Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Έρευνα που έγινε σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής έδειξε ότι ο σαρκασμός είναι κληρονομικός

Έχω αρχίσει να βαριέμαι τη ζωή μου. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να διαβάζω, να κάνω πειράματα, να βρίσκω τρόπους να κάνω απίστευτα κουλά πειράματα για την ακρίβεια, και γενικά απαγορεύεται να δείχνω ότι έχω το οποιοδήποτε άλλο ενδιαφέρον στη ζωή μου γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν παίρνω το διδακτορικό στα σοβαρά.

Έχω γνωρίσει πολλά άτομα που ταιριάζουν τα χνώτα μας αλλά είμαστε μακριά. Τι να το κάνεις το μια φορά τη βδομάδα μανίτσα μου. Οι υπόλοιποι "υποψήφιοι διδάκτορες" είναι για τα μπάζα γιατί είναι μόνο αυτό. Υποψήφιοι διδάκτορες. Δεν είναι τίποτε άλλο, δεν θέλουν να είναι τίποτε άλλο. Με αποτέλεσμα να είναι ένα τίποτα γιατί ούτε διδάκτορες είναι - υποψήφιοι λέμε.

Γιατί να περιτριγυρίζομαι από πολλά τίποτα? Είμαι τόσο στραβός που δεν βλέπω πια? Που σκατά να κοιτάξω? Μήπως να αρχίσω κανα αμερικάνικο μπλόγκι μπας και βρεθεί κανείς φυσιολογικός όπως βρεθήκατε εσείς?

Δεν το είχα συνειδητοποιήσει στη Ελλάδα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άτομα στην καθημερινότητά σου με τα οποία να κάθεσαι και να λες μαλακίες, τίποτα σημαντικό, απλά να τα λέτε. Να δουλεύετε το πρωί, και το μεσημέρι να μην βλέπετε την ώρα να πάτε για έναν καφέ στα γρήγορα πριν επιστρέψετε στη δουλειά.

Εδώ κανείς δεν ενδιαφέρεται να ακούσει τις μαλακίες μου! Ακόμα και για καφέ, πρέπει να πηγαίνουμε στο διπλανό κτήριο για να μην ξοδέψουμε χρόνο και ας κάνει καφέ του κώλου, να τον πάρουμε και να επιστρέψουμε στο εργαστήριο να τον πιούμε όσο δουλεύουμε στον υπολογιστή. Προσπάθησα να τους εξηγήχω ότι οι καφετέριες έχουν λόγο που βάζουν τραπέζια και καρέκλες, αλλά που. Μια φορά πήγαμε και τους έπεισα να κάτσουμε, μιλάμε για μεγάλη μούγγα. Ό,τι και να τους πεις, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Δεν ξέρουν τι πάει να πει κοινωνική αλληλεπίδραση εκτός και αν σχετίζεται με δουλειά και με προϊσταμένους. Γι'αυτούς ο καφές είναι μια ουσία που τους κρατά ξύπνιους και μόνο.

Όποιος βλέπει τη σειρά τα Φιλαράκια και λέει τι ωραία που είναι στην Αμερική, πλανάται πλάνην οικτρά!

Βέβαια αυτές τις μέρες σας ήρθε το χαράτσι και εγώ κλαίγομαι ότι δεν βρίσκω παρέα της προκοπής να πάω για καφέ τις καθημερινές γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν μου φτάνουν. Χτες παραπονιόμουν στη μάνα μου ότι με εκνευρίζουν οι δήθεν επιστήμονες που δεν έχουν χρόνο ούτε καν για έναν καφέ, και μου λέει "Πο πο τι τραβάς κι'εσύ. Εμάς μας ήρθε σήμερα το χαράτσι για έκτακτη εισφορά. Αλλά άσε μην στα λέω και σένα, έχεις σοβάρα προβλήματα να ασχοληθείς εσύ!"

Όποιος αναρωτιόταν αν ο σαρκασμός είναι κληρονομικός, τώρα ξέρει.

17 σχόλια:

  1. Καθένας με τα προβλήματα του κι εσυ με τα δικά σου!

    Αλλά λέω....έχεις σκεφτεί μήπως δε θελουν να ακουσουν τα προβληματα σου...η δεν θελουν να κανουν παρεα μαζι σου γιατι εισαι β α ρ ε τ ο ς?

    Δεν πιστευω οτι ισχυει, αλλα απορω πως ενω εδω σε μας εισαι αξιολάτρευτος εκει σε θεωρούν χμμμ καπως!

    Ισως εισαι σαρκαστικος απεναντι τους και τους σπας τα νεύρα; Μηπως τους ειρωνευεσαι και δεν εισαι ανοιχτός;

    Τι να πω κι εγω! Αν ησουν παντως εδω, θα πιναμε καφε καθε μερα και οχι για να ξυπναμε, αλλά για ολους αυτους τους λογους που σου λειπει.

    Αντε κανε υπομονη, ολο και καποιος θα βρεθει να εκτιμησει το μεγαλειο ενος Έλληνα Αμερικλάνου!

    καλα ειναι και λιγο μαλακες εκει στο Αμερικα, μη νομιζεις!

    Όχι, φιλαρακια και λοιπα σκουπιδακια δε βλεπω!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούλα: Βαρετός εγώ??? ΟΜΟΝΤΙΕ! Όχι μάνα μου, δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν είναι ότι δεν θέλουν να βγαίνουν με μένα, είναι ότι δεν θέλουν να βγαίνουν. Τελεία. Γιατί είναι μπίζι. Γιατί την Τρίτη έχουν διαγώνισμα. Γιατί την Τετάρτη έχουν να παραδόσουν αναφορά. Γιατί την Πέμπτη έχουν να ξυπνήσουν νωρίς. Αν δεν είναι για ψώνια, η έξοδος είναι χάσιμο χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε τοτε τι ασχολεισαι; παρτο αποφαση και τελειωνε!
    και παρε τη μανα σου να σου πει για το χαρατσι...μπας και στρωσεις κι εσυ απο παραπονα!

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μονόπλευροι άνθρωποι καταφέρνουν λίγα έως και καθόλου πράγματα στη ζωή τους
    απορία στο πατρικό σου κυκλοφορείτε με κράνη?χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκεί στο εξωτερικό δυστυχώς ζουν σα ρομποτάκια και κάθε λεπτό το μετράνε με βάση την τσέπη τους!!

    Και αυτό μας ζηλεύουν!!

    Μη χάνεις το χιουμορ σου και σίγουρα θα βρεις κάποιον που να έχετε κοινά ενδιαφέροντα!!

    Τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλά βρε αγόρι μου Έλληνες δεν έχει εκεί;

    Η Μάνα σου όλα τα λεφτά...τελικά σου μοιάζει E! ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είσαι καλό παιντι θα πεις στη μάνα να σου στείλει το γαμισιάτικο να το πληρώσεις εσύ,η τι σκατά αμερικλάνος είσαι βαλέ μέσο το Γιωργάκη(ΜΗ ΧΕΣΩ) αμερικανόπαιδο να τη γλυτώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διορθώνω...

    Βρες μια χαζογκόμενα!!!

    :-)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφόσον ο σαρκασμός ειναι κληρονομικός,θες να πεις οτι τα παιδιά σου θα σου μοιάσουν;;;Οχ,κάηκαν τα έρμα τα..Coulaκια!:)))
    Φανταζομαι Αμερικλανόπαιδα εναντιον Couloπαιδων!!!Χαμος!Για να μην πως της π...(πφφφ!Πιπερι στο στομα!:))
    Α,ρε,καημένα Couloπαιδα τι εχετε να τραβηξετε;:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν ζούσα στη Γαλλία μου συνέβαινε το εξής: τους έλεγες σήμερα να πάτε για καφέ αύριο (για να μην πεις ότι τους αιφνιδιάζεις), έβγαζαν την ατζέντα τους (ΟΛΟΙ έχουν ατζέντα εκεί) και σου απαντούσαν: "χμ, αύριο Δευτέρα δεν μπορώ. Μπορώ μόνον την παραπάνω Πέμπτη στις 18:43".
    Χειρότεροι και από τους Κινέζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα συμπληρώσω την πρόταση της porcupine:
    Βρες μια τελείως ηλίθια χαζογκόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αντε καλε!!! δεν είναι μόνο οι κινέζοι-αμερικάνοι έτσι...και οι ήμμυ το ίδιο ζώα είναι!!ο καφές είναι χάσιμο χρόνου,το μαγειρεμα είναι χάσιμο χρόνου,η νυχτερινή έξοδος είναι χάσιμο χρόνου, το να διαβάζεις βιβλία εκτος του java for dummies και περιοδικα με όνομα που δεν παραπέμπει σε hardware είναι χάσιμο χρόνου. Εννοείται οτι και το μπάνιο για να διωξεις τη λίγδα είναι χάσιμο χρόνου!!!
    Α στα διαλο τα σιχάματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3 πράγματα:
    1ον) σε είδα στο όνειρό μου. Με έψαξες στο νετ και βρήκες το τηλέφωνό μου, λέει, και μετά άρχισε να περιπλέκεται ένα ερωτικό μυστήριο κι ένας πόθος/περιέργεια για το άγνωστο στα βλαμένα μυαλά μας. Ως εκ τούτου, διαννοήθηκα, εαν έρθω ΗΠΑ το ερχόμενο καλοκαίρι, να "πεταχθώ" στο Μασατσιούσετς για ένα καφε (στάνταρ). Κι αυτό απαντάει και την απορία σου για το αν είμαι πορνόγερος.
    2ον) ήθελα να σου ρίξω την ιδέα για Χάρι Ποττερ combat. May the best nerd win.
    3ον) ΓΙΑ ΣΩΠΑ! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ??
    Είναι η πρώτη φορά που ακούω να έχεις προβλήματα διαπροσωπικού χαρακτήρα.
    Γιατί, αν είχες, τα κρυβες καλά. Ομολογώ οτι χαίρομαι που επιτέλους έβαλες και τις ανθρώπινες σχέσεις στους προβληματισμούς σου. Έστω κι αν δεν είναι ερωτικές.
    Μλήπως είσαι λίγο καριερίστας κι εσύ τελικά? Μήπως κρύβεις ένα Κινέζο μέσα σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @περσέας: Ναι! χαχαχαχα ειδικά όταν είναι και ο μικρός μέσα, φοράμε και αλεξίσφαιρα!

    @Βανζέλ: Μωρέ έχω βρει! Αλλά μου πέφτουν! Μακριά!

    @ΈλεναΤΖΙ: Τι να τους κάνω?

    @Φούλη: Ναι σιγά μην τους κόψω και τσεκ! Άσε με ρε Φούλη!

    @Πορκούπω: Αιμόνιτ!

    @Βαντ: Τα κουλάκια θα φάνε τη σκόνη των αμερικλανάκιων χαχαχαχα! Εκτός και αν τελικά κανουμε αμερικλανοκουλάκια ποτέ δεν ξέρεις - μπορεί και να με ψήσει!

    @ΚωνΚαν: Αυτό για τη Γαλλία το έχω ξανακούσει!! Μέχρι και για σεξ!

    @Αθηνά: Αϊμόνιτ λέμε!

    @Αμερικλάνος: ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ α να χαθεί βλάκα

    @Ρόζα: Εσύ τώρα είσαι το πληντύριο ή το σαλιάγκι? Μην με μπερδεύεις μάνα μου! Α σταγδιάλα συμφωνώ!

    @Μπετόβεν: 1. Είμαι μοιραίος άντρας ρε γαμώτο, είναι γνωστό. Πετάξου! Πετάξου! 2. Βρε θα σε σκις! 3. Δεν έχω εν γένει γιατί είμαι και λίγο μισάνθρωπος! Μη με βλέπεις έτσι χαρωπο κουνούπι εδώ χαχαχαχα Και ναι ειμαι καριερίστας, αλιώς θα τα παρατούσα όλα να έρθω εδώ χάμω στα δάση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ετσι θα μας κάνουν και εδώ. δεν υπάρχει φράγκο για καφέ στην καφετέρια φαρμακοτριφτάκο!

    τι τραβάτε και εσείς οι χορεύτριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή