Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μπουρμπουλήθρες καπέλο

Από τη μία η Ρία με την μπατανόβουρτσα (η αρχική λέξη-απεύθυνση η οποία άλλαξε τελευταία στιγμή) από την άλλη ο περσέας με τα φασολάκια (τα οποία ήταν το μυστικό συστατικό της vegeterian duck αλλά για να μην σας μπερδέψω δεν τα ανέφερα), έχει πέσει πολύ τηλεπάθεια εδώ μέσα.
Αχ σου είπα ο θεός του κουνγκ φου και του ζιου ζίτσου σε εκδικούνται.Χλωρά φασολάκια θα πιάνεις ακρίδες θα γίνονται.Και επειδή οι από πάνω κάνουν σχόλια για τις γαστρονομικές και για τις όχι και τόσο γαστρονομικές επιδόσεις περί των Κινέζων έχω να δηλώσω ότι παρόλο που τα προσόντα τους αντιστοιχούν με αυτά της ακρίδας τα αποτελέσματα(για την πίτα μιλάω)είναι εντυπωσιακά
περσέα, πρώτα πρώτα εξήγησέ μας σε παρακαλώ γιατί το π σου είναι μικρό και όχι κεφαλαίο. Όχι ότι πειράζει ή ότι με νοιάζει, αλλά όσο να πεις τείνουμε να αυτοκεφαλαιοποιούμαστε. Εσύ γιατί το κράτησες π και όχι Π. Εξήγήσου!

Σήμερα όλη μέρα, εδώ και 20 λεπτά, σκέφτομαι (νουνίζω, νουνίζω που έλεγε και η Παρθένα)(παρθένα σύμφωνα με σένα) με τι να ασχοληθώ. Να συνεχίσω την ωδή στο στομάχι μου, ή να πω κάτι άλλο που σκέφτηκα. Άστο το στομάχι, ας πάρει και ένα ρεπό το τάραξα πια.

Αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις ήδη, και έχω δηλώσει ότι από τέτοια ο Αμερικλάνος δεν σκαμπάζει, θα ασχοληθώ. Όχι μάνα μου, άσε με σου λέω, θα σχοληθώ. Αφού δεν έχω τι να κάνω.

Διάβασα που λες σήμερα το πρωί (στο facebook το διάβασα κατά τύχη, μη φανταστείς ότι άρχισα να παρακολουθώ νέα)(Μακριά από μας τέτοια πράματα) ότι έχει και η Αμερική ένα χρέος ΝΑ με το συμπάθειο. Αντιστοιχεί, λέει, σε 44,000 δολάρια ανά πολίτη, ενώ στην Ελλάδα το χρέος αντιστοιχεί σε 50,000 ευρώ το κεφάλι. Να, πάνε εδώ χάμω και δες το χρέος των Αμερικάνων να χαρείς. Μα τι σκατά τα κάνουν τόσα λεφτά, αφού τίποτα δεν είναι τζάμπα?

Πρόσεξε τη διαφοροποίηση στους όρους, οι Αμερικάνοι είναι πολίτες γιατί όπως και να το κάνουμε μία κάποια πολιτεία υπάρχει, ενώ οι Έλληνες μετριούνται σε κεφάλια όπως όταν μετράει ο πατέρας μου τα κατσίκια που είναι για σφάξιμο.

Αν σκεφτείς τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμερική σε σχέση με την Ελλάδα, οι αριθμοί δεν κακοί, δεν καθόλου κακοί. Τώρα θα μου πεις, ο μέσος όρος μισθού στην Ελλάδα είναι κατώτερος από το μισθό των σκουπιδιάρηδων στην Αμερική, μη σου πω και κατώτερος από το μισθό των φοιτητών σαν εμένα - που οικονομικά είμαστε κάτω και από σκουπιδιάρηδες. Δεκτό. Αλλά. Αν βάλεις μέσα όλες τις παροχές που έχουμε στην Ελλάδα (σκάσε, έχουμε) τις οποίες οι Αμερικάνοι χρυσοπληρώνουν, οι μισθοί δεν διαφέρουν και ΤΟΣΟ πολύ.

Δηλαδή εκεί που η διαφορά αρχικά φαίνεται ΝΑ, είναι κάπου ΝΑ. Με πιάνεις? Και εδώ που τα λέμε, πόσοι Έλληνες χρωστάνε πάνω από 50,000 ευρώ στις τράπεζες? Πάρα πολλοί, και οι περισσότεροι επειδή είναι χαϊβάνια. Σκάσε περσέα, είναι χαϊβάνια. Ξέρω άτομα που επέλεξαν να μην εκμεταλλευτούν τη δωρεάν παιδεία ή έστω εκπαίδευση, μείναν ανειδίκευτοι τρώγοντας των γονιών τους, οι οποίοι γονείς πέρνανε αβέρτα δάνεια και κάρτες για να βάλουν τηλεοράσεις πλάσμα με υγρούς κρυστάλλους μέχρι και στο καμπινέ.

Και σήμερα, αυτοί οι κατ'επιλογήν ανειδίκευτοι παύλα άχρηστα γεμάτα πύον σπυριά στην κοινωνία, δεν μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή που κάνανε, έπρεπε να επιστρέψουν το τζιπ και βρίζουν αγανακτώντας. Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά περσέα, ξέρω πολλούς τέτοιους. Ίσως σου παρουσιάζω το πιο ακραίο παράδειγμα που ξέρω, αλλά υπάρχουν κι άλλα πιο ήπια. 

Είναι δυνατόν, με τέτοια προβλήματα και ανεργία, μόλις κάποια βλαμμένη πιάσει δουλειά σε δημοτικό δασκάλα και γίνει μόνιμη, να πάρει δάνειο για να αλλάξει πλακάκια στο σπίτι της και να εγκαταστήσει... τζακούζι? ΤΖΑΚΟΥΖΙ??? Μωρή, μέχρι χτες να φας δεν είχες, τωρα θες και μπουρμπουλήθρες να σε καθαρίζουν, η απλή μπανιέρα δεν σου κάνει? Από τη μία βαστάει τον κατάλογο να διαλέξει τζακούζι και από την άλλη το τηλεκοντρόλ βλέποντας τους αγανακτησμένους στο Σύνταγμα και να βρίζει δήθεν σε συμπαράσταση.

Και σε ρωτάω τώρα εγώ εσένα. Γιατί να πληρώσει ο μεροκαματιάρης που στερήθηκε τα λούσα και κράτησε απόσταση από κάρτες και δάνεια εκτός κι αν ήταν ανάγκη, το ίδιο με αυτόν που τα έκανε τζιπ και τζακούζι? Και να σου πω και κάτι άλλο? Νομίζω ότι οι τζακουζάτοι αγανακτούν περισσότερο από τους άλλους, γιατί αυτοί χάνουν περισσότερα. Λίγοι είναι αυτοί που δεν υπέκυψαν στον πειρασμό του μελλοντικού χρήματος και αγανακτούν, αφού γι'αυτούς η αγανάκτηση άρχισε χρόνια πριν.

Τώρα θα μου πεις, σιγά μη φταίνε αυτά τα ψίχουλα όταν άλλοι φάγανε καρβέλια. Εντάξει, δεν ξέρω, ούτε οικονομολόγος είμαι (όπως και οι περισσότεροι), ούτε έχω ασχοληθεί πραγματικά με το θέμα (πάλι όπως και οι περισσότεροι). Απλά αυτό που βλέπω λέω. Μη με σιχτιρίζεις μάνα μου. Δεν ασχολούμαι, με λένε ανθέλληνα και Αμερικάνο. Ασχολούμαι, μου λένε να μη μιλάω γιατί είμαι μακριά και δεν ξέρω. Να φάνε σκατά τυλιγμένα σε φύλλα από πολτό σόγιας και α σιχτίρι.

Άκου περσέα, αν διάβασες μέχρι εδώ, πάρε και μια συμβουλή. Μισό να σηκώσω το διακόπτη σοφίας, μισό.

Έλα, τον σήκωσα. Άκου να δεις. Αν στα οικονομικά έμαθα ένα πράγμα, είναι ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ, να μην ξοδεύεις λεφτά που δεν έχεις. Έχω αυτοκίνητο του 96, τηλεόραση 21 ιντσών μάρκα μέκαψες, ρούχα από τις εκπτώσεις και φαΐ μαγειρεμένο (συνήθως)(εντάξει, στο φαΐ δεν κάνω οικονομία)(του δίνω και καταλαβαίνει). Θα μπορούσα να πάω αύριο και να πάρω καινούριο αμάξι με δόσεις, και τηλεόραση 32 ιντσών 3D HD και δε συμμαζεύται και στο γυρισμό, ένα σκασμό ρούχα. Μη νομίζεις, δεν θα είναι πολύ η δόση, βγαίνω κουτσά στραβά, αλλά δεν το κάνω γιατί σήμερα βγαίνω, αύριο θα βγαίνω? Αν δεν βρω σταθερή δουλειά, δεν μου βάζω καπέλα.

Και να σου πω και κάτι άλλο? Δε χρειάζομαι οθόνη υψηλής ευκρίνειας (όπως σκατά τις λένε) για να απολαύσω μια καλή ταινία, ούτε ρούχα 400 δολάρια το κομμάτι για να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου, ούτε infinity για να με πηγαίνει κάθε μέρα να ξεσκατίζω γουρούνια. Εντάξει, μια infinity τη θέλω και μια μέρα θα πάρω, αλλά όχι τώρα. Υπομονή.

ΥΓ: Η λέξη-απεύθυνση είναι "γιαούρτι". Τρώω φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, γιάυτό.

ΥΓ2: Αν και η σημερινή ανάρτηση απευθύνεται στον περσέα, αφιερώνεται στην Cούλα η οποία μας τα έχει κάνει μπαλόνια με αυτό το θέμα και θέλω να τη τσιγκλήσω. Πλήττω!

15 σχόλια:

  1. Αν δεν σταματησεις να βαζεις τις "ειδικες" λεξεις σε καθε αναρτηση, το βλεπω το πηλινο με το γιαουρτι με πετσα να σου προσγειωνεται στα μουτρα!
    Αντε, γιατι αντε! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Αμερική οι αναρχικοί τί πετάνε;Εδώ πετάνε πέτρες κ μολότοφ!!!Μακάρι να πετούσαν γιαούρτια!Θα ήταν νοστιμότερη η μαλακία που τους δέρνει!!!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na ypothesw oti anaferesai se ayto: http://www.thedailyshow.com/watch/wed-june-22-2011/grecian-burn

    poly kalo satiriko video gia opoion den to exei dei

    Symfwnw mazi sou gia to na min ksodeyoume perissotera apo osa exoume... an ki emena mou to emathan ayto oi goneis mou kai oxi i sxoli mou, ki as eimai oikonomologos. To ti mou mathenei i sxoli mou as min to sxoliasw.

    Kai symfwnw mazi sou gia tous yperkatanalwtikous malakes. Apo tin alli omws as min tous tsouvaliazoume olous.

    To dekemvri tou 2008 eixame kanei moirasma keimenwn se mia geitonia kai mia ypallilos se magazi papoutsiwn mas eixe pei to eksis: mazeve ola ayta ta xronia xrimata me ton antra tis gia na paroun ena diko tous spiti na min einai sto noiki. Piran daneio k piran spiti stin eleysina.. apoluthike o antras tis, den mporesan na apoplirwsoun to daneio kai tous pire i trapeza to spiti. Mou ta elege ki eklaige, ti na tous peis na min paroun stegastiko? Dystixws etsi opws einai domimeno to systima pleon poly dyskolo to na pareis spiti xwris daneio...

    Otan einai mia olokliri koinwnia pou to kanei ayto (oxi to stegastiko alla to katanalwtiko kyriws) den mporeis na entopizeis ton enoxo mono sta memonwmena atoma. Einai provlima tis oikonomias, twn trapezwn pou edinan daneia averta xwris kritiria aposkopwntas sto kerdos (kai ontws kerdizoun), twn elegktikwn arxwn pou den ekanan regulate tis trapezes, tou systimatos oloklirou pou einai vasismeno se aytes tis diastrevlwmenes neoliberal politikes. Logiko einai, fouskwne fouskwne me aera, to mpaloni kapoia stigmi na skasei.

    Eilikrina sygnwmi gia to katevato sta greeklish. Eimai me daneiko pc pou den exei ellinika, sugnwmi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν ήταν η θάλασσα γιαούρτι,
    παριστάναμε ότι δε βλέπουμε τον πάτο!Τωρα,ώρα να "πλερωθούν" τα γούστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αμερικλάνε δεν τόχεις μάνα μου. άσε τις οικονομικοπολιτικές αναλύσεις στον πάγκαλο με τον οποίο συμφωνείς ότι "μαζί τα φάγαμε"...

    το χρεός της ελλάδας δεν είναι η τηλεόραση του κυρ μήτσου ούτε το τριαξονικό τζιπ της κυρά κατίνας...

    δεν καλούμαστε να πληρώσουμε τα χρέη του ζεύγους μητσοκατίνα αλλά τα χρέη του κράτους που προέρχονται απ΄ τις ρεμούλες των μητσοπαπανλήδων.

    και για την ώρα, μόνο οι δανειστές δεν βγήκαν χαμένοι. ... καταγράφουν υπερκέρδη από τόκους και το αρχικό κεφάλαιο το έχουν εισπράξει δέκα φορές....

    θα σούλεγα κιάλλα αλλά δεν τόχεις μάνα μου. δεν τόχεις.... κι΄ ας μου ευχηθείς να φάω σκατά τυλιγμένα σε φύλλα από πολτό σόγιας. (αντί για σκατά μπορώ να βάλω φύτρες μπαμπού να το παίξω βετζιτέριαν;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aμερικλάνε, έχει δίκιο ο Dr. Aparadektos. Δεν πληρώνουμε τα χρέη των καταναλωτικών αλλά τις μίζες των πολιτικών και λοιπών παρατρεχάμενων που την κόπάνησαν (τα λεφτά, όχι τα λαμόγια- ακόμη)για εξωτερικό και περιμένουν να γίνει η Ελλάδα τόσο φτηνή ώστε να την αγοράσουν για ένα banana yogurt smoothie (sic- κερδίζω απευθείας τον διαγωνισμό. Θα στείλω μήνυμα με πλήρη στοιχεία στο 090...) Πιο πολύ όμως ξέρεις τί μου την δίνει; Οι μάγκες οι Ελληνάρες που αραχτοί στον καναπέ περιμένουν να δούνε στις plasma οθόνες τους το μέλλον τους σε Τούρκικο σήριαλ και μας λένε από πάνω και ρεμάλια και αλήτες που διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε με νοιάζει η απεύθυνση οπότε φάε το γιαούρτι σου και μη δίνεις σημασία, αλλά πραγματικά δε θα μπορούσες να είσαι πιο κοντά στην κατάσταση (τουλάχιστον όπως τη βλέπω εγώ). Πρώτη φορά βρίσκω άνθρωπο να συμφωνεί μαζί μου ή να συμφωνώ μαζί του τελος πάντων σ'αυτό το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω με τον Dr. Aparadekto το χρέος των ελληνικών νοικοκυριών είναι ελάχιστο μπροστά στο χρέος που δημιουργήθηκε για να πληρωθούν οι εξοπλισμοί που αγοράζαμε από τους δανιστές μας (σου λέω για τεράστιο φαγοπότι που ποτέ-μα-ποτέ δεν θα βγει στη φόρα), τα μεγάλα έργα που τα πληρώσαμε διπλά και τρίδιπλα (λέγε με μίζες και υπερτιμολογήσεις), τις υπερτιμολογημένες προμήθειες (δεκαετιών) Δημοσίου και ΔΕΚΟ - στον ΟΤΕ δουλεύω κάτι ξέρω παραπάνω.

    Αμερικλάνε (μη βάζεις στο στόμα σου πράγματα που βγάζεις από τον κώλο σου, δεν είναι υγειηνό) και Δέσποινα βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος....

    Σε ένα μόνο φταίμε.... που τους ψηφίζαμε (πρωσοπικά εγώ ποτέ) τόσα χρόνια και δεν τους πήραμε με τις πέτρες πολλά χρόνια νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα σχολιασω τα περι οικονομιας, γιατι βαρεθηκα να ακουω να ακουω να διαβαζω και ξανα μανα απο την αρχη και τιποτα να μην γινεται στην τελικη.
    Αμα αποφασισουν να πεταξουν και γιαουρτια , εγω θα βαλω και 2 κουταλιες μελι μεσα, ετσι να κολλαει ωραιοτατα στην μαπα τους. χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δε βλεπω σχόλια με μπατανόβουρτσα, γιαυτό βάζω μια πιο βατή λέξη!

    τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα!

    μη μιλάς για χρέη. με πιάνει το κεφάλι μου όταν σκέφτομαι ότι προσωπικά δε χρωστάω πουθενά, δεν έχω καν κάρτα και ο γιος μου έχει χρέος πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ!!!

    και για να μη μιλήσω πολιτικά και με πείτε απόλυτη, σιωπώ. αναμένω σχόλια με τη λέξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Λόλα: Έχετε ΛΥΣΣΑΞΕΙ πια με τις λέξεις απεύθυνση! Λοιπόν έχω νέα ιδέα, έλα αν διαβάσεις σε κανα μισάωρο, δεν μπορεί αυτό θα σ'αρέσει. Πουθενά δεν σας πιάνω πια.

    @Πορλουπίνη: Ποιος ήταν που έφαγε γιαούρτι, ο πάγκαλος δεν ήταν? Μετά ξεσάλωσε, άρα δεν κάνει το γιαούρτι, λες?

    @Ύβρις: Φυσικά, δυστυχώς είναι πάρα πολλοί που έπεσαν θύματα στην πλεκτάνη των τραπεζών και όσων βρίσκονται από πίσω, αλλά στο 90% των περισπτώσεων, βρήκαν και τα κάνανε! Αυτό λέω κι εγώ όμως, γιατί αυτός που αναγκάστηκε να πάρει δάνειο να την πληρώσει το ίδιο με αυτόν που το πήρε για διακοπές και λούσα? Δεν με πειράζουν τα γκρίκλις καθόλου, όπως βολεύεται και του βρίσκεται πρόχειρο του καθένα!

    @VAD: Χαχαχαχα τουλάχιστον, κουτάλια είχαμε?

    @ΑπαράδεΧτος: Νομίζω το είπα αυτό, αυτά είναι ψίχουλα ενώ έχουν φαγωθεί καρβέλια. Έλα όμως που τα ψίχουλα μαζέυτηκαν και γίνανε φούρνοι ολόκληροι χωρίς να το καταλάβουμε? Αυτό που λέω είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ ο νεοέληνας να αλλάξει νεοτροπία και να αφήσει το american dream κατά μέρους. Δεν με πιάνεις μάνα μου.

    @ΗΩΣ: Έχεις δίκιο για αυτό που λες με τις πλάσμα και τα τούρκικα, αν και μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στο κάτω κάτω, ο καθε μαλάκας που χρεώθηκε για την πλάσμα, δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον εδώ που τα λέμε.

    @Δέσποινα: Καλά όλα, αλλά ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ??? Με πληγώνεις.

    @Το Λαγωνικό: Το δάσος, ας το δουν όσοι ξέρουν. Εμένα ο νους μου μέχρι το δέντρο φτάνει, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε? Το μόνο που μπορώ να κάνω τώρα είναι να έχω σωστή νοοτροπία και να προτρέψω και τους υπόλοιπουν να την ακολουθήσουν. Μακάρι να είχα λύσεις για αυτά ταμεγάλα ποσά που λες, και μα την Παναγία θα στις έλεγα, αλλά δεν έχω ιδέα.

    @Siren: Κι εγώ βαρέθηκα να τα διαβάζω, και ειδικά όταν βλέπω ότι οι περισσότεροι που διαβάζουν έχουν την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, τύφλα με μένα. Φαντάζομαι και εμένα όταν με διαβάζετε έτσι νιώθετε.

    @Ρία: Καλά ξεμπεδέρματα έυχομαι στο γιο σου, αλλά τουλάχιστον ξέρει ότι δεν είναι ο μόνος, έχει παρέα! Λοιπόν Ρία, μου έδωσες ιδέα για τη λέξη-απεύθυνση, σ'ευχαριστώ μάνα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. α για αυτό με έπιασε sneezing blast σήμερα
    Τέλοσπάντων το γράμμα είναι τυχαία μικρό ,δεν έχει κάποιο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sunfono se ola osa grafeis...apla tygxanei na min eimai kala kai na ekneurizomai me osa sumvainoum=n.

    ostoso etoimazo geri xioumoriistiki aartisi

    filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Έλενα: Άντε πάλι με τα σημεία στίξης? στοίξης? στείξεις? στήξης?

    @περσέας: Άστ'αυτά, κάτι τρέχει με το π σου.

    @Κούλα: Μπα?? Αλήθεια?? Πουν την???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή