμαι ρατσιστής, απλά σιχάθηκα.

Δυστυχώς είναι πολλοί τέτοιοι αμερικάνοι, δεν μιλαμε για μεμονωμένα περιστατικά. Ξαφνικά η καφρίλα των πατριωτών έπαψε να μου φαίνεται τόσο κακή, άλλωστε έχω κάνει και κάνω ΠΟΛΥ χειρότερα, τι να λέμε τώρα.

Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που έχω κάνει κινεζάκι να φύγει τρέχοντας και μερικές φορές κλαίγοντας θα είχα 12 ευρώ και τριάντα λεπτά.

Υπέπεσε ρε Νεφέλω και ο Αμερικλάνος στην αμαρτία όπου όταν σου κάνουν αυτό που κάνεις στους άλλους, εκνευρίζεσαι και χτυπιέσαι (εσωτερικά στην προκειμένη - δεν άρχισα να γκαρίζω μέσα στο μαγαζί).

Απ'ότι φαίνεται και οι κάφροι το ίδιο πράγμα κατάλαβαν και στην έξοδο ανταλλάξαμε χαμόγελα και χαιρετισμούς. Μωρέ χίλιες φορές κάφρος παρά απροσάρμοστο.

ΥΓ1: Ο Κινέζος πρέπει να νομίζει ότι τρελάθηκα, αύριο να δεις που θα φοβούνται να μου μιλήσουν πάλι. Καιρός ήταν, είχαν αρχίσει προσφάτως να παίρνουν αέρα και έψαχνα τρόπο να τους τον κόψω.

ΥΓ2: Καλή δύναμη σας εύχομαι όσους αγανακτείτε αυτές τις μέρες. Κοιτάξτε μόνο να ξέρετε γιατί αγανακτείτε και όσοι ξέρετε να βοηθήσετε και τους υπόλοιπους να καταλάβουν, αλλιώς θα καταντήσετε σαν τον ταμία.

17 σχόλια:

  1. χαχαχαχα!!
    Έφτιαξα την εικόνα στο μυαλό μου και πολύ το χάρηκα!

    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άμα έχεις κέφια, ή τσατίλες, γράφεις λεμε, γράφεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχαχα. Εγώ την πάτησα έτσι στην Ρώμη που κατέβαζα καντήλια με τους κωλοιταλούς που ένα τασάκι δεν ήξεραν να σου φέρουν την αντικαπνιστική αντιαγγλόφωνη αμορφωσιά τους μέσα και σχεδίαζα φωναχτά να κλέψω το τασάκι του 800άχρονου Ιταλομπάρμπα στο διπλανό τραπέζι... Αλλά είχε κάνει υπαξιωματικός το '40 εδώ και την κάτσαμε, έμαθε Ελληνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείς να γράψεις κάτι που να μην περιέχει την λέξη 'Κινέζος/α'; :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα πρέπει να μάθεις κινέζικα, για να καταλαβαίνεις τι καντήλια σου κατεβάζουν τα κινεζάκια και να τους απαντάς..... Φαντάζεσαι τα μούτρα τους;;;;;
    Την καλησπέρα μου!!!!! Φιλιά από Ελλάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε,σε καταλαβαν και τα πατριωτάκια ότι εγινες αμερικλανάκι:)))
    -Ασε,την εχω πάθει κι εγω,στο εδω αεροδρόμιο,συμπληρωνουμε χαρτιά,ο μπροστινός μου λευκος,που τον νομιζω για Σύριο,καθυστερει να συμπληρωσει τα δικά του,πιο πισω απο μενα ενας δικός μου μου φωνάζει,αντε,ρε,ακομα;εγω απανταω,να,μωρε,με καθυστερι ο μαλάκας ο Σύριος και τοτε(ν'ανοιξει η γη και να με καταπιει!)ο "μαλάκας ο Σύριος" γυριζει και μου λεει σε άπταιστα ελληνικά,"ρε πατριδα,Ελληνας εισαι;θα με βοηθήσεις να συμπληρωσω τα χαρτιά;"
    Επεσα σε Ελληνα,ρε μεγάλε:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γνωστοί μου περιμένουν στην ουρά σε ζαχαροπλαστείο του Λονδίνου, και αποφασίζουν πως ένας εποικοδομητικός τρόπος για να περάσει η ώρα τους είναι να αρχίσουν να κράζουν την εύσωμη κυρία μου βρισκόταν μπροστά τους. Το "Θα έπρεπε να ντρέπεστε" που ακούστηκε απο το στόμα της ελληνίδας κυρίας μετά απο μερικά λεπτά ήταν αρκετό για να τους κάνει να μη ξέρουν που να πάνε να κρυφτούν.

    Ας προσέχουμε γενικά το στόμα μας, γιατί προφανώς παντού υπάρχει ένας Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά το Λονδίνο βρωμάει τζατζίκι.
    Παντού όμως?
    Αλλά έχω πέσει σε έλληνα σε ένα μέρος της ανατολής ξεχασμένο από θεούς και ανθρώπους...
    Ασε, είμαστε παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Αμερικλάνε ευχαριστώ για την απεύθυνση. Άργησα μάνα μου να περάσω γιατί, καλή σου ώρα όπως εσύ με τους Κινέζους, έτσι κι εγώ με τα κοψίδια κάνω καφρίλες τελευταίως. Από γιορτή σε event είμαι. Με πιάνεις μάνα μου;
    Πάντως για την περίπτωσή σου αρχινίζω και ανησυχώ, να κυκλοφορείς με ελληνική σημαία τατουάζ στο μέτωπο το σκέφτηκες; Θα κάνουν πέρα και οι Κινέζοι μια για πάντα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κουλάρισε λέμε και ετοιμάσου να πας να πιάσεις τη μαλλιαρή...ελπίζω να ξέρεις τι είναι,εδώ εμάς μας την πιάνουν και χώνουν κάθε μέρα!!
    φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένα θα σου πω: το γεγονος πως μιλησες στο β πληθυντικο για οσουν αγανακτουμε, παει να με πείσει πως εισαι ηδη Αμερικλάνος κι ας μιλάς Ελληνικά. Κι επειδή τα έχουμε πει εμεις....κατ' ιδίαν...σου θυμίζω πως στην Ελλάδα βρίσκονται οι γονείς σου και ο αδερφός σου και κάτι μου λέει πως έχουν χιλιάδες λόγους να είναι Αγανακτισμένοι.

    Μη το παίζεις υπεράνω επειδή είσαι εκεί και δεν είσαι εδώ! Είμαστε εδώ πολλοί που αγαπάς και θα έπρεπε να στηριζεις τη κινηση και απο εκει που εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @next day: χαίρομαι που το χάρηκες, ας το χαρεί και κάποιος :p

    @Ρία: Τι να λέμε, πες τα, τι να λέμε!

    @ΗΩΣ: Αχαχαχαχχα πάλι καλά που δεν σας έχωσε και καμια φάπα να λες ο στρατηγός!

    @Ελφ: Ναι αμέ....! Όταν με το καλό με αφήσουν στην ησυχία μου!

    @VAD: Ο μαλάκας ο Σύριος τελικά σας άκουσε και το έπαιζε μαλάκας ή όχι?

    @Νατ: Τς τς τς τς κάφροι! Αυτά τα κάναμε στο δημοτικό!

    @Νεφέλω: Σαν τα κουνούπια!

    @Φρι: Να κυκλοφορώ με ελληνική σημαία λέει, εδώσε λίγο θα το κρύβω (πλάκα κάνω, μη με φάτε)

    @ΦΟΥΛΗ: Χαχαχαχαχα υπάρχει συγκεκριμένη προετοιμασία για να πιάσεις τη μαλλιαρή ή είναι χύμα?

    @Κούλα: Το "αγανακτείτε αυτές τις μέρες" αναφέρεται προφανώς σε όσους κατεβαίνουν σε πλατείες. Εγώ δεν κατέβηκα εξ ου και ο β πληθυντικός! Τώρα το συμπέρασμα ότι το παίζω υπεράνω ένας Θεός ξέρει πώς το έβγαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eισαι πρωτος!!!!!!!!!!

    Καλό υπόλοιπο εβδομαδας και καλο μηνα απο αυριο. Ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εχω μια απορια, γιατι κλαινε τα κινεζακια? ή μαλλον γτ και κυριως πως τα κανεις και κλαινε?

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @SKPOUTZAKOS: Σ'ευχαριστώ φίλε μου, έχεις δίκιο ένα πρόχειρο χαμόγελο χρειάζεται να υπάρχει (αρκεί να μην το δίνουμε σε Κινέζους)

    @Μαρούλι: Κλάινε γιατί τους λέω αυτά που δεν τους αρέσει να ακούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ηταν Ελληνας,ρε,κι εγω τον πέρασα για Σύριο:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ειναι ολοι οι αγανακτισμενοι στις πλατειες! Υπαρχουν και ανθρωποι που ειναι μεγαλοι σε ηλικια, ή εχουν μικρά παιδιά και βρίσκονται σπίτι τους, αλλά αγανακτισμένοι ειναι!

    Η νεοτερη αναρτηση τι ειναι; Δε βλεπω τιποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή