Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου

Σήμερα θα δώκω ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ στον Γκόλντεν, γιατί είναι νέος μπλόγκερ, παλιός μουσικοπαραγωγός και γενικά γιατί έτσι. Γενικά πλέον θα δίνω απευθύνεις όποτε μου κατέβει σε όποιον μου τη βαράει και έχει σχέση με το θέμα της ανάρτησης. Τώρα κοίτα αν κάνω ανάρτηση με τίτλο "Είσαι Μαλάκας (προσοχή στο Μ το κεφαλαίο)" και σου κάνω ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ, κατάλαβες τι θέλω να πω.

Σήμερα Γκόλντεν πήρα μιαν απόφαση. Θα βλέπω τους πάντες σαν καθρέφτες. Μισώ να εξηγηθώ.

Έχω πχ τους Κινέζους που στην πλειοψηφία τους δεν τους χωνεύω. Μπορεί όλα τα καθυστεριλίκια που τραβάνε να κάνουν πχ τον καθρέφτη τους μαύρο κι'άραχνο, αλλά υπάρχουν μερικά καθαρά σημεία. Αντί να κάθομαι να κοιτάω τη μπίχλα, θα κοιτάω αυτά τα (λίγα) καθαρά σημεία.

Κι'εγώ εμένα σαν καθρέφτη με θεωρώ. Αλλά να με δω δεν μπορώ, δεν έχω μάτια ελαττήρια μάνα μου, πρέπει να βρω άλλον καθρέπτη για να με δω. Με πιάνεις? Είχα την τύχη στη ζωή μου να γνωρίσω πολύ καθαρούς καθρέπτες, που όταν στέκεσαι μπροστά τους βλέπεις όλη σου την μπίχλα. Έχω γνωρίσει και καθρέπτες σπασμένους, με μούχλα, με βρύα, με σκουριά, με με με. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τέτοιους καθρέπτες πλέον.

Δυστυχώς απ'ότι βλέπω σήμερα η βρώμα και η αποσύνθεση θεωρούνται απλώς χαρακτηριστικά, μερικές φορές και προτερήματα και μάλιστα πολλούς τους αρέσει να βλέπουν τέτοιες βρώμες γιατί έτσι δεν μπορούν να δουν τη δικιά τους.

Δεν γράφω στρωτά σήμερα γιατί γρατζούνισα τα νύχια μου σε έναν καθρέπτη τελείως σκουριασμένο και κατεστραμένο (απ'ότι φάνηκε) και ακόμα να περάσει η ανατριχίλα. Αλλά όχι μάνα μου, δεν θα πέσω στο τρυπάκι. Από εδώ και στο εξής θα κοιτάω τους πάντες στα καθαρά τους σημεία· σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα καλό χαρακτηριστικό.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΞΑΝΑΤΡΙΨΕΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΤΟΥ ΤΗ ΔΩΣΩ ΝΑ ΤΗ ΦΑΕΙ.

Όποιος τη βρίσκει να ασχολείται με τη βρωμιά, τη δική του και των γύρω του, να τους κριτικάρει, να τους επιτίθεται γιατί πως τόλμησαν να έχουν διαφορετική βρωμιά από την αφεντιά του ή να μην έχουν καθόλου βρωμιά και να αναγκάζεται να δει τη μούρη του στην αντανάκλαση, να πάει από εκεί που ήρθε.

Η Κινέζα ό,τι και να της πεις να κάνει θα τσακιστεί να το κάνει. Αυτό το προτέρημα μπορώ να σκεφτώ μόνο, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ένα καθαρό σημείο να επικεντρωθώ. Να το κοιτάξω, να δω την αντανάκλασή μου, τη μπίχλα μου στο συγκεκριμένο θέμα και να βελτιωθώ. Χέστηκα αν κατα τ'άλλα είναι σκύλα και μουλωχτή. Πρόβλημά της.

Ο λόγος που σήμερα Γκόλντεν απολαμβάνεις την απεριόριστη και απερίγραπτη και αδιανόητη από τον ανθρώπινο νου τιμή να σου την ΑΠΕΥΘΥΝΩ, είναι γιατί νομίζω ότι κάτι τέτοιο κάνεις και εσύ, και ας μην το ξέρεις. Κοιτάς τα καθαρά κομμάτια του καθρέπτη και όχι τη μπίχλα, και ακόμα όταν δεις λίγη μπίχλα λες ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ. Συνήθως από μέσα σου.

Όσο για την κορνίζα του καθρέφτη (βλ. εξωτερική εμφάνιση), τι σημασία έχει αν είναι χρυσή σκαλιστή ή πλαστικούρα, όταν το τζάμι είναι τίγκα στη σκατίλα? Καμία.

Η σημερινή ανάρτηση δεν βγήκε όπως θα ήθελα, αλλά το κόνσεπτ ελπίζω να κατάφερα να το αποδώσω. Δεν είμαι συγγραφέας μάνα μου. Αμερικλάνος είμαι.

15 σχόλια:

  1. Σωωωπα ρε! Βγαινεις και σε σοβαρη version? :Ρ
    Κοιτα να δεις κατι πραγματα! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιος σε πλήγωσε μικρό μου φτωχό ξενιτεμένο φαρμακοτριφτάκι;;;

    γυναίκα ήταν; γιατί αν η απάντηση είναι ναι, κοίτα απλά να το συνηθίσεις. θα ξαναγίνει. πολλές φορες. απλα από ένα σημείο και μετά δε θα του δίνεις και τόση αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δν ξερω που ησουν κ ελειπες,οπου κ να ησουν ομως γυρισες καργα φορτωμενος.

    αυτο που η Κινεζα κανει οτι της πεις το θεωρεις προτερημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες στον φανταστικά ωραίο κόσμο μας....
    καλημέρα, έτσι απλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος σε πείραξε να τον σκίσω!!!
    Και να μας πεις που χάθηκες!

    Και βρυα σε καθρέφτη δεν βγαίνουν μάνα μου!!

    Ο Golden, θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ώ τιμή και ευτυχία ( ναί ρε εγώ ψωνίστηκα με την απεύθυνση του Αμερικλάνου ) .
    Άν έγραφα όοοολα αυτά που σκέφτομαι θα σου γέμιζα το blog , έχουμε μιλήσει τόσο λίγο κι επικοινωνούμε τόσο πολύ κι ας είμαστε και σε άλλη ήπειρο μάνα μου .
    Ειδικά αν βρήκες και κάτι καθαρό στο δικό μου τον καθρέφτη πραγματικά χαίρομαι διπλά .
    Και μην αγχώνεσαι , έγραψες πολύ ποιητικά και άγγιξες πολύ κόσμο εκτός από μένα , είμαι σίγουρος .
    Ψυχανάλυση για το post θα σου κάνω σε private session .
    Να σου δώσω κι ένα tip , ενίοτε τον καθρέφτη τον πετάμε και τον σπάμε Αμερικλανάκι μου , καμμιά φορά μας κάνει καλύτερους .
    Φυσικά θα σε αφήσω με τραγούδι ( όχι μεταλοκαφρίλα )
    Παπάζογλου Νίκος - Εγώ δεν είμαι ποιητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμερικλάνε,πες αλευρι η ανάρτηση μου σε γυρεύει!
    Επιστρέψαμε καλέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λοιπον ακου βλακακο γιατι πας να το παιξεις υπερανω και δε ξερω τι. προτερημα της σκατοκινεζας ειναι οτι δουλευει σαν το σκυλι? σορυ αλλα δεν θα παρω. οχι δε λεω οτι ειναι ντροπη. η δουλεια δεν ειναι ντροπη μανα μου, ΜΑΛΑΚΙΑ ειναι!
    αλλα δυστυχως δε γεννηθηκα πλουσιος κ ετσι αναγκαζομαι να δουλευω κ εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οκ τωρα, πραγματικα νευριασα!
    Ποιος σε πειραξε να βγαλω την χατζαρα να τον τεμαχισω ? Πες μου! Που να του γινει η μουρη κρεας!!
    Λοιπον οκ θα προσπαθησω να γινω η κλασικη siren και να σου πω το εξης.
    Καλο ειναι να κοιτας μονο το καλο στους αλλους, αλλα μερικες φορες σε ξεγελουν , αυτο καποια στιγμη θα βγει στην επιφανεια, απλα να προσεχεις μην πληγωθεις, και να μην αφηνεις κανεναν απο δω και περα, να σου μοστραρει οτι του καπνισει, να κοιτας εσυ πως θα γινεις καλυτερος, αν θελουν θυμα ή μαλλον καλυτερα πτωμα να πατησουν να πανε αλλου. Εδω δεν εχει.
    Σε φιλω, να προσεχεις και να μην χανεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Αμερικλανάκι, ακόμα δεν έμαθες να τους αντιμετωπίζεις ως ξανθιά? Πρέπει να σου κάνω μαθήματα?
    Χμμμ....εμένα να δω ποιός θα μου κάνει
    ....όσο για τον Goldenάκο, συμφωνώ με την Coula.
    Απλά θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον Golden μάνα μου δεν τον γνωρίζω...αυτό θα το
    τακτοποιήσω πάραυτα...
    με σένα όμως τι θα κάνουμε Μάνα Μουυυυυυυυυυυυυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτι έγινε στο κάμπινγκ που πήγες για το Σ/Κ. Δεν εξηγείται αλλιώς αφού έφυγες μέσα στην τρελή χαρά και γύρισες σαν Μεγάλη Παρασκευή.
    Τι τους θες τους καθρέφτες?
    Σπάστους για να ηρεμήσεις.
    Καλή σου μέρα Αμερικλανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι καθρεφτες δειχνουν ειδωλα δλδ απεικονιζουν την πραγματικοτητα τροπω τινα.
    Ξερεις τι μου θυμισες με αυτο το ποστ;Τον Χρησταρα που δουλεψαμε μαζι 4 χρονια και πριν πιασουμε βαρδια πηγαινε στον καθρεφτη ,κοιταζοταν και ελεγεστον ευατό του "προσπάθησε σημερα να μην γινεις παλι σκατοψυχος" - οχι πως το καταφερνε αλλα το προσπαθουσε ,αυτες τις στιγμες που ο καθρεφτης του Χρηστου εδειχνε την καλη του πλευρα θυμάμαι ακομα και συνεχίζουμε και μιλάμε.
    Οι καθρεφτες πρεπει να καθαριζονται ,γιατι οι εικονες που παρουσιαζεις δειχνουν ανθρωπους με βρωμικη καρδια και δε νομιζω οτι υπαρχουν πολλοι που αμελουν την αυτοκαρθαση.(Εξαιρω τους κινεζους σου που μαλλον δεν το κατεχουν).Επίσης να ξερεις οτι πολλοι βλεπουν την ιδια εικονα και αντιλαμβανονται διαφορετικα πραματα - μπορει αυτο που στην δικη σου κριση να δειχνει καρβουνο για καποιον αλλο να κρυβει ενα διαμαντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Λόλα: Είμαι πολυχασμένη προσωπικότητα χαχαχαχαχ

    @Ρϊα: Όχι δεν ήταν γυναίκα, δεν ήταν γκομενικό, αμέσως εσύ!

    @Δεμαν: Σε μία ώρα θα μάθεις που ήμουν και έλειπα αλλά η φόρτωση έγινε αφού γύρισα και οι Κινέζοι δεν έχουν να κάνουν αυτή τη φορά! Και ναι, το να κάνει ότι της λέω το θεωρώ προτέρημα, δεν κάνουν όλοι ότι τους λέω γιαυτό και πάμε κατα διαόλου σαν είδος χαχαχα

    @Νατ: Οοοοοοοομμμμμμμμ

    @ΦΟΥΛΗ: Φανταστικά ωραία? Αυτό δεν μου ακούγεται και πολύ καλό!!

    @Κούλα: Βγαίνουν και παραβγαίνουν, στον κόσμο του Αμερικλάνου τα πάντα είναι εφικτά! Αυτόν που πρέπει να σκίσεις θα στον πω στο μσν αλλά πρώτα να μου πει πως θα γίνει το σκίσιμο για να εγκρίνω.

    @Γκόλντεν: Ακόμα περιμένω τη ψυχανάληση, και επίσης για το σκυλί!

    @χριστίν: Έλα καλέ!!! Πάω πάω!

    @Μπαφιάρης: Προτέρημα είναι, το κακό είναι ότι δεν έχει φαντασία δημιουργηκότητα και αίσθηση της ομαδικότητας!

    @Σειρήνα: Σκίσε τους!!! Μαζί με την Κούλα θες να ξαμοληθείς??

    @Νεφέλω: ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ και όμως ΑΚΡΙΒΩΣ σαν ξανθιά το αντιμετώπισα! Μου είπαν να πάω σε ψυχίατρο και είπα ευχαριστώ :p

    @Έλενα: Α δεν ξέρεις τι χάνς. Δεν ξέρεις τι χάνς.

    @Έβιλ: Δεν νομίζεις ότι υπάρχουν πολλοί που αμελούν την αυτοκάθαρση?? Σε άλλο κόσμο ζω εγώ ρε παιδιά? Κατα τ'άλλα συμφωνώ με το τι λες για την υποκειμενικότητα της εικόνας. Ό,τι και να δείχνει, εφόσον είναι καθαρή δεν με απασχολεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή