Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Εμείς τα ζώα, πού θα πάμε?

Μου αρέσουν τα έξυπνα σχόλια, μου αρέσουν τα εύστοχα σχόλια, αλλά πάνω απ'όλα μου αρέσουν τα εύστοχα ΚΑΙ έξυπνα σχόλια:
Να ψηθείς ...και να παραψηθείς θα σου έλεγα...κάτσε να γίνεις παξιμάδι... δεν σκουληκιάζει....κρατάει καιρό πολύ ...(διαχρονική αξία) χορταίνει στα δύσκολα...το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί....είναι να γίνει παπάρα....
ΜΙΑ, ελπίζω την ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ να μην στην παραέψησα και σπάσεις κανα δόντι. Άμα βρεις τα δύσκολα, ξέρεις εσύ, παπάρα. Δεν παρεξηγεί ο Αμερικλάνος.

Μισό λεπτό να βάλω να ακούω Μπετόβεν όσο γράφω. Ο Βαγγέλας θα νιώσει ένα ρίγος όταν το διαβάσει αυτό, το ξέρω. Να, πάρε και την πλειλίστ στο γουτούμπ να δεις με τι γαμάτη υπόκρουση θα σου γράψω απόψε τις εξυπνάδες μου.

Πού ήταν που είχαμε ακούσει το "σταματήστε τη Γη να κατέβω!"? Θύμησέ μου ΜΙΑ, έλα μάνα μου. Σε καμια επιθεώρηση θα ήταν. Τεσπα. Όπου κι'αν ήταν... αυτό. Αυτό ακριβώς νιώθω. Με έχουν πιάσει τα υπαρξιακά μου αυτό τον καιρό. Όχι δεν αναρωτιέμαι "γιατί είμαι εδώ", ξέρω γιατί είμαι εδώ. Γιατί μόνο εδώ έχει οξυγόνο να αναπνέω, νερό να πίνω, γουρούνια να τρώω και ανθρώπους να σιχτιρίζω. Που αλλού θα ήμουν?

Όχι, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας (πρόσεξε το πρώτο πληθυντικό, ε) είναι ότι δεν μας αξίζει να είμαστε εδώ. Δεν μας αξίζει παιδί μου, πάει και τελείωσε!

Την Πέμπτη ήταν των Ευχαριστιών. Μη χέσω τώρα (έφαγα και λάχανο με κινέζικα μανιτάρια). Ήμουν καλεσμένος σε δύο σπίτια, ένα για μεσημεριανό ένα για βραδυνό. Το μεσημέρι ήταν να φάμε στη μία (όχι σπίτι σου ρε ΜΙΑ, την ώρα εννοώ), πήγα μία παρα τέταρτο με ένα πιάτο στριφτή κολοκυθόπιτα. Μέχρι τις 3 μαγειρεύαμε, 3-4 φάγαμε και ακούγαμε την οικοδέσποινα να εκθειάζει τις μαγειρικές της ικανότητες, 4-6 πλέναμε πιάτα (οι Κινέζοι, εγώ έπαιζα με ένα παιδάκι) και βάζαμε ό,τι περίσσεψε σε τάπερ και στην κατάψηξη να έχει να τρώει η οικοδέσποινα δέκα μέρες. Την κολοκυθόπιτά μου μόνο δύο Ινδοί τη δοκίμασαν, την παίνεψαν, αλλά η οικοδέσποινα ούτε να τη χέσει.

Έπειτα έφυγα και πήγα στο άλλο σπίτι με άδεια χέρια (γιατί τη δεύτερη κολοκυθόπιτα την έκαψα το ζώον), φάγαμε παίξαμε με τα παιδιά, είδαμε ταινία, η οικοδέσποινα φυσικά και τα είχε όλα έτοιμα και φυσικά και δεν μας ζήτησε να πλύνουμε πιάτα (όχι ότι θα έπλενα, λέμε τώρα) και στο τέλος όταν έφυγα μου γέμισε μια τσάντα με τάπερ απ'όλα όπως κάνει κάθε Σάββατο άλλωστε γιατί είμαι φοιτητής.

Κατάλαβες ΜΙΑ?? Στο ένα σπίτι πήγα με γεμάτα χέρια, μαγείρεψα, έφαγα χορτοφαγική μανιταρόσούπα και ψητά λαχανικά, μου ζητήθηκε να πλύνω πιάτα και έφυγα με άδεια χέρια. Στο δεύτερο σπίτι πήγα με άδεια χέρια, έφαγα, ήπια (όχι αλκοόλ!), πέρασα καλά και έφυγα με γεμάτα χέρια. Και την μία καλή κολοκυθόπιτα την πήγα στης αχάριστης, αντί στους άλλους! Λες και δεν το ήξερα ότι θα την έφτυνε.

Κανένας από όλους αυτούς δεν είναι κακό άτομο. Μερικοί είναι και καλά άτομα θα'λεγα. Αλλά, τι να το κάνεις? Αν δεν κάνεις καλό, τι κάνεις? Κοιτάς την μπάκα σου? ΟΚ, δεν μαχαιρώνω κανέναν πισώπλατα άρα δεν είμαι "κακός", αλλά είμαι "καλός"? Μάλλον είμαι αδιάφορος. Σαν τα ζωάκια! Αυτό δεν είναι αρκετό. Αν είσαι εδώ μόνο για την πάρτη σου και για την πάρτη των δικών σου, τότε να μην είσαι εδώ καθόλου. Γιατί τότε δεν διαφέρεις σε τίποτα από τα ζώα που το μόνο που έχουν είναι ένστικτο επιβίωσης.

Δεν το αξίζουμε μανίτσα μου σου λέω, δεν το αξίζουμε να είμαστε εδώ. Τα χέρια μας είναι για να δίνουν, όχι μόνο να παίρνουν. Βαρέθηκα να περνάω τις μέρες μου με άτομα που οι μόνες τους σκέψεις είναι για τον εαυτό τους. Μπορεί να μην κάνουν κακές σκέψεις για άλλους, αλλά δεν κάνουν και καλές. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Τους είπα ότι κάνω μαθήματα διαλογισμού σε φοιτητές και υπέθεσαν ότι πληρώνομαι. Όταν ξεκαθάρισα ότι όχι, το κάνω εθελοντικά, δεν το χωρούσε ο νους τους. Αυτό, λένε, δεν με βοηθάει επαγγελματικά, δεν με βοηθάει οικονομικά, δεν με βοηθάει στα μαθήματα, άρα γιατί το κάνω? Τι τους λες τώρα.

Την Παρασκευή, μετά την μέρα των Ευχαριστιών είναι μεγάλες εκπτώσεις. Black Friday. Διότι, τι καλύτερος τρόπος υπάρχει να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου για όλα όσα έχεις, από το να πας να πάρεις κι'άλλα!!! Μα είναι μετά να μην εκνευρίζομαι. Πήγαν τα βλαμένα από τις ΔΥΟ ΤΟ ΠΡΩΙ στα μαγαζιά για να προλάβουν να πάρουν play station 3 150 δολάρια φτηνότερο. Ο Κινέζος που ακούει ΣΑΚΙΡΑ και ΛΕΪΝΤΙ ΓΚΑΓΚΑ μου θέλει και PS3!!

Καμάρωσε πολιτισμό.
Προσπάθησα να σκεφτώ όπως αυτοί, να δω τι χρειάζομαι και να αγοράσω ό,τι είναι ελκυστικό και "καλή ευκαιρία". Αλλά δεν το έκανα γιατί το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα παλτό και προτιμώ να πάω μια μέρα ΧΩΡΙΣ εκπτώσεις και ΧΩΡΙΣ εκατοντάδες τρελαμένους Αμερικάνους να τρέχουν πάνω κάτω και να αρπάζουν τα πάντα. Στην τελική θα αγόραζα κάτι το πολύ 100 δολάρια φτηνότερο αλλά κατα 99% δεν θα ήταν αυτό που θέλω και εδώ που τα λέμε η αξιοπρέπειά μου κοστίζει τουλάχιστον 300.

Είμαστε ζώα σου λέω. Ποιος είναι ο σκοπός μας? Να ψωνίζουμε? Να πηγαίνουμε για καφέ και να δείχνουμε το νέο κασκόλ? Να πηγαίνουμε στα κλαμπ και να παρακαλάμε να βγει η φωτογραφία μας στη σελίδα τους στο facebook? Να καλούμε κόσμο για τραπέζι και αντί να κοιταμε να τους ευχαριστήσουμε, να κοιτάμε να ΜΑΣ ευχαριστήσουν? Να καίμε την μία κολοκυθόπιτα και να παίρνουμε την άλλη σε αυτούς που δεν το αξίζουν για να μην μας σχολιάσουν?

Οι κακοί θα πάνε στην Κόλαση. Οι καλοί θα πάνε στον Παράδεισο. Εμείς τα ζώα πού θα πάμε?

22 σχόλια:

  1. μικρό, ξενηστικωμένο, ξενιτεμένο φαρμακοτριφτάκι μας, εντώ στο ελλάντα, λέμε: τα καλά κορίτσια πάνε στον παράδεισο τα κακά κορίτσια πάνε παντού!!!

    για αγοράκια δεν ξέρω παρόμοιο. τώρα, στη θέση σου, θα έφτιαχνα μια νέα κολοκυθόπιτα και θα την πήγαινα στην καλή οικοδέσποινα έτσι στο ξεκούδουνο. ή ότι άλλη πίτα θες. θα πρότεινα γαλατόπιτα, αλλά είναι μπελαλίδικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην καλη οικοδεσποινα πηγαινε της σπανακοτυροπιτα για τα Κριστμας! Θα την λατρεψει, μπηλιβ μη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμερικλανε....διάλεξες το ζόνκ....είχες δει το τηλεπαιχνίδι που σου έλεγαν το κουτι η την κουρτίνα....και στο λάθος σου έβγαινε το ζονκ........οσο για την καταναλωτική ...φακιν μανια που σπρώχνουν τους καταναλωτές για δήθεν προσφορές εγω δεν τσιμπάω.....τι εννοώ για σκέψου να έχω αγοράσει στην αρχή της σεζόν ενα κασκολάκι....και το ιδιο κασκόλ μεσα στην σεζόν να μου το πουλα το ίδιο μαγαζί της ιδιας φίρμας στην μισή τιμή...αναρωτιέμαι ποιός τι και γιατί ειναι ο φάκιν......

    αμερικλάνε την άλλη κολοκυθόπιτα στείλτει σε μένα ...θα την τιμήσω δεόντως και θα σε υμνήσω στα πέρατα της γής....

    να περνάς όμορφα.....
    και μια συμβουλή.....

    τσιν τσουα λο χι χο χα....κουα τσε
    μεταφραση......
    μην εμπιστευεσαι τους κινέζους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι θλιβερό αυτό με τις μπλακ φραιντεης άλλωστε κάτι ξέραν που τις βγάλανε έτσι.
    καλημέρα από ατινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "δεν μαχαιρώνω κανέναν πισώπλατα άρα δεν είμαι "κακός", αλλά είμαι "καλός"?"
    Είπες ΠΟΛΥ μεγάλη κουβέντα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ζωη τραβάει την κατηφόρα
    με σημαιες και με ταμπούρλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ξεροψημένα μου αρέσουν....

    Στο πρώτο σπίτι πήγες την πίτα....
    στο δεύτερο τον Αμερικλάνο...
    πήραν ότι τους χρειαζόταν..

    Έμένα Αμερικλανάκι μου δεν με ενοχλεί να είμαι ζώον....
    αρκεί....να ....μην.....
    καταλήξω στο ταπεράκι της κινέζας
    στο λαιμό κάποιας κυρίας
    στο σαλόνι κάποιου σπιτιού (διακοσμητικό μαξιλάρι)
    η λέω....η....στο εργαστήριο του Αμερικλάνου....

    Ακούς δεν ψωνίζω ποτέ στις εκπτώσεις....ούτε κάνω τέτοιου είδους εκπτώσεις.....(25 χρόνια έμπορος ) με συνείδηση...και αδειο ποτροφόλι.....
    Όχι μωρέ καλά τα κατάφερα...

    ΑΑΑ.. και μην μοιράζεις τις απευθύνσεις σου σε μένα...θα πουν ότι έχω μέσον...παιδάκι μου...λέμε

    Όσο για τα υπαρξιακά....ωρίμανση το λένε...μη φοβού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου μην μπερδεύεσαι!
    Τα ζώα πάνε πάντα στον παράδεισο όταν πεθάνουν...

    Αντίθετα οι ανθρωποι όταν ψοφάνε τις περισσότερες φορές πάνε στην κόλαση... (έξω από δω)

    Καλα να περνάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι είναι αυτά που λες Αμερικλάνε;
    Μήπως έφαγες από την καμένη κολοκυθόπιτα σου και τα είδες όλα..... καμένα;
    Δεν είναι η Αμερικανοί που προσφέρουν τον χρόνο τους ως εθελοντές με ποικίλους τρόπους;
    Δεν είναι παράδοση στην Αμερική ο εθελοντισμός που σημαίνει βάζω στην άκρη τα δικά μου προβλήματα και αναλαμβάνω δράση να βοηθήσω,να ανακουφίσω,να στηρίξω την ανθρώπινη δυστυχία;
    Από τα τάπερ κρίνεις τους ανθρώπους;
    Θα τους κρίνεις από την ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, που στην Αμερική σίγουρα ο αλτρουισμός περισσεύει και η εθελοντική συμμετοχή στα κοινά είναι πολύ προχωρημένη σε σχέση με άλλες κοινωνίες. Ξέρεις τώρα εσύ. Από παροχή συμβουλών,φροντίδα παιδιών,προστασία των δασών κλπ.
    Εκτός και κάνω λάθος η παραπλανημένη γυνή.
    Εσύ θα με βγάλεις από την πλάνη,καθώς τα ζεις σε καθημερινή βάση.
    Συμβαίνει αυτό στην γλυκιά μας πατρίδα και δεν το πήρα πρέφα;
    Όλοι μόνο τον εαυτούλη μας σκεφτόμαστε.
    Για προσφορά προς των πλησίον μας ούτε λόγος να γίνεται.
    Και κάτι ακόμη αγαπητέ Αμερικλάνε.
    Θέλω να μου πεις ειλικρινά,αλλά πραγματικά ειλικρινά.
    Αν ήσουν στην Ελλάδα θα σου περνούσε ποτέ από το μυαλό να κάνεις δωρεάν μαθήματα διαλογισμού σε φοιτητές;
    Και αν, λέμε αν, τολμούσες να τα κάνεις,πιστεύεις ότι θα την έβγαζες καθαρή;
    Στο Δαφνί θα σε στέλνανε μάνα μου!
    Το λιγότερο που θα σου σούρνανε θα ήταν ή ότι τρελάθηκες η ότι επιδιώκεις αναγνώριση και προβολή ,καθότι η έννοια της εθελοντικής προσφοράς δεν υφίσταται.
    Πως να το κάνουμε. Δεν την ξέρουμε σαν έννοια.

    Λοιπόν ας βγάλουμε και κανένα conclusion:
    Όλες οι κοινωνίες έχουν τα προβλήματα τους. Όλοι και παντού προσπαθούν να ζήσουν καλύτερα σε ατομικό επίπεδο. Εκεί που κρίνεται μια κοινωνία είναι στην προσφορά της προς των συνάνθρωπο.
    Αμερικλάνε θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας ενημερώσεις από πρώτο χέρι αν ο εθελοντισμός στην Αμερική αποτελεί πράγματι ένα νέο ιδεολογικό κίνημα που είναι ο ενδιαμέσως χώρος ανάμεσα στην εξουσία της αγοράς και στην εξουσία της κυβέρνησης,και αν είναι αλήθεια αυτά που διαβάζουμε και ακούμε περί Αμερικάνικου εθελοντισμού, η είναι μια μπαρούφα;
    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ... ή και στο φούρνο με πατάτες!
    Εξαρτάται το ζώον... :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω πού θα πάμε αλλά μου άρεσε ο προβληματισμός σου στη σημερινή ανάρτηση και ο τρόπος που τον εκφράζεις.Απάντηση δεν έχω όμως,λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ φίλε Αμερικλάνε, δυστυχώς έχουμε συνηθίσει από τις μανάδες μας να κάνουμε τα πάντα για να μην σχολιαστούμε... κι έτσι πολλές φορές κάνουμε πράγματα κατ αναγκην και όχι κατ ουσίαν. Βέβαια, εγώ ως υπέρμαχος της ευγένειας τα ίδια θα έκανα αλλά έχει και η ευγένεια τα όριά της, ναι;

    Μην ξεχνάς επίσης κάτι που το ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα, οι άνθρωποι σε άλλες χώρες κουβαλούν και άλλες συμπεριφορές και όταν βρεις κάτι να σου ταιριάζει πόσο μαγικό θα ναι. Αν βρεις Αμερικάνο να μην τρέχει στις εκπτώσεις της μιας μέρας ή Σουηδό που δεν σε αναγκάζει να βγάζεις τα παπούτσια σου για να μπεις σπίτι του ή Κινέζο που να μην ακούει Σακίρα (εμένα μ αρεσει η μικρη Κολομβιανή) δεν είναι υπέροχο; Θα τους βρεις και αυτούς βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το σκοπο μας δν τον ξερουμε γι αυτο κ απλα ο καθενας φτιαχνει το δικο του σκοπο,ε αλλοι εχουν διαφορετικο σκοπο απο το δικο σου.χεστους.οσοι δε σου κανουν τους απομακρυνεις.πολυ το ξεψυριζεις το θεματακι,σε ειχα για πιο cool.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τιμάς που το γύρισες στην κλασσική.
    Μη διαβρώνεσαι απο το Αμέρικα. Ας τους να ψωνίζουν. Ας τους να πούνε. Κινέζοι είναι!! Μπορεί και να μην τους απασχολήσει καθόλου το φιλότιμο που προσπαθείς να δείξεις, και να τους απασχολήσει γιατί είπες το αστείο έτσι κι όχι γιουβέτσι.
    Εσύ είσαι Ελληνα! Όξω καρδιά! Διάλεξε τις παρέες σου καλύτερα κι ακίνεζα (όλοι οι ασιάτες είναι σκάρτοι και κάθε φορά με επιβεβαιώνεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ρία: Ο ξενηστικομένος τι είναι??? Δεν μου αρέσει η γαλατόπιτα και η "καλή" οικοδέσποινα είναι Ινδή άρα δεν τρώει κρέμες και τυριά...!

    @An-Lu: Τους έχω πάρει άλλη φορά, ας με χέσουν όλοι δεν ξαναφτιάχνω, βαριέμαι!

    @homemade: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ZONG! Πόσα ZONG έχω ακούσει από τότε που ήρθα εδώ???

    @άσωτος: Δεν είναι μόνο θλιβερό, είναι και γελοίο!!

    @Koueen: Ετσσσσ τι νόμιζες μάνα μου, εδώ προσφέρομεν πχοιότητα μόνο :p

    @sCatOULA: Η ζωή τραβάει την κατηφόρα και η Κούλα αλλάζει ονόματα και φάτσες λες και είναι κανάλια!

    @cibusi: Και ΜΗ χειρότερα να λέμε!

    @ΜΙΑ: Αν είναι έτσι η ωρίμανση, τότε θέλω να παραμείνω ανώριμος χαχαχα

    @Λιακάδα: Όχι ρε, πιστεύω στην μετενσάρκωση :p

    @VAD: Τα κακά ζώα εννοείς!

    @PiciFriki: Που τον καμάρωσες? Στα εμπορικά κέντρα? τσ τσ τσ τσ τ σ

    @Δέσποινα: Δεν πειράζει, άλωστε πολύ φοβάμαι ότι όποιος ισχυριστεί ότι έχει θα μας δουλεύει ή θα δουλεύει τον εαυτό του!

    @tremens: Α όλα κι'όλα, αυτό με τα παππούτσια το κάνω κι'εγώ! Έλα ρε, σιχαμάρα.

    @Δεμάν: Βρε ούστ! Είμαι και cool και hot ταυτόχρονα χαχαχα

    @Μπετόβεν: Εγώ είμαι Έλληνα! Αλλά δεν είναι ΟΛΟΙ οι ασιάτες σκάρτοι!

    @Theorema: Δεν έχετε εκεί μπακλαβά? Ή έχετε σαν τους δικούς μας εδώ που τσιγγουνεύονται το σιρόπι και τους μπασταρδεύουν με φυστίκια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε ξέρω για κόλαση ή παράδεισο...εγώ θα πάω όπου πάει και το πλυντήριο!αμαρτία να χωριστούμε στην μετα θάνατον ζωη!!!
    Αυτή τη μιζέρια δε τη μπορώ...γιατί μόνο μιζέρια λέγεται αυτό το πράγμα που έζησες στο πρώτο σπίτι! Αλλά να σου πώ κάτι...πάει στο καλό να τσιγγουνευεσαι να δώσεις κάτι που μπορεί να σου λείψει,αλλα γιατί να τσιγγουνευεσαι ενα χαμόγελο ή μια "καλημέρα"? τσάμπα είναι ρε γρουσούζη!
    --Σαλιάγκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπήκα προχθές και έφυγα γιατί δε με άρεσε ο διάκοσμος! Προτιμούσα τα δολάρια.
    Το ξεπέρασα όμως οταν είδα πως μου λέιπει η ανεμελειά του ημερολογίου σου και ήρθα με το εσπρεσσάκι μου πια! Εξοπλίστηκα η βλαχάρα! Περιμένω τώρα τους υδραυλικούς και τη στιγμή που θα κάνω την ερώτηση θέτε καφέ? Τί θέτε εσπρεσσο λουγκο στρετο καπουτσίνο, φρεντοτσίνο, εσπρεσσο φρεντο, λάττε, ελληνικό, νες, φραπέ, τσαι, αφέψημα λουίζας/βαλσαμόχορτου για τα πριξίματα? Ο΄τι θετε!
    Σήμερα διάβασα το ποστ αυτό και συγκρατώ μόνο αυτή την ωραία υπαρξιακή σου δήλωση " αν είσαι εδω μόνο για την πάρτη σου ή για την πάρτη των δικών σου τότε να μην είσαι εδω καθόλου" αλήθεια καλέ μου Αμερικλάνε την κάνεις πράξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Σαλιάγκω: Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι του χαμόγελου γενικά! Αλλά δεν είναι επειδή το τσιγγουνεύομαι μάνα μου, απλά δεν μου βγαίνει εύκολα!

    @Georgina: ΔΕΝ Σ'ΑΡΕΣΕ Ο ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ???? Πιες το εσπρεσάκι σου και απόλαυσε και τη σημερινή ανάρτηση, έχω όρεξη να μου τα χώσω πάλι... Όχι για την... πράξη... το κατά δύναμιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή