Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Kindle 3G

Έχω πάθει την πλάκα μου. Την πλάκα μου σε λέω, την πλάκα μου. Δεν το περίμενα, όχι Μπετόβεν, δεν το περίμενα.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι, που μάλλον θα θυμάσαι, τι διάολο τζάμπα ουρλιάζω, το σκηνικό με τους φόρους. Ναι, ναι, αυτό που άλλοι κι'άλλοι πήραν χιλιάρικα και εγώ τον πούλο. Μην με κάνεις να τα ξαναλέω και μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι πάλι.

Άσε με ρε Μπετόβεν να ευχαριστηθώ και τίποτα πια!

Έκατσα το λοιπό και σκέφτηκα. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. Θα μου τα τρώει ο Ομπάμα και εγώ τίποτα? Θα μου πάρω δώρο. Και μου πήρα.

Kindle 3G

Τέλειο. Όχι, δεν κατάλαβες. Το εννοώ. Είναι τέλειο. Τι σκατά έκανα τόσο καιρό και δεν το αποφάσιζα να το πάρω?

Τι είναι? Έλα ρε Μπετόβεν, μη μου πεις ότι δεν ξέρεις θα τραβήξω τις τρίχες των αφτιών μου στο λέω. Είναι ηλεκτρονικός αναγνώστης - αυτή είναι η επίσημη ελληνική ορολογία αν δεν με απατά η μνήμη μου. Χώνεις βιβλία μέσα και τα διαβάζεις. Απλά πράματα.

Έτσι νόμιζα.

Το πήρα λοιπόν πριν δύο μέρες. Άρχισα να φορτώνω ένα σωρό βιβλία που έχω στον υπολογιστή, πήρα και μερικά καινούρια. Μετά, λέω, τί? Αυτό ήταν? Όχι λέμε!

Έκατσα και διάβασα τα πάντα στο ίντερνετ σχετικά με το kindle και έγινα εξπέρ. Είναι εκπληκτική μηχανή για να διαβάζεις νέα. Ζορίστηκα λίγο βέβαια μέχρι να βρω τα κατάλληλα προγράμματα που χρειάζεσαι κλπ κλπ αλλά κοίτα τι έχω κάνει μέχρι στιγμής (πέρα από τα κλασικά βιβλία):

e-mail
Ότι e-mail λαμβάνω και είναι μεγάλο άρα βαριέμαι να διαβάζω τώρα το προωθώ σε μια σελίδα την οποία έχω δασκαλέψει να το προωθεί στο kindle καθημερινώς.

Ιστολόγια
Εδώ μου βγήκε ολίγον τι η πίστη, αλλά έκατσα χτες μέχρι τις 2 και τα βρήκα τα κόλπα. Ο google reader καλός φαινόταν στην αρχή αλλά τελικά μάπα. Ούτως ή άλλως δεν θέλω να λαμβάνω όοοοολα τα ιστολόγια που παρακολουθώ. Πολλά αρκούν στον υπολογιστή. Υπάρχουν μερικά όμως που τα διαβάζω ανελλιπώς και αυτά τα έκανα να έρχονται καθημερινά στο kindle. Πρώτα τα έβαλα σε ια σελίδα, μετά έβαλα τις πληροφορίες της σελίδας σε ένα πρόγραμα, το calibre - κάτι σαν το i-tunes των βιβλίων - και δασκάλεψα το calibre να τα φτιάχνει σε βιβλίο κάθε μέρα και να τα στέλνει. Μέχρι στιγμής έχω βάλει πολύ λίγα - και όσα θυμόμουν τη διεύθυνση, με τυχαία σειρά, μην παρεξηγηθεί κανείς, άντε - αλλά δουλεύει ρολόι. Πάρε μάτι.



Άσχετες σελίδες στο ίντερνετ.
Κάθομαι σαν τον μαλάκα και σερφάρω. Βρίσκω ένα άρθρο ας πούμε για τους εσκιμόους μετανάστες στη Μαλακάσα. Ενδιαφέρον, αλλά μεγάλο και βαριέμαι τώρα άσε που δεν έχω και χρόνο. Τι κάνω? Κάνω ένα κλικ, το άρθρο μεταφέρεται σε μια σελίδα, instapaper.com, η οποία θα μου στείλει όλα τα νέα άρθρα στο kindle καθημερινώς.


Ειδήσεις
Υπάρχουν εφημερίδες και περιοδικά να αγοράσεις αλλά ναι καλά τραγούδα τώρα. Δεν σφάξανε, Μπετόβεν, να πληρώσω. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ΝΟΜΙΜΑ παραθυράκια. Ειδήσεις από Αμερικές και διεθνείς είναι αύκολες, υπάρχουν έτοιμες εφαρμογές. Αλλά έφτιαξα και μία δικιά μου που μου εταφέρει τα νέα από το in.gr. Παρομοίως μπορώ να βάλω και από άλλες σελίδες και να φτιάξω τη δική μου προσωπική εφημερίδα με υλικό από συγγεκριμένες σελίδες και τομείς.

Ανατρίχιασα.

Τι? Φυτουκλάκι και σπασικλάκι και φρικιό τεχνολογίας? Δεν είμαστε καλά! Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ διαβάζω πουλάκι μου, δεν με νοιάζει τόσο το τεχνολογικό κομμάτι! Απλά. Με εξίταρε λίγο. Τώρα που τα έφτιαξα όλα το μόνο που μένει είναι να βάλω και τα υπόλοιπα μπλογκ (είναι και μπόλικα γαμώτο), να μου πει και κάποια συγκεκριμένη κυρία Κούλα κάτι που της ζήτησα ΓΚΟΥΧΟΥ ΓΚΟΥΧΟΥ και είμαι έτοιμος για απογείωση.

Πάει αυτό.

Άκου τώρα τα ΖΩΑ τα όρθια αντίδραση. Για τους συναδέλφους εξ Ασίας λέω. Ο Κινέζος ΤΟΛΜΗΣΕ να με ειρωνευτεί ότι πήρα ένα άχρηστο μηχάνημα για να διαβάζω μόνο βιβλία ενώ αυτό πήρε το I-pad για να μαλακίζεται. Θα μου πει αυτός, που δεν έχει διαβάσει ούτε ΕΝΑ λογοτεχνικό βιβλίο στη ζωή του? Κυριολεκτικά. Του εξήγησα ότι το kindle έχει ειδική οθόνη που μοιάζει με χαρτί και δεν κουράζει τα μάτια αλλά τίποτα. Αν δεν έχει οθόνη αφής και να κάνει πάνω από 600 δολάρια δεν αξίζει. Να τα βάλει στον κώλο του.

Αμ ο Ινδός? Στο άλλο άκρο αυτό το βλήμα. Χαράμισα, λέει, 250 δολάρια (190 η συσκευή και 60 η δερμάτινη θήκη, τι μισές δουλειές θα κάνουμε) για να διαβάζω κωλοβιβλία. Τα βιβλία, λέει, δεν αξίζουν τίποτα.

Άκου τι είπε ο στόμας του.

Τέλος πάντων, δεν θα σχοληθώ με την πάρτη τους άλλο. Άντε ανεβάστε καμία ανάρτηση. Μέχρι στιγμής έχω διαβάσει όλες τις πρόσφατές σας ξανά χαχαχαχα καμένοςςςςςςςς!!!!

10 σχόλια:

  1. Γειά σου,Αμερικλάνε!

    Τι κάθεσε και εξηγείς του κινέζου να πούμε και συ ρε πουλάκι μου. Αφού it's all greek for him anyway! Καλή η τιμή του εργαλείου,it's sounds interesting!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σε περιποιηθω αμεσως!!!
    Σε δεκα λεπτα θα εχω στειλει ο,τι θες!

    Ποσο κοστισε αυτο;;
    τελειο ειναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οκ ένα τέτοιο δώρο θέλω, αλλά θα μου το φορτώσεις κιόλας..
    καλημέρα..καλορίζικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, βλέπω το εμπορικό κολπάκι να αφιερώνεις την ανάρτησή σου στον "καλύτερο", τελικά πιάνει! Ρε, μάρκετινγκ έπρεπε να σπουδάσεις. Μήπως είσαι Εβραίος?
    Αν είναι έτσι θα στην πέφτω συχνότερα, τώρα που είδα οτι είσαι και τεκνάκι...(καλά, ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ TO ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ???? NERD!!!)
    Επίσης, αστοιχείωτοι στην ανώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης?? Χμ. Μήπως να το κόβαμε το διάβασμα...? Αφού δεν επιβραβεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Υακίνθη: Γεια σου και σε σένα! ναι, είναι πολύ ενδιαφέρον και εθιστικό!

    @mahler: δεν μας τα λες καλά εσύ χαχαχα

    @Κούλα: 190, αλλά έχει και με 140 άμα γουστάρεις βάλε και άλλα 60 η δερμάτινη θήκη. Διάβασε πιο προσεκτικά μάνα μου!

    @Φούλη: Αχαχαχαχαχα είσαι πολύ βολική στα δώρα, μπράβο!ααχαχαχαχαχα

    @Μπετόβεν: ΔΕΝ πρόλαβα διδακτορικό ΔΕΝ είμαι ΚΑΝ στη μεσή ακόμα...! Και καλά εγώ τεκνό ΕΙΜΑΙ, εσύ που με είδες??
    Ρε δεν είναι κόλπο μάρκετινγκ, απλά μου την έδωσε να μιλάω σε δεύτερο πρόσωπο και αρχικά είπα να βρίσκω τυχαία ονόματε άσχετα αλλά μετά σκεφτηκα να βάζω έναν από τους σχολιαστές! Δεν φταίω εγώ αν οι αθώες ιδέες μου αποφέρουν καρπούς εντάξει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα είναι δυνατόν να μου λες να πάρω το άιπαντ όταν σου λέω μόλις πήρα το κίντλ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ζήλεψααααααα.

    ουάου. μπράβο μπράβο μπράβο.

    άσε τους ασιάτες να λένε τις χαζομάρες τους. έκανες πολύ καλά και το πήρες. το έχω και εγώ στο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aπο τον Μεγάλο Αδερφό. Τον φακεμπουκ. Τα είδα όλα. Μπορείς να τρομάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή