Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το ψωμί και το σκουλήκι

Α ρε κουμπάρα πως του πιανς του κλίμ!
την Εντροπία σου μέσα και συ πρωί πρωί!!!
ElenaG, την ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ σου μέσα κι'εσύ βραδιάτικο!!! Αυτό το βλάχικο δεν ξέρω πως μου βγήκε, αλλά αφού μου βγήκε το κρατάω έξω. Η βλαχιά δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να το κρύβεις.

Έφτιαξα πριν μερικές βδομάδες ψωμί. Εκεί που κοπανούσα το ζυμάρι πάνω στο τραπέζι (ας το πούμε ζύμωμα) ένιωσα μια λύπη αλλά και μια χαρά ταυτόχρονα για τα δεινά που τραβάει. Αν ήμουν τριτοδεσμίτης θα το έλεγα χαρμολύπη χωρίς να χρειαστεί να το ψάξω στο γκουγκλ!

Το πατούσα το έρμο το ζυμάρι χωρίς έλεος. Πρώτα το αλεύρι το μούσκεψα το έκανα μπουγέλο, το μπωλ μπουρδέλο, και μετά λες και δεν του έφτανε αυτό, το άρχισα στις γρήγορες. Έφαγε πολύ ξύλο. Αλλά έλεγα, έλα μωρέ δεν πειράζει, πρέπει να παιδευτείς για να εξελιχθείς. Πως θα γίνει το αλεύρι ψωμί, έτσι με τη μία? Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ μάνα μου (αν και ούτε αυτός ο άχρηστος ξέρει να το κάνει· η Ερμιόνη τα ξέρει αυτά τα κόλπα).


Έτσι κι'εγώ Έλενα. Ξεκίνησα αλεύρι άσπρο αμόλυντο, με βγάλανε από τη σακούλα(χώρα) μου, μου ρίξανε μαγιά(Κινέζους) για να φουσκώσω(από τα νεύρα μου), μου ρίξανε και μπόλικο νερό(σοκ) και με αρχίσανε στο ζύμωμα(όλες οι μαλακίες που κάνω). Αλλά δεν πειράζει βρε συ, όλα για καλό είναι! Πως θα γίνω ένα ωραίο ξεροψημένο καρβέλι? Αφού σαν αλεύρι δεν με ικανοποιούσα, κάτι έπρεπε να γίνει.


Τώρα μπορεί να είμαι ένα ελαστικό και γλιτζιάρικο ζυμάρι, αλλά μόλις με ψήσουν(αποφοίτηση) και μου ρίξουν και σησάμι(το χαρτί), θα είμαι ένα καρβέλι και γαμώ. Όλοι θα με θέλουν. Το αλεύρι τι να το κάνουν, τρώγεται μωρέ το αλεύρι?


Το αλεύρι δεν τρώγεται... αν παραμείνει αλεύρι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το ψωμί τρώγεται, έχει λόγο ύπαρξης αλλά... αυτό. Τρώγεται. Κάποιος θα το φάει.

Διάβαζε παιδάκι μου για το καλό σου. Μάθε μια τέχνη για την οικογένειά σου. Κάνε το σκατό σου παξιμάδι σήμερα για να το φας με τον καφέ αύριο. Υποτίθεται μας ζυμώνουν για να μπορέσουμε να γίνουμε κάτι στη ζωή μας, γιατί αλεύρι σκέτο δεν είναι αρκετό. Υποτίθεται όλα τα κάνουμε για εμάς. Αλλά το ψωμί, για τον εαυτό του ψήνεται? Όχι! Για το στομάχι μας ψήνεται! Με ζυμώνουν για να με φάνε!!!

Νωρίς το κατάλαβες Αμερικλάνε. Α σιχτίρ.

Δεν θέλω να γίνω καρβέλι! Θέλω να παραμείνω αλεύρι, να με αφήσουν στην ησυχία μου μέσα στη σακούλα μου, ούτε πάρε ούτε δώσε. Αλλά ούτε αυτό είναι εφικτό, γιατί το ψωμί αλεύρι δεν γίνεται που να χτυπιέσαι. Άσε που η σακούλα μας γέμισε σκουλήκια(ξέρεις ποιοι) και τρώνε το αλεύρι. Ακόμα και τη σακούλα(αξίες) που μας κρατάει θα φάνε. Μόνο τις πέτρες θα αφήσουν, αλλά χέστες τις πέτρες.
Οι πέτρες δεν αλλάζουν. Μπορείς να τις σπάσεις, να τις αναμίξεις, να τις χρησιμοποιήσεις σε κτήρια, αλλά πέτρες θα παραμείνουν. Τις χρησιμοποιούμε, χαίρονται γιατί κρατάνε πιο πολύ αλλά τι κάνουν? Κάθονται και μας κοιτάνε να ζούμε μέσα στα κτήρια. Καλύτερα αλεύρι, τουλάχιστον έχουμε προοπτικές εξέλιξης - κι'ας μας τρώνε τα σκουλήκια. Και το καρβέλι ακόμα καλύτερο. Ζεις πιο λίγο μέχρι να σε φάνε αλλά κάτι κατάφερες ρε παιδί μου τουλάχιστον. Δεν έκατσες εκεί σαν το χάπατο το αλεύρι να κοιτάς τα σκουλήκια να σε τρώνε.

Άσε που, λέω εγώ τώρα, όταν σε ζυμώνουν δεν είναι δύσκολο να ρίξεις και λίγο ποντικοφάρμακο μαζί με τη μαγιά. Αρκεί να μην κάτσεις σαν τον μαλάκα και σε φάνε τα σκουλήκια. Φρόντισε να σε φάνε αυτοί που πρέπει. Και καλή τους όρεξη!


18 σχόλια:

  1. Έλα, πες την αλήθεια!!!

    Κάπνισες κάτι που δεν έπρεπε ε?

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανε μια σκουληκόπιτα,ώρα είναι να μας πεις τώρα οτι δεν έμαθες να τρως Κινέζικο,Κινέζικο σκουληκομο@@ο έχεις φάει;
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουμπάρε μου για την απεύθυνση θα έπρεπε να σε ευχαριστήσω...αντ αυτού θα σε sixtiriso πάλι πρωί πρωί...καλά λέει H porcupine ...ρε τι πίνεις και δε μας δίνεις!!!
    με τη τσίπλα στο μάτι και το καφέ στο χέρι διάβασα αλλα δε κατάλαβα...δεύτερη φορα τώρα...για να γράψω σχόλιο μη σ αφήσω παραπονεμένο...θα επανέλθω το βραδυ με κανένα κρασάκι...να δω τι γίνετε μάνα μου!!!
    Με καίει το θέμα κατάλαβες...το παιδί σκέφτομαι...και πως θα καταντήσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά έχεις πολύυυυυυυυ βάθος εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, οι συνειρμοί σου είναι το κάτι άλλο! Πες την αλήθεια, κάποιος Κινέζος σε έδειρε. Αλλιώς πώς να εξηγηθούν αυτές οι φιλοσοφικές σου παράνοιες; :Ρ

    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμερικλάνε...καλό κουράγιο..Αν το ψωμί σε αφήσει να το ζυμώσεις είσαι έτοιμος για μεγάλα κόλπα στη ζωή!!!!Φιλιά και καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις δοκιμάσει βαλεριάνα;
    Εμένα πάντως με ηρεμεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βγες μια βόλτα, δες μια ταινιά, αρχίζεις και λαλάς από την πολύ θερμοδυναμική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι σου'φταιγε μωρέ το καρβέλι και το μετέτρεψες έτσι??

    Αυτό το κέικ μη κάνεις καμιά χοντράδα και το πας στην Κινέζα την έβαψες:))


    Φιλί θαλασσινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάθηκα... όπως όταν άνοιξα το βιβλίο της θερμοδυναμικής που (χωρίς να το ξέρω) ήταν στην βιβλιοθήκη μου. Φυσικά, όπως το άνοιξα το 'κλεισα. Θα κάνω επανάληψη στα Χάρι Πότερ ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έπεσες από το ποδήλατο..... Σίγουρα..... Έκανες καρούμπαλο???
    Μην τρομάζεις ....βάλε πάγο...και περίμενε....τι τόθελες το τάμα...όποιος πέφτει από το ποδήλατο....δεν είδες τον πρώην τι εφτιαξε, μετά την τούμπα.....τέλος πάντων.....


    στα σοβαρά τώρα....Να ψηθείς ...και να παραψηθείς θα σου έλεγα...κάτσε να γίνεις παξιμάδι... δεν σκουληκιάζει....κρατάει καιρό πολύ ...(διαχρονική αξία) χορταίνει στα δύσκολα...το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί....είναι να γίνει παπάρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλά ότι θα έφτανα στις 15/11/11 μετα απο τόσες απίστευτες αναρτήσεις να διαπιστώσω το διχασμένο της προσωπικότητας του the one and only Αμερικλάνου σημαίνει 1 και μόνο πράγμα...έχει εισχωρήσει το ξανθό αγόρι μου και πρέπει απεγνωσμένα να το αλλάξω!!!
    αλεύρι ή καρβέλι , καρβέλι ή αλεύρι...σε γοητεύουν και τα 2 για τους δικούς τους λόγους αλλά ξέρεις κάτι Αμερικλανάκι μου??? τσουρεκάκι πολυτελείας για λίγους και εκλεκτικούς θα μας βγεις εσυ!!!είμαι σίγουρη...
    Φιλία Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι η Αμερικλάνω
    πατιμέντο
    φλόκο ντ'αργελέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. sorry...μάνα μου...αλλά την έχω πατήσει με τις δοκιμές.....θα απευθυνθώ στην αντιτρο...ζυμωτική...μοκρατική...να ελεγχθεί..αυτό που βλέπω...μετα τα ξαναλέμε....τι λες μασάει η κατσίκα ταραμά...χαχαχα...η βάλε μια χθεσινή φωτό σου..να σε δώ..αλλιώς δεν πειθομαι...χαίρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχχχχ τι ωραία που τα λες... δεν κατάλαβα τίποτα, αλλά πολύ μου άρεσε!!!!! <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το καλυτερο το ειδαν τα ωραια και μεγαλα ματια μου προχθες: μου βαζει φουρναρης ψαμακια-πιροσκι στη σακουλα και πεφτει ενα στο πατωμα. Πριν το βαλει στην ακρη ως βρωμικο, το φιλαει και το περναει και απο το μετωπο του σε ενδειξη σεβασμου! Ετσι πρεπει να φερεσαι κι εσυ στο ψωμι σου τεκνον μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Πορκούπω: Εεεεγώ?? Μόνο θυμιατό :p

    @ΦΟΥΛΗ: Το κινέζικο είναι το καλύτερο!

    @Έλενα: Μην το παλεύεις, ούτε εγώ δεν πολυκατάλαβα!

    @Singularity: Απύθμενο!!!

    @Φρι: Γιατί ρε συ, μόνο μετα ξύλου κινέζικου μπορεί να μου έρθουν φιλοσοφίες?

    @Μαζί: Μου φαίνεται θα πάρω το μηχάνημα γιατί το ζύμωμα το βαριέμαι~

    @Αθηνά: Έτσι και αρχίσω να τρέμω, τίποτα δεν με ηρεμεί.

    @Ρία: Αυτό ξαναπες το!!! Θα πάω αύριο για ταινία

    @Ζουζου: Ναι σιγά μην της πάρω και κέικ

    @Λία: Και πολύ καλά θα κάνεις, και εγώ μόλις τελειώσω τα βιβλία του game of thrones θα κάνω επανάληψη στο Χαρούλι γιατί ξέχασα πως λένε την καθηγήτρια Μαγκλολογίας, τςτ ς τς τς

    @ΜΙΑ: ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ παπάρα ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    @Μαίρη: Μόνο διχασμένη? Πολυχασμένη και βάλε!

    @Μπετόβεν: Δεν καταλαβαίνωωωω

    @homemade: Ούτε εσένα σε καταλαβαίνω μουχαχαχ

    @An-Lu: Αυτό το κάνω κι εγώ! Εκτός και αν το έχει πιάσει Κινέζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η κοκκινομαλλα μπερδευτικα! τελικα το εφτιαξες ή οχι; φαγωθηκε ή οχι, το αλευρι εγινε ψωμι ή οχι; μηπως εκανε παρεα με τα σκουλικια ή οχι;
    Ο αμερικλανος, πηρε απαγορευμενα ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή