Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Από Σεντονάτο σε Καρεκλάτο και τούμπαλιν

H Mana έχουσα μυαλό ημιυπαίθριο (και αδήλωτο, όλα τα καλά αδήλωτα είναι) ξέρει να απομυζεί πληροφορίες ακόμα και από τηλεφωνικό κατάλογο:
όταν έχεις το νου σου ανοικτό ακόμη και ο τηλεφωνικός κατάλογος μπορεί να σου μάθει κάτι.
Τέτοια ταλέντα πρέπει να επιβραβεύονται οπότε της κάνω ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ για αρχή.

Mana, για πες μου, τι καιρό σας κάνει στην Κύπρο? Ζέστη, κρύο, ζεστόκρυο, κρυοζέστα, δέκα βαθμούς, σαράντα βαθμούς, τριαντα οχτώ κι οχτώ, τριαντα εννιά κι εννιά, 50% υγρασία, 100%, 125%, τι καιρό σας κάνει, τι.

Και κυρίως θέλω να μου πεις αν ο καιρός που σας κανονίζει σας κανονίζει σταθερά, έχετε σταθερή πλην με βλέψεις βελτίωσης σχέση, ή σας έχει σκωτσέζικο ντουζ? Ρωτάω γιατί εδώ χάμω εμάς ο καιρός που μας κανονίζει μας έχει ταράξει στο σκωτσέζικο. Να'ταν κανα πορτογαλέζικο τουλάχιστον να το απολαύσουμε κι'όλα να πω, ΟΚ, αλλά σκωτσέζικο? Τη μία κρύο την άλλη ζέστη? Χουνέρια μας κάνει μωρέ, σάμπως και θέλει να του κάτσουμε!


Κάτσε να σε πάω λίγο πίσω. Θυμάσαι που σου είπα ότι βγήκε ο ήλιος και μαζί του ο Αμερικλάνος ξάμπλασε στα γρασίδια, διότι ως γνωστόν ο ύπνος τρέφει τα παιδιά και ο ήλιος τα μοσχάρια. Εγώ είμαι σαν μοσχαράκι νεογέννητο, πως τα λένε αυτά δεν ξέρω, θέλω και τον ύπνο μου θέλω και τον ήλιο μου. Τότε που λες, είπαμε ΑΑΑΑΑ ωραία βγήκε το Καλοκαίρι.

Σκατούλες. Ένα κουκου-τζα μας έκανε και ξανακρύφτηκε. 

Την περασμένη Κυριακή όμως, ξαναβγήκε ο ήλιος και μας έβρασε. Όλη μέρα απολαμβάναμε τη ζέστα και το βράδυ αποφάσισα να αφήσω τα παράθυρα ανοικτά για να μη σκάσω. Το βράδυ όμως, κάποιος, δεν ξέρω ποιος, αποφάσισε ότι καλά είναι, αρκετή ζέστη πήρε το κονέχτικατ, πάγωσέ τους πάλι. Εγώ όμως κοιμάμαι σαν βόδι, χαμπάρι δεν πήρα και το πρωί όταν με ξύπνησαν η Χέδερ και ο Τζόνας με τα χωρατά τους, δεν μπορούσα να κουνήσω. Είχα γίνει γρανίτα γιατί εκτός από ανοικτά παράθυρα, πέταξα χάμω και το πάπλωμα και έμεινα με το σεντόνι.

Σορμπέ Αμερικλάνος σεντονάτο.

Το τι νεύρα είχα το καταλαβαίνεις, δε χρειάζεται να στο πω. Μας το πήγε έτσι σε πολικές θερμοκρασίες μεχρι και χτες το βράδυ. Πάω για ύπνο που λες, κουκουλώνομαι με κουβέρτα πάπλωμα, σεντόνι, έβαλα και δυο καρέκλες από πάνω για βάρος. Το βράδυ, ο ίδιος που αποφάσισε να μας παγώσει τους κώλους την Κυριακή, αποφάσισε να μας τους κάψει χτες. Ξυπνησα θαμμένος σε κουβέρτες και καρέκλες λουσμένος σε πέντε λίτρα ιδρώτα, κόκκινος και κατα τόπους τσουρουφλισμένος. Το κριθαράκι έλειπε για να με πεις γιουβέτσι.

Γιουβέτσι Αμερικλάνος καρεκλάτο.

Σήμερα μας έβρασε όλη μέρα πάλι, αλλά το βράδυ δεν ξέρω τι θα γίνει. Φοβάμαι. Μα πως είναι δυνατόν να πηγαίνει από τους 5 στους 30 έτσι για την πλάκα του? Κανα κανόνα δεν έχει να ακολουθήσει αυτός ο καιρός τέλος πάντων. Άμα δεν έχει, ας έρθει να με ρωτήσει εμένα, του έχω μια λίστα:
  1. Δεν κάνουμε πάνω από μία χιονοθέλα τη βδομάδα γιατί ο Αμερικλάνος βαριέται να ξεθάβει το αμάξι του όλη την ώρα.
  2. Δεν αλλάζουμε τη θερμοκρασία απότομα γιατί ο Αμερικλάνος κοιμάται βαριά και δεν το παίρνει χαμπάρι και θα σκάσει καμιά ώρα.
  3. Δεν κάνουμε ζέστη με συννεφιά γιατί κάνουμε τον Αμερικλάνο να αισθάνεται σαν κολοκύθι σε θεμοκήπιο και εκνευρίζεται.
  4. Δεν κάνουμε κρύο με ήλιο γιατί ο Αμερικλάνος φοράει κοκκάλινα γυαλιά ηλίου τα οποία παγώνουν και του χαλάνε τη μόστρα.
Αυτά το ολίγα, νομίζω οι κονόνες είναι απόλυτα λογικοί και δικαιολογημένοι. Πες μου Mana εσύ που βγάζεις νόημα μέχρι και από τηλεφωνικούς καταλόγους, δίκιο δεν έχω?

Ζητάω πολλά?

14 σχόλια:

  1. ρε χαμένο, με τέτοιο τίτλο, σαν ταινία σοφτ πορνό ακούγεται!

    και εδώ ο καιρός τα έχει παίξει. τρεις μέρες ήλιο, δυο μέρες βροχή. δυο μέρες ήλιος αλλά αέρας, τρεις μέρες συννεφιά και ήλιος γιοκ.

    τι έπαθε; λες στα αλήθεια το χαρπ να επηρεάζει τον καιρό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δεν παίζεσαι πρωί-πρωί μ'εφτιαξες!
    Εχει δίκιο η Ρία και'γω νόμιζα ότι όλη νύχτα πήδαγες από καρέκλα σε σεντόνι:))

    Καλά ρε παιδάκ'μου τόσο βαριά κοιμάσαι που δεν παίρνει ο κώλος σου είδηση?

    Οι κανόνες σου άψογοι μάλλον έχει βάλει ο άνθωπος το χεράκι του και τα'χει κάνει μπάχαλο με τον καιρό δεν εξηγείται αλλιώς.


    Υ/Γ Η ανάλυση πως σου φάνηκε δεν μου είπες?

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουφφφ...έχει δίκιο η Ria. Δε μπορείς να βάζεις τέτοιους τίτλους παλικάρι. Περίμενα και εγώ μια αισθησιακή ιστορία, να διαβάσω, να φτιαχτώ πρωί πρωί.
    Ήθελα τόσο πολύ να μάθω πως γίνεται από σεντονάτο, καρεκλάτο και τούμπαλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόσεξε την αναπνοή σου,μην παίρνεις βαθιές θα πάθεις ζημιά με το σεντόνι τόσο βαριά που κοιμάσαι,τώρα για την καρέκλα ;όχι δεν σε φοβάμαι, είπαμε όσο βαθειά και να να αναπνέεις τουρμπίνα δεν έχεις!!
    καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμερικλάνε, η λύση είναι απλή. Θα πάρεις έναν Κινέζο να σε σκεπάζει και να σε ξεβρακώνει κατά βούλησιν του καιρού. Πιο φτηνός θα σου βγει από το να ενσωματώσεις αισθητήρα στον απαυτό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά νεύρα βλέπω, για να χαλαρώνουμε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά της πουτάνας γίνεται! Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Carlito

    Και δεν χαίρεσαι; Να γίνει και κάτι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ!ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ!
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Αμερικλάνε!
    Μην ξεχάσεις εκτός από πέντε κουβέρτες και 5-6 καρέκλες να φορέσεις και δύο προφυλακτικά για να ζεσταθείς καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευτυχώς μας προειδοποίησες πως γίνεται το σεντονάτο - καρεκλάτο στο αμερίκα... να ξέρουμε δλδ, αν βρούμε κανέναν απο κει, τι μας περιμένει. Μην έχουμε πολλές ελπίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα εγώ κάθομαι και σκέφτομαι πώς είναι ο σορμπέ Αμερικλάνος, μα η φαντασία μου δε φτάνει ως εκεί... Ο γιουβέτσι Αμερικλάνος εντάξει, μοσχαράκι νεογέννητο όντας, λουκούμι θα ήσουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ρία: Σοφτ πορνό? Όχι μάνα μου, αν είναι να ενδώσω στις πιέσεις και να κάνω πορνό, θα το κάνω χαρντκόρ, όχι μισές δουλειές!

    @zoyzoy: Κοιμάμαι σαν βόδι, αλλά ξυπνάω εύκολα με θόρυβο! Θερμοκρασίες σεισμοί φωτιές κλπ δεν με πτοούν καθόλου! Μου έκανες την ανάλυση? Πάω να δω!

    @Νεφέλω: Καλά ρε, δεν ξέρεις το σεντονάτο καρεκλάτο και τούμπαλιν? Μόνο το εγκεκριμένο ιεραποστολικό ε?

    @Φούλη: Δεν σε καταλαβαίνω πάλι! Λες να αναπνεύσω τις καρέκλες? Φάλαινα είμαι μάνα μου?

    @ΗΩΣ: Χίλιες φορές να σκάσω να εκραγώ παρά να αυτό! Ανατρίχιασα ρε.

    @Ελφ: Έχει χρόνια που έχω νεύρα, τώρα το κατάλαβες???

    @Καρλίτο: Άσχετο? Της πουτάνας ας γίνει δεν πειράζει πλάκα θα έχει!

    @handmade: Σ'ευχαριστώ πολύ!

    @xristin: Δύο εννοείς ένα διπλό ή δύο ξεχωριστά? Μπερδεύτηκα!

    @Ανώνυμος: Όχι να μην έχετε, σας είπα εγώ να έχετε?

    @Fri: ΧΑΧΑΧΑΧΑ είναι πολύ εύκολο να με φανταστείς σορμπέ! Από Γενάρη μέχρι Μάρτη σορμπέ είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχααααα!!!!
    κι εγώ έτσι ακριβώς κοιμάμαι!
    Σε συμπονώ κ σου στέλνω τους υπνωτικους χαιρετισμους μου!
    Να σαι καλά,πρωι -πρωί
    μου φτιαξες χαμόγελο!
    Καλη σου μέρα....ή ό,τι άλλο κάνει εκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή