Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Χιόνια στο Καμπαναριό!

Ντινγκ ντινγκ ντανγκ. Ντινγκ ντινγκ ντανγκ. Ντινγκ ντινγκ ντανγκ, ντινγκ ντινγκ ντανγκ, ντινγκ ντανγκ!



Απίστευτο και όμως αληθινό. Χιόνισε μέσα στον Οκτώβριο. Ήδη η θερμοκρασία είναι κάτω από 5 βαθμούς κελσίου. Και οι πληροφορίες μου λένε ότι θα φτάσει μέχρι κ μείον 25. Κυριολεκτικά. Ωωω ρε που πάω ο καραμήτρος? Κασάτος θα γίνω. Και είμαι και κρυογάτσουλο πανάθεμά με, τη θέλω τη ζέστα μου.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι στιγμής καλά τα πάμε. Μπορεί η θερμοκρασία να είναι πολύ χαμηλή, βασικά από τις χαμηλότερες που έχω βιώσει αλλά η έλλειψη υγρασίας με έχει σώσει. Δόξα τω Θεώ. Είμαι με μπουφάν, κοντομάνικο t-shirt και αμάνικη φανέλα από μέσα. Εδώ βλέπετε οι αμερικάνοι τα έχουν πολλά τα πετρέλαια και δεν φοβώνται να τα ξοδέψουν. Όχι. Η θέρμανση είναι 24/7 στο φουλ. Δε πα να έχει έξω 0 βαθμούς? Μέσα έχει φουτζίζου φίλοι μου! Κουφόβραση! Αφού στο σπίτι κ στο πανεπιστήμιο με κοντομάνικα κυκλοφορώ. Και όχι μόνο εγώ δηλαδή, όλοι. Απορώ, αυτή η απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να μας πηδάει κανονικά?

Χιόνισε που λέτε την περασμένη βδομάδα. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αρχίσω να χοροπηδάω από τη χαρά μου. Έχω μια λατρεία βλέπετε για το χιόνι, μιας και ήταν απωθημένο από μικρός. Μεγάλωσα σε νησί, δίπλα στην παραλία, στα μούτρα μου έσκαγε το κύμα που λέει ο λόγος. Και γενικά χιόνι έχω δει μετρημένες φορές, και μόνο μία φορά στα Καλάβρυτα να χιονίζει live. Αλλά εδώ δεν χάρηκα καθόλου γιατί έχω κλάσει μέντες, χερούλια, πατάτες, λάχανα και γενικά έχω κλάσει πολλά πράγματα με αυτά που ακούω. ένα μέτρο λέει το χιόνι και δώστου να σκάβεις μισή ώρα να ανακαλύψεις το αυτοκίνητο. Εγώ βέβαια τέτοια πρόβλημα δεν θα έχω γιατί χάρη στα καθυστερημένα αμερικανάκια του αμερικάνικου δημοσίου το αυτοκίνητό μου θα αρχίσω να το χρησιμοποιώ του χρόνου στις 30 Φεβρουαρίου. Οπότε το σκάψιμο το γλίτωσα. Να'ναι καλά οι άνθρωποι με σώσανε.

Και όλοι λέγανε ότι κανονικά χιονίζει μέσα προς τέλη Νοέμβρη και ότι φέτος μάλλον θα είναι βαρύς ο χειμώνας. Εμ τι θα'τανε αφού ήρθε ο κατσικοπόδαρος. Στην Ελλάδα έτρεχα όπου άκουγα για χιόνι κ μέχρι να φτάσω γινόταν λάσπη. Χιονοδιώχτη μου λέγανε ότι έχω. Εδώ το αντίθετο. Μάλλον το μάζευα τόσα χρόνια και τώρα θα το απολαύσω όλο μαζί. Βέβαια, δεν το έστρωσε κανονικά. Πάλι καλά. Μόνο στα γρασίδια έκατσε για μερικές ώρες, των οποίων είχε ήδη παγώσει ο κώλος τους δηλαδή.

Ορίστε σας έβαλα και φωτογραφία. Έβγαλα κ λίγο από μια λίμνη, για πιο ειδυλλιακό αποτέλεσμα και να ζηλεύετε. Όχι μόνο εγώ θα ζηλεύω δηλαδή? Που κάνετε ένα έτσι και αρπάζετε δέκα σουβλάκια με πίτα (χοιρινό χωρίς κρεμμύδι παρακαλώ)? Όοοοοχι, να ζηλεύετε και εσείς λίγο που είμαι μέσα στο πράσινο, στην εξοχή, στον καθαρό αέρα, στους χαζούς πλην ευγενικούς ανθρώπους, στις λίμνες, στους σκίουρους, τα κουνάβια, τους λαγούς και πάει λέγοντας. Όρχεις. Κλαίγοντας πάει αλλά τέλος πάντων.

9 σχόλια:

  1. Καλέ εμείς κάνουμε μπάνιο και'συ βουλιάζεις στο χιόνι??
    Μήπως μεγάλωσες στο νησί μας γιατί εμείς εδώ κάθε 10χρόνια ένα χιόνι βλέπουμε και αυτό με το κιάλι!
    Πάντως φοβερό σε βρίσκω καλώς σε βρήκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'σαι καλά zouzou μου!
    Είδες η άτιμη ζωή?? Από τα κύματα του Αιγαίου με πέταξε στις χιονοθύελλες της Ανατολικής Ακτής!
    Μωρέ λες να είμαστε και κοντοχωριανοί? :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αΑΑ... τι ωραία που χιονίζει!!!
    Μακάρι να χιόνιζε κι εδώ! Βαρέθηκα πια το καλοκαίρι!
    Σε ζηλεύω μόνο για τις εξοχές και τα λοιπά και ουχί για τους φίλους μας τους Αμερικάνους!
    Άμα είναι να μου πάρουν ολόκληρο ιστορικό για το τι έχω κάνει στη ζωή μου για να μου βγάλουν βίζα ..να μη σώσουν να μου βγάλουν!
    Ουστ... Κου Κλουξ Κλαν!

    (μετα συγχωρήσεως) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pantws gia na sou dwsw ena kouragio!!!

    edw eimaste hdh stous -5 sta8era, kai fusika ta bouna einai ololeuka!!!

    afouetoimazw kai to board, to phga gia genikh episkeuh, isiwma, bernikwma kai tetoia xalara, o xeimwnas mphke gia ta kala

    mprrr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα εχω παρει μαζι σου..εισαι σε ξενη χωρα, ανακαλυπτεις καινουρια πραγματα, βλεπεις και μαθαινεις για διαφορετικες κουλτουρες, εχεις την δυνατοτητα να σπουσαζεις και να ζεις σε διαφορετικη χωρα απο την πατριδα σου ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!ΕΛΕΟΣ!!!ζεις το ονειρο χιλιαδων παιδιων εδω στην ελλαδα σταματα να γκρινιαζεις και αντιμετωπισε τις ευθυνες και τις δυσκολιες που θα παρουσιαστουν χωρις κλαψα..απολαυσε το ..γραψε ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ του να ζεις στο εξωτερικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχάς καλώς σε βρήκα,εχω μπερδευτεί η δόλια που μένεις;;;
    Εγώ όπως κατάλαβες, κάνω μέχρι τις 10 το βράδυ διακοπές στην Κρήτη,οπότε ο καιρός είναι σούπερ!!!!
    Μια χάρη βγάλε την λεκτική επαλήθευση
    έλα καλό μου είναι σπάσιμο ...
    Θα τα λέμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @manetarius: Έλα βρε δεν είναι τόσο αυστηρά όσο νομίζεις! Τώρα ειδικά με την οικονομική κρίση ΚΡΑ κάνει ο κώλος τους για τουρίστες ;)

    @Giannis: Και που είσαι είπαμε? Βόρειο Πόλο? :Ρ

    @mariposa: Κ εγώ τα έχω πάρει μαζί μου με την γκρίνια, αλλά τι να κάνω κάπου δεν πρέπει να ξεσπάσω? Σε συγγενείς και φίλους δεν μπορώ γιατί θα στεναχωριούνται. Εδώ δεν μπορώ γιατί είναι κρυόκωλοι. Θα το παλέψω πάντως, ήδη έχω βρει ένα καλό θέμα να σας περιγράψω!

    @Φούλη: Αμερική είμαι Φούλη μου! Και συγκεκριμένα στην επαρχία! Άνω Κολοπετινίτσα αλά αμέρικα!

    Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τα σχόλιά σας, και καλώς ορίσατε στην Αμερικλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είσαι τυχερός που βλέπεις άσπρες μέρες!!!!
    Πάντα τέτοια!!! Καλό βράδυ; Αλήθεια τι ώρα να είναι εκεί που είσαι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ'ευχαριστώ!
    Είναι 11.36 το πρωί... ή μεσημέρι όπως θες παρ'το ;)

    Καλό σου βράδυ, καλή μου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή