Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

You've Got Mail. Χέστηκα.

☆LoUniTa☆ μάνα μου, τα αυτονόητα δεν τα ρωτάνε:
και για ποιό λόγο μαγειρεύατε και τρώγατε τόσο? έχω χάσει αναρτήσεις μου φαίνεται :ο
ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ! Τι ακριβώς εννοείς για ποιο λόγο μαγειρεύαμε και τρώγαμε τόσο? Αφού το φαΐ υπήρχε, τι θες να το κάνουμε να το πετάξουμε στα βουνά της Νέας Υόρκης να το φαν οι αλεπούδες? Ήμαρτον Κύριε! Αν με ρωτάς εμένα, και λίγα κάναμε, μόνο τέσσερις τούρτες λόγω γενεθλίων, τς τς τς, τσιφουτιές. Το σχόλιό σου δεν ήταν και από τα καλύτερα που έχεις αφήσει, αλλά με έκανες να αναφωνήσω ΤΙ ΛΕΕΙ, οπότε πάρε ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ χάρην αναφώνησης ;)

Έχω που λες ένα θέμα για ανάρτηση εδώ και καιρό, αλλά όλο βαριόμουν να το γράψω, άσε που προέκυπταν άλλα θέματα οπότε ξεχάστηκε. Μια χαρά όμως, τώρα με το τριήμερο που την έκανα ξαναήρθε στην επιφάνεια πιο έντονα οπότε θα σε πρήξω τώρα. Τι? Άρχισε ήδη το πρήξιμο? Υπομονή, και που είσαι ακόμα.

Ζούμε όπως ξέρεις στην εποχή των γκάτζετ και της γρήγορης, άμεσης και απρόσωπης επικοινωνίας. Στην Αμερική ίσως ακόμα πιο πολύ, γιατί όσο να πεις όταν όλοι κυκλοφορούν με τα άιφον και ελέγχουν τα email τους κάθε δύο λεπτά, η επικοινωνία μπαίνει σε άλλη διάσταση.

Το email ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου ή ιμέιλ ρε παιδί μου, είναι πλέον από τους πιο βασικούς τρόπους επικοινωνίας, πράγμα που δεν με ενοχλέι καθόλου όταν σεβόμαστε και κάποιες βασικές και λογικές αρχές. Μισό λεπτό να εξηγηθώ.

Πάω σπίτι κατα τις 7-8 κάθε μέρα. Μου στέλνει ο κάθε άσχετος Χ ιμέιλ στις 8:30. Είμαι αναγκασμένος να απαντήσω? Συγγνώμη κύριε, αλλά σχόλασα, έφυγα, δεν ξέρεις που είμαι και αν έχω πρόσβαση σε διαδύκτιο. Μπορεί ρε παιδί μου από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί να πηδιέμαι, ιμέιλς θα τσεκάρω? Θα κάνεις υπομονή μέχρι το άλλο πρωί για να πάρεις απάντηση.

Γενικά το βράδυ το κλείνω το ίντερνετ, κλείνω και το τηλέφωνο και δεν έχω καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Να με αφήσουν στην ησυχία μου. Έχουν καλομάθει με το παραμικρό να στέλνουν μηνύματα, μερικοί κάνουν και βίντεο κλήσεις για να με ρωτήσουν που άφησα το τάδε πράγμα στο εργαστήριο. ΗΜΑΡΤΟΝ. 

Με το τηλέφωνο εν τω μεταξύ τι έχει γίνει. Στην αρχή δεν είχα σήμα στο σπίτι, γιατί είμαι σε δάσος μην τα ξαναλέμε, αλλά μετά που εγκατέστησα ασύρματο ίντερνετ παίρνει σήμα από εκεί και πιάνει. Ωστόσο δεν έχω ενημερώσει ότι πλέον έχω σήμα, και δεν με πολυενοχλούν ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑ. Να με χέσουν ☆LoUniTa☆, αν έχουν κάτι να πουν ας αφήσουν μήνυμα ή ας στείλουν ιμέιλ, αλλά απόκριση τους έχω μάθει να μην περιμένουν μέχρι το άλλο πρωί.

Και το Σαββατοκύριακο που πέρασε, δεν είχα πρόσβαση στο ίντερνετ, και το κινητό το είχα κλειστό. Συγγνώμη, με συγχωρείτε, δεν το ήξερα ότι εκτός από βροχή, αράχνες, λάσπη, πιάσιμο θα πρέπει να τσεκάρω και τα μηνύματα κάθε ώρα μην τυχόν και χάσω τα σούπερ νέα. Να φάνε σκατά λέω γω. Ο Αμερικλάνος δεν είναι για χόρταση μάνα μου, πρέπει να τον απολαμβάνεις λίγο λίγο σε δώσεις.

Γύρισα την Κυριακή το βράδυ και είχα 260 ιμέιλς. Δηλαδή, γαμώ το στανιώ μου, κάτσε μάνα μου, τι στο διάολο θέλουν να μου πουν όλα αυτά. Έκατσα μισή ώρα να τα διαβάσω, με τις αράχνες ακόμα να περπατούν στα ρούχα μου. Αφού βλέπεις ρε χάπατο ότι στέλνεις Παρασκευή, δεν απαντάω. Στέλνεις Σάββατο, δεν απαντάω. Ξαναστέλνεις Σάββατο βράδυ, δεν απαντάω. Κυριακή τα ίδια. ΔΕ ΜΕ ΧΕΖΕΙΣ? Δεν απάντησα σε κανέναν ☆LoUniTa☆, ήρθα τη Δευτέρα στο εργαστήριο και τους ξέχεσα μερικούς. Επειδή δηλαδή αυτοί διαβάζουν ιμέιλς και όταν χέζουν, πρέπει να το κάνω και εγώ? Το Σ/Κ είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ και καλά θα κάνουν να ξεχνάν την ύπαρξή μου εκείνες τις μέρες.

Τι να πεις ρε παιδί μου, αυτούς τους γκατζετάκηδες όσο και να τους εκπαιδεύσεις, δεν στρώνουν. Ελπίζω τώρα να το κατάλαβαν, απαντήσεις από εμένα μόνο 9-7 καθημερινές, εκτός και αν είναι κάτι σούπερ επείγον, πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ.

Τις προάλλες είχα και μια συζήτηση για τα γράμματα και το facebook. Προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι άλλη χάρη έχει ένα γράμμα και άλλη (α)χάρη το facebook. Το να στείλω ένα μήνυμα από τον υπολογιστή παίρνει μισό λεπτό, δεν χρειάζεται να προσπαθήσω, ενώ το να γράψω γράμμα και να το στείλω σημαίνει ότι όντως με νοιάζει η επικοινωνία με το συγκεκριμένο άτομο. Επίσης το γεγονός ότι περνάνε βδομάδες μέχρι να έρθει το γράμμα είναι  καλή άσκηση υπομονής, που έχουμε καλομάθει όλοι να απαιτούμε απαντήσεις αμέσως, σιχτίρ.

Τώρα θα μου πεις, έχω κακό ιστορικό στις απαντήσεις. Ναι ισχύει, παλιά ούτε σε σχόλια δεν απαντούσα, τελείως γάδαρος. Γενικά ομολογώ ότι ζορίζομαι να απαντάω σε όλα όλα τα σχόλια, αλλά το κάνω γιατί όταν απαντάω νιώθω ικανοποίηση και μου δίνω ντόνατ για επιβράβευση.

10 σχόλια:

  1. Να σκουπιστειτε και να τραβηξετε καζανακι! :Ρ

    (Το σχολιο γραφτηκε πριν γινει αναγνωση ολης της αναρτησης :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα που διαβασα ολη την αναρτηση, ενα εχω να πω:
    Φτου σου, σαν δεν ντρεπεσαι...Δηλ, μας απαντας μονο και μονο γτ υπαρχει το ντονατ... αλλιως θα μας αφηνες αναπαντητους(?!) Μωρε μπραβο! :ΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχχαχαχαχα δεν εννοούσα αυτό που νομίζεις! χαχαχαχα
    σκέφτηκα το εξής: λες να είπε σε προηγούμενο ποστ οτι θα παει κάπου που ΠΡΕΠΕΙ να μαγειρεύει συνέχεια και να τρώει και τώρα λέει οτι το έκανε με επιτυχία?
    δεν μπόρεσα να φανταστώ οτι θα πήγαινα σε "παρτυ" για να μαγειρέψω για 200+ άτομα.. (δεν το κάνω ούτε τον καλό καιρό)
    έτσι εύλογα ρωτήθηκες γιατί το έκανες αυτό ;)
    ααα!δεν φταίω..

    anyway,αυτό με τα μειλ πόσο μα πόσο δίκιο. συχνά απαιτώ απ τους άλλους να μη θέλουν να τους απαντήσω έστω και αν ακούνε πως το έχω ανοιχτό. όταν δεν θέλω, δεν θέλω.
    Με τα γράμματα επίσης! Πριν λίγες μέρες πήρα 2 και τα περίμενα λές και θα έρθει κ ο αποστολέας μαζί :Ρ

    *γλύτωσα την "διαπόμπευση" τουλάχιστον, για απεύθυνση βάζω συνέχεια υποψηφιότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χεστηκες αλλα τα διαβαζεις στο τελος,κ πολυ φοβαμαι οτι απαντας κιολας (νταξει χοντρο αυτο,το παιρνω πισω).Να μην πηδιεσαι 12 ωρες,θα παθεις τπτ.Κατουρα κ λιγο.Κ αφου κατουρησεις ξανατσεκαρε τα mail,ολο κ καποιο κιτρινο πλασματακι θα σου εχει στειλει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το iphone είναι κατασκεύασμα του διαβόλου και όταν γίνω πρωθυπουργός θα το κάνω ποινικό αδίκημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχω ρίξει τρελό γέλιο...

    καφρίλα μαζί με χιούμορ είναι απίστευτο μείγμα!!

    τώρα όσον αφορά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου εύχομαι την επόμενη φορά να βρεις 500 αδιάβαστα και να πρέπει να τ'απαντήσεις κιόλας!!

    τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ντάξ ρε αμερικλάνε
    άλλη φορά μαζί με το σχόλιο θα σου δίνουμε και πιοουμποξ να μας στέλνεις απάντηση με γράμμα πούχει άλλη χάρη ... να το φχαριστηθείς...

    ελπίζω να φτάνει ο μιστός για γραμματόσημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να σου πω. Έχεις τα δίκια σου. Καλά εγώ βέβαια δεν δικαιούμαι "δια να ομιλώ"(όπως έλεγε παλιός πολιτικός) καθώς ακόμη στο : "Αποστέλλω την επιστολήν αυτήν με την ελπίδαν να σας εύρη εν πλήρη υγεία και καλή ν διάθεσιν" βρίσκομαι.
    Μπορώ εγώ να μιλήσω για ιμειλς για βιντεο κλήσεις κλπ; Τρίχες. Αυτά τα διάβαζα στα νιάτα μου σε μυθιστορήματα Ε.Φ του Ασίμωφ!
    Αλλά πάλι να μαι εδώ μέσα. Πολύ μπέρδεμα η εποχή αυτή και που σαι ακόμη.
    Τις αράχνες και τα ντόνατς να προσέχεις πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν απαντώ.....
    το αφήνω και χτυπάει, χτυπάει, χτυπάει..... μέχρι από τη δόνηση να πέσει κάτω. Άμα σπάσει ακόμη καλύτερα θα το πετάξω και δεν θα ξανά αγοράσω άλλο....
    Ούτε στα μέιλς απαντώ, άσε που δεν έχω και ιδιαίτερη επικοινωνία μέσω αυτών......
    ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΩ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.....
    Γι’ αυτό σε νιώθω και χαίρομαι που βρήκα μια αδελφή ψυχή πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί όλοι εδώ μου την έχουν πέσει και μου λένε ότι δεν έχω δίκιο κι από πάνω....
    Φιλιά πολλά πολλά, από Ελλάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Λόλα: Χαχαχαχαχαχ ναι ρε, γιατί δεν είναι ντόνατ ό,τι κι'ότι είναι ντόνατ μπόστον κριμ εντάξει??

    @Λουνίτα: Τεσπα, ας κάνω ότι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου! Πάντως να ξέρεις, ο Αμερικλάνος δε χρειάζεται δικαιολογία ούτε για να φτιάξει ούτε για να καταναλώσει φαΐ, τα κάνει και τα δύο νον στο ειδικά το δεύτερο!

    @theman: Ναι, τι να κάνω, και τα διαβάζω και απαντάω αλλά πάντα με καθυστέρηση για να μάθουν!

    @Νατ: Ε άντε τώρα που παραοτείται ο ΓΑΠ άρπαξε τη θέση και ποινικοποίησέ τα!

    @Βαντζέλ: Με είπες κάφρο αλλά σε συγχωρώ γιατί ισχύει χαχαχαχα

    @ΑπαράδεΧτος: Ναι αυτό μου έλειπε, εδώ ζορίζομαι να απαντάω στο πισι, θες και γράμμα βρε ούστ!

    @Χριστόφορος: Έχεις δίκιο, πολύ μπέρδεμα αυτή η εποχή και το χειρότερο είναι ότι μέσα στο μπέρδεμα έχουμε ξεχάσει την απλότητα του χτες!

    @Σταυρούλα: ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ άστο εκεί να βαράει να σκάσει. Με τον κάθε μαλάκα που σε θυμάται δηλαδή όποτε του κα...τέβει σιχτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή